Solgt: 2 500 000 kr

Høvlerigata 8

2 500 000 kr
79 m²
2 soverom
Velkommen til Høvlerigata 8!
Lene Gran Jensen
Presenteres av
Lene Gran Jensen
Meget velholdt 3-roms leilighet i 3. etasje. Heis | Parkering | IN-ordning | Balkong med fantastisk utsikt! | 2 boder!
 • Prisantydning
  2 500 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  1 012 765 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  3 513 897 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  2007
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  79 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  8 409 kr

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

- Flytt rett inn!
- IN-ordning
- Ingen forkjøpsrett
- Ettertraktet og meget sentral beliggenhet
- Parkeringsplass i felles garasjeanlegg
- Heis
- Balkong på 14 kvm med nydelig utsikt og sol fra 14:30 til 22:30
- Umiddelbar nærhet til sentrum
- Åpen stue-/kjøkkenløsning
- Oppgradert bad med stilige fliser
- 2 soverom med garderobeskap
- Innebod på ca. 3 kvm
- Disponibel bod i kjeller på 4 kvm
- Elskap med automatsikringer.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Høvlerigata 8, 2150 ÅRNES
Kommunenummer 3034, gårdsnummer 168, bruksnummer 397, seksjonsnummer 1
Andelsnummer 29, Årnes Passasjen Borettslag , organisasjonsnummer 889 488 352

Innhold

Totalt bruttoareal: 90 kvm
Totalt bruksareal: 82 kvm
Totalt primærrom: 79 kvm
Primærrom:
Bad, entré, stue/kjøkken, 2
soverom: 79 kvm
Sekundærrom:
Bod i leiligheten: 3 kvm
I tillegg disponerer boligen 1 bod i felles garasjeanlegg.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av Jo Henrik Stigen.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong. Boligblokk med bærende konstruksjoner, etasjeskillere og leilighetsskillende vegger i betong/ mur, flat takkonstruksjon antatt tekket med papp. Yttertak er ikke besiktiget.
Det er bindingsverk i mellomliggende fasadefelter. Leilighetene har adkomst via felles oppgang og heis. Grunnforhold kan som regel ikke fastslås med sikkerhet ved visuell kontroll. Det er grunn til å tro at bygningen er antatt fundamentert på faste og komprimerte masser med betong såler samt grunnmur av betong og eventuell fungerende drenering antas fra angjeldende byggeår.
Yttervegger over grunnmur som utvendig er forblendet med tegl samt kledd med panel.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder har badet fått tilstandsgrad 2 grunnet alder.
Det er påvist for en lang stund tilbake forekomst av skjeggkre i leiligheten, men selger har ikke observert det i senere tid. Det finnes for tiden ingen fullgod måte å bli kvitt skjeggkre på, men bestanden kan begrenses ved gjentatte behandlinger av skadedyrfirmaer, evt. bruk av limfeller, og regelmessig støvsuging. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til Høvlerigata 8!
Entré:
Romslig entré med lysmalte vegger, stort garderobeskap, porttelefon, hvit himling samt parkettgulv. I tilknytning til entreen er det en praktisk innebod på ca. 3 kvm.
Stue:
Stuen ligger i åpen løsning mot kjøkkenet, og sammen danner de et hyggelig og luftig allrom. Rommet får rikelig med lys fra store vindusflater. Fra stuen er det utgang til en meget koselig balkong på ca. 14 kvm med en fantastisk utsikt.
Kjøkken:
I overgangen mellom stue og kjøkken er det plass til spisebord, og kjøkkenet har et stilrent design med god skap- og benkeplass. Innredningen har hvite, profilerte fronter og laminatbenkeplate med underlimt kum i stål. Videre er kjøkkenet utstyrt med ventilator, benkebelysning og opplegg for oppvaskmaskin. Hvitevarer (kjøl/frys, oppvaskmaskin og komfyr) følger.
Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.
Bad:
Badet fremstår som pent og velholdt, med hvite fliser på veggene og en flott kontrastvegg med mørkere fliser på den ene veggen som ble lagt i 2019. Det er varmekabler i gulvet. Baderomsinnredningen har flotte, mørke fronter og består av en servant en skapløsning. Videre har badet et toalett, opplegg for vaskemaskin/tørketrommel og et dusjhjørne med skyvedør i glass. Vaskemaskin og tørketrommel kan følge ved avtale.
Soverom og garderobe:
Det er to gode soverom i leiligheten – med god plass til seng og garderobeskap.
Leiligheten har for øvrig lagringsplass i en innebod på ca. 3 kvm og i en disponibel bod på ca. 4 kvm i fellesområde i kjeller.
Balkong: Utgang fra stue til en balkong på ca. 14m2 med sol fra 14:30-22:30 og en fantastisk utsikt over Glomma. Det er montert markise og utelys samt fliser på gulvet samt god plass til utemøbler.
Oppgraderinger/påkostninger som er opplyst fra selger:
Bad: nye fliser på gulv og en vegg, ny innredning
Malt tak og vegger i stue/kjøkken og entre samt et
soverom

Oppvarming

Leiligheten blir oppvarmet med radiatorer tilknyttet sentralvarmeanlegg. Sameiet er tilkoblet fjernvarme. Varmekabler på badet.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Ferdigattest datert 26.11.09.
Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 26.11.09. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Seksjonering 19.05.2006
Erklæring avtale vedrørende overenskomst om rettigheter og plikter ved oppføring, drift og vedlikehold av frittliggende nettstasjon. Datert 03.02.2006.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et attraktivt boområde med sentral beliggenhet i Årnes sentrum. Det er gå- eller sykkelavstand til alle bymessige fasiliteter, skoler, barnehager, butikker, servicetilbud og offentlig kommunikasjon. Boligområdet er uformet som en integrert del av "stasjonsbyen" Årnes.
Leiligheten har en perfekt beliggenhet for deg som ønsker gangavstand til det meste av fasiliteter, da både barnehager, skoler i alle trinn, dagligvarebutikk og flere fasiliteter er en kort spasertur unna. Fra boligen får du også en flott utsikt over idylliske Glomma, med tilgang til brygge og fine turveier. Årnes har for øvrig fotballbane, skøytebane, lysløype, skiløyper, treningssenter og badeplass. Raumnes og Årnes IL har et godt og variert idrettstilbud med flere, flotte anlegg.
Rema 1000 og Bunnpris er nærmeste dagligvare – begge i kort gangavstand. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Amfi Årnes et variert utvalg. I Årnes finner man forskjellige butikker, hyggelige spisesteder og koselige puber. I tillegg ligger Jessheim Storsenter, Lillestrøm og Oslo sentrum godt innen rekkevidde. Nes Kulturhus, et moderne flerbrukshus med tre kinosaler og forskjellige kulturaktiviteter, ligger også i sentrum.
Kun 200 meter fra boligen finner du Årnes stasjon som tilbyr kollektiv transport via både buss og tog. Årnes stasjon betjener alle togene på Kongsvingerbanen, med blant annet jevnlige avganger til Asker/Oslo og Kongsvinger. En utvidet E16 gir god tilgjengelighet til både Oslo- og Gardermoregionen.
Nes rideklubb har et aktivt og profesjonelt hestemiljø, hvor det blant annet arrangeres knøttekurs, rideleir, stevner og juleshow. Nes Golfklubb holder til på Rommen Golfpark ved Vormsund, og i tillegg er det kort vei til golfanlegg på Hvam som ligger i vakre omgivelser. Av severdigheter kan Gamle Hvam og Nes Kirkeruiner anbefales. Nærområdet har utallige turmuligheter, og det er sykkelavstand til Veslesjøen, Sagstusjøen, Aulihøgda og området rundt Dragsjøen. I tillegg er det idylliske rekreasjonsarealer i omkringliggende parker.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 4.941 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Det medfølger garasjeplass i felles, lukket parkeringsanlegg. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via offentlig vei med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Boligen ligger i området regulert til sentrumsformål og boligbebyggelse i henhold til kommuneplanens arealdel 2019-2030.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 8 409,- pr. mnd. og inkluderer: Oppvarming via radiatorer (fjernvarme) og all forbruk av varmtvann, alle kommunale avgifter (også eiendomsskatt), bygningsforsikring, kabel-tv og bredbånd/fiber og avsetning til vedlikehold.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.20.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 3.700,- pr. år.
Boligen er tilknyttet HomeNet som leverandør av kabel-tv/internett og er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2019 beregnet til kr 722 821,- når eier er fast bosatt på eiendommen.(primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2 602 155,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 43 097,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 1 012 765,- pr. 31.12.2019
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader 4.199,-
Kapitalkost. lån 2 OBBK01 572,-
Kapitalkost. lån 1 OBOS01 3.638,-
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. Dette vil medføre en reduksjon i felleskostnadene med kr 3.638,-

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 3.513.897,- Av dette beløpet utgjør kr 1.012.765,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Irene Pauline Andreassen

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Årnes Passasjen Borettslag .
Borettslaget består av 59 leiligheter.
Dyrehold i alminnelighet er tillatt. : max ett dyr pr. leilighet.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Fastpris kr 50.000,-.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.000,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 60-0126/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Lillestrøm
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR60.20126

Dato

Sist oppdatert: 05. januar 2021 kl. 13:12

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.