Komplett salgsoppgave

Vålerveien 1882

3 950 000 kr
162 m²
3 soverom
Vålerveien 1882 formidles av Krogsveen.
Vålerveien 1882 formidles av Krogsveen.
Jacob Koren
Simen Slaatsveen
Presenteres av
Jacob Koren og Simen Slaatsveen
Våler
Nylig oppusset enebolig i landlige omgivelser. 1.548 kvm. tomt med tidligere stall og nyere dobbelgarasje med løftebukk.
 • Prisantydning
  3 950 000 kr
 • Omkostninger
  100 638 kr
 • Totalpris
  4 050 638 kr
 • Byggeår
  1957
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  162 m²
 • Bruksareal
  193 m²
 • Tomteareal
  1 548 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Nylig oppusset enebolig i landlige omgivelser, midt i Våler
 • Stor eiet tomt på 1.548 kvm., tidligere benyttet til hestehold
 • Nyere dobbelgarasje med isolerte leddporter, varmepumpe og løftebukk
 • Frittstående lagerbygg med 2 boder á 10 kvm.
 • Frittstående bygg, tidligere benyttet som stall
 • Enebolig oppgradert med generell oppussing, inkludert nye laminatgulv
 • Ny taktekking og nye takrenner i 2019
 • Nyoppført, vestvendt markterrasse på ca. 50 kvm.
 • Umiddelbar nærhet til turterreng i skog og mark
 • 5 min. med bil til barnehage, skole og nærbutikk på Folkestad
 • Mosseporten, E6 og Moss sentrum ca. 15 min unna

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Vålerveien 1882, 1592 VÅLER I ØSTFOLD
Kommunenummer 3018, gårdsnummer 66, bruksnummer 5, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 212 kvm
Totalt bruksareal: 193 kvm
Totalt primærrom: 162 kvm
Primærrom:
1. etasje 102 kvm: Entré, bad, 2 stuer, kjøkken og spisestue.
2. etasje 60 kvm: Stue, gang og 3 soverom.
Sekundærrom:
Kjeller: 27 kvm: 2 boder.
1. etasje 4 kvm: Bod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 13.07.2021 utført av Erik Wiklund Nordnes. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med grunnmur av betongkonstruksjon fundamentert på støp såle på ukjent byggegrunn. Yttervegger av bindingsverkkonstruksjon utvendig kledd med stående panel. Yttertak av saltakskonstruksjon tekket med stålplater
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder kontrollpunkter som har fått tilstandsgrad TG 2 og TG 3.
TG 2:
- Sanitærutstyr og innredning på bad: Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert.
- Vannrør: Vannrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid.
- Innvendige trapper: Det er ikke rekkverk/håndløper i trappen.
- Vinduer: Vinduer er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på vinduer hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.
- Utvendig terreng, ink fuktsikring av grunnmur: Tg2 gis saltutslag i krypekjeller.
- Stall: Mindre frittstående byggverk på tomten har ikke vært gjenstand for detaljerte undersøkelser. Overordnet forenklet vurdering av tilstanden er at det er relativt høy slitasjegrad som gjør at det anbefales utbedrende tiltak.
- Utvendig bod: Mindre frittstående byggverk på tomten har ikke vært gjenstand for detaljerte undersøkelser. Overordnet forenklet vurdering av tilstanden er at det er relativt høy slitasjegrad som gjør at det anbefales utbedrende tiltak.
TG 3:
Ingen
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Boligen er gjennom de seneste årene oppgradert med en generell oppussing av innvendige overflater, deriblant nye laminatgulv med moderne én-stavs preg. Deler av boligens elektriske anlegg er også fornyet, deriblant sikringsskapet. Yttertaket ble tekket om med nye stålplater samt påmontert nye takrenner i 2019 og en omfangsrik terrasseplatting på hele 50 kvm. er nylig oppført ved boligens sydside. Vinduer er av eldre årgang og datert 1975, 1978 og 1983. For øvrig er standarden gjennomgående god og hovedsakelig gitt tilstandsgrad 0/1 samt unntaksvis grad 2 - hovedsakelig knyttet til alder/funksjon på vinduer, vannrør og drenering.
Dagens romløsningen er noe endret fra den opprinnelige, til fordel for en mer tidsaktuell løsning der første etasje hovedsakelig er viet til aktive rom. Totalt tre stuer og kjøkkenet utgjør til sammen det meste av etasjens areal. To av stuene kan med relativt enkle grep separeres, eksempelvis ved ønske om flere soverom. Én av disse er tilgjengelig rett fra gangen, den andre fra kjøkkenet og utstyrt med både vedovn og varmepumpe.
Kjøkkenets innredning er av ukjent og eldre årgang, men velholdt og med unntak av vannrør gitt tilstandsgrad 0/1. Platetopp og stekeovn er integrert hvorav sistnevnte er hendig plassert i benkehøyde, mens oppvaskmaskin er innbygget og kombiskap innfelt i en dedikert nisje.
Første etasje inneholder også badet, som i følge boligsalgsrapport er fra 2007. Her er gulv og vegger utført med fliser, himlingen med plater og innfelt belysning. Rapporten påpeker at bomlyd er registrert i enkelte gulvfliser, og at klosettets innbyggede sisterne mangler drenering. Disse forholdene er gitt tilstandsgrad 2, mens rommet for øvrig er gitt grad 0/1. Badets utstyr inkluderer tidsaktuelle møbler med gode oppbevaringsmuligheter og et dusjkabinett som begrenser vannpåkjenning på overflatene. Opplegg til vaskemaskin er også installert. Med hele 10,5 kvm. fungerer badet utmerket til kombinert formål som vaskerom og kan om ønskelig utstyres med ytterligere innredninger. Varmtvannsbereder fra 2007 på ca. 120 liter er plassert i kjeller.
Boligens tre soverom er samlet på én flate i andre etasje og er av ulike størrelser, fra nesten 8 til over 15 kvm. gulvflate. Alle rom har innslag av skrånende himling, men høye knevegger som muliggjør høy utnyttelse av gulvflatene.
Mellom soverommene finnes ytterligere en stue som utgjør midtpunktet i etasjens romløsning og kan fungere utmerket som barnas egen stue, tatt i betraktning nærheten til soverommene. Stuen er oppmålt til nesten 10 kvm., hvilket gir plass til både sofagruppe og media-møbler.
Overflater og innredninger:
Gulv: Laminat og fliser.
Innervegger: MDF-plater, malt panel, malte tapeter, malte plater og fliser.
Himlinger: Folierte plater og malt panel. Downlights i entré og på bad.
Kjøkken: Skapinnredning med profilerte mørke fronter og laminerte lyse benkeplater. Nedfelt dobbel stålservant med ett-greps blandebatteri. Integrert platetopp og stekeovn. Avtrekksventilator. Innbygget oppvaskmaskin. Nisje til kombiskap.
Bad: Skapinnredning med glatte hvite fronter og helstøpt porselensservant med ett-greps blandebatteri. Veggspeil med overbelysning. Dusjkabinett. Veggmontert klosett. Tilkoblingsmulighet for vaskemaskin.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Oppvarming med varmepumpe og peisovn. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1957
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet.
Det foreligger ferdigmelding på oppføring av garasje datert, 02.03.2015.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutt på eiendommen. Dagboknr. 1970/6181-1/87 tinglyst 16.10.1970, type heftelse: Erklæring/avtale: Gjelder dispensasjon fra vegloven vedr oppføring av garasje i 1970. Garasjen ble tillat oppført inntil 11 meter fra midtlinje av riksvei 115. Den kan ikke benyttes som noe annet enn garasje og dersom det skulle oppstå skader på bygget som skyldes vegvedlikehold.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
Eiendommen har tinglyst følgende rettighet. Dagboknr 1961/686-1/87, tinglyst 25.02.1961. Bestemmelse om rett til vannledning over gnr 66, bnr 1.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Brann og redning informerer om følgende: Ved siste tilsyn ble det avdekket at det var hull i skorstein etter gamle røykrør. Brann og redning har mottatt tilbakemelding med plan for gjennomføring. Men utbedring er ikke verifisert.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommens omgivelser er svært landlige og består i første rekke av skogsterreng samt et knippe veletablert boligbebyggelse som utgjør nabolaget.
Plasseringen innebærer umiddelbar tilgang til et mangfold av turmuligheter i skog og mark. Nærliggende Vansjø er også verdt å oppleve, spesielt sommerstid. Her finnes nærmest utallige øyer, svaberg og strender samt et rikt bær- og soppterreng. Legg gjerne også ut med kajak eller kano på Hobølelva, der både bever og fiskeørn til stadighet kan sees.
Barnehager, barne- og ungdomsskole samt Vålerhallen og svømmebasseng er samlet på Folkestad, omlag 5 minutters kjøring unna. Samme sted finnes også nærbutikk som er enkel å svinge innom på vei hjem i hverdagen. Ytterligere knappe 10 minutter tar det til E6 og kjøpesenteret Mosseporten, der et større antall forretninger er samlet under samme tak.
Skal du med toget, er Sonsveien stasjon et realistisk alternativ til Moss og kun 15 minutter unna med bil. Stasjonen har gode parkeringsmuligheter, og reisetiden til Oslo S er i dag fra like over 40 minutter.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Kirkebygden barne- og ungdomsskole (1-10 kl.) 355 elever, 17 klasser
Svinndal skole (1-7 kl.) 100 elever, 7 klasser
Barnehager:
Lille Lam familiebarnehage
Kirkebygden barnehage (0-5 år) 70 barn, 4 avdelinger
Folkestad Barnehage 4 avdelinger
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1.548 kvm. iht. målebrev fra 03.09.1982. Det er noe uklart hvor dagens tomtegrenser går og det kan se ut til at nyere beregninger av areal er noe større enn areal oppmålt iht. målebrev. Kjøper overtar ansvar og risiko for for dette forholdet.

Parkering

Dobbel garasje på ca 51 kvm på tomten samt stor gårdsplass med plass til flere biler.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet privat vannledning via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.
Eiendommen har privat septiktank. Kommunen har en generell hjemmel til å kreve at eiendommer med privat septiktank kobler seg til det offentlige avløpsnettet. Kontakt megler for ytterligere informasjon.
Ca 120 liter varmtvannsbereder fra 2007 plassert i kjeller. Renseanlegg til avløpsvann plassert i kjeller.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 3006.2011 er avsatt til: Boligbebyggelse, Nåværende. Eiendommen ligger i hensynsone gul og rød støysone.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter var kr 7 348,- for 2020. I dette inngår gebyr for eiendomsskatt, feiing og slam. Årlige kostnader til renovasjon (standardpakke) er kr. 3.712,-
Eiendommen er tilknyttet Våler vannverk. Fastavgift for 2021 er kr. 1.500,- + vannavgift etter forbruk. Kr. 22,50 pr. m³ for 2021.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen. Iht. Selger er ikke eiendommen tilknyttet Kabel tv.

Formuesverdi

Pga. selgers korte eiertid foreligger ikke formuesverdien. Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2020 beregnet til kr 939 620,- når eier er fast bosatt på eiendommen.(primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 382 632,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.050.638,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Kristoffer Martin Lerbukt, Malene Evangelin Sandseter Lerbukt og Daniel Braar

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,6% av salgssummen
Foto: kr. 4 500,-
Innhenting av offentlige opplysninger: kr. 3 500,-
Markedsføringspakke ink smartannonsering kr. 8 500,-
Oppgjør: kr. 5 550,-
Tilrettelegging: kr. 9 900,-
Visninger : kr. 1.950,- utover 2 visninger
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0293/21
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.21293

Dato

Sist oppdatert: 21. september 2021 kl. 14:40

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.