Solgt: 4 520 000 kr

Motzfeldts gate 23

3 950 000 kr
59 m²
2 soverom
Velkommen til Motzfeldts gate 23!
Hamdi Kaptan
Presenteres av
Hamdi Kaptan
Tøyen
Lys 3-roms selveier hjørneleilighet med balkong - God planløsning - Heis - Meget sentral beliggenhet på Tøyen - V.V inkl
 • Prisantydning
  3 950 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  73 022 kr
 • Omkostninger
  104 412 kr
 • Totalpris
  4 697 434 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1992
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  59 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 390 kr
 • Energimerke
  Rød E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Motzfeldts gate 23!
Lys 3-roms hjørneleilighet med god planløsning og balkong. Leiligheten har nylig fått ny 1-stav eikeparkett og består av entré, stue, kjøkken, 2 soverom, bad og innvendig bod. Beliggenheten er svært sentral på Tøyen med Botanisk hage som nærmeste nabo. I tillegg finner man en rekke butikker, kafeer og restauranter i umiddelbar nærhet.
- Varmtvann og internett inkl. i felleskostnader
- Innvendig bod som kan brukes som garderobe
- Ny 1-stav eikeparkett i alle rom foruten bad
- Grønn og stor bakgård med flere sittegrupper og fellesgrill
- Garasjeanlegg med mulighet for å leie plass
- Heis
- Kan gjøres om til en 4-roms
- Godt potensiale
- God planløsning

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Motzfeldts gate 23, 0561 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 229, bruksnummer 91, seksjonsnummer 54

Innhold

Totalt bruttoareal: 70 kvm
Totalt bruksareal: 63 kvm
Totalt primærrom: 59 kvm
Primærrom:
Stue, kjøkken, 2 soverom, bad og entré. : 59 kvm
Sekundærrom:
Bod: 4 kvm
I tillegg disponerer boligen 1 bod beliggende i blokkens 5.etasje.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.10.2020 utført av Takstportalen Aleksander Olsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong. Boligblokk med saltak tekket med takstein. Yttervegger i betong med utvendige fasader i plater, puss og teglstein. Etasjeskille i betong. Blokken er fundamentert til antatt faste masser.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Følgende punkt har fått tilstandsgrad 2 av takstmann:
- Innvendige dører grunnet behov for justering.
- Kjøkkeninnredning grunnet slitasje.
- VVS-installasjoner grunnet alder og gjenværende forventet levetid.
- Innredning og garnityr for våtrom grunnet alder, gjenværende forventet levetid og følgende punkt som er nevnt i takstrapporten: tiltenkt fall til sluk er fravikende teknisk forskrift, membran og tilfredsstillende klemt tettefunksjon kan ikke kontrolleres grunnet begrenset kontrollmuligheter i slukovergang.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til Motzfeldts gate 23!
Lys 3-roms leilighet med god planløsning og balkong. Leiligheten har nylig fått ny 1-stav eikeparkett og består av entré, stue, kjøkken, 2 soverom, bad og innvendig bod.
Entré
Velkommen inn i en romslig entré med god plass til å henge fra seg yttertøy. Fra entreen er det videre inngang til boligens største soverom og bad.
Stue
Lys og luftig stue i en delvis åpen stue-/kjøkkenløsning separert med skyvedør. Store vindusflater mot balkongen sørger for mye naturlig lysinnslipp og skaper en hyggelig atmosfære. Stuen har plass til en mindre sofagruppe med tilhørende stuebord og mediemøblement. Fra stuen er det utgang til balkong på ca. 2,4 kvm.
Kjøkken
Kjøkkenet er innredet med hvite/slette fronter, laminert benkeplate med kitchen board over benk og nedfelt kum med ett-greps blandebatteri. Opplegg til oppvaskmaskin og mekanisk avtrekk fra ventilator. Hvitevarer på kjøkken medfølger.
Bad
Flislagt bad med varmekabler i gulv. Innredning bestående av heldekkende servant med underskap, speil, vegghengt toalett. Opplegg til vaskemaskin og kondens-tørketrommel.
Soverom
Hovedsoverommet er av god størrelse med plass til dobbelseng med tilhørende nattbord og garderobeløsning.
Boligens andre soverom er tilknyttet stue og har plass til seng og garderobeløsning.
Bod
Leiligheten har en innvendig bod på ca. 4 kvm med plass til ekstra oppbevaring. I tillegg disponerer boligen 1 bod beliggende i blokkens 5.etasje.
Overflater:
Gulv: 1-stav eikeparkett i alle rom foruten bad. Denne er nylig lagt. Fliser på bad.
Vegger: Malte flater og fliser på bad.
Himling: Malte flater.

Oppvarming

Leiligheten blir oppvarmet med elektrisk fyring. Varmekabler på bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 16.03.1992. Saken er blitt henlagt uten ferdigattest hos Plan og bygg. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utenom andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 70521-2, tinglyst 27.12.1991, type heftelse: Pantsettelseserklæring på kr. 20.000,- til Sameiet.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst 11 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet best. om benyttelse, best. om vann/kloakkledning, erklæring vedtatt av Oslo kommunes vann- kloakkreglement, best. om garasje/parkering, erklæring ang. midlertidig dispensasjon fra bygningsloven vedr.innredning av atelier på loft m.m.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Utleie av seksjoner skal godkjennes av styret. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Motzfeldts gate 23 har en god og sentral beliggenhet på Tøyen, med kort vei til alle fasiliteter og offentlig kommunikasjonsmuligheter. Det er ca. 500 m til både Grønland- og Tøyen T- bane hvor alle t-banens linjer trafikkerer, samt 350m til Meny. Det er også døgnåpen nærbutikk i umiddelbar nærhet. Bussholdeplass i Tøyengata (37) og trikkestopp i Trondheimsveien/Heimdalsgata (trikk 17) samt buss 30 og 31, og buss 20 fra Munchmuseet. Til Grünerløkka tar du deg på 7-8 minutters gange.
Gatene i området er fylt med et spennende mangfold av småbutikker, med et utbud av varer som skiller seg fra kjedebutikkenes mer standardiserte sortiment. Stort utvalg av kaféer og restauranter i nærområdet, enten det er for en rask lunsj, take-away eller en større middag. En kort spasertur fra leiligheten ligger også et av byens beste vannhull, Gamle Oslo Mekaniske. Her kan du ta med deg hvilken som helst mat fra de nærliggende take-away restaurantene som sushi, indisk eller pizza. Skal du slå på stortromma er det heller ikke langt til Maaemo. Like i nærheten finner du også det gamle postkontoret på Tøyen senter har blitt til utestedet Postkontoret.
I tillegg til å bo i hovedstadens sentrum, ligger Botanisk hage like ved, og har store og flotte grøntområder som egner seg ypperlig for gå- eller løpeturer, tur med hunden, solbading og lek. For øvrig finner du flotte Tøyenparken (Miniøya & Øyafestivalen), Middelalderparken, Ola narr, Sofienbergparken og Kampen park innen kort gangavstand fra leiligheten. Det er også kort vei til hyggelige Akerselva. Langs elva finner du grøntområder og flotte turveier, men også rester av Oslo østs spennende industrihistorie.
Gamle Oslo er en bydel som har vært og fortsatt er i sterk utvikling de seneste årene med Operaen og arbeidet med Fjordbyene/ Bjørvika. Dette gir en synlig merverdi for dette området. En rekke kultur- og næringsbygg er allerede under oppføring. I tillegg satses det stort på friområder og parkanlegg som skal pryde bydelen når alt står ferdig. Nye Sørenga sjøbad er allerede vel etablert og er et populært badested for både store og små.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Se vedlagt nabolagsprofil. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 960,7 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er frodig med beplantning og trær.

Parkering

Sameie har 45 garasjeplasser til utleie. Leie av garasje koster kr 600,- per måned. Det er Infrastruktur til elbil-lader, men man må installere laderen selv.
Ellers er det innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.600,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 600,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan S-2255 hentet 29.07.2020, med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 28.07.1977. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.9.15, Kommuneplan 2015.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 3.390,- pr. mnd. og inkluderer: Varmtvann, internett, nedbetaling av lån og renter, kommunale avgifter, forretningsførsel, trappevask, mm.
Fellesutgiftene justeres i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Nåværende eier har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke oversikt over strømforbruk.
Boligen er tilknyttet NextgenTel som leverandør av internett og dette er inkludert i felleskostnadene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 962.193,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 3.463.894,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 1.702,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 73.022,- pr. 01.09.2020
Total fellesgjeld for sameiet er kr 6.894.278,- pr. 01.09.2020 og lånevilkårene er:
Lån 1
Lånenummer: OBOS02-98207646792
Type: Annuitetslån
Restsaldo: kr 5.896.132,-
Andel av saldo: kr 62.448,-
Restløpetid: 11 år og 1 mnd
Rente pr. 30.09.2020: 2,90% flytende
Lån 2
Lånenummer: OBOS03-98207813621
Type: Annuitetslån
Restsaldo: kr 998.146,-
Andel av saldo: kr 10.574,-
Restløpetid: 9 år
Rente pr. 30.09.2020: 2,90% flytende

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.124.939-.
Av dette beløpet utgjør kr 73 022,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Karl Thomas Tvedt og Åsel Aili Einejord

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Motzfeldts gate 21-23 sameie, med sameiebrøk 65/7129.
Sameiet består av 111 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Foretatt påkostninger de senere år:
- 2015: Skiftet yttertak.
- 2016: Nytt aggregat til sentralvifte installert.
- 2018/2019: Installert ny garasjeport
- 2019: Byttet låsesystem med nøkkelbrikkesystem
- 2019: Infrastruktur til elbil-lader er installert i garasjen.
Planlagte påkostninger:
Det er i følge styreleder ingen planlagte påkostninger pr. 06.10.2020 som er vedtatt av betydning foruten et prosjekt for rehabilitering av heisene. Dette kan medføre en ekstrakostnad i 2021/22, men beløp og finansieringsform er ikke vedtatt. Dette vil bli behandlet på årsmøte i 2021. Utover dette opplyser styreleder at det ikke er vedtatt noen større utbedringer som vil påvirke månedlige kostnader.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
For alle boligtyper unntatt tomter inneholder den i tillegg innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Fastpris kr 40.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Salgsoppgaver: kr 2.400,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 56-0125/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Gamle Oslo
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR56.20125

Dato

Sist oppdatert: 12. januar 2021 kl. 08:15

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.