Solgt: 672 500 kr

Moflatvegen 5

680 000 kr
31 m²
Stue
Willem Besling
Presenteres av
Willem Besling
MOFLATA
Praktisk leilighet med strøm, kabel-tv og internett inkl. i felleskost. Mulig med rask overtakelse.
 • Prisantydning
  680 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  192 430 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  866 062 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1963
 • Primærrom
  31 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 566 kr

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Leilighet med lav fellesgjeld og mye inkludert i månedlige utgifter (bl.a. strøm, kabel-tv og internett m.m.). Kort vei inn til Skien sentrum med alt av fasiliteter, samt kort vei til sykehuset.
Perfekt til førstegangskjøper(e) og/ eller studenter! Leiligheten inneholder entre, stue, kjøkken, bad (med opplegg til vaskemaskin) og innglasset balkong.
Boder medfølger, samt tilgang til borettslagets fellesarealer med fellesparkering.
Mulighet for forholdsvis rask overtagelse.
Velkommen til Moflatvegen 5!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Moflatvegen 5, 3733 SKIEN
Kommunenummer 3807, gårdsnummer 217, bruksnummer 374, ideell andel 1/1
Andelsnummer 1326, Moflata Borettslag, organisasjonsnummer 953 783 851

Innhold

Totalt bruttoareal: 36 kvm
Totalt bruksareal: 31 kvm
Totalt primærrom: 31 kvm
Bruksareal:
Leilighet 31 kvm
Primærrom:
Leilighet:
1. etasje 31 kvm: Entre, stue, kjøkken, bad med wc/vaskerom
I tillegg disponerer boligen bod på loft og bod i kjeller.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 16.10.2020 utført av Ole Erik Vegheim.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med grunnmurer og yttervegger i betong. Teglstein og platekledninger fra byggeår. Malte vinduer med 3 lags isolerglass som ble fornyet i 1990. Tett inngangsdør til leilighet, balkongdør med isolerglass fra 1988 og felles inngangsdør med isolerglass og ringeanlegg. Taket består av valmet tak av plassbygde sperrer og dragere fra byggeår, undertak med rupaneler og gesimser med luftespalter. Tak med dobbelkrum betongtakstein.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
- Behov for noen oppgraderinger på kjøkkeninnredning og stedvis på overflater.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Leiligheten er beliggende i første etasje med god standard og planløsning. Her er det entre, stue, kjøkken, bad og innglasset balkong.
Badet har fliser med varmekabler på gulv, vegger med fliser og takessplater i himlingen. Badet er innredet med heldekkende servant med skaper, toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. På kjøkkenet er det laminat på gulv, vegger med malte murer og tapeter. Himling med malt betong. Kjøkkeninnredningen består av laminerte skrog og benkeplater, lakkerte fronter, ventilator til ventilasjonskanal og integrert komfyr og platetopp, kjøle/ fryseskap og oppvaskmaskin. Hvitevarene (kjøleskap, oppvaskmaskin og komfyr) medfølger.
Videre består overflatene av laminat på gulv, vegger med malte murer, plater og strietapeter. Og himling med malt betong.

Oppvarming

Varmekabler på bad. Ellers elektrisk oppvarming.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
Ferdigattest ble derimot gitt den 30.04.2009 for tiltakets art: "§93e Oppføring, reparasjon m.m. av bygn.tekn.inst. - rehabilitering av bad, ventilasjonsanlegg". Med byggets art: "Boligblokk på 3 eller 4 etasjer".
Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Boligens selges ved fullmektig. Fullmektigen har ikke selv bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand utover det som fremkommer i salgsoppgave og boligsalgsrapport.

Energimerking

Frittstående bygninger med bruksareal mindre enn 50 kvm er unntatt fra energimerkingsplikten og energiattest er derfor ikke innhentet.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger sentralt i forhold til de aller fleste fasiliteter. Her er det gangavstand til tur/rekreasjonsområde i Solumsmarka og treningssenter, bad og velvære anlegg i Skien fritidspark.
Om vinteren er det muligheter for skøyting, curling m.m.
Videre er det kort avstand til kollektivtransport, dagligvareforretninger, gangveg langs Hjellevannet til Herkules og Skien sentrum. På området er det også en av de få vernede og ikoniske telefonkioskene som er blitt bevart i Norge.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 11.006 kvm som tilhører borettslaget. Området består av flere borettslag, der adkomsten til blokka er asfaltert. Flere og store grøntarealer med sitteplasser på borettslagets tomt. Gode solforhold og godt med parkeringsplasser på borettslagets tomt.

Parkering

Det er parkeringsplasser på borettslagets område.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til blokkbebyggelse i henhold til reguleringsplan for Elstrømbrua og ny veg Telemarksvn. - Hesselberggt. Del I. datert 27.3.1979 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Det er igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen: "Detallregulering - Moflataprosjektet." (Rv.36/Fv.59/Fv.48 Telemarksvegen-Ulefossvegen Bjørntvedtvegen)
Prosjektet innebærer etablering av kollektivfelt og undergang for gående og syklende. Kapasitetsforbedrende tiltak ved å etablere en ekstra rundkjøring (dummyrundkjøring) skal også vurderes. Reguleringsplanarbeidet er startet opp. Dette er et prosjekt som først og fremst skal se på løsninger som kan bedre fremkommeligheten for bussen i området. Løsningene bygger på Kollektivfeltutredningen (2015) og Forprosjekt for Bypakke Grenland (2012) og skal samtidig se på tiltak som ivaretar de myke trafikantene. Blir dette gjennomført kan det bl.a. medføre mer trafikk i nærheten av borettslagene på Moflata. Konf. megler.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 4.566,- pr. mnd. og inkluderer:
- Avdrag fellesgjeld kr. 848,-
- Renter fellesgjeld kr. 568,-
- Driftsutgifter kr. 2.250,-
- Måling av individuelt strømforbruk kr. 900,-
Både avdrag og renter fordeler seg over henholdsvis tre ulike lån (2 lån i Sparebanken Telemark og 1 lån i Husbanken).
Driftsutgiftene består av bl.a. vedlikehold, utvendig vintervedlikehold, kabel- tv, internett, forsikring, kommunale avgifter, renhold fellesareal m.m.
- Borettslaget har en felles strømavtale med individuell måling av strøm. Strømkostnaden betales akonto som en del av felleskostnadene og avregnes årlig. Elektronisk avlesning ifm. avregning. Individuell måling av varmtvann.
- Borettslagets kabel-tv og internett leveres av Telenor og er inkludert i felleskostnader.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 229 519,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 826 268,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 34 911,- pr. 08.10.2020.
Andel fellesgjeld er kr 192 430,- pr. 08.10.2020.
Total fellesgjeld for boligselskapet er 27.013.229,- pr. 08.10.2020 som fordeler seg på henholdsvis 3 lån der lånevilkårene er:
Lån nr. 1 i Sparebank 1 Telemark med saldo: kr. 1.532.865,-
Rentebetingelser: 1.44 % pa.
Lånets løpetid: siste termin 28.09.2034
Avdragsfrihet: nei
Lån nr. 2 i Husbanken med saldo: kr. 22.672.734,-
Rentebetingelser: 3.48 % pa.
Lånets løpetid: siste termin: 28.06.2035
Avdragsfrihet: nei
Lån nr. 3 i Sparebank 1 Telemark med saldo: kr. 2.807.630,-
Rentebetingelser: 1.44 % pa.
Lånets løpetid: siste termin: 28.06.2032
Avdragsfrihet: nei

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 873.562,- Av dette beløpet utgjør kr 192.430,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Preben Skavhaugen

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Moflata Borettslag.
Forretningsfører er Skien Boligbyggelag, tlf. 35 50 45 02
- Dugnad må påregnes.
- Det er et generelt forbud mot dyrehold.
- Rensing av sluk skal foretaes minst 2 ganger i året, besørges og betales av andelseier/framleietaker.
- Det er totalforbud mot grilling på balkongene.
Foretatt påkostninger de senere år:
2015: byttet takrenner/ nedløp
2009: Rehab. bad.
Styret har behandlet følgende saker:
- Male felles gangene i alle blokkene som vaktmester har utført, Moflateveien 7 og 3 er ferdige. arbeidet fortsetter i 2020.
- Asfaltering foran inngangspartiene i Moflatveien 7,5 og 3.
Disse tiltakene kan medføre en husleieøkning utover høsten. Men dette er ikke endelig vedtatt.
Saker under arbeid og planlegging:
- Vask av yttervegger/ teglstein i alle blokkene, men må ta 1 blokk pr. år. Det er vaktmester som vil utføre dette.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
For alle boligtyper unntatt tomter inneholder den i tillegg innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 30.000,-
Tilrettelegging kr 2.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 11.000,-
Visninger: kr 1.000,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 26-0130/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Skien
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR26.20130

Dato

Sist oppdatert: 07. desember 2020 kl. 11:18

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.