Solgt: 4 150 000 kr

Totlandsvegen 80C

4 290 000 kr
97 m²
3 soverom
Velkommen til Totlandsvegen 80C, presenter av Henriette Lie Jacobsen v/Eiendomsmegler Krogsveen
Nesttun
Strøken 4- roms eierleilighet i bygg fra 2016. Nydelig uteområde med gode solforhold, heis og garasjeplass!
 • Prisantydning
  4 290 000 kr
 • Omkostninger
  108 592 kr
 • Totalpris
  4 258 592 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2016
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  97 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 435 kr
 • Energimerke
  Grønn D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Ønsker du en praktisk og enkel botilværelse kan boligjakten nå være over!
Totlandsvegen byr på en optimal beliggenhet for deg som ønsker kort vei til ulike servicetilbud, barnehager og skoler, kollektiv transport og et hav med turmuligheter. Her får du alt du trenger på ett plan, du kan gå tørrskodd til den brede parkeringsplassen i garasjen og du kan nyte ettermiddagssolen på den usjenerte og vestvendte markterrassen. Alt av kvaliteter er fra byggeåret 2016, og boligen fremstår derfor som svært moderne og innflytningsklar.
Dette er med andre ord en leilighet som passer for folk i alle aldre og i forskjellige livssituasjoner!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Totlandsvegen 80C, 5226 NESTTUN
Kommunenummer 4601, gårdsnummer 50, bruksnummer 355, seksjonsnummer 1, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 112 kvm
Totalt bruksareal: 103 kvm
Totalt primærrom: 97 kvm
Bruksareal: 103 kvm
Primærrom:
1. etasje 97 kvm: Entré, 3 soverom, gang, bad, kjøkken og stue.
Sekundærrom:
1. etasje 6 kvm: Innvendig bod
I tillegg disponerer boligen en bod i byggets kjeller på ca. 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 23.02.2021 utført av Anticimex Bergen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med støpt gulv mot grunn og yttervegger er av betong/trekonstruksjoner. Grunnmur og bærende konstruksjoner er i hovedsak av betong. Fasaden er kledd med fasadeplater og stående trekledning. Etasjeskillere av betong og flatt tak. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og tre-lags glass.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
Det er påvist forekomst av skjeggkre i leiligheten, og det er satt ut middel for eliminering av skadedyret. Skjeggkre kan ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

Anlegg for lading av elbil i garasje.
Bygget en vinklet levegg ved uteområdet for å hindre innsyn fra naboer.

Oppvarming

Oppvarming med konvektor tilkoblet varmesentral, kombinert med elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 07.06.2019. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom. Dagboknr 1032035, tinglyst 08.11.2016, type heftelse: bestemmelse om vann/kloakkledninger. Denne omhandler at Bergen Kommune har fått tillatelse til å ha liggende avløpspumpestasjon samt vann- og avløpsledninger med tilhørende installasjoner i området.
Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Langtidsleie skal meldes fra til styret, og man kan leie ut maks 90 dager i året på korttidsleie.

Diverse

Taklampe over spisestuebord vil ikke medfølge boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Det er gang- og sykkelavstand til bydelssenteret på Nesttun, hvor du finner alt av servicetilbud og butikker, Meny butikken på Midttun med sitt store utvalg av ferskvarer og ikke minst til bydelens kulturhus. Herfra kan du ta Bybanen til Bergen sentrum (25. minutter), til Lagunen (6.minutter) eller Bergen Lufthavn (18.minutter). Kjøretid med bil til Bergen sentrum er ca. 15 minutter. Området fremstår som svært barnevennlig med kort vei til både skoler og barnehager. Liker du å ha god tilgang til turmuligheter i skog og mark kan du ta turen til blant annet Birkelandsvatnet, Myrdalsvannet, eller opplev de vakre turstiene og lysløypene i Totlandsfjellet som er laget for både sommer- og vinterbruk. For de idrettsinteresserte ligger Ulsmåg fotballbane rett i nærheten, Slåtthaug Idrettsanlegg (løpebane/skøytebane, basseng og idrettshall) samt Step in Dansestudio og 7 fjell Crossfit på Midtun. I tillegg til to treningssentre.

Adkomst

Følg Osveien fra Nesttun. Ta til venstre inn Elvenesveien og følg denne i ca. 1,5 kvm. Ta første avkjøring i rundkjøring inn Totlandsvegen. Kjør så tredje avkjøring til venstre, og du vil se bygget på venstre side av veien.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Fanatunet barnehage (1-6 år)
Eventus Birk barnehage
Ulsmåg barnehage (0-6 år)
Skoler:
Ulsmåg skole (1-7 kl.)
Midtun skole (1-7kl.)
Kringlebotn skole (1-7 kl.)
Slåtthaug skole (8-10kl.)
Hop skole (8-10 kl.)
Slåtthaug videregående skole
Nordahl Grieg videregående skole
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 3 410,2 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal for sameiet og er opparbeidet med grus, asfalterte veier, steinheller, belegningsstein, diverse beplantninger, plenområder, lekesplass, grillplass og sittegrupper.

Parkering

Fast plass med egen privat el-bil lader i enden av byggets garasjeanlegg, plassen er dermed bredere enn de andre. Det er direkte adkomst fra leiligheten via trapper/heis til garasjen. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse i henhold til reguleringsplan Fana. Gnr 50 Bnr 103, 271, Totlandsvegen, Lindåsmyra datert 26.06.2013 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 26.06.2013.
Hensynssoner:
Veistøy, gul sone. Dekningsgrad: 29%
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr 12 258,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 6 010 pr år.
Fellesutgiftene er kr 2 435,- pr. mnd. og inkluderer: Vedlikehold og reparasjon av uteområde/fellesområde, drift av garasjeanlegg, egen parkering, strøm på fellesområder, felles bygg forsikring og kabel-tv/internett fra leverandøren Get.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter. Informasjonen er gitt fra sameiets styreleder.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett.
Boligen har tilrettelagt for tilknytning mot Verisure alarmselskap.
Det er grunnbåren varme i sentralt varmeanlegg, en løsning som gir lave strømkostnader.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 3 724 784,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 13 409 222,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.398.592,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Kjell Omar Lopez Åhjem og Rebekka Kongestøl Vik

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet sameiet Solberget 1, med sameiebrøk 101/2858.
Sameiet består av 33 leiligheter.
Forretningsfører er Obos Stor-Bergen.
Felles dugnad organiseres for det sosiale, og de prøver å samkjøre den med Solberget 2. Den består av enkel rydding, kosting og spyling av fellesområdet. Sameiet steller også i stad grilling og kaker i gapahuken til sameiet.
Sameiet har en årlig avtale med et innleid firma som vasker fellesarealet, og et firma som klipper gresset på tomter samt strør/brøyter på vinteren.
Dyrehold er tillatt såfremt det ikke er til sjenanse for andre beboere.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris: kr 50.000,
Tilrettelegging: kr 13.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger Bergen: kr 6.000,-
Fotopakke inkl råd fra stylist: kr 8.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 79-0032/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bergen Sentrum
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR79.2132

Dato

Sist oppdatert: 13. desember 2021 kl. 08:43

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.