Solgt: 3 360 000 kr

Prost Stabels Vei 193

3 100 000 kr
79 m²
2 soverom
Velkommen til Prost Stabels vei 193! Innbydende og ikke minst hyggelig rekkehus over 3 etasjer.
Kari Killi
Presenteres av
Kari Killi
Holt Vestvollen
Attraktivt midtrekkehus beliggende i et populært boligfelt sentralt på Skedsmokorset|Solrike uteplasser|Garasje
 • Prisantydning
  3 100 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  222 491 kr
 • Omkostninger
  8 870 kr
 • Totalpris
  3 591 361 kr
 • Byggeår
  1989
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  79 m²
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 809 kr
 • Energimerke
  Rød E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Innholdsrikt rekkehus med en god intern beliggenhet i et populært og meget barnevennlig område sentralt på Skedsmokorset. Boligen er fordelt over tre plan og har en arealeffektiv planløsning med blant annet en klassisk åpen stue- og kjøkkenløsning, loftstue innredet til gjesterom/kontor og soverom, en underetasje med et romslig bad, stort hoved soverom og godt med lagring. Garasjeplass medfølger. Godt med gjesteparkering.
Det som skiller seg ut ved denne eiendommen er den sentrale dog tilbaketrukne beliggenheten med store og private uteområder med sol fra morgen til kveld.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Prost Stabels Vei 193, 2019 SKEDSMOKORSET
Kommunenummer 3030, gårdsnummer 21, bruksnummer 41
Andelsnummer 48, Vestvollhagan Borettslag, organisasjonsnummer 948 026 899

Innhold

Totalt bruttoareal: 89 kvm
Totalt bruksareal: 81 kvm
Totalt primærrom: 79 kvm
Primærrom:
Underetasje: Bad, trapperom og soverom: 31 kvm
1. etasje: Stue/kjøkken og entré: 33 kvm
Loftsetasje: Innredet rom, innredet soverom og trapperom: 15 kvm
Sekundærrom:
Bod: 2 kvm
I tillegg disponerer boligen 1 utvendig bod ved inngangsparti.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 24.10.2019 utført av Jo Henrik Stigen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i trebindingsverk utvendig kledd med panel og etasjeskillere i tre. Saltak tekket med takstein.
2-lags vinduer fra 1988 og Velux takvinduer fra 2019.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
- Gulv og vegger på bad har fått TG2 gunnet alder og foventet levetid.
- Kjøkkenet har fått TG2 grunnet alder og bruksslitasje. Det ble registrert fukt ved oppvaskmaskin på befaringsdag. Ved ny befaring 24.10.2019 har kunde skiftet gulv foran oppvaskmaskin og det ble ikke registrert fukt. Kunde informerer at ventilator er defekt, den skal skiftes før overtagelse.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Innholdsrikt rekkehus med en god intern beliggenhet i et populært og meget barnevennlig område sentralt på Skedsmokorset. Boligen er fordelt over tre plan og har en arealeffektiv planløsning med blant annet en klassisk åpen stue- og kjøkkenløsning, loftstue innredet til gjesterom/kontor og soverom, en underetasje med et romslig bad, stort hoved soverom og godt med lagring. Det som skiller seg ut ved denne eiendommen er den sentrale dog tilbaketrukne beliggenheten med store og private uteområder med sol fra morgen til kveld.
Selger har i sin eiertid, siden 2015 lagt nye gulv, lister og malt store deler av boligen. Ny terrasse oppført på boligens for og bakside ble oppført i 2014. Anlegg med automatsikringer. Kontroll av det elektriske anlegget ble utført i 2019. I tillegg er det i forbindelse med borettslaget skiftet en del kledning, flere vinduer er skiftet og fasaden er malt. Velux vinduer er skiftet i 2019.
Utgang fra soverom til terrasse med adkomst til hage. Terrassen er på hele med 35 kvm. Her er det gode solforhold fra morgen til midt på dagen. Kveldssol kan nytes på romslig og privat adkomst terrasse med tregulv, med en størrelse på ca. 28 kvm, hvor det også er en utvendig bod på ca.5 kvm. Utgang fra stue til en luftebalkong på ca. 2 kvm.
Bad med fliser på gulv og vegg fra 2007. Det ble rutinemessig søkt etter fukt i badeveggen med fuktindikator (MMS Protimeter) på befaringen og det var ikke unormale utslag som indikerer skjult svikt. Normal aldersslitasje. Varmekabler i gulv. Innredningen består av et underskap, servant, speil med lys, stikk på vegg og en dusjsone med dusjing direkte på gulv og vegg. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel og det er tilkoblet et vegghengttoalett.
Hvit profilert kjøkkeninnredning med laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum med 1-greps blandebatteri. Fliser mellom over og underskap. Det er tilkoblet en oppvaskmaskin, komfyr og det er tilkoblet en ventilator over kokeplass. Hvitevarer på kjøkkenet medfølger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med enkelte panelovner, gulvvarme på badet. Boligen har pipeløp, men det er ikke montert noe varmekilde. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 30.01.1989.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
- nr 193 - svikt i baderomsgulv i kjeller
- en del småarbeider gjenstår
Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Det er uklart om loftsetasjen opprinnelig byggemeldt som uinnredet eller loftsstue, jf. bygningstegninger. Rommene er trolig ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger i et populært og veletablert boligområde på Holt Vestvollen på Skedsmokorset. Dette er et svært barnevennlig boligområde, med flere felles lekeområder i direkte nærhet og ingen gjennomgangstrafikk.
Skedsmokorset har bl.a.Skedmso Senter med det du trenger av tilbud i hverdagen, 2 treningssentre og flere andre servicetilbud. Det er kun 10 min med bil til Lillestrøm sentrum med alle bymessige fasiliteter. Fra eiendommen er det gang og sykkelvei ned til Kjeller og Lillestrøm.
Området byr på flere aktiviteter som blant annet en alpinbakke på Tuterud og ridesenter ved Skedsmo kirke. Skedsmokorset har flere flotte idrettsanlegg og kan bl.a. by på fotballbaner, håndballhall, flere treningssentre og flotte turområder i Tæruddalen.
Det er gode bussforbindelser til Oslo og omegn. Med bil: Gardermoen ca. 20 min, Lillestrøm ca. 10 min og Oslo ca. 20 min. Sentralt beliggende i forhold til E6.

Barnehager, skoler og fritid

Toppen barnehage (1-6 år) 1 km
Holthagen barnehage (1-5 år) 1 km
Solhaug barnehage (1-5 år) 1.4 km
Grunnskolen Oslo Kristne Senter (1-10 kl.) 1.5 km
Brånås nærmiljøsenter (1-7 kl.) 1.7 km
Sten-Tærud skole (1-10 kl.) 2 km
Åsenhagen skole (1-7 kl.) 3.4 km
Lillestrøm videregående skole 5.4 km
Skedsmo videregående skole 5.6 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 38.713,8 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Garsjeplass i felles garasjerekke som medfølger leiligheten. Ellers parkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Boligen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for Holtområdet datert 06.04.1984 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 05.04.1984.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter, grunnpakke kabel-tv og internett fra GET, felles byggningsforsikring, betjening av fellesgjeld, drift og vedlikehold av borettslaget.

Kommunale utgifter

Felleskostnadene er kr 4.809,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, grunnpakke kabel-tv og internett fra GET, felles byggningsforsikring, betjening av fellesgjeld, drift og vedlikehold av borettslaget.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 8.000,- pr. år. / 6.500 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv og har en utgift på kr. 176 i mnd. Grunnpakken er inkl. i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 4.744,- pr. år. Alarmen medfølger i handelen.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 865.338,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.115.216,80. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 33.894,- pr. 31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 222.491,- pr. 30.09.2019
Total fellesgjeld for boligselskapet er 26.755.350,- pr. 30.09.2019 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 12135553903, DNB BANK ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 30.09.2019: 2.55% pa.
Antall terminer til innfrielse: 93
Første termin/første avdrag: 30.03.2018 ( siste termin 30.12.2042 )
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. kr 222.491,- av fellesgjelden kan innløses. Dette vil medføre en reduksjon i felleskostnadene med kr 1.017,-.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.188,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 650,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 3.331.361,-. Av dette beløpet utgjør kr 222.491,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Linda Endresplass og Tommy Andre Kjellemo

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Vestvollhagan Borettslag.
Borettslaget består av 118 leiligheter.
Forretningsfører er BORI Boligbyggelaget Romerike, tlf. 63 89 02 30
Styreleder er Robert Sundt Espeland, tlf. 906 41 709
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Foretatt påkostninger de senere år:
2012-2014: Oppgradering av grøntarealene, utskiftning av gulv på balkonger, oppsett av utvendig belysning på garasjene, generelt bygningsvedlikehold.
2013-2016: Nye feiestiger på tak, noe panelutskiftning, maling/beising av samtlige boliger til ny farge.
2016: Nytt postkassestativ og felles hyggeplass der det er lagt platting og levegger rett utenfor boligen.
2018: Utskfting av diverse vinduer og terrassedører.
Planlagte påkostninger:
Generelt vedlikehold.
Styret ser på løsninger for el-bil lading.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget har første prioritets forkjøpsrett og medlemmer av boligbyggelaget Bori har andre prioritets forkjøpsrett. Skedsmo Kommune har tinglyst forkjøpsrett. Forkjøpsretten er parallellutlyst.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 35.000,-
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 16.500,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 59-0126/19
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Skedsmokorset
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR59.19126

Dato

Sist oppdatert: 30. oktober 2020 kl. 12:28

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.