Solgt: 4 400 000 kr

Hovinveien 11A

4 400 000 kr
73 m²
2 soverom
Velkommen til Hovinveien 11A - Presentert av Emir Resulbegovic i Krogsveen
Emir Resulbegovic
Presenteres av
Emir Resulbegovic
Lille Tøyen/Hasle
Romslig 3-R oppussingsobjekt m/ gj. gående planløsning og vestvendt balkong | Bad fra 07 | *Garasje | Strøm, fyr & vv
 • Prisantydning
  4 400 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  70 981,41 kr
 • Omkostninger
  11 875 kr
 • Totalpris
  4 482 856,41 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1951
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  73 m²
 • Type
  Aksjeleilighet
 • Eierform
  Aksje
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 800 kr
 • Energimerke
  Grønn G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Romslig, attraktiv og gjennomgående 3-roms aksjeleilighet med stort potensiale, beliggende i byggets 2. etasje. Leiligheten har en hyggelig, vestvendt balkong med meget gode solforhold. Boligen har gjennomgående store og romslige rom, hvor en kan sette sitt eget preg på det nye hjemmet. Badet ble pusset opp i regi av aksjelaget i 2007. Leiligheten har en meget god planløsning og arealfordeling, med store vindusflater som gir gode, naturlige lysforhold inn i rommene. Her kan du definitivt skape et drømmehjem og få det nettopp slik du ønsker i forhold til preferanser og behov.
- Fyring og varmtvann inkludert i felleskostnadene.
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Ingen forkjøpsrett!
- Felles vaskeri, sykkel/barnevognrom, samt fryserom i kjeller

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Hovinveien 11A, 0576 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 128, bruksnummer 40
Aksjenummer 32, Hovinveien 11 og 13 AS, organisasjonsnummer 933 472 744

Innhold

Totalt bruttoareal: 87 kvm
Totalt bruksareal: 80 kvm
Totalt primærrom: 73 kvm
Primærrom:
2. etasje 73 kvm: Entré, bad/wc/vaskerom, kjøkken, stue, 2 soverom.
Sekundærrom:
2. etasje 7 kvm: Innglasset balkong.
I tillegg disponerer boligen en kjellerbod og en loftsbod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 11.06.2020 utført av Jan Berby. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med grunnmur i støpt betong og støpt kjellergulv, støpte etasjeskillere, murverk i bærende konstruksjoner og fasader, yttervegger utvendig med spekkmurt teglstein. Saltak med tresperrekonstruksjoner tekket med takstein. Støpte trapper belagt med terrazzo og malte murvegger mellom etasjer. Boligblokk med 4 etasjer, kjeller og loft. Adkomst til felles trapperom fra asfaltert internvei.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.
Følgende har fått tilstandsgrad 2:
- Entredør, innerdører, parkett, murvegger med tapet, himling, radiatorer, ventilasjon og garderobeskap.
Følgende har fått tilstandsgrad 3:
- Kjøkken.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Romslig og gjennomgående 3-roms oppussingsobjekt med stort potensiale, beliggende i byggets 2. etasje. Leiligheten har en hyggelig, vestvendt balkong med meget gode solforhold. Boligen har gjennomgående store og romslige rom, hvor en kan sette sitt eget preg på det nye hjemmet. Badet ble pusset opp i regi av aksjelaget i 2007. Leiligheten har en meget god planløsning og arealfordeling, med store vindusflater som gir gode, naturlige lysforhold inn i rommene. Her kan du definitivt skape et drømmehjem og få det nettopp slik du ønsker i forhold til preferanser og behov.
Nærmere innhold:
Stue:
Lys og luftig stue med god plass til sofagruppe, stuebord samt tv-seksjon. I og med at stuen er av god størrelse kan man sette sitt eget preg på hvordan man ønsker å utvikle stuen. Store vindusflater gir mye naturlig lys og sørger samtidig for en god romfølelse. Fra stue er det direkte utgang til en flott vestvendt balkong.
Balkong:
Herlig vestvendt balkong med flott utsyn mot grønne fellesområder og gode solforhold. Balkongen rommer ca. 8 kvm. Hit kan man invitere over venner og familie for en hyggelig sammenkomst - et naturlig samlingssted i grønne omgivelser. Balkongens utsikt er en sjelden vare i område hvor det stadig fortettes, her har man mye luft både i og rundt balkongen. God plass til både sittegruppe og grill.
Bad:
Flott, flislagt bad med varme i gulvet og downlights i himlingen. Badet ble pusset opp i regi av aksjelaget i 2007. Innredet med toalett med spareknapp, servant med underskap og ettgreps blandebatteri, samt vegghengt skap av god størrelse for ekstra oppbevaring. Det er også en dusjnisje hvor en enkelt kan etablere innfellbare glassdører. Opplegg for vaskesøyle. Varmtvann leveres fra fellesanlegg.
Kjøkken:
Kjøkkeninnredning fra ukjent byggeår, antatt ca 1970. med slette fronter. Benkeplater i laminat. Nedfelt kum av stål med ettgreps blandebatteri. I og med at kjøkken er separat og av meget fin størrelse kan man her skape drømmekjøkkenet! Det vil også være plass til spisebord hvor en kan skue ut mot de grønne arealene fra kjøkkenvinduet mens man spiser.
Hovedsoverom:
Stort og romslig soverom vendt ut mot hyggelige fellesarealer. Her er det god plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord, garderobeskap og oppbevaringsmøblement for øvrig.
Soverom II:
Boligens andre soverom er også av fin størrelse samt vendt ut mot fine fellesarealer hvor en har flott utsyn. Rommet brukes i dag som barnerom, men kan naturligvis også innredes til for eksempel kontor/gjesterom. Plass til større seng og garderobeskap.
Entré:
Flott entré med egen nisje for oppbevaring. Fra entréen er det direkte adkomst til leilighetens øvrige rom, noe som gjenspeiler leilighetens gode planløsning.
- Fyring og varmtvann inkludert i felleskostnadene.
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Ingen forkjøpsrett!
- Felles vaskeri, sykkel/barnevognrom, samt fryserom i kjeller.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med sentralvarme samt vannbåren gulvvarme på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 09.04.1952. Det foreligger også ferdigattest blant annet på balkonger fra 1995, og på rehabilitering av bad fra 2007. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras aksjene fri for pengeheftelser.
Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 6 servitutter på aksjelagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om vann/kloakkledning, veg, gjerde, garasje/parkering, rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Servituttene vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Aksjeeier kan ikke uten samtykke fra styret i aksjelaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan aksjeeier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis aksjeeier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier.

Diverse

Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand.
Hjemmel vil stå på avdøde frem til overskjøting til ny kjøper. Det gjøres oppmerksom på at det ikke vil bli tinglyst sikringsobligasjon eller annen form for pantesikkerhet på eiendommen før overskjøting. Oppgjør vil skje mot tinglyst skjøte.
Solkart vedlagt i salgsoppgaven er kun ment som illustrasjon over solforholdene midtsommers (21.6). Teknologien som brukes kan slå feil pga. kalibrering e.l. Solforhold må derfor også kontrolleres selv ved hjelp av kompass, kart eller egen app hvis dette er av betydning. Bygg, vegetasjon o.l. kan skygge for solen. Konferer med megler ved spørsmål eller hvis du har behov for veiledning.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Meget attraktiv beliggenhet ved idylliske Lille Tøyen Hageby. Kort vei til alt av servicefasiliteter med dagligvareforretninger, frisør, puber og restauranter i umiddelbar nærhet. Spennende Lille Tøyen kolonial ligger ikke langt unna, med servering av brunsj/lunsj og pizza. Spisestedet tilbyr også lokal og kortreiste, økologiske matvarer. På Tøyen torg har det skjedd mye spennende det siste året, og torget kan by på populære steder som Postkontoret og Nord & natt. Hasle Torg ligger også i området, med gode servicetilbud i form av blant annet matbutikk, vinmonopol, treningssenter, frisør, apotek og blomsterforretning. Gangavstand til Grünerløkka med sitt yrende liv og brede utvalg av servicefunksjoner, spisesteder m.m.
Barnevennlig og stille område med store, flotte grøntarealer. Nærområdet har de senere år gjennomgått en omfattende utvikling med utbygging av boliger, servicefunksjoner, friarealer og infrastruktur. Hovedtur- og sykkelvei mot sentrum fra Groruddalen, Grefsenkollen og Østmarka passerer like utenfor. Store flotte grøntområder og rekreasjonsmuligheter med blant annet andedammen på Hovin, Hasleparken ved Hasle kirke, Tøyenparken, Kampen Park, Tøyenbadet, Munchmuseet og Botanisk hage. Gangavstand til sentrum samt kort avstand med sykkel, bil eller offentlig kommunikasjon til Oslos parker, kafeer, restauranter, forretninger m.m.
Umiddelbar nærhet til t-banestasjon på Hasle (linje 5), Ensjø og Tøyen (linje 1-6), samt holdeplass for buss nr. 21, 28 og flybuss i Grenseveien. Kort vei til knutepunktene Carl Berner og Helsfyr. Tøyen jernbanestasjon er også like i nærheten.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved visninger.

Barnehager, skoler og fritid

Hovinveien sogner pt. til Hasle skole. Se for øvrig vedlagt nabolagsprofil. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 8.014 kvm som tilhører aksjelaget. Store, grønne fellesområder som er pent opparbeidet med asfalterte adkomstveier, plener, lekeplass, trær, beplantning og sittegrupper.

Parkering

*Leiligheten disponerer/leier i dag en garasjeplass i garasjerekke. For denne betales det kr 300,- per mnd. i tillegg til felleskostnadene.
Nåværende garasjerekke skal rives og selskapet har planlagt å bygge 23 nye garasjer. Les mer om dette under planlagte påkostninger.
Dersom kjøper ønsker å leie en av de nye garasjeplassene må det innbetales et innskudd på 65.000 kr, og en månedlig garasjeleie på om lag 475 kr. Leieforholdet av garasjen må opphøre ved salg av leilighet i selskapet. Ved salg av leilighet eller ved oppsigelse av leiekontrakt av garasje, vil man få tilbakebetalt innskuddet fratrukket en årlig avskrivning på 2% basert på garasjenes forventede levetid.
De aksjonærene som ikke disponerer garasje, vil kunne leie en fast biloppstillingsplass til en månedlig leie på om lag 150 kr. Øvrig parkeringsareal på tomten kan disponeres av alle aksjonærer.
Selskapet har egne parkeringsplasser som er tilgjengelig for alle i boligselskapet. Her bruker beboere parkeringslapp som gir rett til parkering på plasser utenfor (mellom blokkene 11/13 og 7/9).
For øvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Aksjelaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig med tilhørende anlegg i henhold til reguleringsplan S-28947 datert 13.05.1947 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
- Nordvest for eiendommen, i Hovinveien 6 og 10, foreligger det en byggesak om riving av Lille Tøyen Sykehjem (saksnummer 201902575 hos Plan- og bygningsetaten, saksinnsyn), samt oppføring av demensby kalt Dronning Ingrids Hage (saksnummer 201902574 hos Plan- og bygningsetaten, saksinnsyn). Ved årets generalforsamling ble prosjektet om Demensby i Dronning Ingrids Hage gjennomgått. Styret v/ Anders Hamnes ga en gjennomgang av kommunens prosjekt for ny demenslandsby på tomten til Lille Tøyen sykehjem. Igangsettingstillatelse ble gitt 19. september 2019 med en antatt byggeperiode på ca. 2 år. Adkomst vil bli fra Hovinveien og gi plass til ca. 130 pasientplasser fordelt på 19 bogrupper med 6, 8 eller 10 beboere i hver gruppe. Bogruppene er utformet som bokollektiver med fellesfunksjoner organisert rundt innvendige gårdsrom vil være tilbud som frisør, butikk, kafé, restaurant, helsetilbud etc. Den gamle fredede bygningen inngår ikke i prosjektet, og vil bli stående som i dag. Styret har hatt møter med kommunen og tatt opp flere spørsmål, herunder parkering, trafikkbelastning og ukontrollert gjennomgang over aksjelagets eiendom. Arbeidene vil medføre sprengning og masseuttak. I forbindelse med bygging av den nye demenshagebyen skal det utføres rehabilitering av H570_2/Drengestuen, omlegging av eksisterende kommunal vannledning på eiendommen, samt opparbeidelse av fortau i sørøst og felles kjørevei i nord. Det er gitt endret tillatelse 03.04.2020, for å føre brannseksjoneringsvegg 0,5 m opp over taket. Styret følger saken tett.
- 202007773 - Byggesak: Ensjøveien 10-12 - Riving av eksisterende bebyggelse - To næringsbygg, et telt og to trafostasjoner.
- 201919632 - Byggesak: Ensjøveien 10 - 12 - Oppføring av fem boligblokker med parkeringskjeller og fireavdelings barnehage. Forespørsel om rammetillatelse er sendt for oppføring av 5 boligblokker på gnr. 128, bnr. 33, Tiedemannsbyen Felt B på Ensjø. Tiltaket omfatter 215 boliger med parkeringskjeller og en 4 avdelings barnehage. Det står i dag diverse bygninger på eiendommen som er tenkt revet. Riving er nabovarslet. Det vil bli sendt inn separat søknad om rivingstillatelse for disse bygningene. Det er i prosjektet lagt til rett for 9 stk omsorgsboliger som skal fungere som et bofellesskap med et fellesområde. Dette er lagt til hus C på deler av plan1 og 2.
- 201508963 - Reguleringssak: Ensjøveien 3 og 5 - Detaljregulering - Bolig og næring med høyere utnyttelsesgrad og byggehøyde.
- Detaljregulering i Ensjøveien 4 er vedtatt. Bystyret vedtok 19. juni 2019 å omregulere Ensjøveien 4 fra industri til bolig, barnehage og forretning/kontor/bevertning. Neptune Properties AS planlegger å oppføre to blokker i 4–5 etasjer. Dette gir ca. 84 leiligheter. Det skal etableres inntil 500 m² forretning/kontor/bevertning i 1. etasje mot Ensjøveien.
Området er under stor utvikling og byggearbeid må påregnes. Opplistingen er ikke uttømmende og interessenter oppfordret til å sette seg inn i reguleringsplaner for området.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Husleie er kr 3.800,- pr. mnd. og inkluderer: Forsikring, kabel-tv/internett (grunnpakke), oppvarming, varmtvann, vedlikehold/drift fellesareal, avdrag, renter, gebyrer og kommunale avgifter fellesareal.
Husleien justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til aksjelagets faktiske utgifter.
Oversikt over fordelingen av husleie foreligger ikke fra forretningsfører.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kjennskap til strømforbruket.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1.249.499,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 4.498.196,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 8.605,50 pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 70.981,41 pr. 31.12.2019
Selskapet har per tiden lån i Dnb
Lånenr: 1211.21.43589, serielån
Rente 3,95%
Reell innfrielsesdato 10.01.2030.
Restsaldo kr 2.159.978,-.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 8.375,-
- Pantenoteringsgebyr for kjøpers lån kr 3.500,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.482.856,41,-.
Av dette beløpet utgjør kr 70.981,41 andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,- med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Kristin Wright Jacobsen, Berit Lånke og Robert Wright

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Hovinveien 11 og 13 aksjelag.
Aksjeboligmodellen innebærer at aksjelaget eier eiendommen, mens aksjeeierne eier aksjer som gir leierett til en bestemt bolig.
Aksjelaget består av 32 leiligheter (aksjer).
Forretningsfører er Borge Forvaltning AS, tlf. 23 13 95 50.
Gass og elektrisk grill er tillatt på balkong.
Aksjelaget er forsikret i Gjensidige Forsikring, med forsikringsnummer 82737340.
Aksjelaget har eget sykkel/barnevognrom i kjeller.
Aksjelaget har eget også eget rom hvor eiere kan ha fryser stående.
Aksjelaget har eget felles vaskeri i kjeller.
Dugnad må påregnes.
Det er tillatt med husdyrhold, men det skal søkes godkjenning fra styret, jfr. husordensreglene punk 10.
Foretatte påkostninger de senere år:
2017: Innstallasjon av nytt brannvarslingsanlegg og oppgradert alle slukkemidler. Gjennomført diverse trefelling.
2015: Nytt nedgravd avfallsanlegg.
2008: Utskiftning av vindu- og balkongdører.
2007: Gjennomført våtromsrehabilitering, samt installasjon av ventilasjonsanlegg i samtlige leiligheter.
Planlagte påkostninger:
- I styrets årsberetning for 2017 er det kommentert at eiendommen begynner å oppnå en alder som medfører behov for økende vedlikehold. Styret følger utviklingen nøye og iverksetter tiltak etter behov.
- Selskapet planlegger å bygge inntil 23 nye garasjer samt å oppgradere uteområdene (bl.a. kjørevei og overflatedrenering). Samlet kostnadsramme er ca. 5 mill. kroner og vil bli finansiert gjennom låneopptak. Tiltakene vil sannsynligvis medføre økning av månedlig husleie med ca. 100-200 kroner. Arbeidene vil bli utført i 2020 eller 2021.
- Det har tidligere vært et tilbakevendende problem med tilfeller av møll på loftet. Boligselskapet har tatt tak i situasjonen sammen med et firma som driver med skadedyrsanering. I følge styreleder anses problemet nå for å være løst.
Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
I henhold til aksjelagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny aksjeeier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Aksjelag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av husleie. Dette aksjelaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økt husleie dersom andre aksjeeiere ikke betaler sin husleie. Aksjelaget har imidlertid legalpant i aksjene, og manglende betaling av husleie kan dermed tvangsinndrives av aksjelaget.
Dokumenter for aksjelaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart. Det praktiseres ikke forkjøpsrett i selskapet.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema, som ikke er fylt ut da arvingene ikke har bebodd eiendommen og derfor ikke har kunnskap om eiendommens tilstand.
Selgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Salg av aksjeleiligheter reguleres av kjøpsloven, men avhendingslovens bestemmelser legges til grunn så langt de passer. Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at aksjene transporteres til kjøper.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,25 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 3.125,- alle inkl.
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 37-0082/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hasle
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR37.2082

Dato

Sist oppdatert: 28. januar 2021 kl. 08:53

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.