Komplett salgsoppgave

Steinvågvegen 3B

1 890 000 kr
1 soverom
Fasade, leiligheten går over to etasjer
Fasade, leiligheten går over to etasjer
Marit Stuen Aursnes
Presenteres av
Marit Stuen Aursnes
Aspøya
EIerseksjon med totalt BRA på 130 m2|Oppussingsbehov|Bruksendring fra næring til bolig må omsøkes
 • Prisantydning
  1 890 000 kr
 • Omkostninger
  48 592 kr
 • Totalpris
  1 938 592 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1989
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  1 445 kr
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Sentralt beliggende eierseksjon på Aspøya rett vest for Ålesund sentrum.
Seksjonens 1. etasje har vært brukt som bolig, men er på tegning angitt som næringslokale. Det må søkes om bruksendring i Ålesund kommune. 1. etasje inneholder: Gang, stue, kjøkken, bad, soverom, bad og wc. Kjeller på 65 kvm bestående av 6 boder, bad, wc, gang og kjøkken.
Soneparkering i nærområdet.
Det er busstopp og butikk like i nærheten. Kort veg til flott turområde på Tueneset og Storhaugen.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Steinvågvegen 3B, 6005 ÅLESUND
Kommunenummer 1507, gårdsnummer 200, bruksnummer 454, seksjonsnummer 4, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 130 kvm
1. etasje 63 kvm: Gang, stue, kjøkken, bad, soverom, bad og wc.
Underetasjen 65 kvm: 6 boder, bad, wc, gang og kjøkken. :
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 13.09.2021 utført av Frode K. Mauren. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i en betongsteinkonstruksjon fra byggeår som utvendig er pusset og malt. Betongtakstein på tak. Takkonstruksjon i tre. Det er mot vest 2 stk nyere vinduer fra 2009.
De andre vinduene er 3 stk malte trevinduer fra 1980-tallet og ett eldre blyglassvindu. Hoveddør til leiligheten er kun ei enkel vanlig innerdør. Betong etasjeskille. Betong grunnmur.
1.etasje hvor "leiligheten" ligger, er det på mottatt tegning angitt som NÆRINGSLOKALE, og ikke bolig. Ålesund kommune har i mail bekreftet at dette er tilfelle, og lokalet er ikke godkjent som bolig. Det må søkes om bruksendring.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder har følgende bygningsdeler fått tg3 (store eller alvorlige tiltak):
Bad:
Våtrommet står foran full oppgradering for å tåle en normal bruk etter dagens krav. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav. Det anbefales at badet/våtrommet totalrenoveres. Ved renovering, påse at alle forhold med tettesjiktet, våtsone, sluk mv. dokumenteres
I tillegg har følgende bygningsdeler fått tg2 (avvik som kan kreve tiltak):
Vinduer:
3 stk malte trevinduer fra 1980-tallet og ett eldre blyglassvindu. Vinduer tar i karmen. Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.
Nyere vindu mot vest har tg1.
Dører:
Hoveddør til leiligheten er kun ei enkel vanlig innerdør. Det bør monteres ei vanlig ytterdør til leiligheten med bedre lyd/brannmotstand.
Innvendige overflater:
Overflater har endel slitasjegrad utover det en kan forvente. Påregnelig med stedvise oppgraderinger
Radon:
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Pipe og ildsted:
Pipevanger er ikke synlige. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe.
Kjøkken:
Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninredning utover normal slitasjegrad. Det må påregnes lokal utbedring/utskiftning.
Toalettrom:
Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever forsert avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Det er endel mangelfull finish på overflater på rommet. Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom.
Vannledninger:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.
Ventilasjon:
Det er noe begrenset med tilluft i leiligheten i form av veggventiler eller vindusventiler. Det bør etableres flere veggventiler.
Varmtvannstank:
Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank ihht gjeldende forskrift. Tilkoblet via skjøteledninger. Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende
forskrift.
Elektriske anlegg:
Utifra at anlegget er i stor grad eldre og det ikke foreligger eltilsyn rapport de siste 5 årene så anbefales det en generell gjennomgang av el-anlegget av el-fagmann.
Tg2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
Avløpsrør:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Seksjonen er beliggende i 1. etasje og underetasjen. Seksjonen har følgende standard på innvendige overflater:
1. etasje:
Gang med laminat på gulv, panelplater på vegger og takplater i himling.
Stuen har vedovn og gode lysforhold. På gulv er det laminat og vegger har malt panel og malte veggflater. Malt himling.
Kjøkken med innredning fra 2000-tallet med glatte fronter og laminat benkeplate. Skapskrog er muligens eldre. Flisplate over kjøkkenbenk. Løse hvitevarer, komfyr, benkeoppvaskmaskin og kjøleskap.
Toalettrom har flislagte gulv og vegger, himlingsplater i tak. WC og servant.
Badet har adkomst fra soverom. Det har flislagt gulv med gulvvarme, flislagte vegger og malte innvendige tak. Dusjnisje med glassbyggerstein og benkeplate med nedfelt servant og skap. Det er ukjent når badet sist ble oppusset, men antagelig tidlig på 2000-tallet. Flislagt gulv med varmekabler, fliser på vegg og malt innvendig tak.
Soverom har laminat på gulv, malte veggflater og malte takplater i himling.
Underetasjen:
Underetasjen under leiligheten disponeres av snr 4 iht sameieavtalen. Den har vært brukt som utleiedel, men nå vurdert som bodareal/tilleggsdel. Malte betonggulv, malte Hunton panelplater og betong på vegger, malt betong himling. Ei enkel eldre kjøkkeninnredning. Et eldre flislagt bad med servant og badekar, eget wc rom med flislagt gulv og malte vegger, kun wc.
Tekniske installasjoner:
Vannrør er av kobberrør, ukjent alder.
Avløpsrør av plast og noe soilrør.
Leiligheten har periodisk avtrekk fra kjøkken og bad, noe begrenset med ventiler for inneluft, kun ventil i stue.
Ca 200 liters varmtvannstank fra 2018.
El anlegg med automatsikringer i el skap.
Ny måler i 2018. Det er et eget el-skap i kjeller med egen måler.
Leiligheten har brannslukningsapparat og røykvarslere.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Elektrisk samt vedovn i stue.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på bygget fra byggeår datert 09.04.1954 samt godkjennelse ang. bygging av terrasse i sørøstre hjørne datert. 05.03.1967.
Den del av eiendommen som er østvendt er fra 1986 og her er det midlertidig brukstillatelse - kfr. megler.
1.etasje hvor leiligheten ligger i er på mottatt tegning angitt som NÆRINGSLOKALE, og ikke bolig. Ålesund kommune har i mail bekreftet at dette er tilfelle, og lokalet er ikke godkjent som bolig. Det må søkes om bruksendring om kjøper ønsker å bruke seksjonen til bolig.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at midlertidig brukstillatelse ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
22.03.1989 - Dokumentnr: 2213 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 4
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 67/487
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eierseksjon beliggende i bygård på Aspøya rett vest for Ålesund sentrum. Nærområdet består i hovedsak av boligbygg som takstobjektet med boliger, skoler/kirke, og noen næringseiendommer etc. med gangavstand til Ålesund sentrum.

Adkomst

Fra Ålesund sentrum kjør mot Aspøya og ta til høyre over Hellebroa. Ta neste til venstre og du er i Kirkegata. Følg gata forbi Ålesund kirke og videre utover til du passerer Ålesund politihus. Følg deretter Steinvågvegen vestover og du vil få eiendommen på venstre hånd. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Aspøy skole (1-7 kl.) 6 min
Steinerskolen i Ålesund (1-10 kl.) 19 min
Volsdalen skole (1-7 kl.) 7 min
Skarbøvik ungdomsskole (8-10 kl.) 4 min
Kolvikbakken ungdomsskole (8-10 kl.) Midlertidig flyttet til Hatlane
Ålesund videregående skole 8 min
Akademiet Heltberg Toppidrettsgymnas 12 min
Barnehager:
Storhaugen barnehage (3-5 år) 3 min
Kvennaneset barnehage (0-6 år) 11 min
Midtbyen barnehage (1-5 år) 18 min
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 278,2 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og bygningsmassen dekker i stor grad hele tomta, støpt platt mot syd.

Parkering

Soneparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan for 2016 - 2028 avsatt til boligbebyggelse.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 1.445,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, bygningsforsikring og felles strøm.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2020 beregnet til kr 536 911,- når eier er fast bosatt på eiendommen.(primærbolig).
Selger har overtatt eiendommen som arv og hatt kort eiertid derfor ikke tilgjengelig via Altinn.
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 1 932 879,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 1.938.592,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Stian Andreas Jacobsen

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og seksjonen er tilknyttet Sameiet Steinvågvegen 3 A + B med sameiebrøk 67/487
Sameiet består av 6 leiligheter og 1 garasjeseksjon.
Forretningsfører er 1904 Eiendom AS
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er itillatt.
Foretatt påkostninger de senere år: Pålagt rørfornying i gate og omlegging av taknedløp i 2021.
Planlagte påkostninger: Generelt vedlikehold og kartlegging av om det må utføres arbeider på utvendig tak i 3 B.
På grunn av økte kostnader og vedlikeholdsutgifter i sameiet planlegges det økning av fellesutgiftene i 2022 men ikke noe er vedtatt enda.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Det er ikke mulighet for selger å tegne boligselgerforsikring iom seksjonen er regulert til næring. Reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det kan ikke tegnes Boligkjøperforsikring.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 37.000,- av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.950,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 76-0263/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ålesund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR76.21263

Dato

Sist oppdatert: 18. november 2021 kl. 10:31

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.