Solgt: 2 800 000 kr

Casparis gate 7

2 800 000 kr
57 m²
2 soverom
Stuen er romslig og har god plass til spisebord og sittegruppe
Kristine Mevik
Presenteres av
Kristine Mevik
St.Hanshaugen
Sjarmerende 3-roms med balkong mot rolig gårdstun. Varmtvann og fyring inkl. IN-ordning for fellesgjeld. Lave omk.
 • Prisantydning
  2 800 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  1 543 877 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  4 345 009 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1939
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  57 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  7 073 kr
 • Energimerke
  Grønn F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Sjarmerende 3-roms leilighet i 3. etasje. God beliggenhet sentralt ved Kiellands Plass. Stue med utgang til balkong, åpen kjøkkenløsning, 2 soverom, dusjbad/wc og entré. Ved nedbetaling av andel fellesgjeld vil felleskostnadene bli på ca. kr 3.894,-.
  Fasiliteter:
 • Lekkert kjøkken med rikelig skap-og benkeplass
 • Balkong på ca. 6,4 kvm med fin utsikt mot rolig gårdstun
 • Felleskostnader INKLUDERT varmtvann og fjernvarme
 • Originalt heltre eikegulv
 • Ekstra takhøyde i stua (2,65 m)
 • Kjellerbod på 5,8 kvm.
 • Get leverer kabel-tv og internett (20/20 mbs)
 • Solrikt og pent beplantet gårdstun
 • IN-ordning for fellesgjeld. Ingen forkjøpsrett og lave omk.
 • Sykkelskur
 • Nært fine parker og Akerselva, samt butikker, buss og trikk

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Casparis gate 7, 0174 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 218, bruksnummer 90
Andelsnummer 362, Gamle Aker Borettslag, organisasjonsnummer 987 965 681

Innhold

Totalt bruttoareal: 64 kvm
Totalt bruksareal: 57 kvm
Primærrom: 57 kvm
Bad, gang, stue/kjøkken, 2 soverom
I tillegg disponerer boligen 1 kjellerbod på 5,8 kvm. Arealene inngår ikke i boligens BRA.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 16.12.2019 utført av Martens Takst & Byggtjenester AS.
Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre/mur/betong.
Antatt fundamentert på faste masser. Grunnmur og frittbærende dekker utført i armert betong. Bærende ytter og innervegger utført med spekket tegl. Flatt tak antatt utført som kompakt tak. Dette er tak som ikke er luftet under tekkingen og skal som hovedregel
ha innvendig nedløp for regn og smeltevann. Tekkematerialet er enten asfalt eller plast/gummibasert takbelegg. Isolasjonsskiktet er vanligvis plassert på oversiden av bærekonstruksjonen. Bærekonstruksjonen er av betong, metall eller treverk.
Tak rehabilitert i ca. 2014.
Balkong utført på betong dekke. Tilkomst fra stue. Overflatebehandling av vegg mot leilighet, vinduskarmer og rekkverk i 2019. Entredør i finert utførelse. Swedoor. Balkongdør i H-vindu serien, med 2-lags isolerglass datert 1989. Innerdører til bad med finert og malt overflate. Massive formpressede dører med fiberplate og kjerne av sponfiber til soverom. Vinduer med 3-lags isolerglass i PVC ramme datert 2018. I store soverom. Øvrige vinduer datert 1989. H-vinduer.
Ukjent alder på bad. Antatt 80-90 tallet. Det er lagt baderomsvinyl på gulv. Merk at denne fungerer som gulvets tettesjikt. Plastsluk med klemring for baderomsvinyl. Ukjent alder sluk. Malt strietapet på vegger. Overflatebehandlet med våtromsmaling i 2019.
Avløpsrør rehabilitert med innvendig strømpe i 2015-16. Røropplegg lokalt i bad av eldre dato. Plastsluk. Hovedstoppekraner i kjeller. Utført med kuleventiler av nyere dato. Leiligheten har stoppekraner av typen Balofix bak dusjkabinettet, under servant på badet og egen stoppekran til wc for eventuelt arbeid i leiligheten.
Sikringsskap med automatsikringer. Plassert i felles oppgang. Hovedsikring på 2x32 amp. Samsvar antall sikringer og angitte sikringer i kursfortegnelse. Jordet anlegg. Kameraovervåkning i felles oppgang tilknyttet Securitas vekter tjeneste.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder følgende som har fått TG2:
- Badets alder. Merk at badet anses som fortsatt velfungerende med dagens dusjkabinettløsning.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Sjarmerende 3-roms leilighet i 3. etasje med balkong som vender mot rolig gårdstun. Sentral, men rolig beliggenhet i Casparis gate, rett ved Aleksander Kiellands plass og Mathallen på Vulkan. Nærsenteret på Ila har flere butikker og et godt servicetilbud. Området har et godt kollektivtilbud med buss (linje 34, 54) fra Telthusbakken og trikk (linje 11, 12 og 13) fra Olaf Ryes plass. Generelt velholdt leilighet. Vegger og tak i stue/kjøkken og gang overflatebehandlet i 2019. Øvrige gulv og veggflater i 2015-16. Velholdt kjøkken fra 2010. Bad av eldre dato, fortsatt velfungerende med dagens løsning. Vegger overflatebehandlet i 2019.
Stue (ca. 20 kvm): Hyggelig stue med plass til sittegruppe og spisebord. Store vindu som gir rikelig med dagslys. Uttak for TV/tele/data. Direkte utgang til balkong.
Balkong (ca. 6,4 kvm): Fin uteplass som vender mot rolig gårdstun. Plass til bord og stoler. Flislagt gulv (2015). Rekkverk i stål med innfelte plater. Overflatebehandling av vegg mot leilighet, vinduskarmer og rekkverk i 2019.
Kjøkken: Åpen løsning mot stuen. Kjøkken fra 2010. Fronter i malt glatt utførelse. Laminert benkeplate med innfelt kjøkkenvask. Flislagt vegg over kjøkkenbenk. Opplegg for frittstående kjøl/frys. Integrert komfyr, platetopp og oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator med kullfilter. Ett greps/treløps blandebatteri av nyere dato på benk, med avstengning for oppvaskmaskin. God plass til spisebord.
Soverom I (ca. 15 kvm): God plass til dobbeltseng med nattbord. Vindu mot gårdstun.
Soverom II (ca. 9,3 kvm): Garderobeskap. Plass til seng og skrivebord. Vindu mot gårdstun.
Dusjbad/wc (ca. 3 kvm): Gulvstående toalett. Vegghengt servant. Dusjkabinett. Opplegg for vaskemaskin. Borettslaget oppgraderte soilrørene i 2016, med strømpeløsning.
Gang (ca. 5 kvm): Praktisk knaggerekke til å henge fra seg yttertøy. Porttelefon med døråpner.
Lagringsplass: Kjellerbod på ca. 5,8 kvm. med stort oppbevaringskap. Høyt under taket.
Himlinger: Malt betong. Overflatebehandling i 2015-19.
Vegger: Malt mur. Overflatebehandling i perioden 2015-19. Stue/kjøkken og gang i 2019. Badet har malt strietapet som ble overflatebehandlet med våtromsmaling i 2019.
Gulv: Original heltre eikeplank. Lakket. Badet har baderomsvinyl på gulv.

Oppvarming

Vannbåren oppvarming med radiatorer. Bygget får levert varmtvann fra et Fortun fjernvarmeanlegg.
Naturlig avtrekk på badet tilkoblet luftekanal via ventil. Friskluftstilførsel via spalteventiler i vinduer. Kun i eldre vinduer. Lufteventil i vegg over radiator i soverom. Det er tilførsel av friskluft til badet via spalte under dørblad. Kjøkkenventilator med utskiftbart kullfilter.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger attestert ekspedisjonsdokument fra 1944, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.
Iht. originale byggetegninger var det minste soverommet opprinnelig et kjøkken som har blitt flyttet ut i stua. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 4 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet erklæring vedrørende vaskeri (1939), bestemmelse om vann og kloakk (1939), bestemmelse om gjerde (1945) og avtale om bruksrett til felles gårdsplass på bnr. 153 (1977).
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Innbo og løsøre:
- Kjøleskap, stekeovn og sort hylle på badet følger ikke med.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til attraktive og populære Kiellands plass. Et trendy og urbant område midt i smørøyet med kort avstand til alt tenkelig Oslo har å tilby!
Beliggenheten i Casparis gate gir deg et supersentralt utgangspunkt med nærhet til det meste hovedstaden har å tilby i form av yrende restaurant- og kaféliv, parker og en rekke forretninger og servicetilbud samt god offentlig kommunikasjon.
Dagligvarehandelen kan du få unnagjort ved bl.a. Coop, Kiwi, Rema 1000 samt søndagsåpne Joker - alt innen gåavstand fra leiligheten. Kiellands Hus er et trivelig lite nærsenter som ligger lett tilgjengelig til ved Alexander Kiellands plass. Her finnes blant annet Coop med ferskvaredisk, Vinmonopolet, bokhandel og blomsterbutikk. I tillegg har du St. Hanshaugen senter (200 m) med Rema 1000, apotek, Plantasjen, frisør og Fresh Fitness. Nærmeste søndagsåpne butikk ligger på motsatt side av bygget, mot Uelands gate.
Matinteresserte finner det meste i Mathallen (søndagsåpent) og Scandic Vulkan hotell på Vulkan er praktisk ved behov for ekstra overnattingsplass, begge ligger 3 min unna.
Det ligger også flere sjarmerende nisjebutikker i området. Blant annet Gutta på Haugen, den økologiske helsekostbutikken Røtter og klesbutikken Kool Kidz. Hyggelige kafeer og restauranter som Java, Smalhans, Schrøder, Pascal, Kaffebrenneriet og Baker Hansen samt Tranen med Åpent Bakeri er også å finne i området, en av Oslos beste pizzaer.
Området er omkranset av flere parker og grøntområder. Flotte grøntarealer like utenfor døren som fantastiske St. Hanshaugparken (400 m), Kubaparken og Ilaparken. Gode tur- og rekreasjonsmuligheter langs Akerselva.
Av treningssentre kan man velge mellom blant annet Fresh Fitness, SIO (Vulkan), Sats (Ringnes Park), Pilates Room og Fitness24seven.
Ca. 5 minutters gange til Grünerløkka med sitt pulserende liv, kaféer, butikker, utesteder som Blå, Ingensteds og Marked. Gangavstand også til Sagene, Torshov og sentrum med alle byens fasiliteter. Kort vei til Majorstuen med eksklusive butikker, utesteder med mer.
Om ikke alt dette er nok så kommer du deg enkelt rundt i byen med offentlig kommunikasjon. Svært godt kollektivtilbud med nærmeste holdeplass Kiellands plass ( busslinje 21, 33, 34 og 54 samt trikkelinje 11, 12 og 13) i umiddelbar nærhet. Supert å komme seg til Gardermoen med flybussen som stopper like ved.
Leiligheten ligger i gangavstand til utdanningsinstitusjoner som AHO, KhiO, OsloMet, Westerdals, og kun en kort busstur unna Handelshøyskolen BI, Universitetet i Oslo, Tannlegehøyskolen m.fl.
Dette er leiligheten for deg som ønsker å bo sentralt med nærhet til alt, men likevel tilbaketrukket i rolige omgivelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Akersbakken barnehage (1-5 år) 3 min
- 56 barn, 4 avdelinger 0.2 km
Akersveien barnehage (1-5 år) 6 min
- 45 barn, 3 avdelinger 0.4 km
Kuben 5 min
Skoler:
Ila skole (1-7 kl.) 5 min
St. Sunniva skole (1-10 kl.) 11 min
- 535 elever, 20 klasser 0.9 km
Møllergata skole (1-7 kl.) 12 min
- 220 elever, 14 klasser 0.9 km
Kristelig Gymnasium ung.skole (8-10 kl.) 17 min
- 380 elever, 13 klasser 1.4 km
Sofienberg ungdomsskole (8-10 kl.) 19 min
- 120 elever 1.5 km
Foss videregående skole 8 min
- 600 elever, 20 klasser 0.6 km
Oslo katedralskole 10 min
- 560 elever, 21 klasser 0.8 km
Flere universitet og høyskoler innen rekkevidde. Gangavstand til bl.a. OsloMet (tidl. Høgskolen i Oslo og Akershus), Veterinærhøgskolen, Politihøgskolen, Tannlegehøgskolen, Lovisenberg diakonale høgskole m.m. God offentlig tilknytning til øvrige studiesteder som f.eks. Universitet i Oslo v/Blindern, Høyskolen Kristiania og Handelshøyskolen BI.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1.289 kvm som tilhører borettslaget. Borettslaget deler bakgård med andre borretslag og er opparbeidet med asfaltdekke, plen, beplantning, sittegrupper og lekeområde.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.600,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 600,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.
Mulighet for leie av innendørs parkeringsplass i Ila-garasjen og Kjellands Hus, begge 3 min gange.
Elbil hurtig ladestasjon ved Cirkel K Kjellands Hus samt lade parkeringsplasser i umiddelbar nærhet.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig i henhold til reguleringsplan S-2255 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 28.07.1977. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn). Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/
Det opplyses også om følgende byggesaker i nærområdet:
- Akersbakken 12 - Oppføring av takterrasse. Saksnummer 201710800. For mer informasjon se: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201710800
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Get kabel-tv og bredbånd (grunnpakke), fjernvarme og varmtvann, trappevask, Securitas-vektertjeneste, vedlikeholdsfond, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, renter på andel fellesgjeld, forretningsførsel, drift og generelt vedlikehold av eiendommen.

Kommunale utgifter

Felleskostnadene er kr 7.073,- pr. mnd. og inkluderer: Get kabel-tv og bredbånd (grunnpakke), fjernvarme og varmtvann, trappevask, Securitas-vektertjeneste, vedlikeholdsfond, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, renter på andel fellesgjeld, forretningsførsel, drift og generelt vedlikehold av eiendommen.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert i oktober 2019, samt justering av renter 01.01.2020.
Herav:
- Felleskostnader kr 3.060,-
- Kabel-tv/fibernett kr 434,-
- Vedlikeholdsfond kr 100,-
- Renter kr 3.179,-
Borettslagets lån er avdragsfritt og frem til 30.06.2036 betales det dermed kun renter. Det er tilrettelagt for individuell nedbetaling av fellesgjelden.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 350,- pr mnd. Forbruket i 2018 av strøm (ca. 3600 kWh).
Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1.144.173,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 4.119.022,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 32.429,- pr. 31.12.2018.
Andel fellesgjeld er kr 1.543.877,- pr. 15.11.2019.
Total fellesgjeld for boligselskapet per 25.11.2019 er kr 79.800.000,- og lånevilkårene er:
Lånenummer: 90537045166, Handelsbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 15.11.2019: 2.6% pa.
Antall terminer til innfrielse: 184
Andel av saldo: 1 543 877
Første termin: 30.06.2016
Neste avdrag: 30.04.2036 (siste termin 30.09.2065)
Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 30.04.2036 utgjøre ca kr 0,00 per måned for denne boligen
Boligselskapet har avtale om individuell nedbetaling av andel fellesgjeld (IN-avtale). Hele andelen på kr 1.543.877,- kan nedbetales. Dette vil føre til en reduksjon i felleskostnadene på kr 3.179,-.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 4.345.009,-. Av dette beløpet utgjør kr 1.543.877,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Marianne Grimsrud

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Gamle Aker Borettslag, org.nr. 987 965 681
Borettslaget består av 118 leiligheter.
Forretningsfører er USBL, tlf. 08725 e-post: sr@usbl.no.
Borettslagets eiendommer er fullverdiforsikret i If... Skadeforsikring NUF.
Dugnad må påregnes.
Det er ikke forkjøpsrett i dette borettslaget.
Fellesvaskeri med nye vaskemaskiner og tørketrommel.
Også inngang gjennom gårdsrom fra Uelands gate med 2 kjøreporter med dør.
Dyrehold er i alminnelighet tillatt så lenge dette ikke er til plage for andre beboere/leilighetsbrukere. Ved gjentatte klager på et dyr, kan styret beslutte å forby dette dyret hvis det beviselig er til ulempe for øvrige brukere av eiendommen. Lufting av hunder i bakgården er forbudt.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Byttet låser på fellesdører til elektroniske brikker.
- Installert videoovervåking i oppganger.
- Overgang til fibernett.
- 2016: oppgradering av soilrør med strømpeløsning.
Planlagte påkostninger:
Borettslaget har skiftet ut en del vinduer og planlagte utskiftinger er gjort for denne gang.
Balkongene skal også vedlikeholdes på sikt, men det er foreløpig ikke planlagt når dette skal utføres. Iht. samtale med styremedlem 06.01.2020.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 54-0100/19
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Løren
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR54.19100

Dato

Sist oppdatert: 12. november 2020 kl. 18:47

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.