Mathopen

Torvmyra 32

Prisantydning

5 600 000 kr

Omkostninger: 145 722 krTotalpris: 5 745 722 kr
Etasje
1
Byggeår
2017
Soverom
3
Areal (P-ROM)
102 m²
Type / Eierform
Leilighet / Eierseksjon
Fasiliteter
Garasje, Heis, Veranda
Fellesutgifter
2 515 kr

Tiltalende 4-roms med høy standard. Sjøutsikt. Meget gode solforhold. Egen garasjeplass.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Ny og moderne 4-roms hjørneleilighet fra år 2017. Stor, vestvendt terrasse på 34 m², hvorav 11 m² er overbygd med elektrisk styrte screens i front. Meget gode solforhold. Uteplass til morgenkaffen ved inngangsparti. Sentral og attraktiv beliggenhet i etablert boligområde på Hillerhøyden i Mathopen. Fra leiligheten er det utsikt over nabolaget samt sjøutsikt mot Brattholmen, Alvøen mm. Kort vei til Haakonsvern. Også få minutter kjøring til Vestkanten Storsenter med de fleste servicetilbud. Her finner en også legevakt, ishall, badeland, bowling, minigolf og flere spisesteder. Dagligvare butikk ved Mathopen Skole. Mange idrettsanlegg som Mathopenhallen, Mathopen Idrettsplass, Alvøen Idrettspark mm. Flott turterreng til Små- og Storavatnet samt forbi og rundt i området ved Alvøen idrettspark.

Eiendommen

Torvmyra 32, 5174 MATHOPEN 
Gårdsnummer 129, bruksnummer 794, seksjonsnummer 1, kommunenummer 4601

Områdebeskrivelse

Sentral og attrativ beliggenhet i etablert boligområde på Hillerhøyden i Mathopen. Fra leiligheten er det utsikt over nabolaget samt sjøutsikt mot Brattholmen, Alvøen mm. Området er hovedsakelig bebygd med eneboliger og boligblokker. Kort vei til Haakonsvern. Også få minutter kjøring til Vestkanten Storsenter med de fleste servisetilbud. Her finner en også legevakt, ishall, badeland, bowling, minigolf og flere spisesteder. Dagligvare butikk ved Mathopen Skole. Mange idrettsanlegg/fritidstilbud som bla Mathopenhallen, Mathopen Idrettsplass, Alvøen Idrettspark, Vadmyra idrettsanlegg mm. Sameiet grenser til flott turterreng til Små- og Storavatnet, forbi og rundt i området ved Alvøen idrettspark, Lyderhorn, Kanadaskogen mm. Gode bussforbindelser med kort avstand/reisetid til Bergen sentrum.

Veibeskrivelse

Fra Bergen sentrum følger du Sotraveien mot Loddefjord og videre forbi Haakonsvern. Fortsett innover Hillerenveien og ta til høyre ved Torvmyra. Eiendommen ligger til venstre for veien. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Myren Gårdsbarnehage
Mathopen Husmorlags barnehage (0-6 år)
Håkonshella barnehage (0-6 år)

Mathopen skole (1-7 kl.)
Sandgotna skole (8-10 kl.)
Olsvikåsen videregående skole
Laksevåg videregående skole

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 117 kvm
Totalt bruksareal: 106 kvm
Totalt primærrom: 102 kvm


Primærrom:
Entre/gang, bad, toalettrom, tre soverom, stue/kjøkken: 102 kvm

Sekundærrom:
Bod/teknisk rom: 4 kvm

I tillegg disponerer boligen 1 bod i blokkens underetasje.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 19.08.2019 utført av Takstoppdrag AS ved Trond Bertelsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 1.130 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

En fast biloppstillingsplass i lukket garasjeanlegg. Garasjeplass er ekstra bred, dvs. 3,22 m. For øvrig gjesteparkering på oppmerkede plasser i garasjeanlegg (4 stk) og utendørs parkeringsplass. Gateparkering etter områdets bestemmelser. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
 
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre og betong.

Grunnmur: Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Grunnmur/fundamenter av betong.
Det er sannsynligvis benyttet knotteplast som fuktsikring inntil grunnmuren.

Veggkonstruksjon og utvendige fasader: Ytterveggene er utført som isolert bindingsverk, på innsiden er bindingsverket påmontert aldringsbestandig diffusjonstett plastfolie som er klemt med platekledning. På utsiden er bindingsverket kledd med vindtett platekledning/papp og utlektet. Ytterkledning av liggende/stående trekledning og fasadeplater/kledning. Bygningen er bygget etter TEK 10.

Vinduer og dører: Vinduer: Isolerglass i hvite trekarmer. Utv. beslag. Terrassedør: Dørblad i isolerglass, hvite trekarmer. Utv. beslag. Ytterdør: Malt dørblad (Swedoor). Kikkhull. Dørtelefon i stue/kjøkken. Innerdører: Formpressete slette dørblad. Dørblad med glassfelt mellom entre/gang - stue/kjøkken. Vinduer og dører er fra byggeår. Vinduer og terrassedør har trelags isolerglass.

Taktekking: Pulttak. Tekket med sutak og takbelegg. Gesims og vindskier av trekledning. Renner og nedløp i aluminium.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 16.11.2017. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. 

Standard

Ny og moderne 4-roms hjørneleilighet fra år 2017. Stor, vestvendt terrasse på 34 m², hvorav 11 m² er overbygd med elektrisk styrte screens i front. Meget gode solforhod. Også uteplass med morgen og formiddagssol ved inngangsparti. Flott utsikt over nærområdet samt sjøutsikt mot Brattholmen og Alvøen. 

Lys og romslig gang som ønsker deg velkommen inn, og gir enkel adklomst til de øvrige rommene i leiligheten. God plass til å kle på og av yttertøy. Skyvedørsgarderobe til oppbevaring. Hvitmalt himling med innfelte spotter. Sprinkleranlegg og røyk- og brannvarsler. Malte veggflater. Keramiske fliser på gulv.

Bod/teknisk rom med god plass til oppbevaring. Boden rommer også sikringsskap, sentralstøvsuger, rør i rør system og Nilan varmesentral. Varmesentralen består av varmegjenvinningsanlegg som ventilerer boligen, gir komfort varme den friske tilluften og lager varmt tappevann. Dette gir et sunt inneklima og lavere strømregning. Den varme og fuktige luften trekkes ut fra kjøkkenet, badeværelse og vaskerom. Dermed fjernes støvpartikler, fukt og lukt fra boligen mens anlegget gjenvinner varmen fra avtrekkssluften og bruker den til å varme opp varmtvannet og føre frisk forvarmet tilluft ut til stuer, oppholdsrom og soveværelser. Vinylbelegg på gulv. Malte veggflater. Hvitmalt himling. 

Stort, innbydende bad, som er utstyrt med speilhylle, baderomsmøbel i hvit høyglans, dusjhjørne og vegghengt toalett. Egen nisje bak skyvedørsgarderobe som er praktisk innredet med overskap, underskap med nedfelt skyllekar, samt plass til vaskemaskin og kondenstørketrommel i søyle. Keramiske fliser på guilv og vegg. Hvitmalt himling med innfelte spotter.

Gjestetoalett med servant med underskap, speil og vegghengt toalett. Keramiske fliser på gulv. Malte veggflater. Hvitmalt hilmling.

Leiligheten har 3 soverom. Hovedsoverom og ett soverom har fin utsikt mot vest, tilsvarende den du får fra stue, kjøkken og terrasse. Det siste soverommet ligger til venstre for inngangsparti. Skyvedørsgarderobe i hovedsoverom. Alle soverom har 3 stavs eikeparkett, malte veggflater og hvitmalt himling.

Stue med åpen kjøkkenløsning på nesten 45 m². Utgang til terrasse på 34 m² gir en fin forlengelse av stuen når været tillater det. Blomsterkassene på terrassen og ved inngangsparti har automatisk selvvanningsanlegg. Vinduer i alle yttervegger gir fint lysinnslipp til stuen og kjøkkenet. Sigdal kjøkkeninnredning i hvit utførelse med slette fronter. Intgrert kjøleskap, stekeovn, oppvaskmaskin, microbølgeovn og induksjonstopp. Alle hvitevarer fra Siemens. Stor kjøkkenøy med god oppbevaring og 80 cm induksjonstopp med nedfelt ventilatorer med kullfilter på kortsidene. Corian benkeplate og oppvaskkum. Kjøkkenøyen er vendt mot stuen, slik at "kokken" har mulighet for å være sosial med de andre i stuen. 

Hvite innerdører med slette dørblad. Glassfelt i dør mellom stue og gang.

Leiligheten er påkostet nærmere kr. 600.000,- utover standard leveranse fra utbygger og gir et meget godt helhetsinntrykk. 

Oppvarming

Det er varmekabler i alle rom, unntatt bod/teknisk rom. I tillegg har leiligheten balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket C5

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Hillerenhøyden. Sameiebrøk 64/1000.
Sameiet består av 18 leiligheter.
Forretningsfører er Vestbo, tlf. 55309600, E-post: post@vestbo.no
Styreleder i sameiet: Atle Heimdal, tlf. 99235021, E-post: atle.heimdal@mc.no
Tilknyttet kabel-tv og bredbånd fra Telenor.
Nøkkelleverandør: Heikki Bruvik(Bestilles gjennom styret)
Sameiet har parkeringsplass for gjester.
Dyrehold er tillatt. 
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

27.04.2017 - Dokumentnr: 445558 - Erklæring/avtale 
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Bergen Kommune 
Org.nr: 964 338 531 
Bestemmelse om solidarisk ansvar for drift og vedlikehold av felles veier og ledningsanlegg 
Overført fra: Knr:1201 Gnr:129 Bnr:794 
Gjelder denne registerenheten med flere.
21.06.2017 - Dokumentnr: 662536 - Seksjonering
Opprettet seksjoner: 
Snr: 1 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 64/1000

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan med planid 15920000 med plannavn Laksevåg. Gnr. 129, bnr. 570 m.fl. Torvmyra, datert 21.05.2007 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Planer i nærheten av eiendommen har planid 64400000 Laksevåg. Gnr. 129, bnr. 108 m.fl. Torvmyra, felt B7 Saksnr. 201508309 og planid 63940000 Laksevåg. Gnr. 129, bnr. 725 mfl. Torvmyra Saksnr. 201622981.

Eiendommen ligger i gul sone vedr. flystøy.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale med selger.

Oppdragets KR-kode

KR69.1989

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 16.798,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp og renovasjon. 

Fellesutgiftene er kr 2.515,- pr. mnd. og inkluderer: Garasje, grunnpakke kabel-tv/internett, forretningsførsel, revisjon, felles vedlikehold, byggforsikring, strøm fellesarealer og drift av sameiet.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer 16.000 kwh. pr. år. NB! Forbruket er inkl. lading av stor el-bil. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.016.842,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen.
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.660.631,20. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører Vestbo kr 4.500,-

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.745.722,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: Fastpris kr. 44.900,-
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 14.750,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger: kr 6.000,-
Fotopakke: kr 7.400,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Torbjørn Vinje
Eiendomsmegler

Torbjørn Vinje

Telefon
Mobil 99506373

Lurer du på noe

Torbjørn svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.