Komplett salgsoppgave

Råengveien 5A

6 450 000 kr
134 m²
2 soverom
Velkommen til Råengveien 5A, presentert av Alexander Fossum i Krogsveen.
Velkommen til Råengveien 5A, presentert av Alexander Fossum i Krogsveen.
Alexander Fossum
Presenteres av
Alexander Fossum
FAMILIEBOLIG VED VOLLEN SENTRUM
Hyggelig halvpart av tomannsbolig nær sjøen - Stor hage og fin utsikt - Modernisering - Nærhet til skoler, buss og marka
 • Prisantydning
  6 450 000 kr
 • Omkostninger
  162 592 kr
 • Totalpris
  6 612 592 kr
 • Byggeår
  1962
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  134 m²
 • Bruksareal
  169 m²
 • Tomteareal
  792,1 m² (eiet)
 • Type
  Halvpart vertikaldelt bolig
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Beliggenheten i stille blindgate uten gjennomgangstrafikk. Fine uteplasser og romslig tomt. Utsikt og nærhet til skog. Trivelige naboer. Lett å holde huset varmt/blir ikke kaldt på vinter.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Vertikaldelt tomannsbolig med kort vei til Vollen og sjøen. Her bor du et steinkast unna Arnestad barneskole og Vollen ungdomsskole. Det er også nærhet til offentlig kommunikasjon med både båt og buss. Bussholdeplassen ligger kun 200 m fra boligen og hurtigbåten går fra Vollen sentrum. Du bor her i landlige omgivelser med fantastiske rekreasjonsmuligheter like utenfor døren. Kort vei til Vollen marina med et yrende båtliv om sommeren, hvor man kan gå og nyte et godt måltid eller et kaldt glass med drikke. Vollen med Oslofjorden som nabo byr på en rekke fine badestrender.
Kort fortalt:
- Tomannsbolig over tre plan
- Fin overbygget terrasse
- Koselig stue med peisovn
- Nyere bad og kjøkken
- Utsikt mot Oslofjorden
- Naturskjønn beliggenhet
- Kort vei til Vollen
- Romslig tomt med mye sol

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Råengveien 5A, 1390 VOLLEN
Kommunenummer 3025, gårdsnummer 71, bruksnummer 34, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 184 kvm
Totalt bruksareal: 169 kvm
Totalt primærrom: 134 kvm
Bruksareal:
Tomannsbolig 169 kvm
Primærrom:
Underetasje: 44 kvm: Trappegang, gang, vaskerom og 2 rom benyttet som soverom.
1. etasje 49 kvm: Entré, gang, trappegang, stue og kjøkken.
2. etasje 41 kvm: Trappegang, gang, bad, toalettrom og 2 soverom.
Sekundærrom:
Underetasje: 35 kvm: Garasjerom.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 13.10.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Bod i 2.etasje er ikke medberegnet i boligens areal grunnet skråtak med lav takhøyde hvor arealet ikke er måleverdig. Tilstøtende garasjerom er medberegnet i boligens sekundær areal grunnet dagens bruk. Innvendige trappeganger og underetasje er medberegnet i boligens primærareal grunnet dagens bruk.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at det er ikke er søkt om/godkjent innredning av underetasjen, og det er heller ikke tatt stilling til om dette lar seg gjøre. Etasjen er av den grunn ikke godkjent til varig opphold. Arealene er medtatt i rapporten etter dagens bruk.
Selger opplyser om at naboen (andre halvdel av tomannsboligen) nylig har søkt om, og fått godkjent omdisponering av rom i kjeller fra bod til soverom/oppholdsrom. Det vil være opp til kommunen i den enkelte sak om slik omdisponering vil kunne godkjennes.

Byggemåte

Tomannsbolig fra 1962. tilbygget i ukjent årstall. Ombygging i 1997/1998. Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med gulv mot grunn av betong. Grunnmur bestående av porebetong blokker. Etasjeskillere av betongkonstruksjon. Yttervegger av pussede og malte flater. Yttertak i saltaksform utvendig tekket med takstein. Boligen har profilerte entrédører med glassfelter fra 1998. Terrassedør med karm av tre, og to-lags glass datert 03.01.02. Vinduer med karmer av tre, og to-lags glass fra byggeår, 1994, 1997 og 2008.
Teknisk anlegg/VVS
Vannrør av typen kobber fra varierende og ukjente årstall samt plast fra 2012. Synlige avløpsrør i plast fra varierende og ukjente årstall og 2012 samt støpejern er vurdert til å være fra byggeår. Hovedstoppekran er plassert på inntaksledningen i vaskerom. Høiax varmtvannsbereder på 200 liter fra 2010 er plassert på vaskerom.
Elektrisk anlegg
Sikringsskap med automatsikringer plassert i trappeoppgang 2. etasje. Overbelastningsvern er på 40A. Boligen har hovedsakelig synlig med noe skjult elektrisk anlegg. Boligen er oppvarmet med elektriske panelovner og gulvvarme kombinert med vedfyring.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på.
Det er gitt TG 2 på følgende:
- Bad. Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Slukets klemring er ikke montert iht monteringsanvisning og er av den grunn delvis løs. Utbedrende tiltak anbefales fortløpende.
- Vaskerom. Helhetsvurdering. TG 2 er valgt på grunn av rommets alder, røropplegg, manglende tettesjikt samt andre installasjoner. Kostnader for utbedringer må påregnes innen rimelig tid.
- Kjøkken. Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet. Vann- og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid.
- Toalettrom. Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid. Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid.
- Gulvflater bærer preg av alder og slitasje.
- Dørbladet til innerdør ved ett soverom har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes.
- Underetasje. Klaffventiler stedvis i vegg. Usikker tilluftløsning. Anbefaler mer kontrollerbar ventilering.
- Spesielle observasjoner underetasje. Det ble øyeblikksmålt 76 % luftfuktighet ved 14 C°. Luftfuktigheten ble målt under trappegang. Resultatet er og tiltak for å redusere fukten anbefales. Det er registrert forhøyede fuktverdier på nedre del av grunnmur samt stedvis på gulvflate. Kjelleren har moderat til høyt fuktinnhold. Om det skyldes dreneringsproblematikk, kondens eller andre forhold er vanskelig å si noe sikkert om. Dersom det skyldes kondens trenger ikke tiltakene bety vesentlige kostnader. Er det derimot dreneringsproblematikk er det ofte kostbare tiltak. Uansett anbefales bedre ventilering.
- Overflater vegger underetasje. Synlige fuktmerker på vegg som indikerer utilsiktet fuktighet. Skjulte eller bakenforliggende skader kan ikke utelukkes. Se punkt om "Spesielle observasjoner". Det registreres sprekker på grunnmur i trappeoppgang. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Overflater gulv underetasje. Overflatesøk med fuktindikasjonsinstrument ble gjennomført, og det ble registrert forhøyede verdier. Skjulte eller bakenforliggende skader kan være oppstått. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Konstruksjoner underetasje. Etasjen er vurdert til å vøre innredet/ombygd i 1997/1998 (markeringer i vinduer) Arealene var opprinnelig ikke innredet. Det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført på de kledde
veggene. Erfaringsmessig er innredede rom under terreng å betrakte som risikokonstruksjoner vedrørende fukt. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Innerdører underetasje. Dørbladet til innerdør mellom vaskerom og rom benyttet som soverom har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Dørbladet mellom gang og rom benyttet som soverom har kontakt med gulvflate, noe som gjør at døren "subber" når den åpnes og lukkes.
- Råloft. Det er observert fuktmerker i taket/undertaket rundt skorstein, som mest sannsynlig har sin årsak i taklekkasje. Ytterligere undersøkelser og utbedringstiltak anbefales. Lekkasjemerker med påfølgende fuktighet i området der skorstein er ført gjennom taket.
- Innvendige trapper. TG2 er satt iht NS3600 (som henviser til dagens forsikriftskrav) grunnet sikkerhet. Det er kun rekkverk/håndløper på en side av trappegangene. Åpninger i rekkverket på mer enn 0,10 meter.
- Skjevhetsmåling. Det er noe merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 11 mm i en retning av rom benyttet som soverom, 15 mm i en retning av stue, 20 mm i gang og 19 mm i soverom.
- Rømningsvei fra underetasjen er ikke ifølge forskrift.
- Vindu fra byggeår er av eldre dato samt ett sprekt glassfelt, og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Vinduer fra byggeår, 1994 og 1997 er av eldre type og det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Enkelte vinduer sin åpne/lukkemekanisme fungerte ikke som forventet under befaringstidspunktet.
- Entrédører er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse dørene sammenlignet med dører fra nyere dato. Entrédør til vaskerom har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes.
- Yttertak. Symptomer på slitasje, elde og nedsatt funksjon i taktekkingen er registrert. TG2 er valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden. Restlevetiden er usikker. Takgjennomføringer med tettedetaljer vurderes ikke å være slik at lekkasjer kan utelukkes grunner at det er observert fuktgjennomtrenging rundt skorstein.
- Terrasse. Tettesjiktet er skjult og ikke tilgjengelig for inspeksjon. Tettesjiktets alder er vurdert til at det er begrenset/usikker restlevetid. Det betyr at tiltak vil være aktuelt innen rimelig tid.
- Det registreres sprekker på grunnmur ved innvendig trappegang samt skader i garasjerom. Ytterligere undersøkelser og utbedringstiltak anbefales.
- Drenering fra byggeår og tilbyggingsår. Se punkt "Konstruksjoner" og "Spesielle Observasjoner".
- Utvendige vann- og avløpsrør har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Redusert/usikker restlevetid.
Det er gitt TG 3 på følgende:
- Røykvarsler/-e er utgått/ikke forskriftsmessig vedlikeholdt.
Sammendrag fra selgers egenerklæring:
- Tilkobling av avløp til kommunalt avløp, samt oppgradering av felles vannledning ut til Slemmestadveien.
- Nabovarsel om utskilling av eiendom på eiendom sørøst for boligen.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

Eiendommen er oppgradert med følgende utbedringer de senere år:
- Tilkobling av avløp til kommunalt avløpsrør. Utbytting av vannrør inn til boligen.
- Ny plen (ferdigplen) ifm gravearbeider i hagen ved nytt avløpsrør og nytt vannrør inn til boligen.
- Maling av overflater (vegg og gulv) på vaskerom.
- Steinlegging utendørs ved garasje og inngangsparti.

Standard

Vertikaldelt tomannsbolig over tre plan. Adkomst til boligen gjennom entré i 1. etasje. Videre inn finner vi gang, kjøkken og stue. Herfra er det utgang til en sydøst-vendt terrasse på 38 kvm. Opp i 2. etasje finner vi gang, bod, bad, toalettrom og to soverom. Underetasjen består av garasjerom, gang, vaskerom og to rom benyttet som soverom. Disse er ikke godkjent for varig opphold iht. byggetegninger. Boligen har behov for noe modernisering, men har blant annet et nyere kjøkken og bad.
Entré
Lys entré med plass til kommode innenfor døren. Det er mulighet for knagger til oppheng av jakker på veggen.
Stue
Koselig stue med peisovn. Gulvet er belagt med 3-stavs eikeparkett og veggene består av malte flater og brystpanel. I stuen får du plass til både sofaløsning og en lesekrok. Fra lesehjørnet har du utsikt mot Oslofjorden. Utgang til terrasse fra stuen.
Kjøkken og spisestue
Fint nyere kjøkken med delvis åpen løsning til stuen. Innredning med profilerte fronter fra Epoq. Benkeplate i heltre eik. Nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ettgreps armatur. Metallbeslag mellom benkeplate og overskap. Under overskapene er det montert belysning og stikkontakter. Integrert stekeovn fra Electrolux, og nedsenket induksjonsplatetopp fra Samsung. Over platetoppen er det ventilator i overskap med avtrekk ut av bygget fra Electrolux. Frittstående kjøleskap med fryser fra Samsung, samt frittstående oppvaskmaskin fra Siemens. De integrerte hvitevarene medfølger ved salg. I hjørnet av kjøkkenet ved vinduet er det innredet til spisestue.
Bad i 2. etasje
Lyst baderom med sluk fra 2012. Flislagte gulv og vegger. Det er varme i gulvet. Vegghengt servantskap med skuffer og glatte fronter. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Over servantskapet er det et vegghengt speilskap med belysning. Dusjhjørne med innfellbare glassdører og dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Avtrekksventil i himling.
Toalettrom i 2. etasje
Separat toalettrom med fliser på gulv. Malte vegg og himlingsflater med taklampe. Vegghengt servantskap med glatt front i samme stil som den på badet. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Vegghengt speil over servant. Gulvstående toalett fra Gustavsberg. Vannrør av kobber fra ukjent årstall og plast fra 2012. Synlige avløpsrør i plast fra ukjent årstall og støpejern er vurdert til å være fra byggeår. Avtrekksventil i himling.
Vaskerom i underetasjen
Praktisk vaskerom fra byggeår i kjeller. Selger opplyser om at betonggulvet og veggene nylig er malt. Vegghengt utslagsvask av plast med ett-greps armatur. Høiax varmtvannsbereder på 200 liter fra 2010. Vannrør av kobber fra varierende og ukjente årstall. Synlige avløpsrør i plast fra ukjent årstall og støpejern er vurdert til å være fra byggeår. Avtrekksventil på vegg.
Soverom
Boligen har to soverom beliggende i 2. etasje, og to rom benyttet som soverom i underetasjen. Begge soverommene i øverste etasje er romslige og har skap til oppbevaring. Gulvene er belagt med 3-stavs eikeparkett. Den ene rommet har malte flater på vegg og i himling, mens det andre har panel. Videre er det innredet til to soverom i underetasjen. Iht. originale byggetegninger er ikke disse rommene godkjent for varig opphold.
Overflater
Gulv: Fliser, 3-stavs parkett, 1-stavs laminat og malt flate
Vegger: Fliser, panel og malte flater
Himling: Malte flater og panel

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektriske panelovner og gulvvarme kombinert med vedfyring. Det er murpeis med glassdører i stuen.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 10.04.1962
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
1. I kjeller må det støpes gulv i vaskerom og disponibelt rom, delevegg mellom disse rom mangler.
2. Innvendig puss av forannevnte rom må gjøres, og innsetting av ventil.
3. Oppsetting av delevegger for ved og matbod mangler.
4. Et lite kjellervindu må settes inn i matbod.
5. Gjenstående pussarbeider i rom for kjellernedgang, mat og vedbod må utføres.
6. Dører i kjeller må settes inn.
7. Trapp til 2. etg. har ikke forskriftsmessig fri bredde mellom vegg og rekkverk (76 cm) dette må rettes på. Minste fri bredde skal være 80 cm.
8. Tregulv på W.C. mangler belegg (linoleum eller lign.)
9. Halvsteins vanger i røkpipe på loftet må pusses.
10. Pipen må mures opp til forskriftsmessig høyde over tak, 80 cm over mønerygg.
11. Rundt pipebeslag på taket må det spekkes.
12. Avtrekkskanaler fra bad og W.C. må føres over tak, kanalene skal isoleres på loftet.
13. Utenfor tofløyet dør på soverom i 2. etg. må det settes opp rekkverk.
14. Utv. dytt og innpusssing av 3 stk. kjellervinduer må gjøres.
15. Trapp som mangler foran inngangsdør må settes opp.
16. Mellom sperrene på utbygg for vindfang må det tettes igjen, men med spalte for ventilasjon.
17. Nedløp fra takrenner mangler utkast.
18. Planering rundt huset med fall 2 m fra veggen.
Det er uklart om alt dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Det gjøres oppmerksom på at det i dokumentet for midlertidig brukstillatelse fra kommunen foreligger to dokumenter. Hele tomannsboligen hadde samme bnr. på det tidspunktet. Ut fra beskrivelsen av planløsningen antar vi at det er overnevnte som gjelder for den aktuelle enheten. Det er fortsatt noe usikkert, og vi legger derfor ved begge brukstillatelsene til som vedlegg til salgsoppgaven.
Deler av underetasjen er innredet etter midlertidig brukstillatelse ble utstedt. Det er uvisst om det er gjort endringer ut over dette etter at midlertidig brukstillatelse ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Rom benyttet som soverom i underetasjen er opprinnelig byggemeldt som disponibelt rom, vedbod og matbod iht. byggetegninger datert 01.04.1952 og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr 3030, tinglyst 27.07.1962, type heftelse: Erklæring/avtale. Bestemmelse om samvirke vedkommende vertikalt delt bolig.
Dagboknr 3031, tinglyst 27.07.1962, type heftelse: Erklæring/avtale - Ang. felles vaskeri. Med flere bestemmelser - Tidligere bestemmelser rundt felles vaskeri med 5B.
Dagboknr 1490, tinglyst 23.03.1963, type heftelse: Best. om adkomstrett. Rettighetshaver: Knr:3025 Gnr:71 Bnr:33 - Best. om snerydding. Best. om stoppekran i bryggerhus. Med flere bestemmelser - Tomannsboligen var tidligere et sameie. Dette sameiet ble oppløst i 1963. Råengveien 5B har adkomst over 5A. Det påhviler begge parter plikt til vedlikehold og snørydding på felles atkomst.
Dagboknr. 416721, tinglyst 08.02.2018, type heftelse: Bestemmelse om kloakkledning. Bestemmelse om vannledning - Grunneier gir ledningseier (kommunen) fri adgang til eiendommen for nødvendige vedlikeholds- og reparasjonsarbeider mm.
Dagboknr 748220, tinglyst 09.05.2018, type heftelse: Bestemmelse om vann/kloakk. Kan ikke slettes uten samtykke fra: Asker Kommune. Eier av gnr. 71, bnr. 33 og 34 er sameier i felles vann og avløpsanlegg i Råengveien 5A og B. Anlegget eies i fellesskap med like stor andel av de som har anlagt det og de som senere er tilknyttet. Utgiftene til rehabilitering og utbedring fordeles med like store deler på den enkelte sameier uavhengig av hvilken strekning som blir benyttet. Utgifter som faller på min eiendom i henhold til dette, kan inndrives uten søksmål og dom.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger i et svært idyllisk og etablert boligområde i Vollen i Asker kommune. Boligen har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon (båt og buss), flotte rekreasjonsområder og gode servicetilbud.
Du bor her i landlige omgivelser med fantastiske rekreasjonsmuligheter like utenfor døren. Kort vei til Vollen marina med et yrende båtliv om sommeren, hvor man kan gå og nyte et godt måltid eller et kaldt glass med drikke. Vollen med Oslofjorden som nabo byr på en rekke fine badestrender. Vollen stranden med gangavstand fra boligen. Sjøstrand byr på stupetårn og badebrygge. I nyere tid har Asker kommune lagt ut vanntrampoline som blir aktivt brukt av de mindre. Til Sjøstrand bruker man ca. 5 min med bil, det er også mulighet for å gå Kystkulturstien som går som en rød tråd gjennom store deler av strandområdet forbi Vollen. Dette er en nydelig tur der man har mulighet til å følge stier langs med vannet hele veien til Slemmestad.
Kort gangvei til Arnestad barneskole og Vollen Ungdomsskole. Ved skolene finner man også et godt miljø for de som driver med idrett. Her er det blant annet ball binge, stor gressmatte og 2 kunstgressbaner. Det er i tillegg til fotballbaner også mange lekestativer i tilknytning barneskolen. Det er satt opp tuftepark (utetreningspark) der barn og voksene har mulighet til å stoppe innom etter en evt. løpetur og ta en treningsøkt med kroppsvekt. Disc-golf bane som starter ved parkeringsplassen til ungdomsskolen og strekker seg i retning nedover mot Rabben. Vollen Montessoriskole og -barnehage ligger også i nærheten.
God offentlig kommunikasjon. Nærmeste bussholdeplass, Håkavik, ligger i kun 3 minutters gange (200 m) fra boligen. Fra Vollen sentrum går hurtigbåten fra Vollen til Aker Brygge. Denne bruker ca. 30 minutter inn til Aker Brygge og er en behagelig måte å reise til Oslo. Eventuelt er det både buss/ekspressbuss som går hvert 7 min og toget fra Heggedal lett tilgjengelig. Det er også mulighet for pendlerparkering ved Asker stasjon for dem som ønsker og ta tog.
Se også www.vollenvel.no for informasjon om butikker, rutetider for kollektivtrafikk og andre aktiviteter i nærområdet. Fra Vollen er det kun 12 minutter med bil til Asker sentrum som tilbyr et rikt utvalg av forretninger, servicetilbud, kino, kulturhus, spisesteder og offentlig kommunikasjon som buss, tog og flytog.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse nederst i annonsen på krogsveen.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Nansentunet Musikkbarnehage
Bjerkås Barnehage
Nilsemarka Barnehage
Vollen Montessori barnehage
Skoler:
Arnestad barneskole
Vollen ungdomsskole
Bleiker videregående skole
Asker videregående skole
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 792 kvm. Tomten er opparbeidet med plen, trær, prydbusker og annen diverse beplantning. Innkjørselen er belagt med belegningsstein og betongheller.
Fra stuen er det utgang til en sydøst-vendt terrasse på 38 kvm. Uteplassen er delvis overbygget og det er skjerming for vinden langs den ene siden. Hagen har sol fra morgen til kveld i følge selger. Det er mulighet for flere uteplasser, med hellebelagt område foran boligen ved inngangspartiet.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Kostnaden ved brøyting fordeles mellom beboerne i Råengveien. Selger har hatt en årlig utgift på mellom kr 2 000,- og 2 500,-. Det varierer med brøytebehovet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 14.11.2017 er avsatt til: Nåværende boligbebyggelse.
Eiendommen ligger i område for nåværende boligbebyggelse, boligområder med utfyllende bestemmelser - Type B, iht. kommuneplan for Asker kommune 2018-2030.
Selger opplyser om at det er mottatt nabovarsel for utskilling av eiendom på eiendommen sørøst for boligen. Eiendommen er i dag omringet av flere store tomter, som det potensielt kan bli bygget på i fremtiden.
Eiendommen grenser mot regulert tunelltrasé i nord. I gjeldende reguleringsplan og i kommuneplankartet er det i området tegnet en fremtidig ny vei som binder Røykenveien og Slemmestadveien sammen. Etter samtale med kommunen i 2017 vedr. en annen eiendom i nærområdet ble det opplyst til megler at det ikke foreligger noen planer for denne veien p.t. Likevel ligger den tegnet inn der og det kan skje en gang i fremtiden. For mer informasjon om kommuneplanen og kommuneplankartet, se www.asker.kommune.no.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter fakturert for 2020 er kr 11 810,-. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Det er installert vannmåler på eiendommen og kostnadene betales etter forbruk. Forbruk avleses etter henvendelse fra kommunen. Forbruk betales à konto basert på siste avlesning. Avregning foretas i forbindelse med neste forfall på kommunale avgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 17 861,- pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 9 279,-.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av bredbånd og har avgift på kr 709 pr. mnd. Dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet en uformalisert velforening sammen med alle husstandene i Råengveien. Dugnadsbasert samarbeid om rydding, gatefeiing, fordeling av kostnader ifm. med brøyting og strøing av den private veien.
Eiendommen er tilknyttet privat vei. Kostnaden ved brøyting fordeles mellom beboerne i Råengveien. Selger har hatt en årlig utgift på mellom kr 2 000,- og 2 500,-. Det varierer med brøytebehovet.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 461 811,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 5 262 519,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6 612 592,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Jo Terje Stein

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen.
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.500,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Ukens bolig: kr 2.906,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 15-0152/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Asker
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR15.21152

Dato

Sist oppdatert: 18. november 2021 kl. 17:27

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.