Solgt: 8 900 000 kr

Sandstuveien 8

8 950 000 kr
151 m²
3 soverom
Boligen har en nydelig stue med to avdelinger – spisestue og hovedstue. Begge rommene har ildsted.
Eirik Norheim
Presenteres av
Eirik Norheim
Bekkelaget/Holtet
Unik og sjelfull 1/2 part av horisontaldelt tomannsbolig - Solrik hage - Utsikt - Garasje
 • Prisantydning
  8 950 000 kr
 • Omkostninger
  225 092 kr
 • Totalpris
  9 125 092 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1924
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  151 m²
 • Type
  Halvpart horisontaldelt bolig
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Sandstuveien 8 er en meget sjarmerende 1/2 part horisontaldelt tomannsbolig fra 1924. Beliggenheten er upåklagelig, og det tilhører en solrik oase av en hage. I tillegg er det fjordutsikt fra flere rom. Det er garasje, og det er plass for biler på gårdsplassen. Boligen har en spennende planløsning og er jevnlig vedlikeholdt. Alle oppgraderinger er gjort med respekt for husets egenart, og ingenting er overlatt til tilfeldigheter. Det er valgt materialer av ypperste kvalitet, med fokus på å skape en estetisk kombinasjon av moderne løsninger og originale detaljer.
I andre etasje er det entré med utgang til balkong, samt nydelig stue og spisestue med ildsted. Etasjen har også forstue, kjøkken, soverom og bad. Loftetasjen har, loftstue, bad, to pene soverom og et stilig innredet kontor.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Sandstuveien 8, 1178 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 151, bruksnummer 13, seksjonsnummer 2

Innhold

Totalt bruttoareal: 164 kvm
Totalt bruksareal: 152 kvm
Totalt primærrom: 151 kvm
Primærrom:
1. etasje 8 kvm:
Inngang via felles inngangsparti som inneholder entré/trappegang.
2. etasje 96 kvm:
Trappegang, dusjbad/wc, soverom, kjøkken, TV-stue/allrom, spisestue og stue
Loft 47 kvm:
Hjemmekontor m/trapp, gang, bad og 2 soverom. Loftets gulvareal er 56 kvm.
Sekundærrom:
2. etasje 1 kvm:
Kott
Det medfølger bod i kjeller på ca 5 kvm med utvendig atkomst via overbygget trapp.
Garasje på 14 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 14.02.2020 utført av Taksator AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Horisontaldelt tomannsbolig, oppført i 1924 og tilbygget i 2000. Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong- og trekonstruksjoner, med betongsåle antatt fundamentert til faste masser/fjell. Grunnmur av betong med sparestein, med yttervegger i reisverk som utvendig er kledd med stående kledning og etterisolert. Vegger i tilbygde deler i isolert bindingsverk. Trebjelkelag som etasjeskillere, som trolig er isolert med stubbloftsfyll. Vinduer og balkong-/verandadører med isolerglass fra ca.1990 samt vinduer i tilbygde deler som er fra ca. 2000. Taket er saltak i trekonstruksjon som er tekket med takstein/teglstein.
Garasje med støpt gulv/-plate. Vegger i åpent bindingsverk med vindsperreduk og med utvendig stående kledning. Saltak i trekonstruksjon som er tekket med takstein/teglstein. Leddport med åpner. Lagringsloft med atkomst via nedfellbar stige. Støpt plate er lengre enn garasjen, og garasjen er montert på klosser slik at den kan flyttes noe bakover.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven, og interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Kort fortalt
- Innholdsrik og sjarmerende bolig.
- Halv horisontaldelt tomannsbolig.
- Parkering i garasje og på tomt.
- Nydelig, inngjerdet hageområde.
- Frodig, med optimale solforhold.
- Trygg, fin boltreplass for de minste.
- Balkong, altan med fjordutsikt.
- Trapperom/entré med balkong.
- Lyst og pent innredet kjøkken.
- Åpning mot en nydelig spisestue.
- Rommet har peisovn og fjordutsikt.
- Åpent videre inn mot romslig stue.
- Stuen har vedovn og dør til altan.
- Alle rommene har store vinduer.
- Rikelig med naturlig gjennomlys.
- Tv-krok i forstue og i loftetasjen.
- Tre(to) soverom med plassbygde skap.
- Kontor med plassbygd innredning.
- To meget delikat innredede bad.
- Boligen har gode lagringsmuligheter.
- Elanlegg med jordfeilautomater.
Entré
Det er felles, flislagt inngangsparti i første etasje, med varmekabler i gulvet. Herfra går det trapp videre opp til boligen. Trapperommet/entreen i andre etasje gir et meget godt førsteinntrykk av boligen, med parkettgulv, lysmalte panelvegger og hvitt paneltak. Hele boligen er lys og luftig, noe som også gjelder entreen. Her er det doble dører ut mot en koselig luftebalkong, og det er vinduer på to sider. I tillegg har rommet en praktisk nisje med plass for garderobeskap.
Kjøkken
Boligen har et lyst og trivelig kjøkken med åpning inn mot spisestuen. Her kan du sosialisere med familie, eller gjester, mens du lager mat, og det er rikelig med arbeidsplass. Gulvet har parkett, veggene har lysmalt panel og taket har hvitt panel. Et stort vindu sørger for rikelig med naturlig lys i rommet, og det er også god belysning i taket.
Innredningen passer fint til boligens originale stil, med hvitmalte, profilerte fronter og en heltre benkeplate med nedfelt kum. Det er montert fliser mellom benk og overskap. I tillegg er det fliser bak kokesonen, og benken ved siden av er også flislagt. Over kokesonen er det ventilator, og det er nisje for komfyr. Innredningen har også opplegg for oppvaskmaskin og nisje for kjøl/frys.
Stue, spisestue og forstue
Boligen har en nydelig stue med to avdelinger – spisestue og hovedstue. Rommene har parkettgulv, lysmalte panelvegger og hvitt paneltak. Det er store vinduer på tre sider, noe som gir et fantastisk gjennomlys, og fra flere av vinduene har du utsikt mot fjorden.
Spisestuen har downlights i taket, og rommet har også en ny, stemningsfull peisovn fra 2020. Åpning inn mot både hovedstue og kjøkken gir en luftig og sosial romfølelse. Hovedstuen har også ildsted – en koselig, eldre vedovn, og det er doble dører ut mot en solrik altan.
I tillegg har boligen en koselig forstue, også den med parkettgulv, downlights, lysmalte panelvegger og hvitt paneltak. Her har nåværende eier innredet med sofa og tv, en smart løsning som gir litt ekstra privatliv for familien. Det er også plass for en liten tv-krok i mellomgangen i loftetasjen.
Bad/wc/vaskerom
Badet på loftet ble pusset opp i 2016 og har en helt unik atmosfære. Gulvet har historiske fliser med lun gulvvarme, og panel på veggene er malt i fargen morgendis. Innredningen passer perfekt til rommet og har servant, mahogniplate og malte underskap. Over servanten er det speil og pen belysning. I tillegg har badet et deilig badekar i kobber, noe som gir en helt spesiell varme til rommet. Det er også et veggmontert toalett på badet.
Badet i hovedetasjen er fra 2000, med toalett fra 2016, og har en følelse av historie og eksklusivitet med innredning av engelsk porselen. Det er lyse, delikate fliser på gulv og vegger, og den flislagte dusjnisjen har regnfallsdusj i tillegg til hånddusj. Rommet har også gulvvarme, så her er det deilig å starte dagen på kalde morgener. I tillegg er det veggmontert servant med speil og lys over, samt egen nisje med et veggmontert toalett.
Soverom og garderobe
Boligen har tre (to godkjente) meget pene soverom – to i loftetasjen og ett i hovedetasjen. Alle soverommene har god størrelse og flotte, plassbygde skap. Skapene på hovedsoverommet er fra 2016. Hovedsoverommet har husets flotteste utsikt, i tillegg til rikelig med skapplass selv for den som virkelig interesserer seg for klær! Her er det godt å våkne hver morgen.
Soverommene har parkett på gulvene og lysmalt panel på vegger og i tak. I tillegg får rommene rikelig med naturlig lys fra store vinduer. I loftetasjen er det også et stilig kontor med plassbygde hyller og arbeidsbenker fra 2015/2016. Kontoret har skråtak, og det er takvindu strategisk plassert over den ene arbeidsbenken. I tillegg er det store mønevinduer, så rommet har nok lys.
Ellers har boligen rikelig med oppbevarings- og lagringsplass rundt omkring. Det er nisje for skap i entreen, samt god plass for sko. I alle kneveggene er det bodplass som egner seg fint for lagrings av kofferter, bagger, soveposer og lignende. I andre etasje er det en liten bod som passer fint for lagring av ting som brukes ofte, og ellers er det lagringsplass i kjellerbod og på loft over garasjen.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med varmekabler i felles inngangsparti i 1. etasje, samt i bad på loft og dusjbad (med unntak av forhøyet gulv ved toalett). Elektriske panelovner ellers. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.
Boligen varmes opp med elektrisitet, herunder gulvvarme, supplert med vedfyring. Det er ildsted i hovedstue og spisestue, og spisestuen har en ubrukt peisovn fra 2020. Det elektriske anlegget er oppgradert og har jordfeilautomater. I tillegg har boligen en 200 liters varmtvannsbereder fra 2016 plassert på loftet.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 18.09.1924, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.
Det foreligger sluttnotat vedr. tilbygg, saken er henlagt uten ferdigattest.
Det foreligger tillatelse til oppføring av garasje datert 30.07.20.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.
Kontor og 1 soverom på loft er er opprinnelig byggemeldt som "loftsrom" jf. byggetegninger, og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
301/151/13/2:
15.03.1938 - Dokumentnr: 2847 - Best. om vann/kloakkledn.
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Overført fra: Knr:0301 Gnr:151 Bnr:13
Gjelder denne registerenheten med flere
21.10.1974 - Dokumentnr: 20546 - Best. om vann/kloakkledn.
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Overført fra: Knr:0301 Gnr:151 Bnr:13
Gjelder denne registerenheten med flere
21.12.1983 - Dokumentnr: 40499 - Rettigheter iflg. skjøte
Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Overført fra: Knr:0301 Gnr:151 Bnr:13
Gjelder denne registerenheten med flere
22.12.1987 - Dokumentnr: 86118 - Best. om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:151 Bnr:14 Snr:1
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:151 Bnr:14 Snr:2
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:151 Bnr:297
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: Knr:0301 Gnr:151 Bnr:13
Gjelder denne registerenheten med flere
24.04.2014 - Dokumentnr: 324415 - Bestemmelse om veg
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Sandstuveien godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde
Plikt til fremtidig vederlagsfri avståelse av veggrunn til Oslo kommune
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: Knr:0301 Gnr:151 Bnr:13
Gjelder denne registerenheten med flere
10.11.2014 - Dokumentnr: 976179 - Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:151 Bnr:355
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra kommunen
Overført fra: Knr:0301 Gnr:151 Bnr:13
Gjelder denne registerenheten med flere
10.11.2014 - Dokumentnr: 976179 - Best. om vann/kloakkledn.
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:151 Bnr:355
Bestemmelse om felles stikkledninger for vann og avløp for gnr. 13 og bnr.355
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra kommunen
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:0301 Gnr:151 Bnr:13
Gjelder denne registerenheten med flere
21.01.2020 - Dokumentnr: 2008394 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Eiendomsmegler Krogsveen AS
Org.nr: 950 007 613
Elektronisk innsendt
20.09.2016 - Dokumentnr: 851252 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 2
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning og grunn
Sameiebrøk: 5859/10000

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et meget attraktivt, rolig og veletablert villastrøk på Bekkelagshøgda i Oslo kommune, like ved Holtet, Brannfjell og Ekebergsletta. Her bor du landlig og rolig, samtidig som det er kort vei til byen. Det er også nærhet til sjøen og fantastiske turmuligheter. Fra boligen er det kort gangavstand til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, butikker og idrettsanlegg.
Det er flere idrettslag i nærområdet, blant annet Bekkelaget, KFUM og Nordstrand IF. Bekkelaget sportsklubb har et fantastisk tilbud innen de fleste idrettsgrener for barn og ungdom. I tillegg er det tennisklubb i Jomfrubråtveien, og du har også Ormøya roklubb og Bundefjorden seilforening i rekkevidde. I tillegg har området EKT Rideskole og Husdyrpark. De fleste av disse aktivitetene ligger bare 5-10 min gange fra eiendommen.
Brannfjell er et av de første skogsområdene i hovedstaden som blir bart på vårparten. Det er stier over hele åsen, alt fra brede lysløyper til trange skogstier og svabergpartier. Ekebergsletta og Skulpturparken på Ekeberg gir også gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter.
Ballsletta er et yndet turmål med aktiviteter som Ridesenter, Minigolf og diverse andre muligheter for barna. Det er også kort vei til fjorden med flere populære badeplasser langs Bunnefjorden, inkludert Nordstrand Bad, Katten og Sydstranda på Ulvøya med det kjente stupetårnet. Østmarka ligger bare en liten kjøretur på 10 minutter unna med ubegrensede turmuligheter sommer og vinter, kanoutleie på Nøklevann og fiskemuligheter.
Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Kiwi, Rema 1000 og gourmetbutikken Jacobs på Holtet. I tillegg har du Joker, en hyggelig nærbutikk som også har åpent på søndager. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til Sæter, Manglerud og Lambertseter kjøpesenter som alle innehar et godt og variert utvalg butikker og forretninger.
Området byr på offentlig kommunikasjon i form av buss, trikk og T-bane. Nærmeste holdeplass for 74-bussen ligger ca. 2 min unna, og trikkestopp ligger ca. 5 minutter unna. I tillegg er det kun ca. 15 minutter til T-bane. Ved å benytte bil tar det ca. 4 min til Ryen, 4 min til Lambertseter, 7 min til Oslo S, 10 min til Hvervenbukta og 33 min til Oslo Lufthavn.
Fra eiendommen er det gangavstand til Bekkelaget barneskole og Brannfjell ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, blant annet Holtet og Lambertseter videregående skoler, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Adkomst

Sandstuveien 8 ligger i strekket mellom Jomfrubråtveien og Ekebergveien.

Barnehager, skoler og fritid

Flere barnehager i nærområdet.
I følge utdanningsetaten sogner Sandstuveien 8 til Bekkelaget skole.
Kort vei også til Brannfjell ungdomsskole, samt Holtet og Kongshavn videregående skole.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 755 kvm. Hagearealet er fordelt mellom seksjonene iht. vedtekene datert 04.03.2020 og seksjoneringen tinglyst 16.09.2016.*
Boligen disponerer en frodig del av hagen - en nydelig oase med kjøkkenhage, bærbusker og frukttrær. Her er det deilig gressplen hvor barna kan boltre seg i lek og moro, og solforholdene er optimale. Når kirsebærtreet blomstrer om våren, etterfulgt av peonene tidlig på sommeren, er hagen spesielt idyllisk. Da er det godt å vite at man har hele sommeren foran seg.
Fra stuen i leilighetens hovedetasje er det utgang til en fin altan på ca. 8 kvm. Altanen har meget gode solforhold, samt fredfull utsikt mot fjorden. Her er det fint å sitte på varme sommerdager. I tillegg er det en koselig, liten balkong på ca. 2,5 kvm med utgang fra trapperom/entré i hovedetasjen.
*Hagen til sameiet er delt i h.h.t. seksjonering med dagbok nr. 851252 av 16.09.2016. I vedlegg til vedtektene datert 04.03.2020 er det laget en utomhusplan med en midlertidig hagefordeling som er gjeldende for sameiet frem til bakenforliggende eiendom bebygges. Når bakenforliggende eiendom bebygges gjelder hagefordelingen i seksjoneringen.

Parkering

Det ble bygd enkelgarasje i 2015/2016. Det er også plass for to ytterligere to biler på steinbelagt gårdsplass. Se også vedlate utomhusplan datert 04.03.2020. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
*Hagen til sameiet er delt i h.h.t. seksjonering med dagbok nr. 851252 av 16.09.2016. I vedlegg til vedtektene datert 04.03.2020 er det laget en utomhusplan med en midlertidig hagefordeling som er gjeldende for sameiet frem til bakenforliggende eiendom bebygges. Når bakenforliggende eiendom bebygges gjelder hagefordelingen i seksjoneringen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei Sandstuveien. Stikkveien fra Sandstuveien er privat og vedlikeholdet fordeles mellom brukerne.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-4106 datert 22.09.2004 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
I Ekebergveien 118 - 120 er det igangsatt planarbeid for oppføring av omsorgsboliger (Bekkelaget Seniorlandsby).
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke regnskap eller budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostander bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter.
Det er ikke beregnet eiendomsskatt for seksjonene. Kjøper må regne med at det vil bli beregnet eiendomsskatt i 2021.
Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2019 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner. Megler har ikke fått opplyst at det er eiendomsskatt på eiendommen , men basert på eiendommens ligningsverdi antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt på ca 7.550,- dersom boligen benyttes som primærbolig. Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret for nærmere informasjon om beregning av avgiftsgrunnlag og eiendomsskatten.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 24.300,- pr. år. / 26.100 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 14.538,- for begge seksjonene.
Kommunale avgifter for 2020 utgjør kr. 25.797,08 for begge seksjonene.
Årlig forsikringspremie og kommunale avgifter belastes seksjoenne med følgende fordeling. Snr. 1 - 45% og snr. 2 - 55%.
Boligen er tilknyttet Viken Fiber som leverandør av kabel-tv/internett og har avgift på kr 1.059,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Securitas alarmselskap som koster kr 7.656,- pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 2 222 172,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 7 999 819,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 9.175.092,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Magnus Reymert Thorn

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sandstuveien 8 sameie, med sameiebrøk 5859/1000.
Sameiet består av 2 seksjoner.
Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke regnskap eller budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostander bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter.
Dugnad samt vask av felles inngangsparti må påregnes.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Konferer med megler for mer informasjon.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil forsikringsselskapet behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.500,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Eksklusiv salgsoppgave: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0009/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.209

Dato

Sist oppdatert: 03. desember 2020 kl. 13:23

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.