Solgt: 3 200 000 kr

Edvard Griegs veg 2

2 950 000 kr
97 m²
2 soverom
Fin enebolig i et populært boligområde
Sundjordet
Fin enebolig med stor nyoppført garasje, gode solforhold og sentral beliggenhet.
 • Prisantydning
  2 950 000 kr
 • Omkostninger
  75 092 kr
 • Totalpris
  3 275 092 kr
 • Byggeår
  1947
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  97 m²
 • Bruksareal
  222 m²
 • Tomteareal
  647 m² (festet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

 • Fin enebolig i et veletablert og populært boligområde.
 • Stor og unik nyoppført garasje med elektrisk portåpner.
 • Flott bad fra 2019 med flislagte overflater, dusjhjørne og moderne baderomsmøbel.
 • Stor veranda med delvis takoverbygg.
 • Gode solforhold på eiendommen.
 • Sentral beliggenhet med kort vei til sentrum med alle byens fasiliteter.
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Edvard Griegs veg 2, 3933 PORSGRUNN
  Kommunenummer 3806, gårdsnummer 200, bruksnummer 405

  Innhold

  Totalt bruttoareal: 239 kvm.
  Totalt bruksareal: 222 kvm.
  Totalt primærrom: 97 kvm.
  Primærrom:
  1. etasje 55 kvm: Stue, kjøkken, toalett, vaskerom, hall og entré.
  2. etasje 42 kvm: 2 soverom, bad og gang.
  Sekundærrom:
  Kjeller: 50 kvm: Hobbyrom og bod.
  1. etasje 75 kvm: Garasje og trapperom.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 24.02.2021 utført av Terje Sandersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med betonggulv på grunn. Den bærende konstruksjonen består av dobbel teglstein med hulrom som hovedsakelig er pusset. Yttertak består av helvalmet tak tekket med betongstein fra 2008. Inngangsdør fra 2020. Etasjeskille består av trebjelkelag.
  Garasje er nyoppført med betonggulv på grunn. Den bærende konstruksjonen består av pusset murvegger med Leca isoblokker. Helvalmet tak med betongstein. Garasjen er isolert og har stor leddport med elektrisk åpner.
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder at det er registrert saltutslag på grunnmur i kjeller. Drenering rundt boligen opplyses å være modernisert på tre sider i 2019, med unntak av er ett hjørne ved betongplatting til trapp til veranda. Det bør påregnes oppgraderinger av eldre vinduer, og spesielt kjellervindu, -veranda og -kjøkken. Det er registrert fukt og svertesopp på takbord, som kan tyde på et kondensproblem, og årsak og omfang av kondensproblemet bør undersøkes nærmere. Trappevange på kjellertrapp mot betongvegg er sprukket og det mangler håndlist. Det er registrert noe skjevheter på etasjeskiller. Bad i 2. etasje er utført som egeninnsats, og det er ikke fremlagt dokumentasjon på utførelsen. Vegghengt toalett på badet ser ikke ut til å være utført i henhold til teknisk forskrift med drenert kasse til sisternen. Vaskerom bør påregnes oppgraderes. Toalettrom har løst toalett som bør festes til gulv, samt som flottør er defekt. Det bør etableres ventilator på kjøkkenet. Varmtvannsbereder er av den type som er brannfarlig, og må dokumenteres utbedret av leverandør. Deler av røropplegget er oppgradert og utført som egeninnsats, men selger opplyser at fagperson har kontrollert arbeidet. Vedovn på soverom i 2. etasje har ikke vært brukt i selgers eiertid.
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Eneboligen fremstår som godt vedlikeholdt. På gulvene er det lakket tregulv, eikeparkett, laminat, flis, vinylklikk gulv og belegg. Vegger med malt panel, malte overflater, malt tapet, baderomsplater, tapet, panel og flis. Himlinger har malt panel, takpanel, malte plater og malte overflater.
  1. etasje:
  Stue med god plass til sofahjørne og spisebord. Fra stua har du adkomst ut til delvis overbygget veranda. Kjøkkenet har malt innredning med slette fronter og oppvaskkum i stål. Kun hvitevarer på kjøkkenet følger boligen. Eget toalettrom med enkel servant og toalett. Vaskerommet er utstyrt med dusjkabinett og opplegg til vaskemaskin. Ny entré med adkomst inn til garasjen.
  2. etasje:
  Nyere flott bad i 2. etasje med flislagte overflater og varmekabler på gulvet. Badet har dusjhjørne med glassdør, vegghengt toalett og moderne baderomsmøbel med sort servant og rundt speil. Begge soverommene er plassert i 2. etasje og har god størrelse. Soverom 1 har direkte utgang til balkong, mens soverom 2 har mulighet for kontor eller "walk-in closet".
  Underetasje:
  Fra hall i 1. etasje har du trapp ned til underetasjen med hobbyrom og bod.
  Garasje:
  Stor nyoppført garasje med god plass, elektrisk portåpner og lagringsmuligheter på loft. Fra garasjen har du utgang til hagen bak huset.

  Oppvarming

  Varmepumpe i gang. Varmekabler på bad i 2. etasje og hall, entré og vaskerom i 1. etasje. Murt peis med innsats i stue. Vedovn på et soverom i 2. etasje. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1947.
  Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Det foreligger ferdigattest på tilbygg av vindfang, bad i 1. etasje og terrasse datert 16.09.1981. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
  Det er gitt rammetillatelse og igangsettingstillatelse for tilbygg av garasje den 04.09.2019. I byggesøknaden har eksisterende bolig og garasje ingen direkte forbindelse. Det tillates ikke direkte forbindelse via dør fra garasje til oppholdsrom. For garasje med bruttoareal over 50 kvadratmeter til og med 400 kvadratmeter må mellomliggende rom utføres som en egen branncelle. Dette bør utbedres, og for at ferdigattest skal kunne gis må arbeidet sluttføres i henhold til byggesøknad. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
  Dagboknr. 201301, tinglyst 25.08.1943, type heftelse: Festekontrakt med bestemmelser om festetid, årlig avgift, pant for forfalt festeavgift, forkjøpsrett og kan ikke overdras uten samtykke fra grunneier.
  Dagboknr. 2451062, tinglyst 13.05.2020, type heftelse: Utvidelse av ovennevnte gjeldene festekontrakt etter sammenslåing av gnr. 200 og bnr. 405 med gnr. 200 og bnr. 1085.
  Festekontrakten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser.

  Eventuell adgang til utleie

  Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Eiendommen ligger i et veletablert og populært boligområde med småhus- og eneboligbebyggelse på Sundjordet i Porsgrunn. Et fredelig og barnevennlig boområde, tilbaketrukket fra bykjernen. Sentral og meget attraktiv beliggenhet med kort vei til sentrum med alle byens fasiliteter. Gangavstand til skole, barnehage, flotte tur- og rekreasjonsområder og Down Town kjøpesenter, samt offentlig kommunikasjon.

  Adkomst

  Fra Porsgrunn: Følg veien mot Øyekast og ta til høyre ved malebutikken Jonnys Interiør. Ta deretter første vei inn til venstre inn i Edvard Griegs veg. Eiendommen ligger på venstre side av veien og er merket med salgsplakat fra Krogsveen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Barnehager
  Min barnehage Øyekast (0-6 år)
  56 barn, 3 avdelinger 0.7 km
  Frednes barnehage (1-5 år)
  45 barn, 3 avdelinger 0.9 km
  Rønningen barnehage (0-5 år)
  72 barn, 4 avdelinger 0.9 km
  Skoler
  Grønli skole (1-7 kl.)
  325 elever, 14 klasser 1.7 km
  Klevstrand skole (1-7 kl.)
  300 elever, 10 klasser 2 km
  Vestsiden skole (1-10 kl.)
  450 elever, 30 klasser 3.1 km
  Kjølnes ungdomsskole (8-10 kl.)
  294 elever, 12 klasser 4 km
  Stridsklev ungdomsskole (8-10 kl.)
  220 elever, 10 klasser 4.7 km
  Porsgrunn videregående skole Sør
  450 elever, 32 klasser 3.4 km
  Porsgrunn videregående skole
  1100 elever 4 km
  Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Festet tomt på 647 kvm.
  Festeavgiften er kr. 1.444,- pr. år, og betales etterskuddsvis innen hvert års lille julaften (23. desember).
  Festeavgiften har neste regulering i 2029.
  Festeavtalen er evigvarende.
  Grunneier, Frednes Eiendom v/Finn Christian Knudsen, har forkjøpsrett. Frist for å benytte forkjøpsretten er senest 2 måneder etter at grunneier har mottatt skriftlig beskjed om at eiendommen er solgt. Melding vil bli sendt til grunneier straks etter salget. Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves, men kan ikke nektes uten saklig grunn.
  Kopi av lov om tomtefeste kan fås ved henvendelse til megler.
  Solrik tomt som består av veranda med delvis takoverbygg, balkong, gressplen og stor gruset gårdsplass. Tomten er delvis inngjerdet med hekk, gjerde og rekkverk.

  Regulering av feste

  2029

  Parkering

  Gode parkeringsmuligheter på eiendommen med stor garasje og gruset gårdsplass.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei med direkte avkjørsel.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 13.6.2019 avsatt til nåværende boligbebyggelse, bevaring kulturmiljø, brann-/eksplosjonsfare og byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
  Det er igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer eiendommen. Dette gjelder kommunedelplan for grønnstruktur og friluftsliv med planid: 3806 1414.
  Eiendommen har vernestatus C. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting.
  Eiendommen er ikke sefrakregistrert, men alle utvendige endringer må avklares med kommunen.
  Kontakt megler for mer informasjon.

  Økonomi

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter er kr. 19.764,- for 2020. I dette inngår gebyr for vann, avløp, eiendomsskatt og renovasjon.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr. 19.879,- pr. år.
  Boligen har en årlig forsikringspremie på kr. 9.192,- pr. år.
  Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av internett og har avgift på kr. 650,- pr. mnd.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2018 var kr. 573.795,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr. 2.065.663,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Eiendomsskatt

  Eiendomsskatten inngår i de kommunale avgiftene og utgjorde kr. 6.885,- i 2020.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr. 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr. 585,- pr. stk.
  - Pantattest kr. 172,-
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 3.025.092,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler to virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Kim Strøm Eilefstjønn

  Konsesjon

  Eiendommen er ikke konsesjonspliktig.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring – i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 1,5 % av salgssummen.
  Tilrettelegging: kr. 12.500,-.
  Oppgjør: kr. 5.550,-.
  Markedspakke: kr. 17.000,-.
  Oppslag eiendomsregister: kr. 1.250,-.
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 26-0143/20
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Skien
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR26.20143

  Dato

  Sist oppdatert: 18. mars 2021 kl. 18:31

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

  Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

  Lignende boliger

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  Jakter du lignende boliger?

  Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.