Solgt: 4 315 000 kr

Erich Mogensøns vei 14

3 750 000 kr
75 m²
3 soverom
Krogsveen v/Sindre Nyhus gleder seg over å vise denne fantastiske 4-roms utiktsleiligheten!
Linderud
Lekker & romslig 4-roms med fantastisk utsikt. Solrik, innglasset balkong. Vv og fyring inkl. Marka- & sentrumsnært!
 • Prisantydning
  3 750 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  241 023 kr
 • Omkostninger
  6 782 kr
 • Totalpris
  4 562 805 kr
 • Etasje
  9
 • Byggeår
  1962
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  75 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 812 kr
 • Energimerke
  Grønn F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Krogsveen v/Sindre Nyhus viser denne lekre og romslige 4-roms utsiktsleiligheten på Linderud. Leiligheten ligger i 9. etasje, er gjennomgående og har en stor og innglasset balkong mot sørvest. Her bor du høyt og fritt med fantastiske sol- og utsiktsforhold! Leiligheten er pusset opp ila. de siste årene med bl. a. nytt kjøkken, overflater, elektrisk mm., og fremstår i dag som meget flott og familievennlig leilighet! Selger trekker spesielt frem leilighetens sosiale natur - et trekkplaser for venner og familie, samt kort vei til butikk samt nærhet til både by og marka!Øvrig: *God tilgang på offentlig kommunikasjon *Kun 14 minutter til Oslo S m/bane *Bilfri skolevei: Linderud skole kun 2 min gange *Varmtvann og fyring inkludert i felleskostnader *Lave bokostnad *Ingen dokumentavgift

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Erich Mogensøns vei 14, 0594 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 88, bruksnummer 300, ideell andel 1/1
Andelsnummer 41, Linderud Borettslag 2, organisasjonsnummer 955 592 611

Innhold

Totalt bruttoareal: 93 kvm
Totalt bruksareal: 84 kvm
Totalt primærrom: 75 kvm
Bruksareal:
Leilighet 84 kvm
Primærrom:
Leilighet:
9. etasje 75 kvm: Bad, entré, stue/kjøkken, 3 soverom
Sekundærrom:
Leilighet:
9. etasje 9 kvm: Innglasset balkong
I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på 3,7 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.08.2021 utført av Martens Takst og Byggtjenester AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport antatt fundamentert på faste masser. Grunnmur, frittbærende dekker, bærende yttervegger og leilighetskillevegger i armert betong. Flatt tak (fall mindre enn 6 grader) antatt utført som kompakt tak. Dette er tak som ikke er luftet under tekkingen og skal som hovedregel ha innvendig nedløp for regn og smeltevann. Tekkematerialet er enten asfalt eller plast/ gummibasert takbelegg. Isolasjonsskiktet er vanligvis plassert på oversiden av bærekonstruksjonen. Bærekonstruksjonen er av betong, metall eller treverk.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Tg2:
- Bad: Bad delvis pusset opp i 2019 - gjelder innventar og veggflater. Sluk er ikke skiftet ut i forbindelse med oppussing av badet. Eldre støpejernsluk. Det kan ikke gis noen garanti mht slukets tilstand. Merk at sluk må renses jevnlig for å unngå lukt og tiltetning og for å forlenge slukets levetid. Type og alder membran uvisst.
- Kjøkken: Mangler automatisk lekkasjestopper.
Følgende har fått tg2 pga. alder: Vinduer og dører.
Selger opplyser følgende i sin egenerklæring:
Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Byttet dusj, vask, toalett, skap og inngangsdør, samt malt vegger og lagt vannbestandig laminat på en vegg. Fagfolk har lagt opp og koblet rør, strøm og lamper. Resten av jobben har jeg gjort selv.
- Firma: Norsk Rørservice AS, KW Elektro AS
Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
- Montering av krommet vannrør 12mm til toalett, servant og dusj med dusjplate utført av Norsk Rørservice AS. På kjøkkenet er vasken og oppvaskmaskin skiftet av meg. Ingen endring på eksisterende avløp eller vanntilførsel, bare satt inn ny vask og oppvaskmaskin på allerede eksisterende punkter.
- Firma: Norsk Rørservice AS
Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)?
* Oslo Elektrikere AS:
- Flyttet over eksisterende kurs til koketopp med lovpålagt komfyrvakt.
- Opplegg av ny 16A kurs stekeovn med jordfeilbryter
- Opplegg av ny 16A kurs kombiovn med jordf eilbryter
- Opplegg av ny 16A kurs oppvaskmaskin / kjøkken med jordfeilbryter
- Opplegg av stik k til hvitevarer, inntil 2 stikk over benken
Stue:
- Jording av eksisterende stikk
- Opplegg av 6-veis stikk bak tv-en
Sov 1:
- Opplegg av 4veis stikk
- Utskifting av 2 stikk med materiell
- Oppheng av lampe
Sov2:
- kabel med skade som må byttes
- legging og festing av kabel med ny stikkontakt
- Utskifting av stikkontakt under vinduet.
Inngang/gang:
- Utskifting av innmaten i sikringsskapet
- Skiftet ut stikk med jord
- Skiftet ut bryter
Sov 3:
- Ny stikkontakt ved døren
- Ny bryter
- Skiftet ut eksisterende stikk.
*KW Elektro AS:
- Tilkobling 4 veis stikkontakt, speilskap og taklampe på baderom.
Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om
lavspenningsanlegg)?
- Har samsvarserklæring fra jobben som har vært utført på det elektriske anlegget under min oppussing.
Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)?
- Kontroll fra Hafslund Nett i Februar 2020. Avvik på overspenningsvern i sikringsskap. Dette ble utbedret, rettet og registrert av Oslo Elektrikere AS.
Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)?
- Med hjelp fra tømrervenner har jeg vært med å legge gulv, sette opp lettvegg, listet, satt inn dør er, montert kjøkken og garderober. Dette har enten vert utført sammen med tømrere eller alene med rådføring fra tømrere.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Krogsveen v/Sindre Nyhus viser denne lekre og romslige 4-roms utsiktsleiligheten på Linderud. Leiligheten ligger i 9. etasje, er gjennomgående og har en stor og innglasset balkong mot sørvest. Her bor du høyt og fritt med fantastiske sol- og utsiktsforhold! Leiligheten er pusset opp ila. de siste årene med bl. a. nytt kjøkken, overflater, elektrisk mm., og fremstår i dag som meget flott og familievennlig leilighet! Selger trekker spesielt frem leilighetens sosiale natur - et trekkplaser for venner og familie, samt kort vei til butikk samt nærhet til både by og marka!
Selger forteller: "Boligen ligger i ett stille og rolig borettslag, noe som har vært veldig behagelig. Ellers vil jeg fremheve boligens sosiale natur. Her har det vært spesielt koselig å invitere folk og ha besøk. 3 soverom har gitt gode muligheter. Ellers er beliggenheten prima etter min mening. Kort vei til Lillomarka med stier og skiløyper. Kort vei og godt utvalg på butikker, dagligvare og treningssenter. Meget godt dekket med t-bane og busser i alle retninger. Kort vei til byen med banen, samtidig som man bor nært marka.
Øvrig:
*God tilgang på offentlig kommunikasjon
*Kun 14 minutter til Oslo S m/bane
*Bilfri skolevei: Linderud skole kun 2 min gange
*Varmtvann og fyring inkludert i felleskostnader
*Lave bokostnad
*Ingen dokumentavgift
*Mulighet for garasjeleie via borettslaget
*Alle hvitevarer kjøkken/bad medfølger ved salg
*Kjellerbod på 3,7 kvm
Entré:
Innbydende og praktisk entré. Integrert skyvedørsgarderobe, som gir deg godt med lagringsplass. Lysmalte vegger, samt enstavs gulv er gjennomgående for leiligheten.
Stue:
Lys, stor og sosial stue i åpen løsning med kjøkkenet. Stuen har store vinduer, som bringer lys og den flotte utsikten inn i rommet. God og naturlig plass til TV-stue samt spisestue. Videre er det fortsatt godt med gulvplass - perfekt for barnefamilen! Utgang til balkongen via skyvedør.
Balkong:
Boligen har en nydelig, innglasset balkong med fantastiske sol- og utsiktsforhold. Balkongen er vest/sydvestvendt og måler 9 på kvadratmeterskalaen. Treheller på gulv, lys, stikkontakt, terrassevarmer, elektrisk solgardin og adkomst fra stue. La dette bli din sommeroase. Hvordan ville du anvendt denne flotte plassen? Hva med en terassevarmer? På den måten kan rommet anvendes fra tidlig vår til sent høst.
Kjøkken:
Stilrent, stort og praktisk kjøkken som er selve midtpunktet i leiligheten. Kjøkken var nytt i 2017(IKEA) og har alt du behøver i form av integrerte hvitevarer og skap- og benkeplass. Pga. selgers øye for symmetri ble det atpåtil satt inn to(!) identiske stekeovner. Beskrivelse fra taksten: Fronter i foliert malt utførelse. Laminert benkeplate med innfelt kjøkkenvask. Integrerte hvitevarer med innfelt platetopp i benkeplate, oppvaskmaskin, komfyr og kjøl/frys. Kjøkkenventilator med kullfilter. Det er montert aquastop for oppvaskmaskin.
Bad:
Flilsagt bad, overflateoppusset i 2019. Badet har inngang fra entréen og har en fin størrelse samt praktisk innredning. Beskrivelse fra takst: Bad delvis pusset opp i 2019. Gjelder innventar og veggflater. Originalt sluk. Type og alder membran uvisst. Fliser på gulv Malte fliser (2019) på vegg. En vegg med våtromslaminat (2019). Dusjkabinett (2019). Vegghengt servant (2019). Vegghengt toalett festet på frittstående sisternekasse (2019). Opplegg for vaskemaskin. Støpejernssluk fra byggeår.
Soverom:
Boligen har tre soverom, av gode størrelser. Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng med nattbord, samt stort garderobe med speil- og skyvedører. Fra alle boligens vinduer har du flott utsikt. Ingen innsyn eller sjenerende støy fra utsiden - her kan du sove med soveromsvinduet åpent!
Soverom 2 og 3 er også av gode størrelser, og passer ypperlig som hjemmekontor, barne- og/eller gjesterom.

Oppvarming

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest for ferdigstillelse av boligblokken. Det foreligger tilsynsomslag med henvisning til brukstillatelse gitt 21.02.64. Det foreligger en ferdigattest datert 30.10.1998 for fasadeendring/balkongutvidelse og en datert 24.04.1991 for utskiftning av vinduer og balkongdører m.m.
I etterkant av brukstillatelse er kjøkken flyttet til stuen, og det er laget et soverom der kjøkkenet var.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 11 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet en bestemmelse om bebyggelse, bestemmelse om veg, en erklæring/avtale med vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av eiendommen, bestemmelse om vann/kloakkledning, en erklæring/avtale med vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement, bestemmelser om garasje/parkering med midlertidig dispensasjon fra bygningsloven, en bestemmelse om adkomstrett med bestemmelser om rettigheter/plikter til fellesareal, en bestemmelse om gjerde og en erklæring/avtale med bestemmelser om kloakk/vannledning samt adkomstrett i forbindelse med vedlikehold m.m.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Garderobeskap på soverommene kan kjøpes i tillegg.
Vaskemaskin og hvitevarer medfølger.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Attraktiv beliggenhet - innenfor bomringen, med nærhet til offentlig kommunikasjon:
Leiligheten ligger i et etablert og attraktivt boligområde med lite interntrafikk på Linderud. Det er kort gangavstand til skoler for alle alderstrinn, flere barnehager, god offentlig kommunikasjon og kjøpesenter. I tilknytning til skolen ligger Linderud idrettspark og Linderud bad. Idrettslaget tilbyr aktiviteter innen fotball, friidrett, håndball, innebandy og ski. Like ved skolen ligger også Linderud gård - ett av Oslos mest fornemme gods med fantastisk hageanlegg for rekreasjon og nytelse. Gården er åpen for publikum i store deler av året og arrangerer en rekke utstillinger og konserter.
Vakre Bjerkedalen park:
Få minutters gange fra eiendommen finner man flotte Bjerkedalen Park som kan by på fine promenader, paviljong, sandstrand og dam med bademuligheter. Parken er svært pent beplantet, og en av parkens hovedattraksjoner er Hovinbekken med fossefall. Hyggelige Paviljongen Cafe finner du midt i parken.
Andre turmuligheter i nærområdet:
For ytterligere rekreasjonsmuligheter anbefales Lillomarka med fine turområder og idylliske badevann. Ved å bosette seg på Linderud har du tilgang til flotte skogsturer - kun få minutters gange fra boligen. Alpine utfordringer finner du en kort kjøretur unna, på Oslo skisenter Grefsenkollen.
Servicetilbud:
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Coop Mega, Kiwi, Rema 1000, Istanbul, Meny og Europris. Det finnes også en døgnåpen bensinstasjon i nærområdet!
Linderud senter - 2 minutters gange fra boligen:
Linderud Senter ble bygget i 1967, og var Norges første bilbaserte kjøpesenter. Senteret ligger i Bjerke bydel i Oslo på sørsiden av Trondheimsveien, cirka fire kilometer nord for Sinsenkrysset og sentralt i Groruddalen. Senteret fremstår i dag som særdeles lekkert og tidsriktig. Senteret har i dag 60 butikker og 20 leietakere innenfor helse og velvære som er fordelt over 4 plan. Linderud Senter er størst på helse og velvære i Groruddalen(Apotek, legesenter, tannlege, optiker) Ønsker du ytterligere servicetilbud har du videre Årvoll senter, Løren Torg, sant Storo senter og Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via:
Buss: Du har rikelig av bussstopp i nærheten. Nærmeste busstopp blir Veitvetstubben som ligger 1 minutts gange utenfor boligen. Videre har du bussstopp i forbindelse med Trondheimsveien som tar deg inn til sentrum, eller ut mot Skjetten, Lillestrøm og Lørenskog. Flybuss har du 2 minutters gange fra boligen. T-bane: Nærmeste holdeplass er Linderud T-banestasjon og ligger kun ca. 100 meter fra boligen. Fra Linderud T går linje 4 og 5 i begge retninger. T-banen bruker kun 14 min inn til Oslo S!
Med bil fra Linderud tar det ca:
4 min til Økern
6 min til Storo
6 min til Alna senter
10 min til Oslo S
10 min til Lørenskog
31 min til Oslo lufthavn
Skoler og barnehager:
Eiendommen har gangavstand til Linderud barne- og ungdomsskole, og Bjerke videregående skole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Fra boligen har du bilfri skolevei til Linderud barne- og ungdomsskole. Gåturen tar ca. 2 minutter fra du går ut av døren.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 33.569 kvm som tilhører borettslaget. Tomt opparbeidet med busker, diverse beplantning, plenområder, lekeplass, sykkelparkering og asfalterte interveier.

Parkering

Linderud 2 borettslag har et eget garasjeanlegg og flere biloppstillingsplasser. Kun borettslagets andelseiere kan få brukerrett til garasje. Brukerrett til garasje/parkeringsplass tildeles på søknad og venteliste. Parkering nr.1-19B, vis à vis Shell bensinstasjon, er avsatt til gjesteparkering. Hver andel mottar et gjesteparkeringskort.

Vei, vann og avløp

Biendommen har adkomst via kommunal vei og private internveier med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig i henhold til reguleringsplan S-945 datert 03.07.62 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utdrag av pågående plansaker iht. planinnsyn på Plan- og bygningsetatens hjemmesider:
Saksnummer 202000978: Vest for eiendommen, i Erich Mogensøns vei 38, Linderud Senter. Bestilling av oppstartsmøte. Det er bl.a. foreslått etablering av bydelstorg, 400 boliger og utvikling av nåværende senter. Foreslått maks antall etasjer over terreng på 13 etasjer. Borettslaget har blitt kontaktet av Linderud Senter om mulig kjøp av borettslagets område nord for Erich Mogensøns vei 32, mellom transformatorstasjon og senteret. For mer informasjon, se punkt med informasjon om borettslaget. Iht. planlagt saksgang på planinnsyn skal planforslag være mottatt/utarbeidet 11.06.2021 og sendt Byrådsavdelingen 24.06.2022.
Saksnummer 201708150: Syd for eiendommen, i Østre Aker vei 90 med flere. Bestilling av oppstartsmøte, omregulering fra næring til bolig. Det er foreslått næringsbebyggelse i 6 etasjer og boligbebyggelse i 6-12 etasjer i planområdets vestre del. I østre del er det foreslått bebyggelse i 5-6 etasjer. Iht. planlagt saksgang på planinnsyn skal planforslag være mottatt/utarbeidet 01.11.2021 og sendt Byrådsavdelingen 01.12.2022.
Saksnummer 202000560: Nordøst for eiendommen, i Trondheimsveien 371 med flere. Saken gjelder Bredtvet fengsel og forvaringsanstalt. Det ble i 2020 bestilt oppstartsmøte for nytt og utvidet fengsel. Det er forslått å utvide utover det som i dag er regulert til grøntareal. Plan- og bygningsetaten mener at planområdet ikke tåler prosjektet som er innsendt. De har anbefalt at Statsbygg finner en annen plassering og/eller revurderer sin kravspesifikasjon. Videre fremdrift iht. saksgang hos Plan- og bygningsetaten er at planforslag skal være mottatt/utarbeidet innen 15.02.2021.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 4.812,- pr. mnd. og inkluderer blant annet akonto varme og varmtvann, kabel-tv, internett, nedbetaling andel fellesgjeld, felles bygningsforsikring m.m.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader: kr 2.398,-
Lån: kr 820,-
Heislån: kr 461,-
Akonto varme/varmtvann (avregnes): kr 760,-
Tv-avtale Telia: kr 206,-
Internett: kr 167,-
Nåværende eier har et årlig strømforbruk kr 1.624,- i 2020. kWh pr år: : 3863. Leverandør:: Nordlysenergi. Årlig nettleie kr:: 44 øre/kW.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv. Dekoder medfølger. Grunnpakke TV er inkludert i felleskostnadene.
Boligen er tilknyttet ATMcom As som leverandør av internett. Grunnpakke internett er inkludert i felleskostnadene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 6.416,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 241.023,- pr. 31.12.2020
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 78.195.646,- pr. 30.01.2021 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 8398.71.81047
Saldo: kr 7.636.742,-
Låneform: Annuitet
Nominell rente: 1,5% pr. 25.11.2020
Effektiv rente: 1,54% pr. 25.11.2020
Innfrielses dato: 30.01.2048
Avdragsfrihet: Nei
Lånenummer: 8398.71.63898
Saldo: kr 25.018.822,-
Låneform: Annuitet
Nominell rente: 1,5% pr. 25.11.2020
Effektiv rente: 1,52% pr. 25.11.2020
Innfrielses dato: 30.07.2041
Avdragsfrihet: Nei
Lånenummer: 8398.71.42440
Saldo: kr 45.540.082,-
Låneform: Annuitet
Nominell rente: 1,5% pr. 25.11.2020
Effektiv rente: 1,52% pr. 25.11.2020
Innfrielses dato: 30.05.2037
Avdragsfrihet: Nei

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 5.650,- (OBOS)
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.997.805. Av dette beløpet utgjør kr 247 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Nils André Draugedal

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Linderud Borettslag 2.
- Borettslaget består av 344 leiligheter.
- Forretningsfører er Nordberg Eiendomsforvaltning AS.
- Borettslagets forsikringsselskap er Fremtind med polise 20745362.
- Man må selv tegne innboforsikring.
- Dugnad må påregnes.
- Dyrehold er tillatt.
- Det er fellesvaskerier i borettslaget.
- Styrets e-postadresse: LB2@Linderudbo.no
- Borettslaget har egen nettside: http://www.linderudbo.no/.
- Borettslaget har egen vaktmester.
- Borettslaget har et eget skriv med informasjon vedr. forholdsregler for tekniske anlegg i leilighetene. Det anbefales å lese dette ved overtakelse eller før oppussing. Skrivet er å finne på ovennevnte hjemmeside.
- Borettslaget har også et samleet regelverk med bl.a. vaskerinstruks, avtale om hundehold, utleiesøknad, vaktmesterinstruks m.m. i tillegg til vedtekter og husordensregler.
Utdrag fra styrets årsberetning for 2019: Citycon som eier Linderud Senter har forespurt styret om mulig kjøp av Borettslagets område nord for Erich Mogensøns vei 32, mellom transformatorstasjon og senteret. Området inneholder i dag garasjer og parkeringsplasser. Citycon ønsker å utvide senteret, men også bygge boliger på området. Etter en helhetlig vurdering av alle innspill vedtok styret å utsette den varslede ekstraordinære generalforsamlingen for avstemning om opsjonsavtale for salg. Styret vil vente til flere faktorer er på plass. I årsberetningen skriver styret videre at de er mot å selge garasjetomten, og at de har registrert at det også er stor motstand fra beboerne.
Se for øvrig punkt om regulering i salgsoppgaven.
Utdrag av påkostninger foretatt de senere år:
- El-bil lading, 6 plasser.
- Skifte til radiatortermostater.
- Nytt betalingssystem for vaskeriene.
- Fullført omlegging av avløpsrør i kjellere.
- Rensing av ventilasjonskanalene.
- Bytte sirkulasjonspumperr for varmtvann.
Planlagte påkostninger:
- Styret undersøker nye postkasser i borettslaget og pris på dette.
- Øke el-kapasitet til leilighetene
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget har forkjøpsrett. Meldefristen er satt til 31.08.2021 klokken 12:00. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,25% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 17.500,-
Visninger: kr 2.500,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 54-0076/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Løren
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR54.2176

Dato

Sist oppdatert: 09. november 2021 kl. 15:25

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.