Solgt: 2 400 000 kr

Ryggeveien 36

2 450 000 kr
63 m²
2 soverom
Balkongens vestside har sol ettermiddag og tidlig kveld sommerstid.
Melløs
Velholdt 3-roms leilighet over 2 plan rett ved Melløsparken. Solrik balkong med utsyn. Gangavstand til sentrum og tog.
 • Prisantydning
  2 450 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  209 501 kr
 • Omkostninger
  8 625 kr
 • Totalpris
  2 618 126 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1954
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  63 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fellesutgifter
  3 297 kr

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

3-roms andelsleilighet i sentrumsnære omgivelser på Melløs
 • Syd- og vestvendt balkong på ca 16 kvm. med utsyn og gode solforhold
 • Tidsaktuell standard, de fleste rom pusset opp i nyere tid
 • Innredet rom på loft, benyttes som loftsstue/soverom
 • Vinduer og balkongdør i stue byttet ut omkring 2020/2021
 • Lagringsmuligheter i to kjellerboder á ca. 7 og 5 kvm.
 • Gangavstand til sentrum og togstasjon
 • Få meters gange til bussholdeplasser
 • Tilgang til Mossemarka fra nabolaget

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Ryggeveien 36, 1523 MOSS
Kommunenummer 3002, gårdsnummer 2, bruksnummer 967, ideell andel 1/1
Andelsnummer 7, Ryggevegen 32/36/38 Borettslag, organisasjonsnummer 947219081

Innhold

Totalt bruttoareal: 69 kvm.
Totalt bruksareal: 63 kvm.
Totalt primærrom: 63 kvm.
Bruksareal pr. etasje:
2. etasje: 50 kvm.
Loftsetasje: 13 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
2. etasje: Entré, bad, kjøkken, soverom og stue.
Loftsetasje: Loftstue/soverom.
Leiligheten disponerer to kjellerboder. Bod merket nummer 6 er oppmålt til ca. 7 kvm. Bod merket nummer 12 oppmålt til ca. 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 02.07.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Byggemåte iht. boligsalgsrapport:
Boligbygg over to etasjer samt loft og kjeller. Grunnmur av betong. Ytterveggskonstruksjoner og etasjeskillere i hovedsak av treverk. Utvendig fasade kledd med liggende malt trepanel. Takkonstruksjon av treverk utført i saltaksform, utvendig tekket med takstein. (Taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør med kikkehull i brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Balkongdør og vinduer med trekarmer og to-lags glass fra 2008/2020.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

De fleste rom er modernisert i nyere tid med tidsaktuelle overflater som tre-stavs parkettgulv og malte MDF-plater på vegger. Vinduer og balkongdør er skiftet ut i senere år i regi av borettslaget, senest i 2021. Borettslaget oppgraderte også alle terrasser og balkonger med nytt gulv i 2020. Balkongen tilknyttet denne leiligheten er oppmålt til ca. 16 kvm. og omfatter både byggets søndre og vestre side, hvilket gir balkongen sol dagen gjennom sommerstid.
Romløsningen er over tid noe endret fra den originale, blant annet med montering av trapp i stuen som leder opp til innredet rom på loftet. Boligsalgsrapport bemerker at trappen er uten håndløper og har åpninger på mer enn 10 cm. Det er for øvrig verdt å påpeke at stuen har vindu både mot syd og mot vest, hvilket fremmer gode lysforhold dagen gjennom.
Kjøkkenet har innredning av noe eldre årstall som er velholdt og av boligsalgsrapport gitt tilstandsgradene 0 og 1. Rapporten bemerker imidlertid at vannrørene er av kobber og har passert anbefalt brukstid, et forhold som for øvrig også gjelder badet. Kjøkkeninnredningen er todelt med separate koke- og vaskesoner, og har for øvrig gode oppbevaringsmuligheter i skuffer og skap.
Badet er oppgradert på et ukjent tidspunkt, men har i følge boligsalgsrapport sluk fra 2016. Gulvet er her utført med belegg, mens veggene har flis-imiterende våtromsplater. Badet er utstyrt med servantskap i sort høyglans og overskap med speilfronter, samt gulvklosett og dusjkabinett som begrenser vannpåkjenning på overflatene. Boligsalgsrapport bemerker blant annet at ventilasjon og tetting rundt gjennomføring av rør i vegg er vurdert til å være ikke tilfredsstillende.
Leilighetens to soverom er fordelt på henholdsvis hovedplanet og loftet. Førstnevnte har nesten 9 kvm. gulvflate, mens loftsrommet som er tilgjengelig på trapp fra stuen har omlag 10 kvm. gulvflate. Sistnevnte benyttes i dag dels som loftsstue og har samme type overflater som hovedplanets stue og soverom.
Overflater og innredninger:
Gulv: Belegg på bad og laminat på kjøkken, for øvrig tre-stavs parkett.
Innervegger: Våtromsplater på bad og flisfelter på kjøkken, for øvrig malte MDF-plater og malte tapeter.
Himlinger: MDF-panel og folierte plater.
Kjøkken: Skapinnredning med profilerte lyse fronter og laminerte lyse benkeplater. Nedfelt dobbel stålservant med ett-greps blandebatteri. Ventilator tilkoblet avtrekkskanal.
Bad: Servantskap med glatte fronter i sort høyglans og heldekkende servant med ett-greps blandebatteri. Speilskap. Dusjkabinett. Gulvmontert klosett.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 21.08.1954 og ferdigattest for riving og bygging av nye verandaer datert 21.08.2000. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
I henhold til mottatte godkjente bygningstegninger fra Moss kommune er det avvik fra dagens løsning. Soverommet på loftet er godkjent, men da med utvendig adkomst fra trapperom via felles loft.
Deler av det innredede loftsrommet (tegnet inn som loftstue på plantegning) er tidligere byggemeldt som loftsbod og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Det finnes heller ingen dokumentasjon/godkjennelse av innvendig trappeadkomst fra 2. etasje og opp til loftsetasjen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Skapseng og hvitevarer medfølger ikke.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har energiattest. Det foreligger imidlertid ikke energiattesten for denne boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Ryggeveien 36 ligger i sentrumsnære omgivelser mellom Melløs og Ørejordet. Plasseringen er svært sentral og innebærer blant annet gangavstand til både bygatene og togstasjonen. Det er heller ikke lang vei til barnehager og skoler med alle trinn.
Rett over gaten ligger Melløsparken som gjerne kan inkluderes i hverdagslige gå- eller løpeturer. Flere rekreasjonsmuligheter finner du i Nesparken som ligger nærmere sentrum har både badestrender og turveier. Fra Nesparken kan du fortsette videre ut i Mossemarka som blant annet har lysløype og preparerte skispor når forholdene tillater vinterstid.
Hverdagslige innkjøp er enkle å gjennomføre ved dagligvareforretningen på Melløs som også holder søndagsåpent. Shoppingmuligheter er lett tilgjengelig omkring handelsområdet City Syd som blant annet inkluderer Rygge Storsenter og rekke store varehus.
Til sentrumskjernen med forretninger, serveringssteder og tjenestetilbud er det foruten gangavstand kun en kort busstur fra holdeplassen i Ryggeveien rett ovenfor boligen. Samme sted stopper for øvrig også ekspressbuss mellom Oslo og Sarpsborg, mens flybuss til Gardermoen stopper ved Høyden litt lenger syd.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 310 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

1 parkeringsplass rett utenfor bygget. Øvrig parkering i gate.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Moss kommune datert 08.06.2021 omfattes eiendommen av reguleringsplan "Klommesten - Vestre Øre - Østre Øre" med formål boliger og konsentrert småhusbebyggelse, vedtatt 13.04.1957 med plannr.20. Eiendommen omfattes i tillegg av kommuneplan "Kommuneplanens arealdel 2021-2032" med formål boligbebyggelse nåværende, vedtatt 24.03.2021 med plannr.KP3002.
Eiendommen ligger i gul og rød støysone iht. T-1442.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer: felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, renter og avdrag fellesgjeld, strøm fellesareal, vedlikehold bygg og utvendig anlegg, styrehonorar, forretningsførsel, revisjon og andre driftskostnader.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr 397,-
Avdrag kr 769,-
Driftsutgifter kr 2.131,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 5.600 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv som er inkl. i fellesutgifter med unntak av kortavgift. TV-tuner/dekoder medfølger ikke boligen.
Internett leveres av Rybeltron og har en avgift på kr 305,- pr. mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 541 030,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 1 947 708,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 26.691,- pr. 31.12.2020.
Andel fellesgjeld er kr 209.501,- pr. 10.06.2021.
Opplysninger om borettslagets fellesgjeld:
Lån hvor det betales både renter og avdrag.
Annuitetslån.
Rente Pt.: 1,9 %.
Renter og avdrag pr.mnd. med dagens rente : kr 1.166,-, hvorav renter utgjør kr 397,- og avdrag utgjør kr 769,-.
Lånets løpetid: 2040.
Lånenr. 61188256413.
Bankforbindelse: Nordea.
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.493,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 2.668.126,-. Av dette beløpet utgjør kr 209 501,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger med andelsnr.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Tommy Skipnes

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Ryggevegen 32/36/38 Borettslag.
Borettslaget består av 18 leiligheter.
Forretningsfører er Vansjø Boligbyggelag.
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Det er forbudt å holde dyr uten spesiell skriftlig tillatelse fra styret. Innflytting med dyr må ikke skje før styrets avgjørelse av søknaden foreligger. For øvrig vises det til borettslagets husordensregler.
Foretatt påkostninger de senere år:
Ferdigstillelse av verandaer og maling av frontsiden av boligene.
Spyling av alle rør i hver leilighet og i fellesledning.
Tørking av vann/fuktighet i kjelleren på nr.32.
Skifte av alle balkongdører i 2 etasje.
Planlagte påkostninger:
Lage en ekstra p-plass på Ryggeveien 32.
Bestille service til brannvernutstyr.
Bestille sjekk av pipeutløp.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten avklares etter salget. Konf. megler ved spørsmål rundt dette.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.
Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,6% av salgssum
Tilrettelegging: kr. 9.900,-
Markedspakke: kr 8.500,-
Oppgjørshonorar: kr. 5.550,-
Foto/stylingrådgivning: kr. 6.000,-
Ukens bolig (Finn.no): kr 2.557,-
Offentlige opplysninger: kr. 3.500,-
Visninger: kr 1.950,- pr. stk. (3 gratis)
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0201/21
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.21201

Dato

Sist oppdatert: 17. november 2021 kl. 15:47

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.