Solgt: 3 260 000 kr

Sjakta 17

3 200 000 kr
66 m²
2 soverom
Velkommen til Sjakta 17!
Alexander Abelseth
Presenteres av
Alexander Abelseth
Konnerud
Halvpart av vertikaldelt tomannsbolig beliggende på attraktive Konnerud - Usjenerte terrasearealer og hage - Carport
 • Prisantydning
  3 200 000 kr
 • Omkostninger
  81 342 kr
 • Totalpris
  3 341 342 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2008
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  66 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  1 371 kr
 • Energimerke
  Oransje D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Halvpart av vertikaldelt tomannsbolig over 2 plan, med en arealeffektiv planløsning. Store plassbygde skyvedørsgarderober fra 2016 på soverommene. Montert utvendig stålpipe med mulighet for å tilkoble ildsted. Utgang til nord-vestvendt terrasseplatting fra kjøkken, og utgang til syd-østvendt terrasseplatting med tilgang til hageområde fra stue. Carport oppført i 2019 på asfaltert gårdsplass. Boligen ligger skjermet til og det er ingen gjennomgangstrafikk. Attraktivt og veletablert boligfelt på Hallermoen, meget barnevennlig og rolige omgivelser. Det er umiddelbar nærhet til marka med flotte tur- og rekreasjonsområder.
- 2 soverom
- Terrasseplattinger
- Carport fra 2019
- Tilbaketrukket
- Barnevennlig
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Sjakta 17, 3030 DRAMMEN
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 104, bruksnummer 68, seksjonsnummer 4

Innhold

Totalt bruttoareal (BTA): 74 kvm
Totalt bruksareal (BRA): 66 kvm
Totalt primærrom (P-rom): 66 kvm
Totalt sekundærrom (S-rom): 0 kvm
Primærrom
1. etasje:
33 kvm: Entré, gang/hall, kjøkken og stue.
2. etasje:
33 kvm: Gang/hall, bad og 2 soverom.
Carport på ca. 17 kvm.
I tillegg følger det med 1 utvendig bod ved inngangspartiet.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare.
De oppgitte arealene er innhentet fra tilstandsrapport datert 21.02.2020, utført av Siv. Ing. Erik Brynildsen.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført på betong fundament med støpt betongplate på mark. Yttervegger av antatt isolert bindingsverk, kledd med liggende trepanel. Pulttak av trekonstruksjon, tekket med papp. Etasjeskiller av trebjelkelag. Trevinduer med to-lags isolerglass, ytterdør av trevirke og terrassedører av trevirke.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, som er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten kan det fremkomme forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, og det er fastsatt ulike tilstandsgrader som uttrykker tilstanden til objektet, med utgangspunkt i hva som er forventet ut i fra alder og normal bruk.
Takstmann konkluderer med boligens tilstand "Fremstår i hovedsak som fra byggeåret, med beskjeden slitasjegrad".
TG2 gir uttrykk for en tilstand som vesentlig avviker fra dagens byggetekniske krav:
Det ble ikke registrert unormale fuktutslag på utsatte områder på badet, men TG2 gis for alder.
TG3 gir uttrykk for en tilstand som i større grad eller kraftig avviker fra dagens byggetekniske krav:
Det er ingen punkter som har blitt tildelt TG3.
Se vedlagt tilstandsrapport for mer informasjon vedrørende boligens tilstand.
Oppsummering av selgers egenerklæring: Skiftet pakning i sisternekasse, utført av Konnerud Rør i 2020.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

1. etasje
Kjøkken: Parkett på gulv, malte vegger og malte plater i tak. Hvit kjøkkeninnredning med over- og underskap samt høyskap i slett utførelse. Laminat benkeplate med fliser, lysarmatur og strømuttak over. Videre er kjøkkenet utstyrt med oppvaskkum av stål, oppvaskmaskin, ventilator, platetopp og integrert stekeovn. Mulighet for liten spiseplass. Utgang til nord-vestvendt terrasseplatting på ca. 7 kvm.
Entré: Fliser på gulv, malte vegger og malte plater i tak. Varmekabler i gulv. Plassbygd skyvedørsgarderobe fra 2016 med speilfronter, 2 skapseksjoner.
Gang/hall: Parkett på gulv, malte vegger og malte plater i tak. Trappegang til 2. etasje, tretrapp med rekkverk og håndløper.
Stue: Parkett på gulv, malte vegger og malte plater i tak. Stue med sofaområde. Utgang til delvis overbygd syd-østvendt terrasseplatting på ca. 34 kvm, tilgang til hageområde.
2. etasje
Soverom 1: Parkett på gulv, malte vegger og malte plater i tak. Plassbygd skyvedørsgarderobe fra 2016 i hvit og slett utførelse, 3 skapseksjoner.
Gang/hall: Parkett på gulv, malte vegger og malte plater i tak.
Bad: Fliser på gulv, fliser på vegger og malte plater i tak. Varmekabler i gulv. Badet er fra 2008 og består av servant med servantskap i hvit og slett utførelse. Vegghengt skap i tilsvarende utførelse, speil og lysarmatur over servant. Videre er badet innredet med vegghengt toalett, dusjnisje og opplegg for vaskemaskin. Elektrisk avtrekksvifte, tilluft under dør. Pakning på sisternekasse ble skiftet i 2020.
Soverom 2: Parkett på gulv, malte vegger og malte plater i tak. Plassbygd skyvedørsgarderobe fra 2016 i hvit og slett utførelse med speilfront, 3 skapseksjoner.
Generelt om boligen: Inngangsparti og terrasse fra stue ble overbygd i 2016. Montert utvendig stålpipe, mulighet for å tilkoble ildsted. Varmtvannsbereder på 120 liter fra 2008, plassert på badet. Vannrør av kobber og avløpsrør av plast. Rør-i-rør anlegg med fordelerskap på badet. Sikringsskap i entré med automatsikringer, jordfeilbryter til hver kurs.
Sameierne har bruksrett til sameiets fellesarealer og Huseierforeningens fellesarealer.
Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder oppvaskmaskin, platetopp og stekeovn. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

Oppvarming

Varmekabler i gulv på badet og i entré. Mulighet for ildsted i stua.
Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 13.02.2009, som omfatter oppføring av bolig med bod. Denne kan fås ved henvendelse til megler. Takutbygget ved inngangspartiet og terrassen er ikke byggesøkt og godkjent av kommunen. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
03.11.2008 - Dokumentnr: 891197 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 4
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning og grunn
Sameiebrøk: 64/1280

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold.
Det er ikke målt for radon i denne boligen. Ved utleie av hele eller deler av bolig skal det ha blitt gjennomført radonmåling, samt. dokumentasjon som viser til at radonnivåene er forsvarlige.

Energimerking

Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger i et attraktivt og veletablert boligfelt på Hallermoen Vest. Det er ingen gjennomgangstrafikk i området, noe som gjør eiendommen særdeles barnevennlig. Det er umiddelbar nærhet til marka med flotte tur- og rekreasjonsområder. Kort gangavstand til Vannverksdammen som er opprustet av kommunen og har fine bademuligheter. Nærhet til Konnerud sentrum og Konnerud senteret som er bydelens naturlige samlingssted for handel. Ca. 10 minutters kjøring til Drammen sentrum med et stort utvalg av sentrumsfasiliteter som caféer, kjøpesentre, restauranter, nisjébutikker m.m., i tillegg er det kino, minigolf, skøytebane (vinterstid) og teater.
Konnerud har en rekke fritids- og sportstilbud, med blant annet idrettsanlegg og flotte turterreng innover marka. Kort vei til Drammens største kunstgressanlegg for fotball, lysløype fra Konnerud stadion, Stordammen med fine bademuligheter og Skoger golfbane er noe av det Konnerud har å tilby. Konnerud IL er et av Norges største idrettslag og er aktive i flere idretter med tilhørende idrettsanlegg. Flott langrennsarena hvor det har vært World Cup arrangement med tilhørende standard, med bla. kunstsnø og milevis med skiløyper.
Kort gangavstand til bussholdeplass, gode bussforbindelser med hyppige avganger til Drammen sentrum, se www.brakar.no for rutetider. Det er ca. 10 minutters kjøring fra eiendommen til Drammen togstasjon, hvor toget tar deg til Oslo på ca. 35 minutter. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon. Generelt god offentlig kommunikasjon mot Kongsberg, Oslo og Sandefjord fra Drammen sentrum.

Adkomst

På visningsdagen vil det bli skiltet med Krogsveen visningsskilt. Se vedlagt kart for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Ett stort utvalg av barnehager på Konnerud, hvorav 5 er kommunale og 7 er private. Espira Vannverksdammen barnehage ligger innen kort gangavstand fra eiendommen.
Hallermoen barneskole, Konnerud barneskole og Svensedammen ungdomsskole.
Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt. Universitet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden, for mer informasjon se www.usn.no. Se for øvrig Drammen kommunes hjemmeside for ytterligere opplysninger om barnehager og skole.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 2.312 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal, men sameierne har eksklusiv bruksrett til utearealet rundt egen bolig.

Parkering

Parkeringsplass i carport på ca. 17 kvm foran boligen, denne ble bygd i 2019. Forøvrig er det parkering for besøkende på fellesparkering for sameiet.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via Sjakta, som er en kommunal vei. Privat innkjørsel med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål, i henhold til reguleringsplan for Vannverksdammen datert 20.06.2005. Videre er eiendommen avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplanens arealdel 2014-2036 datert 05.10.2015. For mer informasjon om reguleringsforhold kontakt megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer bla. kabel-tv/internett grunnpakke, Huseierforeningens medlemskontigent, styrehonorar, revisjonshonorar, forretningsførsel og felles bygningsforsikring.
Huseierforeningen betaler alle kostnader til drift og vedlikehold av fellesområdene med veier, ledningsanlegg, lekeplasser, grøntarealer, beplantninger og fellesinnretninger av enhver art.
Felleskostnadene fordeles slik:
Grunnkostnad kr 886,-
Huseierforeningen kr 50,-
Bredbånd (kabel-tv/internett grunnpakke) kr 435,-
Det må påregnes kostnader til strøm, kommunale avgifter (vann og avløp), renovasjon og innboforsikring.
Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 9.295,- pr. år (fakturert på eiendommen i 2019), fordelt på to terminer. Det er vannmåler i boligen, så avgiften vil variere etter faktisk forbruk.
Renovasjonskostnader: kr 3.539,- pr. år fordelt på to terminer.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 12.000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv og internett grunnpakke, dette er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Nåværende eier har installert alarm tilknyttet Verisure alarmsentral og koster ca. kr 6.000,- pr. år. Denne blir sagt opp og kjøper kan selv velge om alarm er ønskelig.
Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 699 512,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2018 kr 2 518 242,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Det er ingen fellesgjeld for sameiet per dags dato.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen.
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.281.342,-.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 14.300,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.500,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Boligsameiet Hallermoen Vest Felt BK7.
Sameiet består av 20 seksjoner, fordelt på 10 bygninger.
Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag.
Sameiets årsregnskap for 2018 viser et overskudd på kr 39.782,-.
Andel fellesformue kr 21.774,- pr. 31.12.2019.
Dugnader tilknyttet sameiet må påregnes.
Dyrehold er tillatt med mindre dyreholdet ikke er til sjenanse for øvrige beboere.
Styret er av den oppfatning at det utførte løpende og periodiske vedlikeholdet er tilstrekkelig for å opprettholde den bokførte verdien på bygningsmassen.
Foretatte påkostninger de senere år: Asfaltering av parkeringsplasser foran tomannsboligene.
Før neste årsmøte skal styret hente inn pristilbud for skift av vinduer i sameiet, som vil være en del av vurderingen av om fellesutgiftene bør økes eller ikke.
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensninger som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold.
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i sameiet i henhold til lov om eierseksjoner.
Sameiets bygningsmasse er fullverdiforsikret i Gjensidige Forsikring ASA, polisenr.: 86359529.
Dokumenter vedrørende sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 40.000 av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0073/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.2073

Dato

Sist oppdatert: 25. august 2020 kl. 08:06

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.