Solgt: 4 900 000 kr

Bergheimvegen 15

4 950 000 kr
160 m²
3 soverom
Fasade
BRATSBERG
Påkostet og svært innbydende enebolig med garasje. Barnevennlig og attraktiv beliggenhet. Fin tomt og gode solforhold
 • Prisantydning
  4 950 000 kr
 • Omkostninger
  125 092 kr
 • Totalpris
  5 025 092 kr
 • Byggeår
  1986
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  160 m²
 • Bruksareal
  166 m²
 • Tomteareal
  768 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Flott enebolig som er tegnet av Børve Borchsenius Arkitekter AS og har en særpreget og stil med god lysinngang fra store vindusflater, ekstra takhøyde og stor åpen stue- og kjøkkendel. Boligen er svært innholdsrik med god og effektiv planløsning. Fine uteplasser på begge sider av boligen. Utenfor kjøkkenet har man frokostveranda med morgensol og fin utsikt over Gjerpensdalen, mens utenfor stuen er det stor og deilig vestvendt veranda som er delvis overbygget og med sen kveldssol.
Verdt å trekke fram:
- Lekkert kjøkken fra HTH med kjøkkenøy og god skap-/benkeplass.
- 2 bad i boligen i tilegg til separat toalettrom og eget vaskerom.
- Potensiale for utbygging på loft (loftstue?)
- Pent opparbeidet tomt med barnevennlig hage.
- Veletablert og særdeles attraktivt boligområde på Bratsberg.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Bergheimvegen 15, 3746 SKIEN
Kommunenummer 3807, gårdsnummer 63, bruksnummer 694

Innhold

Totalt bruttoareal: 171 kvm
Totalt bruksareal: 166 kvm
Totalt primærrom: 160 kvm
Primærrom:
1. etasje 83 kvm:
Vindfang, hall med garderobe, 2 bad og 3 soverom.
2. etasje 77 kvm:
Stue, kjøkken, vaskerom og toalettrom.
Sekundærrom:
1. etasje: Garderobe og 2 boder på totalt 4 kvm
2. etasje; kjølerom på 2 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 17.03.20 utført av Takstforum Telemark AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av kommunen.

Byggemåte

Støpt, isolert plate på mark. Boligen er oppført i plassbygde trekonstruksjoner som er isolert etter byggetidens krav med tømmermannskledning i god tykkelse hvor overligger er dominerende. Kledningen fremstår som godt vedlikeholdt. Boligen har vinduer av tre med 3 - lag isolerglass iflg. tilstandsrapport, med sidehengslede/topphenglede og fastkarmsløsninger. Terrassedører med 2 - lags isolerglass. Utgangsdør i glass fra byggetiden med sidefelt. Saltak av plassbygde trekonstruksjoner med rupanel som undertak. Taket er tekket med dobbelkrummet betongtakstein fra byggetiden.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold
som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder bemerkning på trekasse til takrenne, sprekk i flis i gang i 2. etasje, bemerkning på bad og rekkverk på terrasse.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Boligen er tegnet av Børve Borchsenius Arkitekter AS, og har særpreget og stil med store vindusflater, god takhøyde og stor åpen stue- og kjøkkendel.
Innholdsrik bolig med god og effektiv planløsning. Bl.a. åpen stue og kjøkkendel med god lysinngang. Stuen er to-delt og muligheter for forskjellige møbleringsalternativer. God plass til spisestue i tilknytning til kjøkkenet, og peisen er rommets midtpunkt og har glassfronter slik at flammene sees fra alle kanter. Åpen kjøkkenløsning med god skap- og benkeplass i tillegg til kjølerom. Videre er det vaskerom innenfor kjøkkenet og her er det også separat toalettrom.
I underetasjen er det 3 soverom og 2 bad. Hovedbadet er renovert i 2012 og fremstår særdeles tiltalende og lekkert. God bod-/oppbevaringsplass i underetasjen med bod ved inngangspartiet samt under trappen. Skyvedørsgarderobe i hallen og hovedsoverom.
Gulv:
I underetasjen er det Ottaskifer i vindfang og i hall. På soverommene samt stue og kjøkken er det flotte heltre furugulv som er slipt og oljet, og fremstår som nye. Fliser og varmekabler på begge bad, samt på vaskerom og toalettrom på hovedplan.
Vegger:
Hovedsakelig slette malte overflater i lyse og tidsriktige farger. På begge bad er det fliser på vegg.
Himling:
For det meste malt panel i himligene.
Kjøkken:
Nytt og lekkert kjøkken med hvit innredning fra HTH. Benkeplate i bambustre, mens det på kjøkkenøy er larvikitt på benk. Åpen kjøkkenløsning med kjøkkenøy mot spisestue og stue. På kjøkkenet er det integrerte hvitevarer fra Bosch (oppvaskmaskin, komfyr og platetopp, kjøl- og fryseskap samt integrert kaffemaskin). Videre er det romslig og meget praktisk kjølerom på kjøkken.
Stue:
Stor og åpen stue med vindusløsninger som gir godt med lysinnslipp og en særpreg med åpen takkonstruksjon som gir stuen et arkitektonisk uttrykk. En lekker peis deler av stuen. Ut fra stue er det utgang til en fantastisk solterrasse mot vest som er delvis overbygget. Det er god plass til både sofagruppe og langbord, og det er nedgang til stor skjermet hage.
Bad og vaskerom:
I underetasjen er det 2 flislagte bad. Hovedbad er romslig og ble renovert i 2012 og fremstår som svært delikat. Her er det badekar, dusjhjørne med glassvegger og -dør, vegghengt toalett og fin moderne innredning med sevant, speil med lys og god skap-/skuffplass. Det andre badet er fra byggeår og har dusjnisje, toalett og innredning. På hovedplan er det separat toalettrom med servant i tillegg til praktisk vaskerom med innredning.

Oppvarming

Flott peis i stuen med glass som sees fra 3 kanter. Videre er det montert varmepumpe. Varmekabler i hele underetasjen, forruten hovedsoverom, bodrom og vindfang. Varmekabler på vaskerom på hovedplan.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 20.01.1986. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3807/63/694:
22.11.1983 - Dokumentnr: 18921 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3807 Gnr:63 Bnr:293
I TILLEGG FRADELT FRA BNR 509.
01.01.2020 - Dokumentnr: 690823 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0806 Gnr:63 Bnr:694

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Det er funnet kulturminner (gravhaug) i hagen. Evt. utbygging på det aktuelle området må avklares med Riksantikvaren. Konf. megler.
Lekestativ medfølger ikke ved salg, og det samme gjelder diverse taklamper. Konf. megler.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Særdeles attraktivt og veletablert boligområde på Bratsberg. Kort avstand til barnehage, skoler, fritidstilbud (både Skidar og Storm), butikker, bussforbindelse, samt til flotte turområder. Vinterstid kjøres det opp skiløyper på jordene, og man kan gå på ski over hele Ballestadhøgda.

Barnehager, skoler og fritid

Bølehøgda barneskole og Menstad ungdomsskole. Kort avstand også til Skauen barne- og ungdomsskole (privatskole). Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke med skolesjefens kontor.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 768 kvm.som er pent opparbeidet med usjenert hageareal mot vest. Opparbeidet gressplen og rikt beplantet med diverse prydbusker, plommetrær og gjerde/tuja-hekk i eiendomsgrenser. Belegningstein i innkjørsel til garasje. Port inn til eiendommen hvor det er belegningstein foran og rundt inngangsparti. Ut fra stuen mot vest er det etablert en fantastisk uteplass med sen ettermiddagssol. Ut fra kjøkken er det en koselig frokostbalkong med morgensol og fin utsikt over Gjerpensdalen. Redskapsbod i hagen.

Parkering

Garasje med isolert sportsbod . Lagringsplass loft over sportsbod. Garasjeport fra 2017 med elektrisk portåpner. Oppstillingsplass til bil i gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei, og eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til "reguleringsplan for et område begrenset av Skidarvegen - Håvundvegen - Bj. Farmanns gate - Bergheimvegen i Gjerpen" datert 13.11.1979.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er ca. kr 23 275,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for eiendomsskatt, vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Fordeles på 3 terminer.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca kr 21.000,- pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr. 5.750,-
Boligen er tilknyttet Telenor (tidl. Canal Digital) som leverandør internett og kabel TV. TV-tuner/dekoder medfølger ikke. Det planlagt fibernett i gata.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 782.632,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2.817.475,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.075.092,-
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 14.300,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.500,-

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Thor William Bredvei og Solveig Hvale Bredvei

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,0% av salgssummen
Tilrettelegging kr 5.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.000,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 26-0005/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Skien
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR26.205

Dato

Sist oppdatert: 05. november 2020 kl. 07:30

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.