Kampen

Brinken 63

Prisantydning

4 570 000 kr

Omkostninger: 121 662 krTotalpris: 4 691 662 kr
Byggeår
2015
Soverom
2
Areal (P-ROM)
62 m²
Type / Eierform
Leilighet / Eierseksjon
Fasiliteter
Heis, Veranda
Fellesutgifter
2 680 kr

Moderne 3-roms selveier med 8 kvm privat terrasse | Rett ved Kampen Park | Felles takterrasse | Trappefri adkomst

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Leiligheten har en sentral og attraktiv beliggenhet i et veletablert boligområde på Kampen, rett ved Kampen park. Koselige kaféer, restauranter og store grøntarealer i umiddelbar nærhet. Kampen park, Tøyenparken og Botanisk hage. Leiligheten ligger i nærhet til populære Tøyen Torg. Her finner du er bredt utvalg av caféer, restauranter, butikker og servicetilbud. Det arrangeres også arrangementer som minikonserter og show.

Leiligheten kan by på blant annet god standard, 8 kvm markterrasse, åpen løsning mellom stue og kjøkken, hovedsoverom med stor garderobe og godt med oppbevaringsplass.

  Verdt å merke seg:
 • Selveier
 • 8 kvm markterrasse
 • 2 minutters gange til Tøyen T-bane
 • Umiddelbar nærhet til Kampen Park
 • Rett ved Tøyen Torg
 • Felles takterrasse

Eiendommen

Brinken 63, 0654 OSLO 
Gårdsnummer 231, bruksnummer 65, seksjonsnummer 1, kommunenummer 301

Områdebeskrivelse

Leiligheten har en sentral og attraktiv beliggenhet i et veletablert boligområde på Kampen, rett ved Kampen park. 

Koselige kaféer, restauranter og store grøntarealer i umiddelbar nærhet. Kampen park, Tøyenparken og Botanisk hage. Treningsmuligheter på bl.a. Tøyenbadet, Sats Kampen og Sats Spektrum.

Leiligheten ligger i nærhet til populære Tøyen Torg. Her finner du er bredt utvalg av caféer, restauranter, butikker og servicetilbud. Det arrangeres også arrangementer som minikonserter og show. Det gamle postkontoret på Tøyen senter har blitt til utestedet Postkontoret. Dette har blitt en populær møteplass for folk fra Tøyen. Du finner også andre restauranter som Skatten (kaffe og blingsebar), Munks (thai), Anatolia (tyrkisk) og Wasabi sushi.

På et drøyt kvarter til fots eller knappe 5 minutter med T-banen kommer man seg til sentrum. God dekning på offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet med T-bane fra Tøyen T-banestasjon hvor alle t-banens linjer stopper. Bussen stopper i Kjølbberggata, rett ved leiligheten. Her stopper buss nr. 20 som går mellom Galgeberg og Skøyen via Sagene og Majorstuen, samt buss nr. 60 som går fra Tonsenhagen til Vippetangen.

Området Kampen har innslag av sine idylliske trehus som har et historisk sus over seg. Her finner man også flere forretninger, trivelige kafeer og verdt å nevne er populære Kampen Bistro. Etter en liten gåtur i området vil en umiddelbart kjenne seg igjen da dette var åsted for innspillingen av de folkekjære Olsenbanden filmene.

Store byggeprosjekter i tilknytning til "Fjordbyen"/Barcode er godt i gang og en rekke kultur- og næringsbygg er allerede under oppføring. En kan nå se konturene av en ny bydel hvor det satses det stort på friområder, parkanlegg og innslag av kultur skal pryde bydelen når alt står ferdig. På Sørenga finner en byens eneste sjøbad, et flott alternativ en kan bruke i den varme årstiden.


Veibeskrivelse

Nærmeste stopp med T-bane er Tøyen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Gangavstand til barnehager:
Venkes familiebarnehage: 2 min
Norderhov familiebarnehage: 2 min
Heibergløkka barnehage: 3 min

Skoler:
Tøyen skole: 5 min
Kampen skole: 6 min
Vahl skole: 11 min

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 72 kvm
Totalt bruksareal: 66 kvm
Totalt primærrom: 62 kvm

Primærrom:
Entré, bad, kjøkken/stue og 2 soverom: 62 kvm


Sekundærrom:
Garderobe: 4 kvm

I tillegg disponerer boligen en bod tilknyttet terrassen på 2,4 kvm og en kjellerbod på ca. 5 kvm. Felles sykkelparkering i kjelleren.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 24.09.2019 utført av Håkon Hosle i Takstpartner. 

Tomten

Eiet tomt på 856,7 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Utearealet er opparbeidet med terrasse, plen og hekk.

Parkering

Sameiet har felles garasjeanlegg under blokken. Denne leiligheten har ikke tilhørende garasjeplass, men det er tidvis mulig å både leie og kjøpe garasjeplass fra andre beboere. 

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med bærende konstruksjoner og etasjeskiller i betong. Fasader forblendet med pusset mur og liggende trepanel. Flatt tak antatt tekket med papp/membran.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten har vegger på bad fått tilstandsgrad 2 grunnet en sprukket flis i dusjhjørnet. Det opplyses at det er gjort fuktsøk på utsatte områder med normale utslag. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger midlertidig brukstillatelse på eiendommen datert 23.11.2015. Denne kan fås ved henvendelse til megler. I brukstillatelsen fremgår det at ferdigattest ikke kan gis før sluttrapport for avfallshåndtering er behandlet. Status på dette er ukjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Standard

Lys og moderne 3-roms selveier rett ved Kampen Park. Leiligheten kan by på blant annet god standard, 8 kvm markterrasse, åpen løsning mellom stue og kjøkken, hovedsoverom med stor garderobe og godt med oppbevaringsplass.

Entré: 
Leiligheten har en god entré med plass til gaderobeskap og oppheng. Entréen går som en L gjennom leiligheten og knytter alle rommene sammen.

Stue/Kjøkken:
Stuen har god plass til både hjørnesofa, tv-benk og spisebord. Fra stuen er det skyvedør ut til stor terrasse som gir leiligheten en ekstra stue på sommerhalvåret. Terrassen har sol fra ca. kl 15 - 20 på sommeren. Kjøkkenet skilles fra stuen med en reol fungerende som kjøkkenøy. Kjøkkenet består av slette fronter, laminat benkeplate med 1 1/2 oppvaskkum og pleksiglass på bakvegg. Frittstående kjøleskap og ellers innfelte hvitevarer.

Hovedsoverom:
Det store soverommet har god plass til dobbeltseng, nattbord og kommode/garderobeskap. Gaderobe tilknyttet soverommet. Rommet vender ut mot rolig uteområder og berg opp mot Kampen Park. Hylle over sengen medfølger ikke.

Soverom 2:
Det minste soverommet egner seg godt som barnerom, gjesterom eller kontor. Her er det plass til seng og garderobeskap, eventuelt arbeidspult for hjemmekontor.

Bad:
Delikat flislagt bad med varmekabler. Badet består av servant med underskap, høyskap, opplegg for vaskemaskin og dusjhjørne med glassdører.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med varmekabler på bad og panelovner i øvrige rom. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket D5

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Brinken 63 sameie, med sameiebrøk 660/13011.
Sameiet består av 24 leiligheter.
Forretningsfører er Oslo og Omegn Boligforvaltning AS.
Dugnad må påregnes. Dugnadsgebyr refunderes etter oppmøte på dugnad.
Dyrehold er tillatt etter forhåndssøknad til styret. 
Sameiet har ingen planlagte påkostninger utover alminnelig vedlikehold.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

Det er tinglyst 7 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om adkomst, felles vedlikehold, garasjeanlegg, samt kommunens rett til tilgang til og vedlikehold av vann- og avløpsledninger.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2971 hentet 24.09.2019 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 10.05.1988. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn).

Kjente byggesaker i området:
Oppføring av rekkehus med åtte boenheter og underjordisk parkering. Se kommunens saksnummer 201617868. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler. 

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR56.19109

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 2.680,- pr. mnd. og inkluderer: Varmtvann, kabel-tv, internett, kommunale avgifter, drift og vedlikehold, mm.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Fellesutgiftene fordeles slik:
Felleskostnader: kr 2.156,-
Kabel-tv: kr 299,-
Internett: kr 125,-
Dugnad: kr 100,- (Refunderes ved oppmøte på dugnad)

Det er innført eiendomsskatt i Oslo kommune. Eiendomsskatten beregnes fra eiendommens formuesverdi, og formuesverdien på denne boligen er så lav at det ikke utløser eiendomsskatt. Dersom formuesverdien overstiger kr 1.437.500,- vil det utløse eiendomsskatt.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 9.500,- pr. år. / 9.500 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og internett. Dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.242.310,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 4.472.316,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.


 

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 13.728,- pr. 31.12.2018
Sameiet har ikke felles lån pr. 21.09.2019

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. 
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.685.472,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.


 

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris kr 45.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Kjetil Kraabøl
Eiendomsmegler

Kjetil Kraabøl

Telefon
Mobil 91834567

Lurer du på noe

Kjetil svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.