Solgt: 5 450 000 kr

Helleristningen 15

5 450 000 kr
121 m²
3 soverom
Fasade med terrasse og hageområde
Alexander Abelseth
Presenteres av
Alexander Abelseth
Åskollen
Nyoppført rekkehus i attraktivt område på Åskollen. Nytt i 2019. Tre terrasser og liten hage. Carport m/ elbil-lader
 • Prisantydning
  5 450 000 kr
 • Omkostninger
  137 592 kr
 • Totalpris
  5 587 592 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  2019
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  121 m²
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 458 kr
 • Energimerke
  Rød B

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Strøkent rekkehus som strekker seg over 3 etasjer, bygget var nyoppført i 2019. Praktisk planløsning med en gjennomgående god standard. Åpen kjøkken- og stueløsning med sofaområde og spiseplass, utgang til delvis overbygget terrasse med et lite hageområde. Kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer. WC i 1. etasje og to flislagte bad med dusjhjørne i 2. etasje, ett av badene er tilknyttet det ene soverommet. Stue med sofaområde i 3. etasje, utgang til takterrasse mot sør og takterrasse mot nord. Carport med el-billading, i tillegg er det parkering foran carporten.
- 3 soverom
- 2 stuer med utgang til terrasser
- Integrerte hvitevarer på kjøkken
- WC og 2 flislagte bad
- Balansert ventilasjonsanlegg
- 3 terrasser i 1. etg og 3. etg
- Carport med el-billading
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Helleristningen 15, 3038 DRAMMEN
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 26, bruksnummer 231, seksjonsnummer 84

Innhold

Totalt bruttoareal: 143 kvm
Totalt bruksareal: 133 kvm
Totalt primærrom: 121 kvm
Totalt sekundærareal: 12 kvm
Rekkehuset går over tre etasjer, og inneholder følgende primærareal:
1.etasje (p-areal: 52 kvm):
Entré/vindfang, WC, kjøkken og stue med utgang til terrasse og hage.
I tillegg i denne etasjen er det en bod med utvendig adkomst (sekundærareal på 5 kvm).
2.etasje (p-areal: 49 kvm)
Gang, tre soverom og to bad.
I tillegg i denne etasjen er det en bod (sekundærareal på 3 kvm).
3.etasje (p-areal: 20 kvm)
Trapperom, stue med utgang til takterrasser mot sør og nord.
I tillegg i denne etasjen er det en bod (sekundærareal på 4 kvm).
Carport ved inngangspartiet.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport utført av Erik Brynildsen.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport fundamentert med plate på mark. Yttervegger av bindingsverk, kledd med stående trepanel. Pulttak-konstruksjon av tre. Etasjeskiller av trebjelkelag. Vinduer med 3-lags isolerglass.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, som er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten kan det fremkomme forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, og det er fastsatt ulike tilstandsgrader som uttrykker tilstanden til objektet, med utgangspunkt i hva som er forventet ut i fra alder og normal bruk.
Takstmann skriver bl.a. i sin konklusjon "Leiligheten holder god standard med bl.a. flislagt bad, integrerte hvitevarer på kjøkken, balansert ventilasjonsanlegg. Byggeåret er 2019 og seksjonen fremstår nesten som ny".
I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet:
TG2 gir uttrykk for en tilstand som vesentlig avviker fra dagens byggetekniske krav. TG3 gir uttrykk for en tilstand som i større grad eller kraftig avviker fra dagens byggetekniske krav.
Det er ingen punkter som har blitt tildelt TG2 eller TG3.
Se vedlagt tilstandsrapport for mer informasjon vedrørende boligens tilstand.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

1. etasje
Entré/vindfang: Fliser på gulvet med varmekabler, sparklet samt malte vegger og malte plater i himling. Downlights (LED). Skyvedørsgarderobe i hvit og slett utførelse.
WC: Fliser på gulvet med varmekabler, sparklet samt malte vegger og malte plater i himling. Downlights (LED). Heldekkende servant over servantskap i hvit og slett utførelse, vegghengt speil over servant og vegghengt toalett.
Stue 1: Parkett på gulv med varmekabler, sparklet samt malte vegger og malte plater i himling. Åpen kjøkken- og stueløsning med sofaområde og spiseplass. Utgang til sydvendt delvis overbygget terrasse på ca. 25 kvm og et lite hageområde.
Kjøkken: Parkett på gulvet med varmekabler, sparklet samt malte vegger og malte plater i himling. Kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer, over- og underskap i hvit og slett utførelse. Videre er kjøkkenet utstyrt med oppvaskkum, oppvaskmaskin, ventilator, induksjonstopp, stekeovn og kjøle- og fryseskap. Flow-stop plassert i kjøkkenbenk.
2. etasje
Gang: Parkett på gulv, sparklet samt malte vegger og malte plater i himling.
Bad 1: Fliser på gulvet med varmekabler, fliser på vegger og malte plater i himling. Downlights (LED). Badet består av heldekkende servant over servantskap. Speil over servant. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett og dujshjørne med regnfallsdusj samt foldedører av glass. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
Bad 2: Fliser på gulvet med varmekabler, fliser på vegger og malte plater i himling. Downlights (LED). Bad i tilknytning til soverom 1, bestående av heldekkende servant over servantskap i hvit og slett utførelse. Speil med lysarmatur over servant. Videre består badet av vegghengt toalett og dusjhjørne med regnfallsdusj samt foldedører av glass.
Soverom 1: Parkett på gulv, sparklet samt malte vegger og malte plater i himling. Tilgang til bod og eget bad.
Soverom 2: Parkett på gulv, sparklet samt malte vegger og malte plater i himling.
Soverom 3: Parkett på gulv, sparklet samt malte vegger og malte plater i himling.
3. etasje
Trapperom: Parkett på gulv, sparklet samt malte vegger og malte plater i himling. Trapper av tre med åpne trappetrinn, rekkverk og håndløper.
Stue 2: Parkett på gulv, sparklet samt malte vegger og malte plater i himling. Stue med sofaområde. Tilgang til en liten bod. Utgang til takterrasser på ca. 15 kvm og 11 kvm mot sør og nord.
Generelt om boligen:
En strøken rekkehusbolig hvor alt var nytt i 2019.
Varmtvannsbereder på 194 liter, plassert på badet. Vannrør av kobber samt plast og avløpsrør av plast. Sikringsskap med automatsikringer, jordfeilbryter til hver kurs.
Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder oppvaskmaskin, ventilator, induksjonstopp, stekeovn og kjøle- og fryseskap. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

Oppvarming

Varmekabler i entré/vindfang, kjøkken, stue og på begge bad. Balansert ventilasjonsanlegg. Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved panelovner. Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Drammen kommune opplyser at det ikke foreligger ferdigattest. Det foreligger midlertidig brukstillatelse på eiendommen datert 04.12.2019, som omfatter oppføring av 3 nye boligblokker med felles parkeringskjeller og oppføring av 13 nye rekkehus. Tillatelsen har blitt gitt for hele tiltaket med unntak av heis. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3005/26/231/84:
11.07.1977 - Dokumentnr: 4808 - Vilkår i kjøpekontrakt
Overført fra: Knr:3005 Gnr:26 Bnr:231
Gjelder denne registerenheten med flere
17.02.1978 - Dokumentnr: 1230 - Bestemmelse om veg
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:3005 Gnr:26 Bnr:231
Gjelder denne registerenheten med flere
12.04.1989 - Dokumentnr: 3388 - Erklæring/avtale
Areal 11900 m2.
Overført fra: Knr:3005 Gnr:26 Bnr:231
Gjelder denne registerenheten med flere
18.10.2019 - Dokumentnr: 1235373 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 84
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning og grunn
Sameiebrøk: 127/6639

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold.
Det er ikke målt for radon i denne boligen. I normaltilfeller er det kun nødvendig å måle radon i leiligheter med bakkekontakt, samt etasjen over. Det er derfor ikke nødvendig å dokumentere forsvarlige radonverdier for denne leiligheten.

Energimerking

Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen har en flott beliggenhet veldig sentralt på Åskollen, like ved dagligvarebutikk, legesenter, barneskole, idrettshall og bussholdeplass. Stille, rolig og barnevennlig beliggenhet, i område med mange barnefamilier. Fra eiendommen er det fin utsikt utover Drammensfjorden.
Glassverket IF er et aktivt idrettslag på Åskollen med mange aktiviteter (håndball, fotball, barneidrett, ski og IFO). Veldig kort gangavstand til klubbens eget idrettsanlegg med flere gressbaner, kunstgressbane og idrettshall. Musikkorps. Speiderbevegelse med egen speiderhytte like ved skolen. Kort vei til flott turterreng, sommer og vinter - med lysløype i Nordbykollen. Flott turterreng også i Røysjømarka. Få minutters gange til sjøen og båthavn, med strand og gode bademuligheter i Sota Fjordpark og Nøstodden.
På Åskollen er det to dagligvarebutikker, post-i-butikk, lege, fysioterapeut, fotpleie og frisør.
Gangavstand til bussholdeplass, med god bussforbindelse til Drammen sentrum se www.brakar.no for rutetider. Kort kjørevei til E18 i Kobbervikdalen og ca. 20-25 minutters kjøreavstand til Sandvika. Nærhet til Drammen sentrum og togstasjon, hvor toget tar deg til Oslo på ca. 35 minutter se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon. Generelt god offentlig kommunikasjon mot Kongsberg, Oslo og Sandefjord fra Drammen sentrum.

Barnehager, skoler og fritid

Et godt sammensatt tilbud av offentlige og private barnehager i Drammen.
Barnehager: Hellerisningen korttidsbarnehage, Nordbylunden barnehage, Nordby gård barnehage, Nøstodden barnehage.
Skoler: Åskollen barneskole, Heltberg barne- og ungdomsskole, Marienlyst ungdomsskole, Børresen ungdomsskole, Galterud ungdomsskole.
Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden, for mer informasjon se www.usn.no.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 94,6 kvm som tilhører denne seksjonen, samt andel av sameiets fellesareal.
Pent opparbeidet fellesareal med asfalt, kantstein i granitt, felles lekeplass, og noe grøntarealer. Hver enkelt seksjon eier arealet ved eget inngangsparti samt utearealet ved terrassen.

Parkering

Carport på ca. 26 kvm med uttak for el-billading. Biloppstillingsplass foran carporten, asfaltert dekke. Gjesteparkeringsplasser på sameiets eiendom.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse, i henhold til detaljreguleringsplan for Helleristningen 25 og 25B datert 20.09.2016. Videre er eiendommen avsatt til boligbebyggelse samt grønnstruktur ved kommuneplanens arealdel 2014-2036 datert 05.10.2015. For mer informasjon om reguleringsforhold kontakt megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer renovasjon, grunnpakke på tv/internett, felles vedlikehold, driftskostnader av fellesområder, snøbrøyting, bygningsforsikring og forretningsførsel.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader kr 2.159,-
TV/Bredbånd kr 299,-
Vann/avløp ca. kr. 8.000,- pr. år, fordelt på to terminer. Det er vannmåler i boligen, så avgiften vil variere etter forbruket.
Nåværende eier har ikke bebodd eiendommen i et år ennå, og vet derfor ikke eksakt strømforbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 189 087,- ifølge skatteetatens kalkulator. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2019 kr 4 280 713,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 1 324,- pr. 31.12.2019.
Det er ingen fellesgjeld for sameiet pr. 16.04.2020.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.587.592,-
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 10.200,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.400,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Helene Aasand og Rolf Nilsen

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Sameiet Helleristningen.
Sameiet består av 73 boligseksjoner i blokk, 13 boligseksjoner i rekkehus og 4 enkeltstående næringsseksjoner (garasjeplasser).
Forretningsfører er OBOS.
Dugnader tilknyttet sameiet må påregnes.
Dyrehold er tillatt, med mindre det er til sjenanse for øvrige beboere.
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensninger som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven.
Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold.
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i sameiet i henhold til lov om eierseksjoner. Dette gjelder ikke for kjøp og erverv av fritidsboliger, erverv ved ekspropriasjon, arv eller forskudd på arv til livsarving eller en kreditors erverv for å redde en fordring som er sikret med pant i en seksjon.
Sameiets bygningsmasse er fullverdiforsikret i Tryg Forsikring, polisenr.: 7253334.
Dokumenter vedrørende sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet selgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen er en nyoppført bolig som ikke har vært brukt som bolig i mer enn ett år og selges etter avhendingslovens normalbestemmelser.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæring og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres Interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0151/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.20151

Dato

Sist oppdatert: 05. desember 2020 kl. 07:46

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.