Solgt: 3 650 000 kr

Jess Carlsens gate 12

3 750 000 kr
46 m²
1 soverom
Velkommen til Jess Carlsens gate 12! En lys og moderne 2-roms hjørneleilighet med perfekt beliggenhet sentralt på Fredensborg/Sentrum.
Emilie Lie
Presenteres av
Emilie Lie
Fredensborg/Sentrum
Lys 2-roms hjørneleilighet med balkong og utsikt! Internett, tv, oppvarming, vv inkl. Walk-in-closet. Heis.
 • Prisantydning
  3 750 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  588 250 kr
 • Omkostninger
  9 126 kr
 • Totalpris
  4 247 376 kr
 • Etasje
  5
 • Byggeår
  2004
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  46 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  7 662 kr
 • Energimerke
  Grønn B

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Jess Carlsens gate 12!
Lys og romslig 2-roms andelsleilighet med balkong, og tilgang på felles takterrasse med fantastisk utsikt. Området er sentralt, med alt av butikker, kaféer, treningstilbud, kollektivmuligheter og grøntarealer bare noen minutter unna. Med både Vulkan, Grünerløkka, St. Hanshaugen og Sentrum i gangavstand er det vanskelig å finne noe man kan mangle her. Dette er et attraktivt boområde med grønn natur og idylliske Akerselva rett utenfor.
Høydepunkter:
- Lys hjørneleilighet med store vinduer
- Balkong
- Heis
- Populært og veldrevet borettslag
- Balansert ventilasjon
- Sentral beliggenhet
- Mulighet for å leie/kjøpe p-plass i felles garasjeanlegg
- Oppvarming, vv, internett og tv inkludert i felleskostnadene
- Bygg fra 2004
- God planløsning

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Jess Carlsens gate 12, 0183 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 208, bruksnummer 938, seksjonsnummer 84, ideell andel 1/1
Andelsnummer 33, Hausmann Borettslag, organisasjonsnummer 986864172

Innhold

Totalt bruttoareal: 52 kvm
Totalt bruksareal: 48 kvm
Totalt primærrom: 46 kvm
Primærrom:
5. etasje 46 kvm: Entré, stue, kjøkken, soverom og bad.
Sekundærrom:
5. etasje 2 kvm: Walk-in-closet/bod i tilknytning til soverom.
I tillegg disponerer boligen en romslig bod på ca. 5 m2 i underetasje.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 29.07.2021 utført av Anticimex AS.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i betong, med yttervegger forblendet med teglstein og malte flater. Dørene og vinduene er fra byggeår. Glatt entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 40dB, med kikkehull og dørpumpe. Balkongdør og vinduer med karmer og rammer av tre, 2- og 3-lags glass. Bygget har balansert ventilasjon. Fordelerskap med stoppekraner i rør-i-rør-system plasser i himling på bad. Stoppekraner til radiatorer (oppvarming) plassert i garderobeskap på soverom. Sikringsskap med automatsikringer i entréen. Leiligheten har skjult elektrisk anlegg. Røykvarsler tilknyttet felles sentral.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder er det gitt tilstandsgrad 2 på følgende:
- Vegg på badet har en sprukket flis i hjørnet bak toalettet
- Membran er vurdert å ha en alder som tilsier begrenset restlevetid
- Gulvflater med parkett bærer preg av bruksslitasje
- Skjevhetsmåling på 15 mm på soverom
Øvrige punkter har fått tilstandsgrad 1.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Lys og moderne 2-roms hjørneleilighet med god planløsning og perfekt beliggenhet sentralt på Fredensborg/Sentrum. Leiligheten ligger høyt og fritt i byggets 5. etasje, med en hyggelig balkong mot sørøst med gode solforhold store deler av dagen.
Dette er leiligheten for deg som ønsker å bo sentralt og urbant til, med nærhet til "alt" byen har å tilby!
Standard fra 2004 med balansert ventilasjon og felles oppvarming via radiatorer. Tre-stavs eikeparkett på gulv, vegger og himlinger i malte, slette flater. Adkomst til leilighet via felles trappeoppgang med heis.
Entré:
Lys og romslig entré med god plass til oppbevaring. Leiligheten har dørcalling.
Stue:
Stor stue med svært gode lysforhold fra store vindusflater på to sider. Her merker man virkelig at dette er en hjørneleilighet! Svært begrenset innsyn, og fint utsyn over Oslos tak. Stuen er malt i lyse farger og er enkel å innrede, med plass til stor sofaseksjon og spisebord, i tillegg til oppbevaringsløsninger og skrivebordssone.
Fra stuen er det utgang til en herlig, usjenert balkong på ca. 3,5 m2. Balkongen vender mot sørøst, og selger opplyser at den midtsommers har sol mellom ca. 8 til 16.
Kjøkken:
Lyst og tidløst kjøkken i tilknytning til stuen, i en tilbaketrukket sone. Kjøkkenet er fra 2004 og har god oppbevaringsplass i bl.a. overskap. Det er lagt moderne metrofliser over kjøkkenbenken. Glatte fronter, og nedsenket oppvaskkum med ett-greps armatur. Det er installert overbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Ventilator i overskap. Hvitevarer på kjøkkenet medfølger (Miele og Electrolux). Kjøkkenet har tilstandsgrad 1.
Soverom:
Stort, nordøstvendt soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeskap. Skapene medfølger. Rommet er malt i lyse farger og har et stort vindu med utsikt helt til marka! På soverommet er det også en hyggelig bonus - et eget walk-in-closet/bod på ca. 2m2 med gode oppbevaringsmuligheter.
Baderom:
Flislagt, lyst bad fra 2004 med elektriske varmekabler i gulv. Vegghengt toalett. Badet har opplegg til vaskemaskin. Vaskemaskin medfølger salget (ny i 2019). Nedsenket himling målt til 2,14m med avtrekksventil.
Tar du heisen oppover kommer du til en fantastisk, felles takterrasse med sol hele dagen, og storslått utsikt over store deler av byen. Takterrassen har flere soner, og et forsamlingslokale man kan leie for sosiale arrangementer. Borettslaget har også en hyggelig bakgård, opparbeidet med planter, trær og sitteplasser til glede for beboerne. Boden er lett tilgjengelig i byggets underetasje. Garasjesameie med mulighet for kjøp/leie av parkeringsplass i tilknytning til borettslaget.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Hvitevarer på kjøkkenet medfølger leiligheten. I tillegg medfølger vaskemaskin, ny i januar 2019, p.t. plassert i leilighetens bod.

Oppvarming

Vannbåren oppvarming med radiatorer. Elektriske varmekabler på baderomsgulv.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 10.11.2008. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 9 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om adkomstrett, en erklæring/avtale vedr. rett til nødvendig bruk av rømningsveier, bruksrett til sykkelplasser, bruksrett til grunn for reparasjon og vedlikehold, bestemmelser om vann/kloakkledninger, erklæring avtale ang. bruk av avfallsrom, heis og trapperom, sjakter for vann, avløp, ventilasjonsanlegg og adkomst til ventilasjonsanlegg på taket m.m.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Sentral og meget attraktiv beliggenhet i et veletablert og populært boligområde. Fredensborg/Sentrum er et område som i hovedsak består av eldre klassiske bygårder fra byggeboomen i årene 1870-1900. Geografisk ligger området midt imellom Sentrum, Grünerløkka og St. Hanshaugen. Beliggenheten er "midt i smørøyet" med kun fem minutters gange til St. Hanshaugen via idylliske Damstredet og Telthusbakken samt få minutters gange til Youngstorget/ Karl Johans gate i Sentrum.
Fredensborg har de siste ti årene hatt en meget positiv utvikling og er i dag rikt på servicetilbud for den urbane beboer med et mangfold av restauranter fra alle verdenshjørner i nærområdet. Rett i nærheten ligger populære restauranter som Nektar Vinbar, Café Sara, Freddy Fuegos Burrito bar, østersbaren Eff Eff og den sjarmerende, franske restauranten Chez Colin. Arno Ristorante er også en av de spennende restaurantene i nabolaget, og tilbyr autentisk, italiensk mat på sitt beste. Romantiske Klosteret og Delhi Tandoori er også to klassikere i området som har eksistert i mange år. Fredensborg er et unikt boligområde med nydelige gater som Damstredet og Telthusbakken. Videre er det en kort spasertur opp mot Gamle Aker Kirke, som er en av Oslos eldste bevarte middelalderbygg ved siden av Akershus Festning. Vår Frelsers Gravlund er også et flott område og fremstår som en stor, grønn lunge i området.
Innenfor gangavstand finner du idylliske St. Hanshaugen med vakre gater og flere grøntområder. Foruten dette er det flott utsikt over hovedstaden fra toppen, hvor man også kan nyte konserter om sommeren. Videre er det gangavstand til Stensparken og spektakulære Frognerparken med skulpturer og grøntanlegg i særklasse. Hva med å starte dagen med en løpetur i disse omgivelsene, eller langs Akerselva som ligger enda nærmere? Det er for øvrig også gode treningsmuligheter innendørs ved bl.a. Bislett Stadion, SATS Schous Plass, velrennomerte Bislett Bad eller ved Sentrum Squash og Fitness i Fredensborgveien. Søker du skog og mark er det kort avstand med offentlig kommunikasjon til Maridalen, Sognsvann og Frognerseteren med milevis av turløyper sommer som vinter.
I dette området har man tilgang på flere nisjebutikker/restauranter som bl.a. Gutta på Haugen, Smalhans, Albertine spiseri med mezeretter, Pascal, Kaffebrenneriet, Åpent Bakeri og Mathallen på Vulkan. Det er gangavstand til Sentrum, Aker Brygge, Majorstuen, Bislett og Grünerløkka.
Youngstorget har de senere år virkelig blomstret og fra leiligheten er dette spennende området kun få minutters gange unna. Her finner du en rekke populære utesteder som Himkok, Kulturhuset, Justisen, Oslo Bar og bowling, Oslo Camping samt The villa, et populært clubsted som ofte booker anerkjente dj-er fra hele verden. Rundt Youngstorget har det også etablert seg mange spennende restauranter.
Det er heller ikke lang vei å gå til det spennende området rundt Torggata med koselige kafeer, den nye Oslo Street Food, eksotiske restauranter og særegne butikker. Noen steder som kan være verdt et besøk er Lille Saigon, Cacadou, og Oslos største mikrobryggeri Crowbar.
Ønsker du deg en tur østover finner du Grünerløkka med sine parker, restauranter, nisjebutikker og gallerier kun noen få minutter unna ved å krysse Akerselva. Løkka er kjent som en livlig og original bydel i Oslo og flere ganger i året arrangeres markedsdager hvor lokale butikker og kunstnere byr frem sine skatter. Mange reiser til Grünerløkka for områdets spennende spise- og utesteder, som Bass, Ben Reddik, Villa Paradiso, Aku Aku, Parkteateret, Munchies, Chair, Trattoria Popolare og mye mer.
Vulkanområdet er blitt en populær møteplass for den matglade, her finner du alltid noe som frister. Enten man ønsker å sitte ned for en god matbit med noe godt i glasset eller ferske matvarer i Mathallen. Kulturelt forenes mat med dans, musikk og kunst – du finner Dansens Hus og Blå i dette området. Blå tilbyr store konsert- og klubbopplevelser med artister på et høyt kunstnerisk nivå. Nedre Foss Gård er restaurert, menyen har fått gode anmeldelser og bygget fremstår som et praktbygg i idylliske grønne omgivelser, verdt et besøk!
Skal du handle dagligvarer ligger det en stor Kiwi-butikk i samme bygg som leiligheten, og en Rema 1000 butikk i Fredensborgveien like ved.
Kollektivmuligheter
Det er svært god dekning på kollektivtransport i nærheten. Videre er det mange bysykkelstasjoner i området.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
- Hausmannsgate Espira barnehage (0-6 år), 2 minutter til fots
- Hammersborg barnehage (1-5 år)
- Eventyrbrua steinerbarnehage (1-6 år)
Skoler:
- Møllergata skole (1.-7. kl.)
- St. Sunniva skole (1.-10. kl.)
- Lakkegata skole (1.-7. kl.)
- Sofienberg ungdomsskole
- Kristelig Gymnasium ungdomsskole
- Elvebakken videregående skole
- Edvard Munch videregående skole
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1913 kvm som tilhører borettslaget. Borettslagets fellesområder har et hyggelig plenareal, trær, diverse beplantning og asfalterte internveier.

Parkering

Det medfølger ikke parkeringsplass, men forretningsfører opplyser at det leies ut/selges parkeringsplasser stadig vekk i garasjeanlegget i bygget. Salg etter ansiennitet. Ta kontakt med megler for mer informasjon rundt dette.
Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 900,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 450,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-3913 datert 19.06.02 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo Sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262. Ny kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn. Denne nye planen får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Oppdatering pågår i kommunen. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/.
Det er en pågående sak i Maridalsveien 3/Brenneriveien 5 om tillatelse til påbygg med to inntrukne etasjer.
Dette vil ikke være til sjenanse for utsyn for leiligheten, men det kan påregnes en periode med bygging i fremtiden.
For mer info: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/#gref
Saksnr: 201412170.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 7 662,- pr. mnd. og inkluderer varmtvann og oppvarming, internett, kabel-TV, drift og vedlikehold, styrehonorar, nedbetaling av gjeld og kostnader i sameiet.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter, og ble sist økt med 10 % fra 1.02.2021.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader kr 2 374,-
Varme og varmtvann kr 688,-
Internett kr 229,-
Kapitalkostnader kr 4 371,-
Oppvarming (radiatorer) og varmtvann er inkludert i felleskostnadene. Det innkrevde à konto beløpet reguleres etter forbruk og vil variere fra leilighet til leilighet og fra person til person. Avregning foretas en gang i året og godkjennes av styret. À konto beløpet kan da bli endret. Strøm er ikke inkludert i felleskostnadene.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 5 500,- pr. år. inkl. nettleie / 3 550 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og er i likhet med internett inkludert i felleskostnadene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 175 504,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 4 231 813,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 80 400,- pr. 31.12.2020.
Andel fellesgjeld er kr 588 250,- pr. 05.07.2021.
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 33 717 193,- pr. 05.07.2021 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 2,97 % fastrente frem til 2032
Restløpetid: 13 år og 10 måneder
Ikke avdragsfrihet.
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld (IN-ordning), etter at fastrenten har utløpt i 2032. Individuell nedbetaling vil medføre en reduksjon i felleskostnadene.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.494,- (OBOS)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4 347 376,-. Av dette beløpet utgjør kr 588 250,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger med andelsnr.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN Bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Per Hammervoll

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Hausmann Borettslag. Borettslaget er en del av Fredensborg Sameie 1, som bl.a. styrer Fredensborg Garasjesameie.
Borettslaget består av 59 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt, såfremt det ikke er til sjenanse eller ulempe for andre beboere.
Det er tillatt med elektrisk grill og gassgrill på balkongene og takterrassen.
Borettslagets hjemmeside er www.hausmannborettslag.no.
Planlagte påkostninger:
Styret har utarbeidet en langtidsplan for større vedlikehold for de neste 10 og 20 år, med oppstart i 2020. Det ble i 2020 blant annet utført kontroll og gjennomgang av ventilasjonsanlegget, samt vedlikehold på heisene og omlegging av verandanedløp. For 2021 er det planlagt vedlikehold på bl.a. trappehus, nytt portåpnersystem og utskifting av brannvarslinganlegg. Det vil også være fokus på utbedring av uteområder/trapper, samt inspeksjon/vurdering av tak. Det er også planer om å male trappeoppgangene. Styret er for tiden i prosess med å utarbeide tidsplan og budsjettbehov for de nærmeste 5-10 årene. Som følge av dette må det påregnes noe økning av felleskostnadene.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forhåndsutlysning av forkjøpsretten er sendt ut, og det vil bli avholdt parallellvisninger. Ta kontakt med megler for å høre om meldefristen. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses opprinnelig kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom If – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,05 % av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 2.250,- pr. visning
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 42-0056/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Grünerløkka
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR42.2156

Dato

Sist oppdatert: 08. oktober 2021 kl. 20:49

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.