Solgt: 5 000 000 kr

Wilses gate 6 B

4 850 000 kr
57 m²
1 soverom
Velkommen til Wilses gate 6.
Per-Christian Søreng
Presenteres av
Per-Christian Søreng
Fredensborg
Lys og gj. gående 2(3)-roms leil. i 4 etg. God takhøyde. Stukkatur og rosett. Vedovn. Flott balkong. F. takterrasse.
 • Prisantydning
  4 850 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  59 613 kr
 • Omkostninger
  6 250 kr
 • Totalpris
  5 065 863 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1896
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  57 m²
 • Type
  Aksjeleilighet
 • Eierform
  Aksje
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 959 kr
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Wilsesgate 6, en flott og gj. gående 2(3)-roms leilighet m/gode lysforhold. Hyggelig bel. på Fredensborg mellom Grünerløkka og St. Hanshaugen. Rolig og tilbaketrukket i en fin miljøgate. Mer sentralt er det vanskelig å komme - uansett om du har behov for restauranter, butikkbesøk, eller kort vei til skole eller jobb. Gangavstand til Youngstorget, Vulkan, parker, off. kom., flere restauranter/utesteder. Balkong på ca. 3 kvm., vender inn mot hyggelig bakgård. F. takterrasse på ca. 17 kvm. Fine solforhold. God takhøyde, ca. 2,8 m. - 2,4 m. Gipsrosetter og stukkaturlister i stue og soverom.
Innhold i 4 etg.: Entré/gang, romslig stue med vedovn og store vinduer (stuen kan deles opp i 2 rom), soverom, flislagt bad/wc og kjøkken m/utgang til balkong. 3 boder. Ingen dokumentavgift.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Wilses gate 6 B, 0178 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 208, bruksnummer 823, ideell andel 1/1
Aksjenummer 14, Wilses gate 6 AS, organisasjonsnummer 931 044 656

Innhold

Innhold i 4 etg:
Entré/gang, romslig stue med vedovn og store vinduer (stuen kan deles opp i 2 rom), soverom (kan brukes som stue), bad/wc og kjøkken med utgang til balkong.
Se planskisse og alternativ planskisse.
Felles takterrasse på ca. 17 kvm i 6. etg./loft. Flott utsyn og gode solforhold.
Felles pizzaovn i bakgård og felles gassgrill på takterrasse.
Barnevognskasser i bakgård.
Lekeplass for barn i bakgård.
I tillegg disponerer leiligheten 1 loftsbod, 1 kjellerbod, og en liten bod i trappeoppgang som deles med en nabo.

Byggemåte

Bygård oppført ca. 1898 over 5 boligetasjer + loft og kjeller. Bygningen antas å være fundamentert til lastfordelende flåter, til frostfri grunn. Etasjeskillere i trebjelkelag med stubbloftleire. Yttervegger i murte konstruksjoner. Fasader mot vei i tegl, og pussede og malte fasader mot gårdsrom. Valmet yttertak med sperrekonstruksjon i tre takplater i stål/båndtekking.

Standard

Gjennomgående aksjeleilighet med gode lysforhold, beliggende i byggets 4. etasje.
Leiligheten har en meget god takhøyde, ca. 2,8 m. til 2,4 m.
Leiligheten fremstår som normalt godt vedlikeholdt og har vanlig bruksslitasje.
God takhøyde og store vinduer gir en lys og luftig følelse.
Balkong:
Utgang fra kjøkken til overbygget sydøstvent balkong på ca. 3 kvm. Balkongen ble oppført i 2015 og vender inn mot rolig gårdsrom. Trykkimpregnerte terrassebord på gulv.
Morgen- og formiddagssol på balkongen til ca. kl. 14.30 på sommeren.
Kjøkken (TG: 2):
Kjøkkeninnredning fra ca. 2000 med laminerte skapskrog, finerte fronter med speiler, 5 vitrineskap, laminert benkeplate, nedfelt rund oppvaskkum i stål med ett-greps bl.batteri, opplegg til oppvaskmaskin,
integrtert kjøl/frys, kjøkkenvifte med kullfilter. Fronter på kjøl/frys er noe dårlig tilpasset og slutter ikke tett mot vegg. Komfyr med induksjonstopp fra ca. 2015, medfølger.
Bad (TG: 2):
Dusj med dusjvegger i herdet glass og dusjkar, termostatbatteri og dusjgarnityr, toalett, porselenservant nedfelt i heltre plate med ett-greps bl.batteri, plassbygget flislagt servantskap,
nisje med skapdør og plass/opplegg til vaskemaskin. Plassbygget servantskap fremstår som slitt og med fuktskadet hylle.
Vann og avløpsrør antas å være fra oppussing av bad/kjøkken ca. år 2000. Baderommet antas å være fra ca. år 2000. Flisarbeider fremstår med noe ufagmessig utførelse, sluk er i støpejern har ikke klemring for membran. Det kan se ut som et eldre våtromsbelegg ligger som fuktsperre under påstøp. VV bereder er plassert i nisje over vaskemaskin på bad. Bereder på 120L produsert i 1999. Vannrør er i hovedsak rør i rør- system med fordelerskap på bad. Kobberrør fra stamme/tilførsel. Sluk på bad er av eldre dato. Sluket er i støpejern og har ikke klemring for membran. Tak på bad malt og nye fuger på bad i 2021.
Gulv (TG: 2):
Påstøp med fliser på bad, entré/gang og på kjøkken. Stue og soverom med tregulv antatt fra byggetid. Gulv ble slipt, lutet og lakkert i 2016.
Sprekk/skade i flis i døråpning mellom entré og stue, for øvrig bom i noen fliser i entré og kjøkken. Skjevheter gulv.
Tregulv slipt, lutet og lakkert i 2016.
Vegger (TG: 1):
Keramiske fliser på bad og mosaikkfliser over kjøkkenbenk, øvrige veggflater er malt på glassfiberstrie, panelplater og teglstein.egger:
Veggflater er malt i 2016/21.
Himling (TG: 1):
Malte overflater- gipsrosetter og stukkaturlister i stue og soverom med takhøyde ca 2,8m, malte plater i øvrige rom. Takhøyde ca 2,6 i kjøkken og på bad, 2,4 i entré. Downlights i entré.
Himlinger er malt i 2016/21.
Vinduer (TG: 2):
Vinduer med trerammer med 2-lags isolerglass produsert i 1986.
Dører:
2-fags balkongdør i treramme med 2-lags isolerglass produsert i 2015 (TG: 1).
Eldre malt profilert entrédør med brannklasse B-30 (TG: 2).
Malte profilerte innvendige dører av eldre dato (TG: 1).
Vedfyrt rundovn i stuen.
Oppdriftsventilasjon med friskluftsventiler i vindusrammer (TG: 2).
Fordelingskurser er sikret med automatsikringer. Sikringsskap er plassert i oppgang, hovedtavle og måler i kjeller.
Canal Digital/Telenor er leverandør av tv og internett, standardpakke er inkludert i fellesutgiftene.
Felles brannvarslingsanlegg i gården.
Inventar som medfølger: Komfyr, skoskap gang, oppheng til jakker i gang, nøkkelskap, skap i stue, benk på kjøkken, bord og stoler på balkong, askesamler til ovn.
Se tilstandsrapporten for ytterligere teknisk beskrivelse og tilstandsgrad (TG).

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet i tillegg til ildsted. Gulvvarme under fliser på bad, kjøkken og i entré. Nyere panelovner med glassfront i stue og soverom.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
Det foreligger også ferdigattest for balkongutbygging, datert 27.11.2015. Kopi av disse dokumenter finnes i den digitale salgsoppgaven.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
301/208/823:
Best. om adkomstrett fra 1986, 1989 og 1990 og erklæring/avtale fra 1991.
Bestemmelse om bl. annet adkomstrett for fornyelsesområdet (bakgårdene), anlegg og vedlikehold plikt m.v. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Med flere bestemmelser.
13.03.1897 - Dokumentnr: 900088 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:0301 Gnr:208 Bnr:441

Eventuell adgang til utleie

Etter skriftlig søknad fra aksjonær, vil styret kunne godkjenne framleie av leilighet for I (ett) år av gangen. Godkjennelsen skal hensynta aksjeselskapets interesser og sikre tilstrekkelig
engasjement fra beboerne mht. styrearbeid, dugnader og andre vedlikeholdsprosjekter. Fremleieforholdet skal godkjennes av styret.
Se vedtektene.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Wilsesgate 6 er en flott boliggård med rolig beliggenhet på Fredensborg mellom Grünerløkka og St. Hanshaugen. Gangavstand til nærbutikk, buss, trikk, parker, kultur og uteliv. I nærområdet finner man Vulkan med populære Mathallen og flere andre spise- og utesteder. Det er også flotte turområder langs hyggelige Akerselva og fine grøntarealer i Ilaparken og St. Hanshaugen.
Leiligheten ligger i gangavstand til utdanningsinstitusjoner som AHO, KhiO, Westerdals, Elvebakken videregående og kun en kort busstur unna Handelshøyskolen BI, Universitetet i Oslo, Tannlegehøyskolen, HiO, m.fl.
Er du ferdig på skolen, ligger regjeringskvartalet nærmest vegg-i-vegg, samtidig som det kun er 7 minutter gang til Oslo S. Kort vei til kollektivtilbud (både buss, trikk og t-bane), slik at du enkelt kan komme deg til jobb eller fritidsaktiviteter.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Beskrivelse av tomt

Hyggelige fellesområder i bakgård med nabo boliggårder, opparbeidet med sittegruppe, lekeplass, pizzaovn, betongheller og beplantning.
Wilses gate 6 har også en felles takterrasse på ca. 17 kvm. i 6 etg. som vender inn mot bakgård med sittegruppe, grill, flott utsyn og gode solforhold.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser.
Det er innført beboerparkering i området, se mer info på hjemmesiden til Oslo kommune:
https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-og-parkering/parkering/beboerparkering/beboerparkering-for-privatpersoner/
Ellers er det flere private beboer-garasjer i nærområdet hvor det kan være mulig å leie p-plasser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Aksjelaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2255. Kartet er skrevet ut 19.01.2021 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 28.07.77 som er endret til reg. best. S-2937 den 1.10.87.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Husleie er kr 2 959,- pr. mnd. og inkluderer: kommunale avgifter, felles elektrisitet, renhold, vaktmestertjeneste, div. løpende drift/vedlikehold, standardpakke kabel-TV/internett, bygningsforsikring, lånekostnad.
Husleien justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til aksjelagets faktiske utgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 12 000 kwh. pr. år, dette var for noen år siden, leiligheten har ikke vært bebodd i det siste tiden.
Boligen er tilknyttet Canal digital som leverandør av kabel-tv og internett, standardpakke er inkludert i fellesutgiftene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Eiendommen mangler formuesverdi, dokumentet kan ikke bestilles hos skatteetaten.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Regnskapsfører opplyser i epost den 2. februar 2021 at årsregnskap pr 2020 ikke er ferdig enda, så derfor er opplyste tall pr. 31.12.2019.
Andel formue er kr 0,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 59 613,- pr. 31.12.2019
Total fellesgjeld for aksjelaget er 1 423 407,- pr. 30.12.2020 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 2,7 %
Lånets løpetid frem til 2040
Avdragsfrihet: nei
Kopi av låneforløpet er vedlagt den digitale salgsoppgaven.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Eierskiftegebyr og Pantenoteringsgebyr for kjøpers lån til forretningsfører kr 6 250,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4 856 250,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring til kr. 6.850,- for aksje/andelsboliger.
Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4 912 863,-
Av dette beløpet utgjør kr 56 613,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Hanne Rigmor Egenæss Wiig

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Wilses gate 6 AS aksjelag.
Aksjeboligmodellen innebærer at aksjelaget eier eiendommen, mens aksjeeierne eier aksjer som gir leierett til en bestemt bolig.
Aksjelaget består av 20 leiligheter.
Forretningsfører er Sum Oslo AS v/susanne Grure, tlf. 94 14 38 80.
Dugnad må påregnes.
Husdyrhold er ikke tillatt. Unntak, på bakgrunn av rase, kan gjøres av styret ved skriftlig søknad.
Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
I henhold til aksjelagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny aksjeeier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Det er ikke forkjøpsrett.
Dokumenter for aksjelaget er vedlagt den digitale salgsoppgaven.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Salg av aksjeleiligheter reguleres av kjøpsloven, men avhendingslovens bestemmelser legges til grunn så langt de passer. Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at aksjene transporteres til kjøper.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 57-0003/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Aker Brygge
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR57.213

Dato

Sist oppdatert: 17. januar 2022 kl. 13:07

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.