Solgt: 7 500 000 kr

Engene 71

7 700 000 kr
210 m²
6 soverom
Velkommen på visning i Engene 71
Rune Sirnes
Presenteres av
Rune Sirnes
Brakerøya / Bragernes
Spennende og stor enebolig med karakter og særpreg, samt svært sentral og fin beliggenhet.
 • Prisantydning
  7 700 000 kr
 • Omkostninger
  193 842 kr
 • Totalpris
  7 693 842 kr
 • Byggeår
  1910
 • Soverom
  6 soverom
 • Primærrom
  210 m²
 • Bruksareal
  326 m²
 • Tomteareal
  493,5 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Lysegrønn G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til visning i Engene 71.
Av kvaliteter kan nevnes:
- Stor og innholdsrik enebolig med særpreg og sjarm
- Boligen inneholder bla. seks soverom, nyere kjøkken og nyere baderom
- Boligen er omfattende påkostet og oppgradert i senere år.
- Boligen er opprinnelig fra 1910, med stort påbygg i bakgården fra 1974.
- Koselige uteplasser i bakgården.
- Gode parkeringsmuligheter på egen gårdsplass.
- Svært sentral og fin beliggenhet med kort gangavstand til alt

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Engene 71, 3011 DRAMMEN
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 113, bruksnummer 121, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 353 kvm
Totalt bruksareal: 326 kvm
Totalt primærrom: 210 kvm
P-rom 1. etasje: 78 kvm.: Entre, forstue/hall, dagligstue, vaskerom, kontor/soverom, toalettrom, stue/soverom.
P-rom 2. etasje: 132 kvm.: TV-stue, fire soverom, baderom, kjøkken, stue.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 11.05.21 utført av takstmann Jahn Otto Benjaminsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
1. etasje inneholder:
Entre: Fliser på gulv, malte vegger, malt panel i tak. Garderobeskap med speildører. Ny inngangsdør med elektronisk dørlås. De fleste rommene i 1. etasje har god takhøyde med ca. 275 cm.
Forstue/Hall: Laminat på gulv, tapet/panel på vegger, malt tak. Garderobeskap. Trappeoppgang.
Dagligstue: Laminat på gulv, malte vegger, malt panel i tak. Calimax pelletsovn. Skyvedør i glass til stue/soverom 2.
Vaskerom: Fliser på gulv, våtromsplater på vegger. Varmekabler. Dusjkabinett. Servant/utslagsvask. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Skyvedør i glass til kontor/soverom.
Kontor/Soverom 1/trimrom: Laminat på gulv, malte vegger, original panel i tak. Glassdør til bakhage/uteplass med jacuzzi som medfølger.
Toalettrom: Laminat på gulv, fliser på vegger, original panel i tak. Gulvvarme. Vegghengt toalett. Servant i seksjon med underskap.
Stue/soverom 2: Laminat på gulv, tapet på vegger, malt originalt panel i tak. Garderobeskap. Ny (og ubrukt) vedovn 2016.
2. etasje inneholder:
TV-stue: Laminat på gulv, malte vegger, malt original panel i tak. Skyvedør til stuen. Fra TV-stuen er det skyvedør til påbygget "ny" soveromsavdeling.
Soverom 3: Parkett på gulv, tapet/malte vegger, malt panel i tak. Skyvedørsgarderobe.
Soverom 4: Parkett på gulv, malte vegger/malt tapet på vegger, malt panel i tak. Garderobeskap.
Soverom 5: Parkett på gulv, malte vegger/malt tapet på vegger, malt panel i tak. Garderobeskap.
Soverom 6/Hovedsoverom: Parkett på gulv, tapet på vegger, malt panel i tak. Garderobeskap. Skyvedør til veranda.
Baderom: Fliser på gulv, våtromsplater på vegger, malt panel i tak. Dobbel servant i seksjon med under- og sideskap. Toalett. Badekar. Opplegg og klart for dusjkabinett/dusjhjørne. Pent baderom som ble pusset opp 2009.
Kjøkken: Laminat på gulv, tapet på vegger. Nytt, moderne og meget pent kjøkken med ny innredning fra 2018. Fjernstyrt led-lys i skap og skuffer. Integrerte hvitevarer som medfølger: stekeovn, komfyrtopp/induksjonstopp, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kjøle-/fryseskap. Benkeplate av kvartskompositt, slike benkeplater er svært slitesterke, vannbestandige og enkle å vedlikeholde. Nedfellbar USB lader og stikkontakter i kjøkkenbenk. Stål avtrekkshette. Åpen løsning mot stuen.
Stue: Laminat på gulv, malte vegger, malt panel i tak. Romslig og flott stue. Fin klebersteinsovn og avblendet peis. Trappenedgang.
Kjeller med ca. 195 cm. takhøyde. Kjelleren inneholder kjellergang, samt diverse kjellerrom og boder. Kjellertrappen var ny i 2020.
Loft, gode lagringsmuligheter, god takhøyde.

Byggemåte

Frittliggende enebolig oppført over to plan, pluss kjeller og loft. Boligen ble opprinnelig oppført i 1910, ble påbygget først ca. 1925 og senere med stort påbygg ca. 1970. Taket ble skiftet i 2006. Alle vinduene i boligens 1. etasje ut mot Engene og i tilbygg/soveromsfløy i 2. etasje, er nye fra 2020, med støydempende glass. Det ble lagt ny grunnmursplast rundt hele boligen i 2016. Boligens fasade ut mot Engene og gårdsrom ble malt høsten 2020.
Boligen er omfattende påkostet og oppgradert, spesielt innvendig hvor de fleste rom er pusset opp og fornyet. Boligen har nytt kjøkken fra 2018, og to nyere baderom fra ca. 2009. Elektrisk anlegg er oppgradert. Innvendig vann går i rør-i-rør-system.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten skriver takstmann at boligen er vesentlig påkostet over de senere år og fremstår som godt vedlikeholdt. Takstmann skriver at det allikevel må påregnes noe kostnader til utbedring, oppgradering og vedlikehold, men at dette stort sett dreier seg om normale aldringsskader og slitasje.
Tilstandsrapport med takst og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Meget velholdt og pen enebolig med særpreg og stil. Boligen er betydelig påkostet og oppusset, hvor en klart å finne en veldig fin balanse mellom moderne og gammelt. Boligen holder en bra standard.

Oppvarming

Ny (2016) peisovn i dagligstuen i 1. etasje. Calimax pelletsovn i dagligstue i 1. etasje. Klebersteinsovn i stuen i 2. etasje. Pipen er rehabilitert med nytt innvendig stålrør. Det er også en peis i stuen, men denne er koblet mot pipe som ikke er i bruk.
Gulvvarme i bade-/vaskerom og toalettrom. Ellers basert på elektrisk oppvarming med panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.
Det er også åpen peis i stuen, men denne er ikke koblet til pipeløp.
Drammensregionens Brannvesen var på tilsyn med fyringsanlegget i boligen i 2018, og fant under tilsynet ingen avvik/feil. Tilsynet gjaldt den ene pipen i boligen som er i bruk. Pipe nummer to er ikke rehabilitert.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår 1910.
Drammen kommunen opplyser at det foreligger ferdigattest fra tilbygg datert 31.07.1974, men ikke fra når boligen var nyoppført.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende en servitutt på eiendommen 20.11.1911. Servitutten har en bestemmelse om gjerdeplikt. Denne servitutten vil følge eiendommen og kjøpers bank vil få pant etter servitutten.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Verditakst: kr. 7.800.000,-.
Lånetakst: kr. 6.900.000,-.
Kopi av tilstandsrapport med takst og selgers egenerklæringsskjema fås som en del av salgsoppgaven. Budgivere forplikter seg til selv å sette seg nøye inn i dokumentene før bud inngis.
Integrerte hvitevarer på kjøkkenet, samt kjøle-/fryseskap medfølger, øvrige hvitevarer medfølger ikke.
Montert sentralstøvsuger.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen har en sentral, flott og allikevel tilbaketrukket beliggenhet på Brakerøya/Bragernes, med kort gangavstand til alt man kan ønske i sentrum.
Drammen sentrum med torget, kinoen og teateret innen kort gangavstand. For øvrig alle butikker og servicetilbud rett i nærheten. Restauranter og uteliv innen hyggelig spaseravstand. Gangavstand til Bragernesåsen med fine turveier, Åspaviljongen og Spiralen. Langs elven går hyggelige gangstier i elveparken med badeplass. Treningsanlegg med kunstgressbane på Marienlyst, samt kunstisbane på vinterstid. Drammensbadet sentralt på Marienlyst har helårsanlegg med badeland og treningstilbud.
Bussknutepunkt på torget, se www.brakar.no for rutetider. Bussforbindelse i Engene, kort gangavstand. Kort vei til påkjøring E18 retning Oslo. Gangavstand til togforbindelse (Brakerøya stasjon) med god kommunikasjon mot Oslo området, og til jernbanestasjon på Strømsø.
36 minutter med tog til Oslo fra jernbanestasjonen på andre siden av bybroen, eller fra Brakerøya stasjon. Flytog fra Drammen Jernbanestasjon, se www.flytoget.no

Adkomst

Fra sentrum/Bragernes Torg: Følg Engene retning mot Brakerøya. Eiendommen er beliggende på venstre side, like etter krysset Engene/Prins Oscars gate.
Fra Oslo: Ta av før motorveibrua og inn i første rundkjøring. Ta skrått frem og høyre ut av rundkjøring, ta første til høyre inn Hoffgaards gate, deretter andre til venstre. Du er da i Engene og eiendommen vil ligge på høyre side.
Det vil bli skiltet med visningsskilter i forbindelse med annonsert fellesvisning.

Barnehager, skoler og fritid

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune. Flere barnehager på Bragernes, nærmeste er Bragernes Strand Barnehage.
Bragernes barneskole. Børresen ungdomsskole. For detaljer se www.drammen.kommune.no
De fleste videregående skoler i Drammen sentrum. Høyskolesenter på Union Brygge med universitetsstatus.

Beskrivelse av tomt

Koselig hagetomt, selveier, på 493,5 kvm.
Tomten er opparbeidet med noe plen, gårdsplasser både foran og bak boligen og terrasse/verandaer. Skjermet bakgård. Gode solforhold på eiendommen, med sol til forskjellig tid på ulike soner av tomten.
Boligen har en skjermet, flott og sydvendt terrasseplatting fra 2018. I tillegg er det en stensatt terrassplatting rundt jacuzzi.
Fra det største soverommet i 2. etasje er det utgang til fin veranda, som var ny i 2014, her er det montert uplights.

Parkering

Veldig gode parkeringsmuligheter for flere biler på egen gårdsplass. Det er også mulig med parkering i bakgården for litt mindre biler.

Vei, vann og avløp

Eiendommen ligger til Engene, som er en offentlig/kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett avløp via privat slamavskiller. Kommunen har en generell hjemmel til å kreve at eiendommer med privat septikanlegg kobler seg til det offentlige avløpsnettet. Kontakt megler for ytterligere informasjon.
Eiendommen er tilknyttet kommunal vannledning. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er ikke regulert, men er i kommuneplanen avsatt/godkjent til nåværende boligbebyggelse. Kopi av kommuneplan kan fås v/henv. megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter: kr 7.410, pr. år (2021).
Det er installert vannmåler i boligen, og kommunale avgifter vil derfor variere av eget vannforbruk.
Renovasjonsgebyrer: kr. 3.645,- pr. år (2021)
Feie-/tilsynsgebyrer: ca. kr. 1.100,- pr. år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 34.000 kWh pr. år.
Boligen er forsikret i Gjensidige Forsikring og koster for selger kr. 11.733,- pr. år.
Telenor er internettleverandør og koster for selger kr. 699,- pr. mnd.
RiksTV er leverandør av TV-signaler og koster for selger kr. 469,- pr. mnd. Antenne og dekoder medfølger, kjøper må tegne eget abonnement.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 431 292,- ifølge Skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 5 152 651.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 7.893,842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-/kr.14.650,- for eneboliger/hytter mindre/større enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Alf Bjørnstad

Overtakelse

Etter nærmere avtale med selger.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til 0,75 % vederlag av salgssummen. Tilrettelegging: kr 14.900,-. Oppgjør: kr 5.550,-. Markedspakke: kr 14.750,-. Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-. Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0123/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.21123

Dato

Sist oppdatert: 25. mai 2021 kl. 14:01

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.