Komplett salgsoppgave

Nordstjerneveien 17

5 600 000 kr
67 m²
2 soverom
Velkommen til Nordstjerneveien 17!
Velkommen til Nordstjerneveien 17!
Hamdi Kaptan
Presenteres av
Hamdi Kaptan
Kjelsås
Meget pen og lys 3-roms leilighet i et barnevennlig område |Gjennomgående| Vestvendt balkong med fritt utsyn
 • Prisantydning
  5 600 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  200 000 kr
 • Omkostninger
  9 126 kr
 • Totalpris
  5 809 126 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1953
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  67 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 009 kr
 • Energimerke
  Oransje F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Nordstjerneveien 17! Dette er en meget pen og gjennomgående 3-roms leilighet i et meget barnevennlig og populært borettslag med kort vei til offentlig kommunikasjon, butikker og marka med flotte turmuligheter både sommer og vinter. Leiligheten har en solrik, vestvendt balkong med fin utsikt over nærområdet og Maridalen. Boligen byr for øvrig på en lys og romslig stue med utgang til vestvendt balkong, praktisk kjøkken, bad og to soverom. Høydepunkter
 • Vestvendt balkong
 • God planløsning
 • Attraktiv beliggenhet
 • Nærhet til marka
 • Gjennomgående
 • Familievennlig
 • 3 boder til oppbevaring Velkommen på visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Nordstjerneveien 17, 0494 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 75, bruksnummer 812, ideell andel 1/1
Andelsnummer 198, Myrer Borettslag, organisasjonsnummer 948152436

Innhold

Totalt bruksareal: 67 kvm
Totalt primærrom: 67 kvm
Primærrom inneholder: Entré, stue, kjøkken, bad og to soverom.
I tillegg disponerer boligen 3 boder.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 11.01.2022 utført av Knut Johnsen i Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis.Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med grunnmur, bærende vegger og skillende dekker i hovedsak av betong-/murkonstruksjoner. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Utvendige fasader i pusset og malt mur. Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med takstein. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på følgende forhold som har fått tilstandsgrad 2 av takstmann: Ventilasjon på bad grunnet naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk, ventilasjon på kjøkken grunnet kullfilter og ikke eget utkast ut av bygget, overflater gulv på soverom 1 grunnet knirk på parkettgulv, skorstein inne i boligen grunnet alder og balkong grunnet rekkverkshøyde under 1 meter. Øvrige forhold har fått tilstandsgrad 1 av takstmann.

Standard

Entré
Romslig entré med god plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko. Entréen leder videre inn til boligens stue, kjøkken, bad og to soverom.
Stue
Lys og romslig stue med god plass til sofaseksjon, stuebord og tilhørende mediamøblement. Store vindusflater gjør stuen til et lyst og luftig oppholdsrom. Anledning til å sette inn spisebord med flere sitteplasser i stue. Lukket peis som bidrar med varme og hygge på kalde vinterkvelder. Utgang til vestvendt balkong på 7,5 kvm fra stue med god plass til utemøblement, grill og beplanting.
Kjøkken
Kjøkken fra 2012. Godt med lysinnslipp gjennom kjøkkenvinduer gir stuen en lys og luftig opplevelse. Kjøkkeninnredningen består av benkeplate i tre, nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur, stikkontakter på vegg samt benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Integrerte hvitevarer som kjøle/fryseskap, stekeovn med induksjonstopp og mikrobølgeovn fra Siemens medfølger. Mulighet for å sette inn et lite spisebord på kjøkken.
Bad
Baderom fra 2011. Baderomsinnredning bestående av vegghengt servantskap, ovenpåliggende servant med ett-greps armatur, speil og belysning med stikkontakt på vegg over servant, gulvstående toalett, dusj med innfellbare dører og dusjarmatur med hånddusj. Tilrettelagt opplegg for vaskemaskin.
Hovedsoverom
Romslig hovedsoverom med god plass til dobbeltseng og tilhørende nattbord på begge sider. Godt med lysinnslipp på soverom og god plass til interiør. God plass til oppbevaring i store garderobeskap.
Soverom 2
Boligens andre soverom passer perfekt som barnerom, gjesterom eller hjemmekontor.
Velkommen på visning!

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Kjøle/fryseskap fra Siemens og bokhylle på soverom 1 medfølger.

Oppvarming

Leiligheten oppvarmes med elektrisitet og vedfyring i stue. Varmekabler på bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1953. Det foreligger godkjennelse fra 1951 og et saksomslag påtegnet at eiendommen kan ferdigattesteres 23.11.1959. Det foreligger ferdigattest datert 08.10.2003 for endring av inngangspartier og nye balkonger.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 12 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om trafostasjon/kiosk, bestemmelse om vannledning, bestemmelse om adkomstrett, bestemmelse om garasje/parkering, bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger, bestemmelse om bebyggelse og bestemmelse om veg.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Meget attraktiv leilighet beliggende i stille og naturskjønne omgivelser på Grefsen/Kjelsås med nærhet til både marka og byen. Meget god intern beliggenhet i ytterkanten av borettslaget med utsikt over nærområdet med villabebyggelse og Maridalen. Meget barnevennlig med bilfri gangvei til flott lekeplass
Svært gode turmuligheter i marka, langs Akerselva og Maridalen på både ski og til fots, samt med sykkel. I tillegg er det bademuligheter i Frysja, Stilla og Trollvann. Ellers byr området på skøytegåing på Maridalsvannet, slalombakke i Grefsenkleiva/Trollvannskleiva, aking i Wella-bakken og mye mer!
På Grefsenkollen, som er i fin gangavstand fra leiligheten, finner du Grefsenkollen Restaurant som byr på gode matopplevelser i vakre omgivelser, samt Over Oslo Bar hvor det arrangeres både vinkvelder, standup, konserter og quiz for å nevne noe. I de senere år har også Grefsenkollen blitt kjent for Over Oslo festivalen som har blitt en suksess og et samlingspunkt for nær og fjern.
Sentral beliggenhet med tanke på skole, offentlig kommunikasjon (buss-, og trikkeholdeplass under 5 min unna), og Storo Storsenter er heller ikke langt unna. Av dagligvareforretninger i området er SPAR rett i nærheten, alltid med godt utvalg og en fristende ferskvaredisk. Ellers er det Prix, REMA 1000 og søndagsåpen Joker i nærområdet. Det er også kort vei til både Handelshøyskolen BI, Universitetet på Blindern samt Høyskolen i Oslo.
Like i nærheten finner man også Myrerfeltet med både kunstgressbane, løpebane, utendørs treningsapparater for alle aldre og sandvolleyballbaner. Myraskogen med turstier, fotballbane og akebakke ligger rett på nedsiden av leiligheten.
Dette er en bolig som byr på gode rekreasjonsmuligheter rett utenfor døren, samtidig som den er sentralt beliggende med kort vei ned til et pulserende liv på Grunerløkka (10 min med trikk).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Boligen sogner til populære Kjelsås barneskole (1-7 klasse) og Engebråten ungdomsskole (8-10 klasse). Trygg skolevei til Kjelsås skole som ligger på andre siden av Myraskogen. En rekke både kommunale og private barnehager i umiddelbar nærhet, slik som Myrer Kanvas barnehage, Haugensjordet barnehage, Kjelsås skole barnehage og Myrertoppen barnehage.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 67069 kvm som tilhører borettslaget. Borettslaget har en nydelig, pent opparbeidet, stor tomt med store plenarealer, lekeplasser og andre grøntarealer. Tomten er beplantet med busker og trær som vedlikeholdes av borettslagets vaktmestere. Lekeplassene ble rehabilitert og oppgradert i 2013 og ettersees jevnlig. Borettslaget har også en flott, felles grillplass som ble oppgradert for et par år siden.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser. Borettslaget har opprettet to ladestasjoner for elbiler i Kurveien. Nærmeste kommunale ladestasjon for el-bil/ladbar hybrid ligger i Nordstjerneveien. Det er mulig å leie parkeringsplass og garasjeplass i borettslaget etter venteliste.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2864 hentet ut 30.11.2021 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 14.05.1986.
Pågående byggesaker og reguleringssaker:
Saksnummer 201916247 - Byggesak - Myrerveien - Legging av 70 meter vannledning ved nr. 14 og 16 - Status: Tillatelse gitt
Saksnummer 201813249 - Byggesak - Myrerveien 16 C - Innsetting av tre takvinduer, endring av størrelse på tre vinduer i kjeller og ett kjøkkenvindu, utgraving av trapp til kjellerinngang - Status: Tillatelse gitt
Saksnummer 201915152 - Reguleringssak - Stamnett - Forsterkning av vannforsyningens overføringssystemer - Planforslag til offentlig ettersyn - Mottatt sak: 19.09.2019
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 4.009,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv og bredbånd, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring forretningsførsel, styrehonorar, drift og vedlikehold m.m.
Felleskostnadene justeres normalt i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader kr 3.483,-
Balkongtillegg kr 526,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 13.606,- pr. år. / 8518 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og bredbånd og er inkludert i felleskostnadene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 297 127,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 4 660 657,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 28.540,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 200.000,- pr. 01.11.2021
Total fellesgjeld for boligselskapet er 76 663 658,- pr.01.11.2021 og lånevilkårene er:
Lån 1 (annuitetslån):
Restsaldo: kr 12 581 962,-.
Andel av saldo: 33.078,-
Restløpetid: 26 år og 1 mnd.
Rentesats: 1,55% Flytende rente.
Avdragsfrihet: Nei
Lån 2 (annuitetslån):
Restsaldo: kr 26 990 909,-
Andel av saldo: 70.967,-
Restløpetid: 19 år og 1 mnd.
Rentesats: 1,55% Flytende rente.
Avdragsfrihet: Nei
Lån 3 (serielån):
Restsaldo: kr 7 448 916,-
Andel av saldo: 19.584,-
Restløpetid: 12 år og 6 mnd.
Rentesats: 0,71% Flytende rente.
Avdragsfrihet: Nei
Lån 4 (serielån):
Restsaldo: kr 7 419 241,-
Andel av saldo: 19.507,-
Restløpetid: 12 år og 6 mnd.
Rentesats: 0,71% Flytende rente.
Avdragsfrihet: Nei
Lån 5 (serielån):
Restsaldo: kr 7 679 074,-
Andel av saldo: 20.198,-
Restløpetid: 13 år.
Rentesats: 0,71% Flytende rente.
Avdragsfrihet: Nei
Lån 6 (serielån):
Restsaldo: kr 7 271 778,-
Andel av saldo: 17.869,-
Restløpetid 12 år og 6 mnd.
Rentesats: 0,71% Flytende rente
Avdragsfrihet: Nei
Lån 7 (serielån):
Restsaldo: kr 7 271 778,-
Andel av saldo: 17.869,-
Restløpetid 12 år og 6 mnd.
Rentesats: 0,71% Flytende rente
Avdragsfrihet: Nei

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Gebyr for forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.494,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500 pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 5.809.126,-. Av dette beløpet utgjør kr 200.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Kristian Roel

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Myrer Borettslag, org nr 948152436
Borettslaget består av 409 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning, telefon 22 86 55 00.
Dugnad gjennomføres ikke i brl pt.
Borettslaget har egen hjemmeside; https://vibbo.no/myrer/om
Vedr. dyrehold: Det er tillatt å holde dyr på visse vilkår og etter søknad til styret.
Det forutsettes at dyreholdet ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen. Før anskaffelse og søknad om dyrehold sendes til styret, plikter søker å informere alle andelseiere i oppgangen. Nye andelseiere som flytter inn med dyr, må søke styret i god tid.
Foretatt påkostninger de senere år:
2021 - Montert sykkelreparasjonsutstyr ved grillplassen.
2020 - Bytte av låssystem på fellesdører (krypterte, digitale iLOQ-nøkler)
2019 - Maling av oppganger.
2018 - Etablering av 2 stk ladestasjoner for elbil i Kurveien
2017-2018 - Utskifting av vinduer og balkongdører i hele borettslaget.
2016 - Oppgradering av utearealer med felles grillplass, oppgradering av lekeplass samt rørinspeksjon.
2015 - Grøntromsrehabilitering, vask av balkonger og fasader, maling av utgangsdører og oppgangsvinduer.
2013 - Hovedlekeplassen er oppgradert med nye lekeapparater, EU godkjente fallmatter etc.
2012 - Oppgradering av strømnett i garasjene.
2011 - Nye avfallsbrønner, Steinbakken. Varslingsanlegg på alle loft og kjellere, Norsk Brannvern,
2010 - Norsk Brannvern installerte nye røykvarslere og oppstart av utskifting av alle brannslukningsapparater.
2009-2011 - Totalrehabilitering av våtrom med soilrør i borettslaget.
Vaktmestertjenester: Borettslaget har to vaktmestere som ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i borettslaget i henhold til stillingsbeskrivelse. Det er i tillegg eksterne gartnere som vedlikeholder deler av fellesarealene.
Renhold: Borettslaget har avtale med vaskebyrå om trappevask med mer.
Planlagte påkostninger:
Ifølge styreleder er det pr. xx.xx.xxxx ingen planlagte påkostninger som vil kunne øke andel fellesgjeld eller felleskostnader.
På generalforsamling 2021 ble det vedtatt at vaktmesterleiligheten i borettslaget skal selges. Denne ble solgt i oktober 2021 og midlene for denne skal gå til dekning av fremtidige oppgraderinger i borettslaget.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Provisjon kr 40.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Salgsoppgaver: kr 2.400,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 56-0126/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Gamle Oslo
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR56.21126

Dato

Sist oppdatert: 16. januar 2022 kl. 11:08

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.