Solgt: 8 700 000 kr

Ovenstadlia 18

7 190 000 kr
140 m²
4 soverom
Velkommen til Ovenstadlia 18 presentert av Truls E. Holm hos Krogsveen avd. Asker.
Truls Eirik Holm
Presenteres av
Truls Eirik Holm
LIERSKOGEN
LIERSKOGEN - Lys og tiltalende familiebolig - Flytt rett inn - Dobbelgarasje med stort loft - Barnevennlig - Nært Asker
 • Prisantydning
  7 190 000 kr
 • Omkostninger
  181 092 kr
 • Totalpris
  8 881 092 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1994
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  140 m²
 • Bruksareal
  143 m²
 • Tomteareal
  984,5 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  1 900 kr
 • Energimerke
  Gul D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Ovenstadlia 18 er en tiltalende enebolig med stor og deilig tomt. Perfekt for en ung familie. Praktisk planløsning og god størrelse på rommene. Boligen er pusset opp de senere år og holder en gjennomgående god standard. Her kan man lett flytte rett inn! Dobbelgarasje med innredet loft. Perfekt ungdomsavdeling eller hjemmekontor. Rommet er ikke godkjent for varig opphold.
- 4 (5) Soverom. TV stue i 2. etg. kan omgjøres til to soverom igjen
- Flateoppusset senere år
- Innerst i blindvei
- Barnevennlig område
- Kort vei til Asker
- Luft -til- luft varmepumpe
- Lyse og tidsriktige overflater
- Pent opparbeidet tomt med gode solforhold
- Stensatt gårdsplass

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Ovenstadlia 18, 3420 LIERSKOGEN
Kommunenummer 3049, gårdsnummer 152, bruksnummer 72, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 156 kvm
Totalt bruksareal: 143 kvm
Totalt primærrom: 140 kvm
Bruksareal:
Enebolig 143 kvm
Primærrom:
Enebolig:
1. etasje 85 kvm: Entre, to soverom, bad, vaskerom stue og kjøkken.
2. etasje 55 kvm: Trapperom/kontor, bad og to soverom.
Sekundærrom:
Enebolig:
1. etasje 3 kvm: Bod under trapp (vaskerom)
Garasje:
Bruttoareal: 81 m²
Bruksareal: 74 m² (P-rom: 29 m²/S-rom: 45 m²)
I tillegg følger det med en bod som en del av garasjen, samt en frittstående utebod ved siden av garasjen.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av Magnus Dahl Andersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Godkjente tegninger fra ombygging av øverste etasje, datert 19.11.1997, viser tre soverom. Det er mulig å tilbakeføre fra to til tre soverom ved å sette opp lettvegg som vist på tegningene fra 1997.

Byggemåte

Boligen er oppført med støpt gulv mot grunn av betong. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttervegger av trekonstruksjon med liggende trekledning. Yttertak av trekonstruksjon med saltaksform tekket med takstein. Boligen har ytterdør med glassfelt og karmer/rammer av tre. Innvendig trapp i 90 graders utførelse med håndløper på vegg av tre. Terrassedør og vinduer i 2-lags glass med karmer/rammer av tre fra byggeår. Takvindu av merket Velux fra omkring 2012. Naturlig ventilasjon via tilluftspalter og luker i vegg. Oppvarming av elektrisitet og luft til luft varmepumpe og peisovn.
Tekniske anlegg/VVS:
Luft til luft varmepumpe av merket Daikin fra 2018. Varmtvannsbereder på 198 liter av merket Oso produsert i 1994 montert i bod under trapp. Fordelerstammer for vannrør av kobber og rør-i-rør montert i bod under trapp. Stoppekraner og vannmåler montert på vannrør i bod under trapp.
Elektrisk anlegg:
Sikringsskap med automatsikringer, måler og kursoversikt montert på vegg i bod under trapp.
Brann:
Boligen har branndetektor/varslere og brannslukkerapparat.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
TG2:
Bad - Med tilkomst fra trapperom/kontor (2.etasje):
Riss/sprekker i flisfuger observert i dusjsonen. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til
hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 10 mm. Dette er vurdert til ikke å være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet. Tettesjikt/membranens høyde under terskel er ikke verifisert. Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales, men er likevel vurdert som tilstrekkelig. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste en høydeforskjell på ca. 10 mm.
Bad - Med tilkomst fra entre:
Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Membran/tettesjikt er ikke visuelt vertifisert i sluk. Elementet er vurdert til å ha en alder som tilsier redusert restlevetid. Utførelsen vedrørende tettedetaljer i rørgjennomføring ved vann -/avløpsrør under servant er usikker.
Vaskerom - Med tilkomst fra entre:
Naturlig ventilasjon vurderes til ikke å være tilfredsstillende. Det kan ikke verifiseres om det er benyttet membran på våtrommets gulvflater/veggflater. Ytterligere undersøkelser anbefales.
Kjøkken:
Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner. Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet.
Tekniske anlegg. VVS anlegg:
Varmtvannsbereder - TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid.
Yttertak - Hovedtak:
Tekkingsoverflate og undertak - Det er registrert stedvis knekte stein i gradrenner. Taktekkingen har en alder som tilsier at det er redusert restlevetid.
Drenering:
Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men basert på alder er restlevetiden vurdert til å være usikker.
Terreng og forstøtningsmurer:
Terrengforhold - Avrenning fra takvann anbefales ført tilstrekkelig ut fra grunnmur.

Moderniseringer og påkostninger

De aller fleste overflater er malt og pusset opp i perioden 2015-2021. De fleste rom har fått nye gulv.

Standard

Meget tiltalende familiebolig som gir et godt inntrykk. Lyse flater og gjennomgående god standard. Selger opplyser at de aller fleste overflater er malt og pusset opp i perioden 2015-2021. De fleste rom har fått nye gulv.
Kjøkken:
IKEA kjøkkeninnredning fra 2016/2017 med profilerte fronter. Benkeplater av heltre. Gulvflater med fliser. Vegger med malte panelplater. Himlinger med malt panel og downlights. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur. Fliser mellom kjøkkenbenk og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Integrerte hvitevarer. Kjøleskap, komfyr og mikroovn i høyskap, oppvaskmaskin i benk og nedfelt platetopp. Vegg
montert ventilator. Vannrør av kobber fra byggeår. Avløpsrør av plast. Disse hvitevarene følger med: Kjøleskap, komfyr og mikroovn i høyskap, oppvaskmaskin i benk og nedfelt platetopp.
Bad 1. etg.:
Bad fra byggeår, oppgradert med nye overflater i 2019. Flislagt gulv med varme. En vegg med fliser, ellers malte flater. Himling med malt flate. Vegghengt servantskap med skuffer. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil, overlys og stikkontakt på vegg over servant. Dusjkabinett/badekar på gulv i hjørnet med skyvbar dør. Dusjbatteri tilkoblet veggmontert regn-/hånddusj. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Naturlig avtrekksventil
plassert i himling. Vannrør av kobber fra byggeår. Avløpsrør av plast.
Bad 2. etg.:
Bad opplyses å være fra ca. år 2013. Flislagt gulv med varme. Flislagte vegger. Himling med malt flate og downlights. Vegghengt servantskap med skuffer. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil, overlys og stikkontakt på vegg over servant. Dusj på gulv i hjørnet med innfellbare dører. Dusjbatteri tilkoblet veggmontert regn-/hånddusj. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Avtrekksventil plassert i himling. Vannrør med rør-i-rør system. Avløpsrør av plast.
Vaskerom:
Vaskerom fra byggeår overflate oppgradert i år 2019. Flislagt gulv med varme. Vegger med malte flater. Himling med malte flater. Vegghengt utslagsvask med ett-greps armatur. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Naturlig avtrekksventil plassert i himling. Vannrør av kobber fra byggeår. Avløpsrør av plast.
Øvrige rom:
1. etasje har gulvflater belagt med laminat på soverommene, fliser i entre og parkett i stue/spisestue. Veggflater med malte panelplater. Himlingsflater med malte slette flater og panel. profilerte innerdører.
2. etasje har gulvflater belagt med parkett, laminat og 1-stavs gulvbord. Vegger med malte panelplater. Himlingsflater med malte flater og downlights. Profilerte innerdører.
Oppholdsrom (garasje):
Innredet i 2018. Gulvflater belagt med laminat. Veggflater med malte panelplater. Himlingsflater med malt panel. Slette innerdører. Rommet er ikke godkjent til varig opphold.
Loft - uinnredet:
Uinnredet kaldtloft med adkomst via luke i himling (trappegang).

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Følgende ting følger ikke handelen:
- Kjøleskap i garasjeboden.
- Garderobeskap på "lille soverom" i 1. etasje.
- Fryser i bod innenfor vaskerom.
- Vaskemaskin.
- Tørketrommel.

Oppvarming

Boligen varmes opp med luft-til-luft varmepumpe, varmekabler samt peis for ved. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 17.02.1994.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
- Håndløper til trapp 2. etg. mangler.
- Trappehull må sikres.
- Inspeksjonsluke til pipe mangler.
- Stigetrinn ved siden av pipe mangler.
- Loft ferdig isolert.
Selger bekrefter at alle ovennevnte punkter er utbedret.
Det ble foretatt endringer på takutspring i 2. etasje i 1997 som er godkjent i kommunen. Loftet i garasjen er innredet etter at det ble gitt ferdigattest på denne den 19.12.2017. Tiltaket er ikke søkt bruksendret og rommet er ikke godkjent for varig opphold. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3049/152/72:
17.08.1994 - Dokumentnr: 12677 - Erklæring/avtale
Block Watne AS og Lier Kommune har rett til å legge og ha
liggende off.ledninger over tomten, samt rett til adgang til
eiendommen for inspeksjon og vedlikehold
Rettighetshaver: Televerket
Bestemmelser om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter m.v.
Med flere bestemmelser
FORKLARING: Hjemmelshaver av eiendommen forplikter seg til å gi tilgang til kabler/ledninger som trenger vedlikehold og eller tilsyn.
28.05.1997 - Dokumentnr: 8165 - Erklæring/avtale
Forplikter seg og senere hjemmelshavere til å respektere
båndlegging av et mindre areal mot syd til veigrøft.
FORKLARING: Dette gjelder et areal langs med Ovenstadvegen. Hjemmelshaver av denne eiendommen må respektere at Lier kommune eller den som til enhver tid drifter veien gis rett til
vederlagsfritt å legge og ha liggende vann- og avløpsledninger innenfor det samme arealet.
06.02.2004 - Dokumentnr: 2437 - Grensejustering
Gjelder denne registerenheten med flere
FORKLARING: Det ble avsatt et stykke land fra gnr. 152, bnr. 40 denne eiendommen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eneboligen ligger sentralt og flott til i Ovenstadlia på Lierskogen, og har kort vei til skog og mark. Gode solforhold. Med en kjøretur på kun 10 minutter fra Asker sentrum ligger Lierskogen flott til i nærhet til alt man kunne ønske seg. Her får du mye bolig for pengene, samtidig som du vil bosette deg i et fantastisk hyggelig område med mange trivelige naboer.
Den korte veien til fine turstier i marka er en grunn til at mange ønsker å bosette seg nettopp her. I området er det ballbinge, fotballbaner og idrettshall som er populært for store og små. I vinterhalvåret kjøres det opp skispor fra Lierskogen sentrum når forholdene tillater dette.
Tre barnehager kan man velge mellom og Heia barneskole får skryt for godt opplegg for læring og trivsel. Kort vei til dagligvarebutikk (KIWI), Cirkle K, samt Liertoppen kjøpesenter gjør hverdagslogistikken overkommelig. Ønsker du et ytterligere servicetilbud anbefales også Trekanten senter samt kulturtilbudet i Asker med kino og konserter.
Lierskogen kan skilte med en fantastisk italiensk restaurant ved navn La Trattoria. Med et varmt og rustikt lokale, får du virkelig følelsen av å være i Italia. Sommerstid er det uteservering på den store solfylte terrassen. Her kan du oppleve smakfulle pizzaer, pastaretter, kjøtt og fisk. Selvsagt med en nydelig hjemmelaget italiensk iskrem til dessert.
På og avkjøring til/fra E18 gjør det enkelt og raskt å komme seg i retning Asker/Oslo.
Ekspressbuss nr. 169 tar deg til Oslo på ca. 45 minutter og har hyppige avganger i rushtiden.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Heia Barnehage, Regnbuen barnehage og Nedre Stabæk barnehage (gårdsbarnehage).
Barneskole:
Heia barneskole (1-7 kl.)
Ungdomskole:
Tranby Ungdomskole (8-10 kl.)
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 984,5 kvm. Tilnærmet flat tomt opparbeidet med blant annet beleggningstein i innkjørsel, plenareal og diverse beplantning. Meget gode solforhold for Lierskogen. God størrelse på tomten gir mange muligheter for utnyttelse.

Parkering

Parkering i dobbelgarasje og på stensatt gårdsplass. Fastmonterte løsninger for oppheng og lagring i garasje følger med, med mindre annet er avtalt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar. Det følger handelen 2/56 av gnr. 152, bnr. 64 som er en privat stikkvei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til bebyggelsesplan for Ovenstadlia Felt B2, godkjent av Bygningsrådet 13. januar 1994.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 12 009,- for inneværende år. Det er installert vannmåler på eiendommen og kostnadene betales etter forbruk. Forbruk avleses etter henvendelse fra kommunen. Forbruk betales à konto basert på siste avlesning. Avregning foretas i forbindelse med neste forfall på kommunale avgifter. I tillegg gebyr for feiing av pipe og tilsyn fra feievesen. Renovasjonskostnader utgjør ca. kr. 3 538,75,- og det er to terminer pr. år.
For denne eiendommen utgjør vannforbruket kr. 8. 470,32,- av de kommunale avgiftene. Oppgitt kostnad baserer seg på selgers forbruk og vil variere utfra bruk/personer i husstanden.
Nåværende eier har et strømforbruk på 21.000 kwh. Dette tilsvarer tilsvarer ca. kr 17.000,- pr. år. inkl. nettleie.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 8.396.
Velavgift er kr 1.900 pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av Internett. Kr. 699,- pr. mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 7.371.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Kristian Halvorsen og Janne Mette Halvorsen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Velforening

Boligen er tilknyttet Ovenstadlia Velforening felt F2. Dette medfører at man eier en del av fellesarealet og det er årlig dugnad, normalt i forkant av 17.mai. Velavgift kr. 900,- og snøbrøyting/strøing kr. 1.000,-.
Selger opplyser at det på siste generalforsamling for vellet ble behandlet en sak vedr. felles kloakk. Dette sier selger: " En av sakene var utbedring av felles kloakk (del mellom privat og kommunal del av nettet) ved Ovenstadlia nr 8. Det har ikke skjedd en skade eller lekkasje,, men det er et fornuftig tiltak etter en rørinspeksjon styret har gjennomført. Grunnen til utbedringer er redusert kapasitet i rørnettet og at rørnettet har sunket litt ned enkelte plasser. Dette gjør at rørene får en ekstra belastning i disse punktene. Totalt er prosjektet berammet til 150.000 kr, og styret har hentet inn forskjellige anbud på jobben.Økonomisk løses dette ved at hver husstand i velet betaler inn en egenandel på 3.000 kr, 28 husstander*3000= 84.000 kr. 16.000 brukes av årets velavgift, mens resten, 50.000 kr, hentes fra velets oppsparte midler. Det utstedes nå faktura på egenandelen. Denne betaler selvfølgelig vi."
Arbeidet skal etter planen starte og avsluttes i september 2021. Slik sett er ikke dette noe som berører kjøper.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 15-0089/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Asker
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR15.2189

Dato

Sist oppdatert: 18. oktober 2021 kl. 09:21

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.