Solgt: 2 850 000 kr

Århusvegen 103

2 850 000 kr
126 m²
3 soverom
FALKUM
Koselig enebolig med garasje. Pent opparbeidet tomt med gode solforhold.
 • Prisantydning
  2 850 000 kr
 • Omkostninger
  72 592 kr
 • Totalpris
  2 922 592 kr
 • Byggeår
  1952
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  126 m²
 • Bruksareal
  191 m²
 • Tomteareal
  689 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Eiendommen har en meget attraktiv og populær beliggenhet i godt etablert boligområde på Nordre Falkum. Rolig og tilbaketrukket i stikkvei, og meget barnevennlig med kort vei til skoler, barnehager, flotte
friområder med bl.a Bakkestranda og Lundedalen, samt Skien sentrum med alle fasiliteter.
Boligen er lys og koselig, og smakfullt innredet med gode løsninger og fine farger. Nyere og stor vestvendt veranda med svært gode solforhold. Fin og barnevennlig hage som er pent opparbeidet. Beleginingstein i gårdsplass, og garasje med plass for én bil.
Innhold:
1. etasje; Hall, vaskerom, stor og lys to-delt stue samt kjøkken med god spiseplass.
2. etasje; Gang, flislagt bad og 3 soverom.
Uinnredet kjeller med god oppbevaringsplass.
Garasje og utebod.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Århusvegen 103, 3721 SKIEN
Kommunenummer 3807, gårdsnummer 3, bruksnummer 191

Innhold

Totalt bruttoareal: 220 kvm
Totalt bruksareal: 191 kvm
Totalt primærrom: 126 kvm
Primærrom:
1. etasje 74 kvm:
Stue, kjøkken, toalettrom/vaskerom og entré med trapp.
2. etasje 52 kvm:
Tre soverom, gang og bad.
Sekundærrom:
Boder og uinnredet kjeller på 65 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 18.06.2020 utført av Telemark Takst og Byggvurdering AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i 1952 og senere modernisert. Grunnmur i betong med sparestein og noe betongblokker, og arealet består av to etasjer og kjeller. Yttervegger i reisverk som er tekket med liggende trepanel som er skiftet i 2003 og malt i 2018. Boligens takkonstruksjon er av sadlet plassbygget takverk tekket med lakkerte stålplater i takstein imitasjon, og takrenner i lakkert stål hvor takplater er skiftet i 2003 med beslag. Pipe er bygd av teglstein. Etasjeskiller er av tradisjonelt tre bjelkeslag, og boligens vinduer består av to lags isolereglassvinduer som er skiftet de senere år. Røranlegg i kobber til vann nett og el-anlegget er delvis oppgradert. Ventilasjon består av ventiler i yttervegg, og det er mekanisk avtrekk fra kjøkken og våtrom. Kjøkkeninnredningen er oppgradert i 2000, og bad i 2.etg. er oppgradert samt vaskerom i 1.etg. i 2002, innvendig overflater er generelt godt oppgradert.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder saltutslag i kjeller, boder er kun funksjonelle til lagring og vaskerom/toalettrom mangler ventilasjon. Det er også slitasje på de fleste bygningselementer grunnet boligens alder.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Koselig bolig med god standard. Oppusset og innbydende innredet med moderne og lyse overflater. Det er parkett på gulv i stuene, og laminat på kjøkken og soverom. Ett soverom har korkbelegg og det er fliser og varmekabler på bad. På vegger der det hovedsakelig malte overflater i lyse og tidsriktige farger, og det er malt panel i himling i de fleste rom.
Koselig og dels åpen kjøkkenløsning med god spiseplass. Hvit innredning med profilerte fronter og opplegg for oppvaskmaskin. God skap- og benkeplass. Kjøleskap medfølger ikke ved salg.
Romslig flislagt bad i 2. etg. med badekar, toalett og innredning. Bad, toalett og vaskerom på hovedplan.
Lekestue medfølger boligen.

Oppvarming

Vedovn i stuen, og montert varmepumpe. Ellers elektirsk oppvarming ved panelovner og varmekabler. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen og det var ikke krav til dette på den tiden eiendommen ble oppført.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3807/3/191:
27.10.1962 - Dokumentnr: 402482 - Bestemmelse om bebyggelse
BYGGEFORBUD PÅ NÆRMERE ANGITT AVSTAND
vedr. garasje.
12.10.1973 - Dokumentnr: 707352 - Skjønn
Elektriske kraftlinjer
Rød - Aarhus
Rettighetshaver: SKK
Gjelder denne registerenheten med flere
20.04.1950 - Dokumentnr: 400771 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3807 Gnr:3 Bnr:177
01.01.2020 - Dokumentnr: 1328066 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0806 Gnr:3 Bnr:191

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Medfølger ikke ved salg:
- Lysekroner/lamper på alle tre soverom
- Lysekrone over spisestue
- Tranchebord på kjøkken
- Kjøleskap
- Lekestue

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen har en meget attraktiv og populær beliggenhet i godt etablert boligområde på Nordre Falkum. Barnevennlig, med kort vei til skoler, barnehager, flotte friområder med bl.a Bakkestranda og Lundedalen, samt Skien sentrum med alle fasiliteter.
Det er flere fritidstilbud i nærområdet som bla. Skagerak Arena, idrettsanlegg, treningssenter, badestrand, flotte rekreasjonsmuligheter samt gangavstand til kino, teater og Ibsenhuset. Gode bussforbindelser fra Fridtjof Nansens gate, Hesselberggata og fra Skien sentrum.

Barnehager, skoler og fritid

Lunde barneskole og Mæla ungdomsskole. Det finnes også flere barnehager i nærområdet. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke med skolesjefens kontor.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 689 kvm. Tomten er inngjerdet og barnevennlig med stor gressplen og diverse beplantning. Stor ny terrasse mot vest med gode sollforhold, og steinlagte uteplass mot syd med sol fra tidlig morgen.

Parkering

Garasje på 26 kvm. med plass til én bil. God parkering i egen stenlagt gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei, og felles avkjørsel med flere eiendommer. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Uregulert område, og eiendommen er avsatt til boligformål i kommunens arealdelplan. Det foreligger reguleringsplan ang. "Århus Bru" som i sin tid var planlagt at skulle gå over til Hyni fra dette området. Usikkert om dette blir gjennomført. Konf. megler.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 18.115,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Fordeles på 3 terminer pr. år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca.kr. 17.500,- pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 5.149,-
Boligen er tilknyttet Viken Fiber (Altibox) som leverandør av internett og har avgift på ca. kr 650,- pr. mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 584.414,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig). Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2.103.890,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.922.592,-
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 14.300,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.500,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Nicolai Staurvik og Malene Lien

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,75% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 23.000,-
Visninger: kr 2.000,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 26-0068/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Skien
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR26.2068

Dato

Sist oppdatert: 15. desember 2020 kl. 15:03

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.