Solgt: 2 250 000 kr

Finnskogvegen 39

2 300 000 kr
228 m²
4 soverom
Velkommen til idylliske Finnskogvegen 39! Stor eiendom med fantastisk beliggenhet.
Austmarka
Idyllisk og innholdsrik enebolig med utsikt over Fagernessjøen. Dobbelgarasje og verkstedgarasje. Solrikt. Barnevennlig
 • Prisantydning
  2 300 000 kr
 • Omkostninger
  58 842 kr
 • Totalpris
  2 308 842 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1980
 • Soverom
  4 soverom
 • Primærrom
  228 m²
 • Bruksareal
  304 m²
 • Tomteareal
  1 728,3 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Energimerke
  Oransje F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Finnskogvegen 39!
Familievennlig enebolig med 1 etg. og kjeller. Dobbeltgarasje, samt verksted med plass for 1 bil og lagring, Naturskjønne omgivelser! Barnevennlig.
- Oppgraderingsbehov
- Stor, solrik tomt
- Fredfull plass, usjenert, herlig utsikt mot innsjø, bademuligheter rett nedenfor huset.
- Gode parkeringsmuligheter i to garasjer og på tomt
- Peis ute og inne
- Flotte, solrike og usjenerte uteplasser
- 3(4) soverom.
- Familievennlig plansløsning
- Stort kjøkken med utgang til balkong/terrasse
- Stor kjeller med muligheter. (Behov for utbedring)
- Stor stue med flotte vinduer som gir god utsikt og lysforhold
Er du ute etter et idyllisk, landlig, stille og fredlig sted å bo med gode oppvekstvilkår for barna? Da er dette stedet for deg! Håper vi ses på visning

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Finnskogvegen 39, 2224 AUSTMARKA
Kommunenummer 3401, gårdsnummer 68, bruksnummer 131, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 328 kvm
Totalt bruksareal: 304 kvm
Totalt primærrom: 228 kvm
Primærrom:
Trapperom, vaskerom, gang 1, kontor, gang 2, kjellerstue m/infrarød badstue: 73 kvm
1. etasje 155 kvm: Entré, gang, kontor, 3 soverom, bad, kjøkken, stue, trapperom, wc
Sekundærrom:
Matbod, 2-delt teknisk rom, uinnredet rom, tidl. garasjerom: 76 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 18.03.2021 utført av Lars Oskar Klanderud Melbye. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Tradisjonell enebolig i trekonstruksjoner oppført på kjeller av lettklinkerblokker og støpt hvelv. Valmtak i trekonstruksjoner. Huset er tekket m/enkelkrum betongtakstein. Store terrassearealer rundt hele huset. Plassmurt utepeis på hjørne mot nordvest. Stor åpen peis med dekorativt murverk i entre til stue. Etasjeskillere - Støpt hvelv m/tresonittplater på underside
- Vinduer/terrassedører med 3-lags isolerglass fra byggeåret i hovedplanet.
- Kjeller har 2-lags isolerglass. 2 nyere vinduer i kjellerstue.
- Original profilert edeltre dør m/sidefelt (2-lags "blyglass") begge sider.
- Hjemmlaget 2-fløyet sidehengslet port i kjeller m/panelet ytterside og platekledd innside.
- 287L VV-bereder fra 2000.
- 2 Sikringsskap, et i verksted (hvor måler er plassert) og et i bolig.
- Garasje på 46 kvm bygget 2005.
- Garasje/verksted på 60 kvm fra 1983.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Følgende har fått tilstandsgrad 2 (TG2):
- Vegger mot grunn.
- Vinduer: Nyere vindu i kjellerstue er skummet rundt m/byggskum på ytterside. Det andre vinduet i kjellerstue mangler dekklist el.l. i overkant.
- Ytterdører og porter: Det kan ikke synes om det er beslag i bunn av ytterdør da den ligger lavt mot steinhelle, men døren er inntrukket i yttervegg og ansees ikke særlig belastet i bunn.
- Porten i kjeller har skjevhet og dårlig tetning/isolering rundt kanter og bør utbedres/skiftes.
- Utvendig beslag: Takgjennomføringer kontrolleres. Pipen ser ikke ut til å ha "topphatt".
- Terrasser: Peisen har noe sprekker i fuger og puss, samt noe manglende puss hvor tidligere "dekorbord" har vært - opplyst fjernet pga. råte. Det er påvist noe råte i nedkant av "endestolpe" for terrasse/rekkverk mot peisens mur.
- Innredning på badet 1 etg. Badekaret er defekt/vann frakoblet
- Kjøkkeninnredning: Det er en liten skade i kant av kjøkkenkummen. Kjølehjørnet er opplyst defekt og trolig må aggregatet (bakvegg av kjølehjørnet) skiftes ut.
- Ledningsnett for sanitærinstallasjoner.
- Luftbehandling: Det er ikke tilluft-spalte under dør el.l. på badet.
- Garasje: Det er påvist noe riss og sprekker i muren samt at det er over normalen forvitring i betongplaten. Den ene porten har defekte hjul og antagelig noe feilmonterte skinner, kun den ene kunne åpnes/benyttes befaringsdagen.
- Garasje/verksted: Bygningen har en synlig svank på taket i den nordøstre delen. Mindre arbeid gjenstår.
- Vaskerom - Det påpekes med dette at vaskerommet ikke vurderes som noe fullverdig våtrom mtp. overflater (skjøtet usveiset vinyl uten oppbrett) og at sluket er plassert i avdelt kott. Oppfyller ikke dagens krav til våtrom.
Følgende har fått TG3:
- Kjeller: Oppussingsbehov grunnet fuktproblematikk i gulvet. Mange vinylbelegg er på befaringstidspunktet delvis fjernet/løsnet grunnet fukt.
- Drenering: Påvist noe saltutslag i nedkant vegger og forhøyninger v/fuktsøk (høyere verdier i nedkant). Dette er symptomer på fuktvandring i muren, men kan også skyldes kapillært oppsug fra grunn. Vært problem m/fukt i betonggulv mot grunn, og det ikke er fuktsperre i gulvet samt at gulvet er uisolert. Under vinylbelegg er det forhøyede fuktverdier ved fuktsøk og tydelige fuktskjolder og muggvekst. Ved oppforet gulv/terskel til kontor ble det målt over 23 vektprosent fuktighet i treverket som ansees som "vått treverk", over tid vil treverk med slikt fuktinnhold føre til skader- kan derfor ikke utelukke skade i påforede gulv.
- Tak: fuktutslag ved fuktsøk, samt noe fuktskjolder rundt luftehatt over kjøkken. Ved pipe er det fuktmerker i undertak og pipeveksling og ved fuktmåling i treverket av pipeveksling er det målt over 23% vektprosent fuktighet i treverket som ansees som "vått treverk". Treverket har noe råtetendens.
- Bad: Badet er originalt og det er påvist en del skader og sprekker i gulvfliser. Det er påvist noe sprekkdannelse i fuger, hjørner og over dør, samt enkelte sprekk i flis på veggene. Avdelt dusjnisje har et mindre sluk uten vannlås/rensemulighet, antatt utført som et hjelpesluk mot hovedsluket. Det er ukjent type tettesjikt, ikke synlig mansjett i sluk (mulig underliggende membran som var relativt vanlig for byggeår). Rørføringer igjennom gulv (frarådes iht. dagens byggeforskrifter) Det er ikke synlig membranoppkant på terskel som forøvrig mangler terskellist.
Det er ikke inspeksjonsluke under innmuret badekar. Rør til badekar koblet ut.
- Varme: Rekvirent opplyser at det er feil på gulvarmen og per idag fungerer kun varmesløyfe i stue og kjøkken. Rørlegger har vurdert varmeanlegget og konkludert med at det er styreenheter for de ulike sløyfene som er defekt/utdatert og må skiftes. Det er fremlagt et tilbud for å utføre denne utskiftningen på 29.800kr. Pris på dette kan endre seg over tid og etterhvert som behov avdekkes. En kjøper overtar ansvaret for dette.
Informasjon fra selger:
- Muggsopp i kjeller grunnet fukt. Ikke utbedret.
- Fukt i kjeller, grunnet gulvbelegg / vinyl lagt rett på betong.
- Det er påvist fukt oppsug fra grunn i kjellergulv samt noe saltutslag/skjolder i nedkant kjelleryttervegger. Det er opplyst manglende fuktsperre og isolering i gulvet.
- Flere lekkasjer på VVS anlegg, utbedret i 2019, trykkeventiler og andre deler byttet til nye, vanntrykket justert til normalt- ingen nye lekkasjer etter dette. Rapporter som henvises til er i sammenheng med tidligere forsikringssak som er avsluttet.
- Tett sluk på badegulv, sluket var slik da jeg kjøpte huset, ikke utbedret grunnet ikke i bruk.
- Sandfiltrerings avløps anlegg med septiktank, defekt 2018.
- Avløpsanlegg er utbedret til helt nytt minirenseanlegg i oktober 2019.
- Ettermontert pumpekum- Ingen feil på renseanlegget eller pumpekum.
- Tvist/forsikringssak pågår nå med leverandør grunnet det ble oppdaget at anlegget varsler rensefeil ved ekstremt høy vannstand i sjø nedenfor (I forbindelse med store mengder smelting av snø/ store mengder nedbør) slik at grunnvann kommer helt opp til utløp av rør.
- Etterarbeid krever montering av strømpe i rør fra leverandør, tilbud blir vedlagt eller utbedret før salg. ca 35.000 kr. (kan variere over tid og avdekkende behov)
- Regelmessig service viser at renseanlegget fungerer optimalt. Utført tømming på både gammelt og nytt anlegg, 2018-19-20.
- Nylig kontroll av feier , bemerkelsesverdig lite sot i pipe, fungerer veldig bra, meget godt trekk.
- Åtselbiller (ufarlig, kan ikke gjøre skade på hus el.l) har vært observert. Noe eldre skader etter mus på åpent loft, observert noe muselort i kjeller før dør ble avstengt med lister.
- Utetthet/drypp fra vifteventil til kjøkken, grunnet hull i plate fra vær/vind -normal slitasje- ble tettet så fort utetthet ble oppdaget.
- Vært utført arbeider på tak av Vinger Tak og Blikk , hull tettet med silikon desember 2019 . Ny plate montert mars 2021.
- Utbedring av hovedledning på el anlegg, brent av en fas-utbedret, feilsøkt og sikret.
- Anlegget i hus kontrollert av elektriker i 2020, anbefales at resterende gamle sikringer byttes til nye automatsikringer. Anlegget i garasje feilsøkt og sikret.
- Oljetank brukes ikke, men kan godkjennes ved bruk av Biolje.
- Vannboren varme/ sentralfyr er undersøkt av fagkyndig, og det kan fremlegges tilbud om utbedring slik at dette fungerer optimalt på alle akser i hus. Pr dags dato fungerer akse for stue og kjøkken optimalt.
- Foreligger 2 tilstandsrapporter , en rapport fra Mycoteam, samt en rapport på avløpsanlegget.
- Malt hus og grunnmur utvendig.
- Ny plate på tak ved vifteventil til kjøkken.
- Gressplen utbedret.
- Gjerde 1.20 satt opp rundt hele eiendom.
- Malt tak på bad.
- Malt tak og skap på et gjeste soverom i hoved etg.
- Alle vinduer fra byggår, anbefales å byttes.
Det er påvist forekomst av skjeggkre i boligen grunnet fukt. Skjeggkre kan ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring. Fagkyndig rapporter viser de vil forsvinne når fukt problemet utbedres. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

- Avløpsanlegg
- Vvs anlegg-nye deler trykkventiler
- Ny varmvannsbereder kobling
- Malt hus og grunnmur utvendig
- Ny plate på tak ved vifteventil til kjøkken
- Gressplen utbedret
- Gjerde 1.20 satt opp rundt hele eiendom
- Malt tak på bad
- Malt tak og skap på et gjeste soverom i hoved etg.
- Gjennomgang av el anlegg og skiftet hovedsikring.
- Utbedret skinner til garasjeport, dobbelgarasje.
- Grundig fagrapporter innhentet på utbedringsbehov.

Standard

Perfekt bolig for familier eller voksne med alt du trenger på et plan. Mange rom og god plansløsning. Gode parkeringsmuligheter.
Flotte uteområder med god boltreplass og naturskjønne omgivelser legger tilrette for hyggelige uteaktiviteter og gode turopplevelser. Perfekt for to og firbente, sommer som vinter.
GULV: Hovedsakelig laminatgulv (en del fra nyere tid) og et rom har gulvbelegg.
VEGGER: Hovedsakelig malt tre og MDF panel i liggende/stående/skråstilt utførelse. Noe malt strie og tapet. En del pussede murvegger i kjeller samt ifbm. peisen/yttervegg mot entre.
HIMLING: Hovedsakelig malt trepanel. Pyntedragere i kjøkken. Enkelte rom med slette malte tak og takess. Kjeller har himling med tresonitplater.
Stue:
Stor, åpen stue med vedfyring. Den åpne peisen sørger for både varme og ekstra hygge. Store, flotte vinduer med nydelig utsikt gir rommet gode lysforhold og en god romfølelse. Utgang til flott uteplass/hage med utvendig peis. God plass til både sofagruppe og spisestuemøblement.
Bad:
Flislagt bad noe oppussingsbehov.
Stor baderomsinnredning med skap, speil og lys. Innebygget dusjhjørne med skyvedør. Toalett og innbygd badekar.
Toalettrom:
Separat gjestetoalett med håndvask.
Kjøkken:
Stort moderne kjøkken med malte heltrefronter og laminat benkeplate. Nedfelt dobbel kompositt kum. Et overskap m/vitrinedører. Integrert
oppvaskmaskin og kjølehjørne (må utbedres) . Plass for frittstående komfyr. God plass til spiseplass samt utgang til balkong/terrasse,
Opplegg for vaskemaskin i avdelt kott m/sluk av vaskerom.
Soverom:
Boligen har en familievennlig planløsning med soverom i samme etasje. God plansløsning og størrelse på rommene.
Kjeller:
Kjelleren må ansees med oppusningsbehov grunnet fuktproblematikk i gulvet.
Kjelleren kan ha store muligheter etter nødvendige oppgradering. Det er muligheter for egen inngang og mange store rom. Her kan man eventuelt etablere en utleieenhet med gode, skattefrie inntekter.
Medfølger boligen:
- Innebygde skap på tre soverom. oljefyr/ varmeaggregat til verksted.
- Stor fryser i kjeller.
- Kontorpult på kjellerkontor.
Medfølger ikke men kan kjøpes etter egen avtale:
IR sauna kjøpt ny 2017
TD mølle kjøpt brukt 2019
Lounge utesofa
Kun integrerte hvitevarer medfølger.

Oppvarming

Boligens varmeanlegg består av vannbåren gulvvarme i hovedplanet som varmes opp med oljefyr plassert kjeller. Oljetank i eget rom. I tillegg er det oppvarming via elektrisitet/VV-bereder. Oljefyren er per nå ikke ibruk, men systemet benyttet med elektrisitet. Selger opplyser at det er feil på gulvarmen og per idag fungerer kun varmesløyfe i stue og kjøkken. Oljefyren som er i huset er opplyst velfungerende, men idag må bioolje benyttes. Ny kjøper må påregne kontroll og utbedring av nåværende varmeanlegg og overtar ansvaret for dette.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 16.12.1981, uthus/garasje har ferdigattest datert 31.05.1983. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
Det foreligger ikke ferdigattest eller tegninger på garasje nr. 2. (Ved innkjøring)
Deler av kjelleren er innredet av tidligere eier og ikke bruksendret. Rommet hvor badstuen står i dag er i de opprinnelige tegningene registrert med betegnelse brennsel. Øvrige rom utenom vaskerom er registrert som bod/lagring/fyrrom og fryserom.
Rom vegg i vegg med vindfang er registrert på de orginale byggetegningene som kontor, og det er usikkert om det oppfyller kravene om størrelse m.m. for å betegnes som soverom.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
Det er uvisst om det er gjort ytteligere endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er ikke tinglyst noen servitutter på eiendommen.
Eiendommen har tinglyst veirett over gnr. 68 bnr.1, samt rett til å legge utløp fra minrenseanlegg på samme eiendom, slik som vist på kart.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.
Eiendommen befinner seg i et område med moderat til lav radonaktsomhet.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger landlig til blandt spredt bebyggelse og landbrukseiendommer på Austmarka, ca. 25 km fra Kongsvinger. Fra eiendommen er det god utsikt over Fagernessjøen i nord. Det er kort vei til barnehage, barneskole (ca. 800-1 km. unna), ca. 100 m. til fotballbane, ca. 300 m til større gressområde med fotballbane/skøytebane og dagligvareforretning (Joker). Fredfult og solrik beliggenhet, Utsikt mot innsjø med bademuligheter. Gode tur og rekreasjonsmuligheter.
Til kommunesenteret Kongsvinger er det ca 25 km, til svenskegrensen v/Magnor ca 31 km og til Oslo ca. 118km.
Det kun 4 mil (ca 35 min) til Charlottenberg som har to kjøpesenter og alle fasiliteter som hører med på det området.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Austmarka barnehage (0-6 år) 0.9 km
Skoler:
Austmarka barne- og ungdomsskole (1-10 kl.) 1 km
Norges Toppidrettsgymnas - Kongsvinger 26.6 km
Øvrebyen videregående skole 26.9 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Tomta er skrånende ned mot Fagernessjøen i nord. Solrik tomt, med utsikt over sjøen fra boligen. Opparbeidet hage med plen, prydbusker og beplantning. En romslig, inngjerde hage med mange muligheter. Usjenert og gode parkeringsmuligheter. På en god dag kan man observere
både traner, harer, elg og villsvin i "hagen". Fantastisk naturliv.

Parkering

Boligen har meget gode parkeringsmuligheter. Parkering i to garasjer og på eiendommen.

Vei, vann og avløp

Boligen er tilknyttet offentlig vann. Eiendommen har vannmåler.
Boligen har etablert et privat minirenseanlegg. (Utbedring må påregnes )
Boligen er tilknyttet privat veg med vedlikeholdsansvar for egen regning.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse i henhold til reguleringsplan Austmarka vannverk med bestemmelser datert 13.10.2016.
Eiendommen og boligen ligger innenfor aktsomhetsområde for flom i følge NVEs flom aktsomhetskart.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 5 913,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 3 360,- for inneværende år.
Vannavgift: Årlig abm. kr 1.000,-, forbruk pr. m3 kr 14,6. eks.mva. Målerleie er kr 200,-. eks. mva.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 13.000,- pr. år. / 15.000 kwh. pr. år.
Privat brøyting med en årlig avgift på ca. kr 300,-. Dette kan variere.
Boligen er tilknyttet Fremtind forsikring toppforsikring med LOfavør: 8013,- i året.
Boligen er tilknyttet Canal Digital parabol dekoter som leverandør av Tv med en kostnad på kr. 488 pr. mnd.
Boligen er tilknyttet telenor fibernett som leverandør av internett med en kostnad på 699 pr.mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 432 220,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 1 555 992,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.358.842.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,- for eneboliger større enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Solveig Wilhelms og Simen Antoni Rødsten Jacobsen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,8% av salgssummen.
Tilrettelegging kr. 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedsføringspakke: kr 18.000,-
Visninger: kr 3.500,- pr. visning
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 59-0013/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Skedsmokorset
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR59.2113

Dato

Sist oppdatert: 29. oktober 2021 kl. 11:49

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.