Solgt: 3 270 000 kr

Prost Hallings vei 2

3 300 000 kr
56 m²
2 soverom
Velkommen til Prost Hallings vei 2 - Presentert av Christoffer Fraurud i Krogsveen
Julia Hald
Presenteres av
Julia Hald
Teisen Park
Lys og pent oppusset 3-roms med kvadratsmart planløsning og balkong. Veldrevet borettslag. Ingen dok. avgift!
 • Prisantydning
  3 300 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  70 331 kr
 • Omkostninger
  8 957 kr
 • Totalpris
  3 349 288 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1953
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  56 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 347 kr
 • Energimerke
  Rød G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Vi har gleden av å presentere denne flotte og arealeffektive 3-roms leiligheten med en romslig, innglasset balkong vendt mot vest. Kjøkkenet, som var nytt i 2017, er i åpen løsning med stuen. Rommet drar nytte av leilighetens hjørnebeliggenhet i blokka med store vinduer på to av veggflatene. Stue/kjøkken, boligens to soverom og entréen ble sparklet og malt i 2016/2017, og både i entré og på bad er det gulvvarme. Badet er flislagt, og har opplegg for vaskemaskin. Medfølgende leiligheten er for øvrig tre boder.
Leiligheten er beliggende i et attraktivt borettslag på Teisen, med flotte parkmessige fellesområder. Gangavstand til gode service- og kollektivtilbud.
Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Prost Hallings vei 2, 0666 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 138, bruksnummer 48
Andelsnummer 367, Teisen Park Borettslag, organisasjonsnummer 952 556 819

Innhold

Totalt bruttoareal: 73 kvm
Totalt bruksareal: 66 kvm
Totalt primærrom: 56 kvm
Primærrom:
Entré, bad, stue/kjøkken og to soverom: 56 kvm
Sekundærrom:
Innglasset balkong: 10 kvm inkludert veggen mellom balkongen og stuen. Gulvarealet på balkongen er 7 kvm.
I tillegg disponerer boligen tre boder. To av disse er i kjelleren og måler ca. 1 og 4,5 kvm. Den tredje er på loftet og har ca. 3,5 kvm gulvflate (skråhimling).
Vedlagt plantegning er ikke målbar. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 14.02.2020 utført av Erik Øyum. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i bærende betongkonstruksjoner. Teglforblendet.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.
Badet er vurdert til TG2 da det ikke er fremlagt dokumentasjon på oppbygging. Uten dokumentasjon får ikke takstmann vurdert annet enn overflater og tilgjengelige installasjoner, så det tas et generelt forbehold om membranløsninger, tilkobling til sluk etc. Utover dette er alle øvrige punkter vurdert til TG1.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Vi har gleden av å presentere denne flotte og arealeffektive 3-roms leiligheten med en romslig, innglasset balkong vendt mot vest. Kjøkkenet, som var nytt i 2017, er i åpen løsning med stuen. Rommet drar nytte av leilighetens hjørnebeliggenhet i blokka med store vinduer på to av veggflatene. Stue/kjøkken, boligens to soverom og entréen ble sparklet og malt i 2016/2017, og både i entré og på bad er det gulvvarme. Badet er flislagt, og har opplegg for vaskemaskin. Medfølgende leiligheten er for øvrig tre boder.
Nærmere innhold:
Entré:
Lysmalt entré med flislaminat på gulv samt gulvvarme. Veggene ble sparklet og malt i 2016/2017. I entréen er det god plass til klesavheng og skotøy, og det er montert en plassbygget skyvedørsgarderobe med speilfronter. Porttelefon med kamera er installert ved ytterdøren. Videre fra entréen er det adkomst til alle boligens øvrige rom, noe som underbygger den gode planløsningen.
Stue:
Pen stue med 3-stavs parkett på gulv. Veggene ble sparklet og malt i 2016/2017, i en tidløs nyanse som står fint til rommets øvrige flater. Stuen er i åpen løsning med kjøkkenet, men de to bruksområdene er adskilt med kjøkkeninnredningens utforming. Rommet drar nytte av leilighetens hjørnebeliggenhet i blokka, med store vindusflater på to av veggene. I tillegg er det et vindu i balkongdøren.
Balkong:
Romslig og innglasset balkong vendt mot vest. Balkongen måler ca. 8 kvm, og er med andre ord av fin størrelse. Her er det plass til utemøblement som en sittegruppe og grill. I 2019 ble det lagt nye terrassebord på gulvflaten.
Kjøkken:
Flott kjøkken fra 2017 i åpen løsning med stuen. Innredningen er fra IKEA og har hvite, profilerte fronter og benkeplate i laminat. Kjøkkeninnredningens utforming deler rommet inn i en kjøkkensone og en stuesone, og langs den ene benkeplaten er det sitteplasser. På kjøkkenet er det for øvrig godt med skap- og benkeplass. Av hvitevarer er det nisje til en innebygget stekeovn og mikroovn i høyskap, induksjon platetopp, integrert kjøleskap/fryser og oppvaskmaskin. Det er 3-stavs parkett på gulv og veggflatene ble sparklet og malt i 2016/2017.
Bad:
Flislagt bad med gulvvarme og opplegg for vaskemaskin. Innredningen består blant annet av en dusjnisje med glassdører. Videre har man et gulvstående toalett med spareknapp og en servant med underskap. Over servanten er et speilskap samt belysning, og det er montert et skap for ekstra oppbevaring på den ene veggflaten. Leilighetens varmtvannsbereder ble montert i 2017 og er plassert i garderobeskapet på det minste soverommet. Stoppekran er montert i åpning i kanal ved siden av toalettet.
Hovedsoverom:
Rommet som i dag benyttes til hovedsoverom er av fin størrelse og har god plass til en dobbeltseng med tilhørende nattbord. Her er det også montert en romslig garderobe med praktisk innredning. Veggflatene ble sparklet og malt i 2016/2017. Vegg- og himlingsflatene er i hovedsak hvite, med unntak av en stilig fondvegg. Det er 3-stavs parkett på gulvflaten.
Soverom:
Leilighetens andre soverom ble også sparklet og malt i 2016/2017. Rommet ble da malt i en frisk blånyanse som står fint til parketten på gulvet. Rommet er av fin størrelse, og benyttes i dag til barnerom. Her kan man naturligvis innrede til det man måtte trenge av f.eks. et kontor, gjesterom eller soverom.

Oppvarming

Boligen varmes opp med elektriske panelovner. Det er varme i baderomsgulvet. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 27.04.1956. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Ferdigattesten omfatter ikke endringen som er gjort ifm. rominndeling og flytting av kjøkken.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 11 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om vann/kloakkledninger, bestemmelser om adkomstrett, erklæring/avtale med Televerket som rettighetshaver med bestemmelser om telefonledninger/stolper, kabler, grøfter m.v, bestemmelser om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v, bestemmelser om garasje/parkering m.m.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Teisen er et attraktivt og veletablert boligområde mellom ring 3 og Alnaelva øst i Oslo. Området ligger sentralt til, med enkel adkomst til de store inn- og utfartsårene. Teisen Park borettslag er kjent for sine store, parkmessige grøntarealer mellom boligblokkene hvor det også er etablert sittegrupper, lekeplasser og beplantning for øvrig.
Det er barnehager, skoler i alle trinn og nærbutikk. Kort vei til både Fyrstikktorget, Bryn- og Tveita Senter med gode handlemuligheter. Nærbutikkene Joker og Rema 1000 ligger i gangavstand til leiligheten. Større kjøpesentre finner du på Alnabru med et bredt utvalg av alle typer butikker.
Gangavstand til T-bane (Helsfyr, Brynseng eller Hellerud) med ca. 10 min reisetid til sentrum, i tillegg til togavganger fra Bryn stasjon. I umiddelbar nærhet finner du bussholdeplass i Tvetenveien og Teisenveien med hyppige avganger.
Kort vei til Brynbanen ved Bryn skole med fotballbaner, samt Valle Hovin med fotballbane, ishall, treningssenter og idrettshall. Fine turområder ved Skøyen Hovedgård, Østensjøvannet og Østmarka. Det er muligheter for en gåtur til Rustadsaga, Skullerudstua og Mariholtet hvor du kan få kjøpt diverse bakst og kaffe hele året.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Prost Hallings vei sogner pt. til Bryn skole. Se for øvrig vedlagt nabolagsprofil med oversikt over skoler og barnehager i området. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 99 627 kvm som tilhører borettslaget. Pent opparbeidet tomt med blant annet gressplener, trær og frukttrær, busker, blomster, sittegrupper, lekeplass og asfalterte internveier.

Parkering

Borettslaget har 318 parkeringsplasser for utleie som fordeles etter venteliste. Av disse er 6 el-ladeplasser. Leie av vanlig parkeringsplass koster pt. kr 125,- per mnd. Leie av ladeplass koster pt. kr 150,- per mnd. I tillegg faktureres det etterskuddsvis for strømforbruk. Det tilkommer også et eierskiftegebyr på kr 731,- ved etablering av nytt leieforhold.
Borettslaget har eget garasjelag (Teisen Garasjelag) og har 108 garasjeplasser til utleie som fordeles etter venteliste. Pris: Innskudd kr. 10.000,-. Årsleie kr. 2.400,-.
For øvrig gjelder gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-375GA datert 07.06.1949 med tilhørende reguleringsbestemmelser 306/68. Reguleringsbestemmelsene er knyttet til oppfølgingsplanene S-375 og S-716, og er en endring av stadfestet reguleringsplan for Teisen S-375.
- Bystyret vedtok 11. desember 2019 å omregulere Tvetenveien (veien på sydsiden av leiligheten) og Fyrstikkbakken fra offentlig veiareal til vei, fortau og sykkelvei. Hensikten er å gjøre det tryggere og mer fremkommelig for syklister og fotgjengere i Tvetenveien, Fyrstikkbakken og Nils Hansens vei. Nå blir det sykkelvei med fortau langs nordsiden av Tvetenveien og i Fyrstikkbakken, og i Nils Hansens vei. Sykkeltraseen fra Hellerud/Tveita vil knyttes sammen med sykkelfeltene i Østensjøveien og videre til Grenseveien. Saksnummeret er 201610133 og vedtaket har klagefrist frem til 02.03.2020.
- Iht. hjemmesiden til Statens Vegvesen foreligger det et prosjekt på E6 Oslo Øst, som involverer Teisenkrysset (nordvest for leiligheten). Hovedtiltakene omhandler blant annet oppgradering av E6 og E6 i tunnel fra Abildsø til Fjellhus-området med kopling til Ring 3 nordvest for Teisenkrysset. Prosjektet skal bl.a. redusere støy og luftforurensning langs E6 i områdene Ryen-Manglerud-Teisen, samt ivareta Europavegens funksjon med bedre fremkommelighet for næringstransport, tilrettelegge for miljøvennlig persontransport m.m. Det informeres videre om at Teisenkrysset må bygges om for å kunne benyttes som omkjøringstrasé når Svartdalstunnelen eller Manglerudtunnelen av ulike årsaker må stenges midlertidig ifbm. prosjektet. Siden E6 Ulvensplitten etter planene skal legges ned, vil den vestgående forbindelsen mellom E6 nord og Ring 3 flyttes til Teisenkrysset. Det nye krysset får av- og påkjøringsmuligheter i alle retninger mellom Ring 3 og E6 Strømsveien, bedre prioritering av kollektivtrafikk og gang- og sykkelløsninger. Se blant annet https://www.vegvesen.no/Europaveg/e6osloost og https://www.vegvesen.no/Europaveg/e6osloost/delstrekninger for nærmere informasjon.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer: Bredbånd 100 Mpbs, kabel-tv, trappevask, driftskostnader, nedbetaling av andel fellesgjeld, felles bygningsforsikring m.m.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter. Iht. rundskriv for januar 2020, øker felleskostnadene med 2% fra 01.07.2020. Årsaken er økte renter og avdrag til nytt lån (nye vinduer og balkongdører, samt piper).
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader: kr 3.057,-
Trappevask: kr 130,-
Bredbånd 100 Mpbs: kr 160,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 11.500,- pr. år. / 8.800 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Get (grunnpakke) som leverandør av kabel-tv og internett (fiber). Tv-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 833.140,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2.999.304,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 14.614,- pr. 31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 70 331,- pr. 01.01.2020
Total fellesgjeld for boligselskapet er 41.029.988,- pr. januar 2020 og lånevilkårene er:
HABA04-94927034292
Andel av saldo: kr 22.887,-
Rentebetingelser: Flyt 2,45% pr. 30.01.2020
Restløpetid: 6 år 11 mnd.
Kapitalkostnader: kr 304,-
HANBA1-94927027458
Andel av saldo: kr 11.693,-
Rentebetingelser: Flyt 2,50% pr. 30.01.2020
Restløpetid: 9 år 2 mnd.
Kapitalkostnader: kr 120,-
HANBA3-94927033040
Andel av saldo: kr 6.342,-
Rentebetingelser: Flyt 2,50% pr. 30.01.2020
Restløpetid: 4 år 7 mnd.
Kapitalkostnader: kr 123,-
HANDEL-94927031285
Andel av saldo: kr 13.772,-
Rentebetingelser: Flyt 2,50% pr. 30.01.2020
Restløpetid: 12 år 11 mnd.
Kapitalkostnader: kr 105,-
HUS603-11461203 9
Andel av saldo: 15.637,-
Rentebetingelser: Flyt 2,00% pr. 30.01.2020
Restløpetid: 13 år 9 mnd.
Kapitalkostnader: kr 110,-

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.325,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.379.288,-. Av dette beløpet utgjør kr 70 331,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Informasjon om forkjøpsrett

- Leiligheten er tilknyttet Teisen Park Borettslag.
- Borettslaget består av 537 leiligheter.
- Forretningsfører er OBOS avd. Forkjøp, tlf. 22 86 55 00
- Forsikret hos: NEMI med polisenummer 3232524.
- Dugnad må påregnes.
- Hundehold tillates etter søknad til styret og husordensregler om hundehold må oppfylles, samt at naboene godtar det. Hundehold er godtatt dersom det er «gode grunner» for det, og hvis det ikke er til ulempe for øvrige beboere.
- Fellesvaskeri i Prost Hallings vei 1.
- Det er tillatt med elektrisk- og gassgrill på balkongene.
- Borettslaget har egen hjemmeside: www.teisen.no
Utdrag av foretatte påkostninger de senere år:
2020: Oppstart utskifting av vinduer.
2019: Alle husstander får fibernett innen høsten 2019.
2018: Befaring av alle leiligheter gjennomført. Innhenting av tallmateriale og tilstand ventilasjon, varmtvannsbereder, vinduer og balkongdører.
2017-2019: Prosjekt fasadevask igangsatt, oppgradering av balkong, maling, gjelder PH 2-4-6 og 8. Samt innvendig innglasset balkonger.
2017-2018: Spyling av alle avløpsrør i leilighetene. Filming av alle pipeløp. Feil og mangler ble påvist og er utbedret.
2016-2017: Pussing, maling av grunnmurer. Gjennomføring av prosjekt balkong innglassing over felleskostnadene.
2014-2016: Oppgradering, og asfaltering av stikkveier, småveier og gangveier.
2012: Utbedring av tak og tetting av piper. Rensing av alle vertikale luftekanaler.
Planlagte påkostninger:
Borettslaget er i ferd med å rehabilitere vinduer, piper m.m som går igjennom 2020 og 2021. Front er hovedentreprenør for prosjektet. Innvilget låneramme på kr 40.000.000,- i Handelsbanken til å finansiere prosjektet. Kr 13.500.000,- av lånerammen er utbetalt og fordelt på andelseierne pr. 16.01.20. Resten av lånerammen vil bli utbetalt i etapper ettersom prosjektet går fremover. Det må derfor forventes at andel fellesgjeld vil øke noe etterhvert som lånet utbetales.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten parallellavklares. Konferer megler for nærmere informasjon. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector Forsikring behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,38% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 37-0015/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hasle
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR37.2015

Dato

Sist oppdatert: 29. juni 2020 kl. 08:39

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.