Solgt: 8 100 000 kr

Jotunveien 2B

7 750 000 kr
156 m²
3 soverom
Velkommen til Jotunveien 2B - Nyere enebolig fra 2007 med dobbel garasje
Øystein Thorsen
Presenteres av
Øystein Thorsen
Hellerasten
BEKLAGER, VISNING ER AVLYST! DIREKTE BUD TIL SELGER AKSEPTERT. Meget pen og nyere (2007) enebolig med dobbel garasje
 • Prisantydning
  7 750 000 kr
 • Omkostninger
  195 092 kr
 • Totalpris
  8 295 092 kr
 • Byggeår
  2007
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  156 m²
 • Bruksareal
  159 m²
 • Tomteareal
  757,7 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Perfekt familiebolig på populære Hellerasten:
 • Flott planløsning og arealfordeling. Soverommene er samlet i øvre etasje hvor det også finnes hovedbad og loftsstuen med utgang balkong.
 • Barnevennlig, flat og fin hage - perfekt for lek og moro!
 • Boligen ligger orientert mot vest som gir gode lysforhold og rikelig med sol på terrassen og i hagen.
 • Gjennomgående meget pen bolig med god standard og lite bruksslitasje, bebodd av eier siden byggeår.
 • Dobbel garasje med asfaltert gårdsplass
 • Sentral beliggenhet med gangavstand til buss, butikker, idrettsanlegg etc

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Jotunveien 2B, 1412 SOFIEMYR
Kommunenummer 3020, gårdsnummer 249, bruksnummer 1121, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 171 kvm
Totalt bruksareal: 159 kvm
Totalt primærrom: 156 kvm
Bruksareal:
Enebolig 159 kvm
Primærrom:
Enebolig:
1. etasje 86 kvm: Bad, hall m/trapp, kjøkken, stue/spisestue, vaskerom/teknisk rom
2. etasje 70 kvm: Bad, stue, trapperom, 3 soverom
Sekundærrom:
Enebolig:
2. etasje 3 kvm: Bod
Dobbel garasje på 36 kvm på eiendommen
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 29.10.2020 utført av Takstmann Heiki Nygård. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i som følgende: Enebolig over 2 plan med 1. etasje og 2. etasje levert av Mesterhus. Fundamentert med ringmur og støpt plate i betong til sprengsteinsfylling/fjell og antatt fast byggegrunn. Yttervegger er oppført i tradisjonell bindingsverk utvendig kledd med panel. Etasjeskille i tre. Takkonstruksjon er av type saltak tekket med betongtakstein. Overbygget inngangsparti.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder.
TG2:
- Terrasse/balkong: TG 2 er gitt balkong og terrasse med tanke på alder, observasjoner (råte i enkelte bord på rekkverk og bobler i øverste del av rekkverk) og normalt forventet brukstid.
- Innvendige overflater gulv: TG 2 er gitt overflater på innvendige gulv med tanke på visuelle observasjoner og flisboom i entré.
- Bad i 2.etasje: TG 2 er gitt med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid.
- Bad i 1.etasje: TG 2 er gitt med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid.
Følgende bemerkes vedr. utvendige forhold:
- Det samler seg vann ved nedbør ved hjørnet mot nordvest og ved inngang, tiltak anbefales for å lede vann bort fra grunnmur.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Flott nyere og innholdsrik enebolig over to plan hvor boligen er bygget med ekstra takhøyde i 2.etg, dette gir en svært god effekt hvor man får svært lite følelse av skråtak og bedre plass til møblement.
Boligen har totalt tre soverom samlet i 2.etg samt to bad med god størrelse plassert henholdsvis i hver sin etasje. To stuer, en stor og luftig stue i 1.etg med skyvedører til kjøkkenet og en loftstue med utgang til balkongen i 2.etg. Stor og fin entré med inngang til et praktisk vaskerom.
Første etasje:
Entré: Åpen og flislagt entré med gulvvarme og lysspotter i himling. Skyvedørsgarderobe med speilfronter som har god oppbevaringsplass. Trapp opp til andre etasje og inngang til vaskerom og bad. Doble dører med sprosser inn til stuen.
Stue: Stor og lys stue i L-form som gir én koselig tv-del samt én spisestue og stuedel. Peis som gir lun og god varme. Det er for øvrig gulvvarme i hele første etasje. Stue/spisestuen er i en åpen løsning med kjøkkenet, som gjør at det er sosialt hvis man har gjester. Ønsker man å skille av kjøkkenet finnes det skyvedører med glass og sprosser. Utgang til en stor terrasse som strekker seg rundt hushjørnet.
Kjøkken: Stort flott kjøkken med hvite profilerte fronter. Kjøkkenet har meget godt med skap- og benkeplass. Integrerte hvitevarer medfølger. Kjøkkenet har integrert komfyr, platetopp, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin ny i 2016 og kjøl/fryseskap.
Bad: Badet i 1.etg er romslig og innehar dusj med innsvingbare dusjdører, baderomsinnredning med servant, speil og lys samt vegghengt wc
Vaskerom/teknisk rom: Vegg i vegg med badet og med direkte adkomst fra entré. Her er varmtvannsbereder, ventilasjonssentral etc plassert. Opplegg til vaskemaskin og tørketrommel samt praktisk utslagsvask.
Andre etasje:
Hovedsoverom: Romslig soverom med god plass til dobbeltseng. Garderobeskap med god oppbevaringsplass. Vindu i vegg og takvindu. Lagringsplass i kneloft.
Soverom 2: Fint soverom med god plass til dobbeltseng. Vindu i vegg og takvindu. Lagringsplass i kneloft.
Soverom 3: Fint soverom med god plass til dobbeltseng. Vindu i vegg og takvindu. Lagringsplass i kneloft.
Bad 2: Badet i 2.etg er stort og innholdsrikt med dusj, badekar og innredning. Luftevindu.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med gulvvarme i hele 1.etg og bad i 2.etg. Vedfyring i stuen. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 19.03.2007. Denne kan fås ved henvendelse til megler. Det er ikke er foretatt endringer av boligen etter ferdigstillelse.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3020/249/1121:
25.11.2005 - Dokumentnr: 15548 - Bestemmelse om bebyggelse
Gjelder denne registerenheten med flere
06.06.2006 - Dokumentnr: 265731 - Best. om vann/kloakkledn.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere
20.11.2020 - Dokumentnr: 3371627 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Eiendomsmegler Krogsveen AS
Org.nr: 950 007 613
25.11.2005 - Dokumentnr: 15545 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3020 Gnr:249 Bnr:58
01.01.2020 - Dokumentnr: 1787566 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0217 Gnr:49 Bnr:1121

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Sentralt beliggende enebolig med dobbel garasje på Hellerasten. Her bor man meget barnevennlig med gangavstand til nyere barneskole på Tårnåsen og flere barnehager. Gangavstand til Hellerasten ungdomsskole. Kort vei til marka med flotte turmuligheter sommer som vinter ved blant annet Oltidsveien. Lysløype og turstier til blant annet Grønliåsen, Åsland, Stallerud og Sterkerud. Nær bussholdeplassen Jotunveien i Valhallaveien - rutebuss fra tidlig til sent, og ekspressbuss-forbindelse til byen morgen og ettermiddag. Gangavstand til Kolbotn stasjon (direkte tog til Oslo S. tar omkring 12 minutter). Ellers ca. 20 minutter med bil til Oslo sentrum. Kort vei til Sofiemyr nærsenter med Rema 1000 og diverse tjenester samt Tårnåsen senter med stor KIWI dagligvarebutikk, legesenter, frisør, apotek, kafe m.m. Det finnes ogå en lokal Coop Extra på Hellerasten. På Kolbotn finner man alt av servicetilbud, butikker og Kolbotn Torg med ca 60 forretninger, cafeer og restauranter. I Kolben kulturhus finnes kino, bibliotek, kulturskole for barn og konserthus.
I Oppegård er det kort avstand til alt. På Ingierkollen er det slalåmbakke og på Greverud finner en 18 hulls golfbane. Ellers er det stor aktivitet i idrettslaget med kort kjøre-/sykkelavstand til Sofiemyr svømme- og idrettshall. Kommunen grenser til Oslofjorden med flotte badeplasser på blant annet Hvervenbukta og Ingierstrand.
Se forøvrig nyttige linker med informasjon om nærmiljøet og Nordre Follo kommune:
- www.nordrefollo.kommune.no
- www.kolben.no
- www.kolbotntorg.no
- www.kolbotnil.no

Adkomst

Jotunveien har adkomst fra blant annet Valhallaveien. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Oppegård kommune har et godt barne-og skoletilbud.
Det er kort gangavstand til Tårnåsen barneskole og Hellerasten ungdomsskole som boligen sogner til. Gangavstand til Roald Amundsen videregående skole. Flere barnehager i nærområdet.
Tårnåsen skole gjorde det best på nasjonale prøver av alle barneskolene i Nordre Follo, den gang Oppegård og Ski kommune i 2016.
Det er planlagt at det skal bygges en ny og moderne ungdomsskole på Sofiemyr (ungdomsskolen på Hellerasten er planlagt revet).
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiendommen er på 757,7 m² og er skrånende mot vest. Eiendommen er godt opparbeidet med plenarealer, beplantninger, trær og asfaltert og steinlagt gårdsplass. Biloppstillingsplass i egen garasje samt godt med biloppstillingsplasser på egen eiendom.

Parkering

Parkering i dobbel garasje samt egen gårdsplass. For øvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan 2014002 datert 12.09.2016 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 05.08.2016.
Kommuneplan Nordre Follo 2019-2030 arealdel Oppegård gjelder også for området.
Politiets nye nasjonale beredskapssenter er i ferd med å ferdigstilles på Taraldrud. Det kan medføre noe støy. Kontakt megler for mer informasjon.
Det er planlagt nye lysløyper i Oppegård nord.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 12.959,70,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp og renovasjon.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 13.304,- pr. år. / 20.101 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 3.409,-.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett og har avgift på kr 1.043 pr. mnd. Tv-tuner medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 940 821,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 6 986 955,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.945.092,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-for eneboliger mindre enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Guttorm Thoresen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
For alle boligtyper unntatt tomter inneholder den i tillegg innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,9% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 6.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.000,-
Visninger: kr 2.000,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 49-0100/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Kolbotn
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR49.20100

Dato

Sist oppdatert: 10. desember 2020 kl. 14:28

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.