Komplett salgsoppgave

Høgeveien 6

4 050 000 kr
128 m²
2 soverom
Romslig hage med gode solforhold
Romslig hage med gode solforhold
Kart
Tasta
Enebolig i et populært området over to plan. Solrik hage og garasje.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 050 000 kr
 • Omkostninger
  102 420 kr
 • Totalpris
  4 152 420 kr
 • Byggeår
  1967
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  128 m²
 • Bruksareal
  128 m²
 • Tomteareal
  683 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass
 • Energimerke
  Rød G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Høgeveien 6 ligger i et etablert og barnevennlig boligområde på Tasta. Boligen har en praktisk planløsning over to plan. For deg med barn er dette en flott plass å bo med kort gangavstand til både barnehage og skoler.

 • Innholdsrikt enebolig med 2 soverom (tidligere 3).
 • God plass til oppbevaring i kjelleren.
 • Stor solrik hage med garasje.
 • Sentral beliggenhet.
 • Oppussing må påregnes.
 • Velkommen til visning!

  Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Høgeveien 6, 4026 STAVANGER
  Kommunenummer 1103, gårdsnummer 28, bruksnummer 1314, ideell andel 1/1

  Innhold

  Totalt bruksareal: 128 kvm
  Totalt primærrom: 128 kvm
  Primærrom:
  Kjeller, 41 kvm: Kjellerstue, gang, toalett og vaskerom.
  1. etasje 87 kvm: Stue, spisestue, 2 soverom, bad, toalett, entré, gang og kjøkken.
  I tillegg er det balkong på ca. 7 kvm.
  Kaldtloft og krypekjeller er ikke måleverdig areal blant annet grunnet lav takhøyde. Deler av kjelleren er innredet i ettertid. Det gjøres oppmerksom på at dette kan være et søknadspliktig tiltak. Det er ikke kjent om tiltaket er søkt om eller godkjent. Arealene er omtalt i rapporten etter dagens bruk.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 23.09.2022 utført av Anticimex. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre og betongkonstruksjoner. Saltak tekket med takstein. Yttervegger med liggende og stående trekledning. Parkering i frittstående garasje og på tomt. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Det gjøres spesielt oppmerksom på at rapporten inneholder 15% TG0, TG1 og er i orden, 62% TG2 pga. alder, slitasje, skader mv., 21% TG3 strakstiltak nødvendig og 2% TGIU og er ikke undersøkt.
  Følgende har fått tilstandsgrad 3.
  - Vaskerom i kjeller på grunn av høy alder og/eller slitasjegrad. kr 50 000 - 100 000.
  - Toalett i kjeller på grunn av høy alder og/eller slitasjegrad. kr 10 000 - 50 000.
  - Rom under terreng ble det observert synlige fuktmerker i området gulv/vegg i Kjellerstue. Det ble utført fuktmåling med pigg i treverk med egnet instrument (Protimeter MMS), i overgang gulv/vegg i utlektet kjellervegg opplektet gulv. Det ble registrert forhøyede fuktverdier og synlige fuktmerker. Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000.
  - Peis i boligen har ubrennbar plate under ildsted og har ikke tilstrekkelig størrelse. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.
  - Plattingen har betydelig slitasje, eksempelvis stedvis på synlige terrassebord. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000.
  Følgende har fått tilstandsgrad 2.
  - Bad i første etasje på grunn av rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg samt andre installasjoner.
  - Kjøkken på grunn av alder med tanke på innredninger, overflater, røropplegg samt andre installasjoner.
  - Toalett første etasje på grunn av alder med tanke på røropplegg samt andre installasjoner.
  - Rom under terreng ble det observert synlig isopor stedvis i kjeller. Uheldig løsning med tanke på en eventuell brannsituasjon. Isopor må tildekkes forskriftsmessig eller fjernes.
  - Krypkjelleren har symptomer som tyder på forhøyet fuktighet, og det ble på enkelte overflater observert saltutslag. Det ble også observert fritt vann i området ved feieluke. Det ble stedvis observert riss i ringmur.
  - Loftet er det observert fuktmerker på takgjennomføringer. Det er observert ventilasjonsrør uten isolasjon. Fare for kondensering. Luftespaltene mellom taksperrene er stedvis tettet med isolasjon. Det er stedvis ikke etablert dampsperre mellom varm og kald sone. Konsekvens er fare for kondensering. Det ble ved stikkprøvemetode observert spor etter skadedyr.
  - Innvendig trapp er kun rekkverk/håndløper på en side.
  - Det er forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i Kjellerstue er målt til 36 mm. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng.
  - Varmtvannsbereder, vannrør og avløpsrør på grunn av alder og tilstand.
  - Kjellerstue avviker i forhold til dagens forskriftskrav for dagslys.
  - Det er ikke foretatt Radonmålinger i boligen. (Selger har i ettertid funnet radonmåling fra 2009. Se vedlegg)
  - Det er ikke gjennomført vedlikehold på deler av det elektriske anlegget. Det er observert tegn til termiske skader (tegn på varmgang) på stikkontakt ved benkeplate på Kjøkken.
  - Kledningen er det observert råteskader på enkelte kledningsbord.
  - Dører og vinduer bærer stedvis preg av slitasje og elde.
  - Taket er inspisert fra bakkeplan og kaldtloft grunnet sikkerhetsmessige forhold med de begrensninger dette innebærer. Taktekkingen bærer preg av elde og slitasje.
  - Balkong har rekkverkshøyden under 1,0 meter. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift.
  - Utvendige trapp er rekkverkets tilstand og/eller utforming vurderes å ha behov for utbedringer med tanke på sikkerheten.
  - Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, men er vurdert å være fra bygningens opprinnelige byggeår.
  - Utvendig vann og avløpsrør på grunn av alder og materialvalg.
  - Oljetank. Ingen dokumentasjon som viser materiale, type, alder og om kontroll er foretatt.
  - Garasjen er det eksempelvis observert enkelte råteskader på ytterkledning. Det er foretatt en forenkel og overordnet vurdering av tilstanden og i forhold til byggeår vurderes moderat vedlikehold og enkelte tiltak på ytterkledning å være tilstrekkelig.
  Følgende har fått tilstandsgrad ikke undersøk.
  - Fundamenter er naturgitt skjult, og det er for øvrig ingen sikre og dokumenterte opplysninger om type fundamenter som huset har.
  - Byggegrunnens beskaffenhet er ukjent.
  Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om rommet/badet/bygningsdelen/skjevheten/sluket/fuktigheten/taket/det elektriske etc. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

  Moderniseringer og påkostninger

  Informasjon fra selger:
  - Sikringer i strømskap er skiftet til automatsikringer.
  - Badet har fått nytt dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin.
  - Hovedsoverom er pusset opp.

  Standard

  For utfyllende teknisk standard for øvrig henvises det til vedlagt tilstandsrapport.

  Løsøre og tilbehør

  Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
  Kjøleskap og komfyr vil følge handelen. Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene er kjøpt for noen år tilbake, og kjøper må forvente slitasje som følge alder og normal bruk.
  Vaskemaskin og fryseboks vil ikke følge handelen.

  Oppvarming

  Boligen har elektrisk oppvarming og peis.
  Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.
  Selger opplyser at når moren kjøpte huset i 1993 hadde de forrige eierne en slags oljefyrt ovn i stua. Den ble fjernet med en gang mor og far flyttet inn og vanlig vedovn ble satt inn. De har ikke funnet noen tank, men det er noen avkuttete kobberrør i krypkjelleren som kan indikere at det kan ligge en tank ute i hagen.
  Vi har vært i kontakt med kommunen og de opplyser i sitt register at de ikke finner noe oljetank i deres system. Derfor er det uvisst om denne er fjernet.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 01.12.1967. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
  Ferdigattesten omfatter ikke:
  - Maling utvendig.
  - Puss på grunnmuren utv. og innvendig.
  - Rekkverk på utvendig kjellertrapp.
  - Gjerde, tørkestativ og planering av tomt.
  Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.
  Kjellerstue er opprinnelig byggemeldt som matbu og brensel og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
  Det foreligger ikke tegninger av garasje fra Stavanger kommune. Det er uvisst om detter er søkt om til kommunen.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Eiendommen overdras fri for pengeheftelser
  Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
  Dagboknr 782246, tinglyst 16.09.2014, type heftelse: Erklæring/avtale: Bestemmelse om vann og kloakkledning, gate og veiskråning, postkassestativ og div skilt og telefonledning.
  Dagboknr 782231, tinglyst 16.09,2014, type heftelse: Arealoverføring.
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

  Eventuell adgang til utleie

  Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

  Diverse

  Boligen blir ikke ytterligere vasket ut. Selger informerer om at toalett i kjeller virker ikke.
  Boligens selges ved fullmektig. Fullmektigen har ikke selv bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand utover det som fremkommer i salgsoppgave og tilstandsrapport. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være flere feil og mangler som normalt oppdages ved bruk av boligen, men som selgers fullmektig ikke har mulighet å vite. Kjøper overtar derfor all risiko for denne type feil og mangler.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Velkommen til Høgeveien 6, som ligger i et etablert og barnevennlig boligområde på Tasta. For deg med barn er dette en flott plass å bo med kort gangavstand til både barnehage og skoler. Tastahallen med idrettshall og svømmehall, samt stemmen kunstgrasbane ligger rett i nærheten.
  I nærområdet finnes det en rekke fasiliteter som passer for enhver. Tasta byr på lekeplasser, skoler, barnehager, flere matbutikker, legesenter, take-away og en kort kjøre- eller spasertur til Tastasenter. Man finner dessuten en rekke turområder som store Stokkavann, lille Stokkavann og Tastaveden i nærheten.
  Eiendommen ligger en kort 15-20 minutters spasertur inn til Stavanger sentrum, og dens beliggenhet gir også god tilgang på offentlig kommunikasjon med kollektivtransport hele døgnet.
  For ytterligere informasjon om området, se vedlagt nabolagsprofil.

  Barnehager, skoler og fritid

  Skoler:
  Byfjord barneskole 0.5 km
  Kampen barneskole 1.3 km
  Tasta barneskole 2 km
  Tastaveden barneskole 0.6 km
  Tastarustå ungdomskole 1.4 km
  Stavanger offshore tekniske skole 0.9 km
  Bergeland vgs - Tanke Svilandsgate 0.9 km
  Barnehager:
  Byfjordparken barnehage 0,5 km
  Smiene barnehage 1 km
  Barnehagen Tasta 1.1 km
  Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 683 kvm. Deler av trapp og hekk fra Høgeveien ligger uten for tomtegrensen til boligen. Se vedlegg.

  Parkering

  Garasje.
  Gateparkering etter områdets bestemmelser.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen følger kommuneplan KPL-1103 Kommuneplanens arealdel 2019-2034, formål boligbebyggelse, datert 09.12.2019. Med tilhørende bestemmelser.
  Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse som formål i henhold til reguleringsplan 1989 Indre Tasta datert 13.02.2006, med tilhørende reguleringsbestemmelser.
  Det foreligger også to reguleringsplan under arbeid under 100 meter fra eiendommen
  Planid: 2655
  Navn: Detaljregulering for Christian Bjellands gate. Tasta bydel.
  Status: Planforslag.
  Plantype: Detaljregulering.
  Planid: 2787
  Navn: Snuhammer i Høystemveien.
  Status: Planforslag.
  Plantype: Detaljregulering.
  Formål er gangvei og kjørevei til bolig.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter er kr 12.352,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon,eiendomsskatt og feiing/tilsyn.
  Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2020 var kr 817.098,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2.941.553,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.152.420,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-.

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Bjørg Nille Gilje

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale med megler.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
  Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
  Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 1% av salgssummen.
  Minimumprovisjon: kr 40.000,-
  Tilrettelegging kr 12.000,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 18.00,-
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 35-0234/22
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Stavanger
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR35.22234

  Dato

  Sist oppdatert: 24. november 2022 kl. 13:48

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
  Lurer du på noe?

  Lignende boliger

  ████

  ██ █████ █

  ████ ██
  ████

  █ █████ █

  ████ ██
  ████

  █ █████ █

  ████ ██

  Ser du etter lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.