Solgt: 800 000 kr

Liverudtangen 15

850 000 kr
58 m²
2 soverom
Velkommen til Liverudtangen 15 - Koselig hyttefelt med flott utsikt mot Glomma
Pernille Skjolden
Presenteres av
Pernille Skjolden
Skiptvet/Liverudtangen
Fritidsbolig med fin beliggenhet og flott utsikt mot Glomma - Solrikt - Bilvei helt frem
 • Prisantydning
  850 000 kr
 • Omkostninger
  22 592 kr
 • Totalpris
  822 592 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1964
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  58 m²
 • Bruksareal
  58 m²
 • Tomteareal
  758,9 m² (eiet)
 • Type
  Fritidseiendom innlandet
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Liverudtangen 15!
Fritidsboligen har en fin beliggenhet i et etablert og koselig hyttefelt på Liverudtangen like ved Glomma i Skiptvet kommune. Det er et lite hyttefelt, så her kan man nyte roen og stillheten med god plass og flott utsikt mot Glomma. Bilvei helt frem til egen tomt. Kun 1 time med bil fra Oslo og 3,5 km til Skiptvet sentrum med diverse butikker og servicetilbud.
Det er enkel standard på overflater og fast innredning. Fritidsboligen består av vindfang, toalettrom, stue, kjøkken, gang og to soverom. Eiendommen har felles brønn med pumpehus som deles på fem hytter. Tappekran med sommervann på tomten. Om vinteren har man mulighet til å hente vann fra pumpehuset som ligger rett ved hytta.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Liverudtangen 15, 1816 SKIPTVET
Kommunenummer 3015, gårdsnummer 4, bruksnummer 12, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 63 kvm
Totalt bruksareal: 58 kvm
Totalt primærrom: 58 kvm
Primærrom, 58 kvm: Vindfang, toalettrom, stue, kjøkken, gang og to soverom.
Kryploft og krypkjeller har ikke måleverdig areal.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 30.10.2020 utført av Andreas Høieggen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i enkle tre- og murkonstruksjoner. Murt grunnmur av teglstein og lettklinkerblokker fundamentert til fjell. Adkomst til krypkjeller via luke under veranda. Veranda mot vest med punktfundamenter antatt til løse masser. Grunnmur fremstår noe enkel/svak utførelse. Ingen vesentlige tilstandssvekkelser er avdekket på befaringstidspunktet. Synlige setninger ved veranda. Det er ikke anlagt drenering. Takvann er ført til mark. Normalt greie fallforhold rundt bygningen. Ved inspeksjon i krypkjelleren (kun fra luken) virker den tørr. Ingen synlige tegn på fuktproblematikk. Yttervegger over grunnmur av trebindingsverk antatt isolert etter skikk fra byggeår/tilbyggingsår. Utvendig kledd med trepanel. Ytterveggene ble overflatebehandlet for ca. tre år siden, med unntak av nordveggen. En del nyere 2-lags vinduer i PVC-rammer opplyst av eier å være 10 år og nyere. Ellers doble vunduer i trerammer fra byggeår. Nyere terrassedør i PVC med 2-lags glass. Eldre ytterdør av tre. Saltak i trekonstruksjoner. Undertak av taktro. Kaldt, luftet loft med adkomst fra luke ved veranda. Taktekking av Decra takpanner antatt fra år 2000. Ukjent type tekking og ander undertak. En del mose på taket på begge sider. Det er i hovedsak et estetisk problem, men for mye mose kan forårsake lekkasje. Mosen anbefales fjernet. Takrenner og nedløp av overflatebehandlet metall antatt fra år 2000. Pipehatt antatt samme tid.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på:
- Sotluke nærmere brennbart materiale enn 30 cm.
- Vindskier mot nord med råte. Må påregnes skiftet.
- Noe svartsopp observert på undertak, men ikke mer enn hva som kan forventes mht. alder.
- Synlige fuktskjolder rundt ved pipegjennomføring. Eier kjenner ikke til utettheter og merkene kan være fra tidligere.
- Merkbare skjevheter spesielt på veranda og vindfang.
- Skrusikringer på vegg i toalettrom. Store deler av anlegget er antatt fra byggeår/tilbyggingsår.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Fritidsboligen er opprinnelig oppført i 1964 med tilbygg på 15 kvm fra 1972. Det er enkel standard på overflater og fast innredning hvor mye er fra byggeår/tilbyggingsår. Fremstår med normal bruksslitasje i forhold til alder. Fritidsboligen har veranda både mot øst og vest så her kan sola nytes fra morgen til kveld. Fiber ligger klart ved tomtegrensa.
Inngangsparti: Overbygd veranda ved inngangspartiet på ca. 10 kvm. Inngang til praktisk ombygd vindfang. Fra vindfang er det adkomst til toalettrommet.
Toalettrom: Toalettrom med ny Vera Komfort biotoalett.
Stue: Lys og romslig stue med store vindusflater som slipper inn godt med dagslys. Fra stue er det flott utsikt mot Glomma. God plass til sofagruppe, spisestue og tilhørende møblement. Fra stue er det utgang til østvendt veranda hvor morgensolen kan nytes.
Kjøkken: Enkel, eldre kjøkkeninnredning med skap- og benkeplass. Frittstående komfyr og kjøleskap. Hvitevarer medfølger. Praktisk kjøkkenbord er festet i veggen og kan slås opp ved behov.
Soverom: Det er to soverom. Et stort soverom med god plass til både dobbelseng, garderobe og sittegruppe. Ett mindre soverom med plass til seng.
Gang: Romslig gang fra stue inn til det største soverommet. På godkjente tegninger er dette rommet et vaskerom.

Oppvarming

Ildsted i stue. Øvrig oppvarming fra panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til fritidsformål siden 1964. Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
Godkjent tilbygg på 15 kvm fra 1972 (det store soverommet).
Ombygging av deler av veranda til vindfang, slik at toalettrommet nå har innvendig adkomst fra vindfang. Det er ikke meldt eller søkt om til kommunen.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr. 304181, tinglyst 31.07.1971, type heftelse: Bestemmelse om veg. Hjemmel til eiendomsrett. Kjøperen gis veirett fra fylkesveien og frem til sin eiendom. Eventuelt gjerdehold påhviler kjøperen alene. Rett til å fiske og bade på selgerens grunn. Båtfeste.
Dagboknr. 305927, tinglyst 21.07.1977, type heftelse: Erklæring/avtale. Bestemmelse om vannrett. Rett til å bore etter vann. Alle vedlikeholdskostnader fordeles likt på de fem hyttene som har tinglyst rett til borebrønnen.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Diverse

Hytta selges møblert slik den fremstår på visning, med unntak av spisestuen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Fritidsboligen har en fin beliggenhet i et etablert og koselig hyttefelt på Liverudtangen like ved Glomma i Skiptvet kommune. Det er et lite hyttefelt, så her kan man nyte roen og stillheten med god plass og flott utsikt mot Glomma. Området har et rikt dyreliv. Hester i innhegningen rett på andre siden av hytta. Det er sti ned til Glomma hvor det er fine fiskemuligheter.
Det er ca. 3,5 km til Skiptvet sentrum. Der finner du flere butikker, servicefunksjoner, restauranter, bensinstasjon, bibliotek, treningssenter m.m. Det er ca. 1 time med bil til Oslo, ca. 20 minutter til Askim og ca. 25 minutter til Sarpsborg.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Velkommen til visning!

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 758,9 kvm. Deler av tomten med åpent terreng med gress, samt noe busker. Ellers naturtomt med noe fjell i dagen.

Parkering

Bilvei helt frem til hytta. Parkering på egen tomt eller felles parkering ved hovedvei.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er ikke tilknyttet kommunalt vann/avløp. Eiendommen har felles brønn med pumpehus som deles på fem hytter. Tappekran er plassert på tomten. Om vinteren har man mulighet til å hente vann fra pumpehuset som ligger rett ved hytta.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplanens arealdel for perioden 2010-2020 avsatt til fritidsformål.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 2228,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 2.500,- pr. år.
Fritidsboligen har en årlig forsikringspremie på kr 1.844,-.
Veiavgift er kr 1000,- pr. år.
Felles vannpumpeanlegg som deles på fem hytter med årsavgift på kr 500,-.
Fiber ligger klart ved tomtegrensa. Kjøper må selv bekoste fiber inn til fritidsboligen.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 175.635,- ifølge skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 872.592,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Aase Helene Simonsen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
For alle boligtyper unntatt tomter inneholder den i tillegg innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0144/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR46.20144

Dato

Sist oppdatert: 29. november 2020 kl. 12:30

Dokumenter

If Hyttepakken
PDF 253 KB
Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre fritidsboliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.