Solgt: 5 300 000 kr

Nordahl Griegs gate 27 A

5 450 000 kr
149 m²
3 soverom
Velkommen til Nordahl Griegs gate 27 A. Enebolig med attraktiv beliggenhet på Ajer
Hamar
Innholdsrik enebolig med god standard på solrik tomt. Meget attraktiv beliggenhet på Ajer
 • Prisantydning
  5 450 000 kr
 • Omkostninger
  137 592 kr
 • Totalpris
  5 437 592 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1962
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  149 m²
 • Bruksareal
  185 m²
 • Tomteareal
  567 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Fantastisk fin og tiltalende enebolig med god og innholdsrik planløsning. Innredet kjeller som er omsøkt og godkjent. Stor og lys stue med utgang til terrasse som også fører direkte til hagen. Terrasseplatting utenfor kjøkkenet og overbygget inngangsparti. 3 gode soverom med garderober på enkelte. Kjøkkenet er av typen IKEA fra 2010 med nye overskap i 2018. Lyse slette og fyllingsfronter med laminerte skrog og benkeplater. Flisplater i benkeryggen og plass til frittstående komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin. Meget god skap- og benkeplass. Både hovedplan og kjeller er utstyrt med romslige bad.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Nordahl Griegs gate 27 A, 2319 HAMAR
Kommunenummer 3403, gårdsnummer 1, bruksnummer 2895

Innhold

Totalt bruttoareal: 206 kvm
Totalt bruksareal: 185 kvm
Totalt primærrom: 149 kvm
Bruksareal:
Enebolig 174 kvm
Inntilbygget garasje 11 kvm
Primærrom:
Enebolig:
Kjeller: 38 kvm: TV-stue, bad, vaskerom og badstue.
1. etasje 111 kvm: Entré, 2 ganger, stue, kjøkken/spiseplass, bad og 3 soverom.
Sekundærrom:
Enebolig:
Kjeller: 25 kvm: 2 boder.
Inntilbygget garasje:
1. etasje 11 kvm: Garasjeplass.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 28.05.2021 utført av Morten Silkebækken. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i støpt betong og trekonstruksjoner. Saltak konstruksjon som er tekket med shingel. Boligen ble oppført i 1962 og tilbygget i 1985. Kjellerstue, samt bad og vaskerom i kjeller ble ombygget i 2018. Bruksendring av kjeller er godkjent av Hamar kommune 28.05.2021. Søknad om ferdigattest vil bli sendt av selger.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder at store deler av boligen har fått tilstandsgrad TG2.
TG2 gitt til nedløp med skade, selger opplyser om at dette er fra en gravemaskin som har lagt ut matjord i mai som har vært uheldig og skaden er ca. 20 cm over bakken i nederste del av nedløp. Dette vil bli byttet før overtakelse sier selger.
Ellers har boligen fått tilstandsgrad TG1 og de deler er:
- Vinduer og dører, utenom de vinduer som er produsert på 70- og 80-tallet og øvrige gamle/eldre bygningsdeler.
- Renner, nedløp og beslag, de utskiftninger og suppleringer i 2021 er gitt TG1.
- Terrasse, balkonger og utvendige trapper, TG2 for bygningsdelene med avvik fra krav til rekkverkhøyder.
- Bad i kjeller fra 2018.
- Kjøkken fra 2010 med nye overskap i 2018.
- Innvendige overflater med tidsriktige farger og fargekombinasjoner.
- VVS med varmtvannsbereder fra 2012, flere oppgraderinger i 2018 mm.
- Diverse utstyr som Opplegg for TV og bredbånd, garderober mm.
Selger opplyser:
Vi benyttet håndverkere på taket i 2020 som vasket taket grundig med høytrykkspyler. Øverst på taket er det en luftekanal i aluminium. Over hovedsoverommet ble det spylt mye mot denne luftekanalen og det kom vann inn i takkonstruksjonen. Dette tørket opp i løpet av sommeren, men satte noe merker i tak som nå er overmalt. Taket har en stålbjelke i taket som vannet fulgte og kom ut ved listen under takbjelke.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Fantastisk fin og tiltalende enebolig med god og innholdsrik planløsning. Innredet kjeller som er omsøkt og godkjent. Stor og lys stue med utgang til terrasse som også fører direkte til hagen. Terrasseplatting utenfor kjøkkenet og overbygget inngangsparti. 3 gode soverom med garderober på enkelte. Kjøkkenet er av typen IKEA fra 2010 med nye overskap i 2018. Lyse slette og fyllingsfronter med laminerte skrog og benkeplater. Flisplater i benkeryggen og plass til frittstående komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin. Meget god skap- og benkeplass. Både hovedplan og kjeller er utstyrt med romslige bad. Badet i hovedplanet er fra ca. 2006, men med nytt sluk, ny gulvmembran og nye gulvfliser i 2018. Det er varmekabler i gulvet, hele badet er flislagt, pen innredning med fyllingsfronter, dusjvegger og vegghengt toalett. Badet i kjelleren ble etablert i 2018 med fliser og malte panelplater på vegger og fliser på gulv. Varmekabler. Innredningen har slette fronter. Montert dusjvegg og vegghengt toalett. Badstue i tilknytning til badet i kjelleren. I tillegg til to bad er boligen utstyrt med eget vaskerom fra 2018. Innredningen er med slette fronter, fliser og malte panelplater på vegger og fliser på gulv med varmekabler. Nedfelt utslagskum og opplegg til vaskemaskin.
Dette er en tiltalende, innflytningsklar og meget fin familiebolig som bør sees! Velkommen på visning.
Oversikt fra selger på oppgraderingstiltak gjort de senere år:
2012:
Nytt sikringsskap med automatsikringer
Nye store stuevinduer og balkongdør
2018:
Bad, vaskerom og stue i kjeller er fullstendig renovert med varmekabler, nye gulv, vegger, tak, elektrisk anlegg, røropplegg, nytt og større vindu for å sikre rømningsvei.
2 soverom pusset opp med nye gipsvegger, parkett og nye vinduer og nytt el-anlegg.
Nytt gulv og sluk med membran på bad i første etasje
2020:
Huset er malt utvendig
Ny dobbel balkongdør med glass ut fra spiseplass på kjøkken
2021
Nytt gulv på kjøkken og soverom
Ny "frokostterrasse" utenfor kjøkken på 35-40 m2
Nytt gjerde mot gate
Utbedringer i hage - rullegress og nye planter
Nytt gjerde mot gate og naboeiendom.

Oppvarming

Boligen varmes opp med vedfyring, varmekabler og ellers elektriske panelovner.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1962.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen, selger opplyser om godkjent søknad vedrørende bruksendring i kjeller av Hamar kommune datert 28.05.2021. Søknad om ferdigattest vil bli sendt av selger.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst 3 servitutter på eiendommen. I 1984 ble det tinglyst avtale/samtykke fra nabo (Nordahl Griegs gate 29) om at boligen i Nordahl Griegs gate 27 A kunne bygges ut inntil 2,5 m fra grensen mellom eiendommene. I 2020 ble det tinglyst veirett, samt rett til å anlegge stikkledninger for vann/avløp og vedlikehold av disse for eiendommen nedenfor, Nordahl Griegs gate 27 B.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et veletablert og svært attraktivt boligområde på Ajer. Meget barnevennlig med kort vei til Storhamar barneskole, Ajer ungdomsskole og Hamar Katedralskole.
Flere lekeområder i området og aktiviteter.
Ankerskogen idrettspark byr på et bredt tilbud for både barn og voksne. Svømmeanlegg, treningssenter, tennishall, grøntarealer og ikke minst skøytebane og skiløyper på vinterstid. Svært gode tur- og rekreasjonsmuligheter i nærområdet med turstier og lysløype i Klukhagan, både sommer og vinter.
Det er gode bussforbindelser i området som enkelt tar deg rundt i byen.

Adkomst

Fra rundkjøringen Ringgata/Aluvegen ved Ankerskogen, sving nordover opp Aluvegen. Følg veien i 200 meter og sving til høyre inn Roald Amundsens gate. Ta etter ca. 50 m til høyre inn Nordahl Griegs gate. Følg veien over første kryss og eiendommen ligger som bolig nummer 4 på høyre side etter krysset.
Eventuelt fra CC/Furnesvegen, ta til høyre opp Løypevegen. Deretter til venstre inn Nordahl Griegs gate. Følg veien over første kryss og eiendommen ligger som bolig nummer 4 på vestre side.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Godt skoletilbud rett i nærheten for alle trinn.
Storhamar barneskole, Greveløkka barneskole, Ajer ungdomsskole, Hamar Katedralskole og Wang ung og toppidrett.
Flere barnehager i nærområdet, bl.a. Klukhagan barnehage og Ajer barnehage som ligger bare noen hundre meter unna.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 567 kvm. Tomten er opparbeidet med plen, beplantning av hekk, trær og prydbusker. Innkjøringen og gårdsplassen er belagt med belegningsstein. I dag er også en midlertidig anleggsvei til Nordahl Griegs gate 27B gruset. Her vil det bli asfaltert i august og det vil bli anlagt et ca. 50 cm. grøntbelte langs adkomstvegen med belysning. Mellom parkeringen utenfor 27A og adkomstveg til 27B vil det bli anlagt et bed.

Parkering

Parkering på gårdsplass og i garasje.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 30.05.2018 er avsatt til: Boligbebyggelse
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 18 236,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Det er montert vannmåler på eiendommen og eier betaler etter forbruk.
Eiendomsskatten er kr 6 794,- for inneværende år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 25.000,- pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 4.263,-.
Boligen er tilknyttet Telenor T-We som leverandør av kabel-tv og internett og har avgift på
kr 1.000,- pr. mnd. 1 stk. dekoder medfølger.
Boligen er tilknyttet Sector alarm som koster kr 4.500,- pr. år. Avtalen kan overdras til ny eier.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 665 364,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen.
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 395 310,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.587.592,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Jens Henning Bråtebæk og Anne-Hilde Bråtebæk

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Eiendommen kan overtas umiddelbart om det er ønskelig.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1 % av salgssum
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 1.875,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 65-0059/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hamar
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR65.2159

Dato

Sist oppdatert: 02. september 2021 kl. 09:56

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.