Solgt: 3 020 000 kr

Søster Mathildes gate 16H

2 900 000 kr
39 m²
1 soverom
Velkommen til Søster Mathildes gate 16H - Presentert av Krogsveen v/ Jonas Ekse Hovland
Jonas Ekse Hovland
Presenteres av
Jonas Ekse Hovland
Lørenskog
Lys & flott 2-roms med gjennomgående planløsning og fransk balk. Garasjeplass. Lave felleskostnader. Perfekt for utleie.
 • Prisantydning
  2 900 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  11 000 kr
 • Omkostninger
  74 867 kr
 • Totalpris
  3 105 867 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2013
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  39 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Heis
 • Fellesutgifter
  2 374 kr
 • Energimerke
  Grønn C

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Vi har gleden av å presentere denne lyse og flotte 2-roms eierleiligheten i Søster Mathildes gate 16H.
Boligen har en god og gjennomgående planløsning med fransk balkong og store vindusflater for øvrig. Stuen og kjøkkenet er i åpen løsning og har hyggelige utsyn mot pene fellesarealer. Medfølgende hvitevarer på kjøkkenet. Videre har leiligheten et pent, flislagt bad med gulvvarme og vaskemaskin samt et lysmalt soverom med garderobeskap. Innbydende entré med god plass til yttertøy og oppbevaringsmøblement. Leiligheten har adkomst via en svalgang.
Parkeringsplass i felles garasjeanlegg. Seksjonen disponerer også en kjellerbod på ca. 5,3 kvm.
Umiddelbar nærhet til gode servicetilbud som ved Triaden og Metro Storsenter. Kort vei til kollektivtransport og til flotte turområder.
Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Søster Mathildes gate 16H, 1461 LØRENSKOG
Kommunenummer 3029, gårdsnummer 101, bruksnummer 190, seksjonsnummer 77, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3029, gårdsnummer 101, bruksnummer 191, seksjonsnummer 84, ideell andel 1/84

Innhold

Totalt bruttoareal: 43 kvm
Totalt bruksareal: 39 kvm
Totalt primærrom: 39 kvm
Primærrom, 2. etasje:
Entré/gang, bad, stue/kjøkken, soverom.
I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på ca. 5,3 kvm.
Vedlagt plantegning er ikke målbar. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 10.09.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong- og trekonstruksjoner. Fasader utført i liggende panel. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med takpapp/membran (taket er ikke besiktiget).
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på.
TG2 (tilstandsgrad):
- Vannrør kjøkken, det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner.
- Leilighetens gulvoverflater bærer stedvis noe preg av slitasje.
Øvrige kontrollpunkter er vurdert til TG1. For beskrivelser av tilstandsgradene og kommentarer ellers henvises til rapporten. Det er blant annet kommentert mindre målbare skjevheter i leiligheten.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Selger har i tillegg informert megler om at døren til den franske balkongen ikke kan åpnes helt opp da det er ettermontert plisségardin.

Standard

Vi har gleden av å presentere denne lyse og flotte 2-roms eierleiligheten i Søster Mathildes gate 16H.
Boligen har en god og gjennomgående planløsning med fransk balkong og store vindusflater for øvrig. Stuen og kjøkkenet er i åpen løsning og har hyggelige utsyn mot pene fellesarealer. Medfølgende hvitevarer på kjøkkenet. Videre har leiligheten et pent, flislagt bad med gulvvarme og vaskemaskin samt et lysmalt soverom med garderobeskap. Innbydende entré med god plass til yttertøy. Leiligheten har adkomst via en svalgang. Vegger, gulvlister i stue og entré ble malt så nylig som i juli 2021.
Nærmere innhold:
Entré:
Lysmalt entré med god plass til klesavheng og skotøy. Her er det også plass til oppbevaringsmøblement. 3-stavs parkett på gulv. Videre adkomst til øvrige rom, noe som er med på å underbygge den gode planløsningen leiligheten har. Kjøleskap/fryser er plassert i entréen, like ved kjøkkenet.
Stue:
Innbydende stue i åpen løsning med kjøkkenet. Rommet er lysmalt og har 3-stavs parkett på gulv. Store vindusflater og fransk balkong vendt ut mot pene fellesområder.
Kjøkken:
Leilighetens kjøkken er i åpen løsning med stuen. Blum kjøkkeninnredning med hvite, glatte fronter og benkeplate av laminat. Laminert plate mellom kjøkkenbenk og overskap samt benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Medfølgende hvitevarer bestående i oppvaskmaskin, komfyr og induksjonstopp samt kjøleskap (plassert i entré). Det er steketermometer integrert i komfyren og komfyrvakt er montert.
Bad:
Flislagt bad med gulvvarme og opplegg til vaskemaskin. Vaskemaskinen medfølger. For øvrig består innredningen av et vegghengt toalett, dusjhjørne med innfellbare dører og servant på underskuffer. Over servanten er det speil og belysning.
Soverom:
Lunt og godt soverom med adkomst via skyvedører på hver side av rommet. To garderobeskap i hvert sitt hjørne med naturlig plass til seng mellom. Rommet er lysmalt og har 3-stavs parkett på gulv.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til vedlagt liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør. Hvitevarer og plisségardiner medfølger.

Oppvarming

Oppvarming med gulvvarme på bad og radiatorer. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 25.02.2014.
Iht. brukstillatelsen skulle gjenstående arbeider av mindre vesentlige mangler være utført innen ett år fra tillatelsens dato. Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette. Erfaringsvis vil det ta litt tid før nye bygg får ferdigattest.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av andel fellesgjeld.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 7 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om adkomstrett bl.a. vedr. underjordisk garasjeanlegg, bruksrett til sportsboder og adkomst til disse, bruksrett til fellesareal/uteareal til felles bruk for eiendommene, en erklæring/avtale vedr. rett til bruk av nødvendig grunn for reparasjon og vedlikehold av bygning/anlegg, en bestemmelse om vann/kloakkledning med bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. og en erklæring/avtale med bestemmelse om ferdsel og adkomst, ettersyn, vedlikehold, byggearbeider m.m. med Viken Fylkeskommune som rettighetshaver.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Sameier plikter å rapportere skriftlig om utleieforhold til styret eller forretningsfører før leietager flytter inn. Øvrige regler for utleie følger av vedtekter og husordensregler. Leietaker må følge sameiets vedtekter og husordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Søster Mathildes gate 16H ligger i et sentralt, attraktivt og familievennlig boligområde ved Triaden på Rasta i Lørenskog kommune. Området har nærhet til skoler, barnehager, kollektivtransport, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud.
Det er et godt utbygd nett av gang-/sykkelveier i Lørenskog og omegn, og et aktivt idrettsmiljø med anlegg innen de fleste grener. Det er blant annet flere ballplasser, ishall bak Metro senter, golfbane på Losby, flerbrukshall på Fjellsrud, svømmehall og tennisbane ved Kjenn. Lørenskog har ishockeylag som ligger helt i norgestoppen, og utøvere i verdenstoppen innen freestyle og discodans.
Fra Vallerud kan du ta deg ut i lysløypenett mot Mariholtet, og fra Sørlihavna går det lysløype mot Losby. Østmarka byr i tillegg på flere bade-/fiskevann og flott turterreng. Lørenskog kommune driver Losby besøksgård og kafé, hvor de besøkende kan oppleve ulike husdyr på nært hold. Losby Golfklubb har et meget flott golfanlegg med bl.a. 9 og 18-hulls golfbane, driving range, putting green og nærspillsområde.
Nord-vest for Lørenskog Stasjonsby er det etablert innendørs skihall - SNØ. Med en størrelse på totalt 50 000 kvadratmeter, er Skihallen en av verdens største innendørsarenaer med perfekte forhold for langrenn, snowboard, freeski og alpint. Alle med en interesse for ski og snø har glede av Skihallen. Anlegget er åpent året rundt og er tilrettelagt for både barn og voksne I tilknytning til skihallen vil det kunne bli et resorthotell, skigymnas og næring rettet mot skisporten. For nærmere informasjon, se www.snooslo.no
Servicetilbud:
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Lørenskog Storsenter Triaden. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til Metro og Strømmen Storsenter med over 200 butikker og tilknyttede virksomheter. Lillestrøm og Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde.
Nærmeste bussholdeplass er Vallerudveien som ligger få minutter fra boligen. Lørenskog sentrum har bussterminal, og fremstår som et kollektivt knutepunkt med avganger mot Oslo Bussterminal og Lillestrøm. Med bil fra Rasta tar det ca. 10 min til Strømmen Storsenter, ca. 13 min til Lillestrøm, ca. 20 min til Oslo S og ca. 35 min til Oslo lufthavn.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Utdrag fra vedlagt nabolagsprofil:
- Benterud skole (1.-7. klasse)
- Rudolf Steinerskolen i Lørenskog (1.-10. klasse)
- Løkenåsen ungdomsskole (8.-10. klasse)
- Mailand videregående skole
- Takt og Tone barnehage (2-6 år)
- Åsheimskog barnehage
- Benterud barnehage
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 3628 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Fellesområder opparbeidet med asfalterte og hellebelagte internveier, sittegrupper, lekeapparater, plenarealer, prydbusker og diverse beplantning.

Parkering

Eksklusiv bruksrett til parkeringsplass medfølger. Plassen er i felles garasjeanlegg for nabosameiene i Søster Mathildes gate 10-20, i Søster Mathildes gate 12-14 sin garasjeseksjon. Bruksretten er i dag organisert ved at den tinglyses med ideell andel i garasjeseksjonen. Evt. salg av bruksretten kan kun skje til eksisterende seksjonseiere i sameiene i Søster Mathildes gate 10-20 og må forhåndsavklares med styret.
Det er planlagt å anlegge felles infrastruktur for elbil, se avsnitt om sameiet for mer informasjon.
Gjesteparkering i garasjeanlegget mot avgift. For øvrig gjelder gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig, kontor, almennyttig formål (undervisning), publikumsrettet virksomhet, bevertning og bensinstasjon i henhold til reguleringsplan 32-7-05 Skårer vest med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 10.09.2003.
Det foreligger en bebyggelsesplan som er regulert til byggeområde for boliger med tilhørende anlegg og felles uteanlegg, i henhold til bebyggelsesplan 32-15-03 Skårer vest -delområde 9, datert 05.05.2008.
Området er under videre utvikling. Det er blant annet planlagt flerbrukshall ved Gamleveien og utvidelse av Benterud skole. Boligprosjektet Tunkvartalet i Tunveien er også i gang.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 2.374,- pr. mnd. og inkluderer blant annet kabel-tv/bredbånd, driftskostnader, nedbetaling av andel fellesgjeld, felles bygningsforsikring m.m.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert med en økning på 12% fra 01.04.2021.
I tillegg kommer månedlig garasjeleie som pt. er kr 250,-.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 4.000,- pr. år pluss årlig nettleie / Ca. 2.234 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor T-We som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 694.182,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2.499.055,20,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 5 779,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 11 000,- pr. 03.09.2021
Total fellesgjeld for sameiet er kr 1.397.955,- pr. 06.09.2021 og lånevilkårene per den dato er:
Lånenummer: OBOS01-98207951498
Rentebetingelser: Flyt 3,70%
Lånets løpetid: 30 år
Avdragsfrihet: Nei
Kapitalkostnader: kr 45,-

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr 172,-
- Administrasjonsgebyr garasjeplass kr 750,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.985.867,-. Av dette beløpet utgjør kr 11.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr 7.650,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Tony Hammer Magnussen

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Søster Mathildes gate 16-20 Sameie, med sameiebrøk 390/63990.
- Sameiet består av 80 eierseksjoner, hvorav 79 boligseksjoner og 1 næringsseksjon (garasjeseksjon).
- Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
- Dugnad må påregnes.
- Dyrehold er tillatt kun etter søknad til styret og undertegning av Sameiets dyreholdserklæring. Øvrige bestemmelser følger av sameiets husordensregler.
- Sameiet dekker en andel av kostnadene til drift og vedlikehold av felles infastruktur innenfor området for reguleringsplan for Skårer Vest (32-7-05), som nærmere fastsatt i utbyggingsavtale av 10. desember 2003.
- Sameiet dekker herunder også en andel av kostnadene til drift og vedlikehold av adkomstveien fra Gamleveien og frem til eiendommen (Søster Mathildes gate), som nærmere fastsatt i erklæring tinglyst 6. juni 2007 (dbnr. 453970).
- Kostnader ved garasjeseksjonen dekkes av de som eier andel i garasjeseksjonen.
- Det er felles trimrom i sameiet.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Styret har installert videoovervåkning.
- Det er garantisaker mot utbygger vedr lekkasjer generelt, brannvarsling og oversvømmelsesproblemer i garasjeanlegget.
- Sameiet har ikke fått på plass brannvarslingsanlegget i den stand det skal være. Grunnen er at flere beboere har skrudd ned brannvarsleren i leiligheten.
- Styret fakturerer alle beboere som skrur ned brannvarsleren i leiligheten. Styret har i 2016/2017 hjulpet en del beboere med filterskifte til ventilasjonsboksene i leilighetene.
- Det er fremdeles behov for filterskifte i leilighetene 2 ganger årlig i alle boenhetene i sameiet.
Planlagte påkostninger:
- I garasjeseksjonen som boligseksjonen har parkeringsplass er det planlagt utbygging av infrastruktur til lading av elbil. Kostnad for seksjonen vil være ca. kr 15.000,-, selger dekker denne fakturaen. Evt. ladeboks kommer i tillegg. Styret opplyser om at dersom ladeboks bestilles før årsskiftet 21/22 er tilbudsprisen kr 11.500,- (inkl. moms). Dersom den bestilles etter årsskiftet blir det noen tusenlapper mer.
- Videre oppfølging av garantisaker (fasadeforhold) og normalt vedlikehold. Det er engasjert advokat for å føre garantisakene mot utbygger. Saken er iflg. styret oversendt til behandling pr. 17.09.2021.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Seksjonsbegjæring, vedtekter og husordensregler følger vedlagt. Øvrige dokumenter fra sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 37-0195/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hasle
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR37.21195

Dato

Sist oppdatert: 20. september 2021 kl. 21:13

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.