Solgt: 4 410 000 kr

Lyshovden 46

4 190 000 kr
103 m²
3 soverom
Velkommen til Lyshovden 46!
Fyllingsdalen
Velkommen til Lyshovden 46! Flott 4-roms atriumhus med alt på ett plan. Garasje!
 • Prisantydning
  4 190 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  577 661 kr
 • Omkostninger
  8 626 kr
 • Totalpris
  4 996 287 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1975
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  103 m²
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  6 296 kr
 • Energimerke
  Gul F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til en flott 4-roms enderekkehus med svært god beliggenhet i borettslaget.
- Stor uteplass, enderekkehus med svært god beliggenhet
- Skjermet og naturskjønn beliggenhet med skog like i nærheten
- Fin stue med god plass til både sofagruppe og spiseplass
- 3 soverom
- Nydelig bad med tilhørende vaskerom, oppusset i 2016 med flislagte gulv med gulvvarme.
- 2 bad i boligen totalt
- Kort avstand til Oasen kjøpesenter med alle daglige servicetilbud, og kommende Bybane.
- Nærhet til skoler, barnehager, idrettsanlegg, buss og butikker.
- Fine og varierte turmuligheter på Løvstakken og Kanadaskogen like i nærheten.
- Bergen sentrum er bare 10 minutters kjøring unna, det samme med Flesland
- Veldrevet borettslag
- Svært barnevennlig

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Lyshovden 46, 5148 FYLLINGSDALEN
Kommunenummer 4601, gårdsnummer 22, bruksnummer 519, ideell andel 1/1
Andelsnummer 10, Wergeland Borettslag, organisasjonsnummer 953 615 975

Innhold

Totalt bruttoareal: 130 kvm
Totalt bruksareal: 120 kvm
Totalt primærrom: 103 kvm
Primærrom:
1. etasje 103 kvm: Stue, kjøkken gang, entrè, 2 bad,
vaskerom og 3 soverom
I tillegg disponerer boligen 3 antall utvendige boder.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 26.04.2021 utført av Atle Simon Kallestad.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av bindingsverkkonstruksjon. Fasaden er kledd med liggende og stående trekledning. Flatt tak. Yttertak er utvendig tekket med takpapp. Entrédør med glassfelter. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på.
Følgende punkter har fått tilstandsgrad 2:
Bad- med adkomst fra gang
- Helhetsvurdering: TG2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og avvik fra gjeldende forskrifter. Tettesjikt, vann og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Riss/sprekker i flisfuger observert i dusjsonen. Vindu uheldig plassert i våtsone. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 15 millimeter. Sluket er isolert inne i dusjsonen. Restlevetiden er usikker.
Bad- Med adkomst fra entrè
- Fallforhold (gulv): Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste en høydeforskjell på 6 mm. Fallet er mindre enn 1:50 i en avstand på 80 cm.
Vaskerom - Med adkomst fra bad
- Fallforhold (gulv): Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er med krysslaser på tilfeldig sted målt til ca. 5 millimeter, og vurderes som ikke tilstrekkelig for å hindre at vann kan renne ut i tilliggende arealer til våtrommet ved en eventuell lekkasje.
Kjøkken
Tilleggsinformasjon:
- Vannrør: Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner.
Tekniske anlegg. VVS anlegg
- Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsaklig vurdert ut i fra alder. Restlevetiden er usikker.
Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon
- Fasader ink. kledning: Stedvis kort avstand fra underkant av kledningen til terrenget. Kan gi forkortet levetid på ytterkledningen
Yttertak
- Tekkingsoverflate og undertak: Symptomer på slitajse og elde er registrert, selv om det ikke ble observert tegn på lekkasjer eller skader. TG2 er valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden. Restlevetiden er usikker.
Drenering
- Alder: Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men basert på alder er restlevetiden vurdert til å være usikker.
Stikkledninger og tanker
- Vann- og avløpsledninger (ink. stikkledninger): Utvendige vann- og avløpsrør har ukjent alder/tilstand. Anbefalt brukstid kan være passert. TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om tegn til skader ikke er registrert. Ytterligere undersøkelser anbefales.
Tilleggsinformasjon:
Radon
- Radon: Det er montert radonbrønn med avtrekksvifte. I følge huseier er det foretatt måling av radon og verdiene er innenfor statens anbefalte grenseverdi. Dokumentasjon er ikke fremlagt.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til Lyshovden 46! Flott 4-roms atriumhus med alt på ett plan, og inneholder følgende rom:
Entrè med god oppbevaringsplass bad speil skyvedører. Her er lyse, moderne vegger med fine flislagte gulv.
Kjøkken fra Huseby Kjøkkeninnredning fra 2017. Innredning med profilerte fronter, lyse moderne toner. Alle hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen. Stort kjøkken med god benkeplass.
Rekkehuset har 3 soverom, av god størrelse med plass til seng og skap.
Nydelig bad med tilhørende vaskerom, oppusset i 2016 med flislagte gulv med gulvvarme. Himling med downlights. Speil med overlys og stikkontakt over servant. Dusjhjørne med glassdører, og eget opplegg med god plass til vaskemaskin. Opplegg for vaskemaskin på vaskeromsdelen. Boligen har også et bad i andre enden.
Flott og romslig stue med god plass til både sofagruppe og spiseplass. Fra stuen har man utgang til en flott, stor uteplass. Her er sol fra tidlig morgen til rundt 19:30-20:00. Man sitter i naturskjønne omgivelser, skjermet og lunt.
Rekkehuset disponerer i tillegg tre utvendige boder.

Oppvarming

Peisovn med glassdør i stue og varmepumpe i gang. Øvrig oppvarming med elektrisitet.
Naturlig ventilasjon, med mekanisk avtrekk med ventil i vegg på bad og vaskerom. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 09.01.1974.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at midlertidig brukstillatelse ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Rekkehuset har en sentral og populær beliggenhet i Fyllingsdalen. Området er svært barnevennlig med lekeplass og fotballbane like i nærheten. Det er også gangavstand til flere skoler og barnehager.
Fra boligen er det kort avstand med bil til Oasen Kjøpesenter hvor man finner det aller meste av servicetilbud, blant annet dagligvarebutikker, vinmonopol, treningssenter, klesbutikker, tannlege, legesenter, restauranter og mye mer. På Oasen Kjøpesenter er det også bussterminal og taxiholdeplass. Det er for øyeblikket utbygging av bybanen til Fyllingsdalen som er planlagt ferdigstilt til neste år.
For den turglade er det flere flotte turmuligheter i området. Her kan man blant annet nevne Løvstakken.

Adkomst

Fra Bergen Sentrum kjører man mot Fyllingsdalen gjennom Løvstakktunnellen. Ta til venstre i den første rundkjøringen inn på J. L. Mowinckels vei og hold rett frem til du kommer til C. J. Hambros vei. Ta så til høyre inn på Lyshovden.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Lyshovden skole (1-7 kl.)
Fjellsdalen skole (1-7 kl.)
Sælen skole (1-7 kl.)
Lynghaug skole (8-10 kl.)
Ortun skole (8-10 kl.)
Fyllingsdalen videregående skole
Laksevåg og Bergen maritime vgs.
Barnehager:
Kidsa Ospeli (0-5 år)
Lekeklossen barnehage (3-6 år)
Lyshovden oppveksttun barnehage (0-5 år)
Se vedlagt nabolagsprofil. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 40 902 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Egen garasje i rekke på øverste på øverste parkeringsplass. Borettslaget har ordning for EL-lading på nederste garasjedekk.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan Fyllingsdalen. Regulerings- og bebyggelsesplan for boligfelt XI datert 20.04.2021.
Reguleringsplan under grunnen: Fyllingsdalen. Nordre Lyshovden, Bybanedepot i fjell. Dekningsgrad: 13.1%.
Hensynssoner i kommuneplan:
Veistøy: Gul sone med dekningsgrad 43,4%, og rød sone med dekningsgrad 7,4%.
Utsnitt av plan med kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 6 296,- pr. mnd. og inkluderer: Altibox tv/internett, dugnad, kommunale utgifter, vedlikehold, kommunale avgifter/eiendomsskatt og driftskostnader.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr 1073,-
Avdrag kr 1412,-
Driftsutgifter kr 3162,-
Altibox kr 499,-
Dugnad kr 150,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 14144,- pr. år. /14317 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Bergen Fiber AS som leverandør av kabel-tv og har avgift på
kr 499,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 833 918,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3 002 104,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 39 216,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 577 661,- pr. 20.04.2021
Total fellesgjeld for boligselskapet er 577 661,- pr. 20.04.2021 og lånevilkårene er:
Handelsbanken
Annuitetslån
Rentesats: 2.55% pa
Saldo per 20.04.2021: 35 237 365
Andel av saldo: 577 662

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.494,- (BOB)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500 pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4 776 787. Av dette beløpet utgjør kr 577 661,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Aase Karin Askildsen

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Wergeland Borettslag.
Borettslaget består av 61 leiligheter.
Forretningsfører er Bergen og Omegn Boligbyggelag, tlf.
Dugnad er frivillig.
Dyrehold er tillatt, men må søkes til styret.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie tilsammen en andel i borettslaget og tilknyttede borettslag. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Det har meldt seg søkere.
Borettslaget er tilknyttet Klare Finans AS sikringsfond som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. Forkjøpsrett er forhåndsutlyst, og er meldt søkere innen fristen.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 45 000,-
Tilrettelegging: kr 13.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger Bergen: kr 6.000,-
Fotopakke: kr 8900,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 70-0032/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Fyllingsdalen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR70.2132

Dato

Sist oppdatert: 28. mai 2021 kl. 16:30

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.