Solgt: 13 300 000 kr

Axel Flinders vei 12

12 000 000 kr
140 m²
3 soverom
Solrik usjenert beliggenhet
Nordstrand
Meget Solrik enebolig over 1 plan + kjeller med tomt på 670 kvm. Tilbaketrukket fra vei og garasje.
 • Prisantydning
  12 000 000 kr
 • Omkostninger
  301 342 kr
 • Totalpris
  13 601 342 kr
 • Byggeår
  1962
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  140 m²
 • Bruksareal
  153 m²
 • Tomteareal
  670 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Sentralt på Nordstrand med kort avstand til alt som området og bydelen kan friste med, ligger denne eneboligen med romslig og solrik tomt. Trafikkskjermet og særdeles familievennlig beliggenhet, godt tilbaketrukket fra vei. Kort gangavstand til bl.a. skoler og barnehager, servicetilbudet på Sæter og offentlig transport. Nærområdet byr på et særs rikt fritidstilbud med nærhet til både sjøen og marka, samt et vell av idrettslag og foreninger med arenaer og anlegg for alle mulige aktiviteter.
Huset har oppgraderingsbehov, men potensialet må sies å være nær ubegrenset: her ligger alt til rette for å skape et praktfullt hjem i et av byens mest veletablerte og attraktive villaområder.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Axel Flinders vei 12, 1162 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 157, bruksnummer 440, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 168 kvm
Totalt bruksareal: 153 kvm
Totalt primærrom: 140 kvm
Primærrom:
Kjeller 14 kvm:
Trapp, vaskerom.
1. etasje 126 kvm:
Entré, gang, stue/ spisestue, kjøkken, trapperom, bad, toalettrom, 3 soverom.
Sekundærrom:
Kjeller 13 kvm:
3 boder.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 01.06.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Enebolig fra 1926 over 1 plan og kjeller. Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med bærende konstruksjoner og etasjeskiller i trekonstruksjoner. Grunnmur i betong og drenering fra byggeår. Yttervegger har stående trekledning på fasaden. Pulttak konstruksjon i tre og yttertaktekking er takpapp. Vinduer med trekarmer og 2-lags glass fra byggeår. Heve-skyvedør til terrasse fra byggeår. Ytterdør med sikkerhetslås.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
TG2:
- Bad i 1. etasje og vaskerom i kjeller på grunn av rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg samt andre installasjoner.
- Kjøkken på grunn av alder med tanke på innredninger, overflater, røropplegg samt andre installasjoner.
- Toalettrom på grunn av alder på vann -og avløpsrør og slitasje på gulvets overflate.
- Innvendige flater bærer preg av alder/slitasje.
- Rom under terreng har forhøyede fuktverdier på nedre del av vegg i boder og vaskerom. Vegger er slitt/aldringspreget og det er synlige fuktmerker på vegg som indikerer utilsiktet fuktighet.
- Krypkjelleren har symptomer som tyder på forhøyet fuktighet.
- Vann -og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid.
- Utvendig panel er stedvis råteskadet. Vindskier og dekkbord bærer preg av slitasje.
- Vinduer og dører er av eldre dato.
- Fotbeslag rundt skorstein har synlige slitasjesymptomer.
- Pussavskalling/malingavflassing er stedvis synlig på grunnmuren. Det vurderes at grunnmuren mangler fuktsikring og kjelleren bærer preg av at dreneringen funksjonsmessig er svekket.
- Garasje har behov for moderat vedlikehold.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Enebolig over ett plan + delvis innredet kjeller med flat solrik tomt på 670 kvm. Særdeles barnevennlig og trafikkskjermet beliggenhet i et av byens mest attraktive og populære villaområder på Nordstrand. Korte avstander til alt området og bydelen kan friste med og tilby. Tinglyst garasje på naboeiendom og mulighet for biloppstillingsplass(er) på egen tomt.
Standarden er hovedsakelig fra byggeåret, og boligen bærer preg av vedlikeholdsmessig etterslep. Som følge av dette, alder og forventet levetid, er det vesentlig oppgradering- og utbedringsbehov. Det er i tilstandsrapporten gitt tilstandsgrad 2 på tilnærmet alle punkter. Full oppussing/renovering må derfor påregnes. Men: både tomt og hus har et enestående potensial som venter på å bli forløst, og her er det alle muligheter for å skape et nydelig hjem med en flott beliggenhet!
Villaen består av en første etasje og en kjelleretasje som er delvis innredet. Det totale arealet er på 153 kvm BRA, mens P-rom utgjør 140 kvm – det sier noe om potensialet i boligen. I tillegg er det en frittstående garasje på Nabotomten.
Rominndeling og standard er preget av tiden, og du bør se forbi eksisterende lettvegger og inndelinger og heller skue frem mot hva som kan skapes og formes. Allerede gjennom de grønne hekkene og inn mot vindfanget og inngangspartiet kan du sanse de mulighetene for å skape et varmt og godt hjem som tross alt ligger her.
1. etasje:
Meget god grunnflate på huset, 1 etasjen er på hele 126 kvm. Fra vindfanget/den skjermede inngangen kommer du inn i en liten entré. Herfra er det direkte adkomst til en romslig Hall som deler boligen i 2 med soveavdeling samt bad på den ene siden samt stue og kjøkken på motsatt side.
Kjøkkenet er av god størrelse og har god plass til spiseavdeling. Fra kjøkkenet er det direkte adgang til den kombinerte spisestuen og stuen – et stort rom med plass til ulike soner. Store vestvendte vindusflater ut mot hagen i stuedelen, samt vinduer mot nord i spisestuen bader rommet i lys. Peisen skaper ekstra hygge og varme på kalde høst- og vinterkvelder. Meget hyggelig takoverbygget terrasse med utepeis. Her er det bare å slippe fantasien løs med tanke på hvilke muligheter som finnes for å skape ditt drømmehus.
Fra hallen er det dør inn til egen soveromsfløy hvor du finner 3 gode soverom samt et bad og separat wc. Det ene soverommet kan deles opp til 2 soverom ved behov. Baderommet er utrustet med gulvfliser og veggfliser. Malt himling med glatte flater. Innmurt badekar med fliser. Veggmontert hånddusj og kran. Innredning med profilerte fronter. Helservant med ett greps blandebatteri. Speil med overlys, stikkontakt og sideskap. Speilskap med hyller. Håndkletørker. Mekanisk avtrekksvifte på vegg. Varme i gulv.
Kjeller:
Stort potensiale i kjelleretasjen med råkjeller som ikke er utgravd. 3 boder og vaskerom. Her er det alle muligheter for å for å skape akkurat de rommene du trenger for å oppfylle ditt drømmehjem.
Kort oppsummert:
Villaen i Axel Flinders vei 12 lengter etter noen kreative sjeler med varme hjerter og flittige hender, som ser potensialet og er villig til å gi eiendommen nytt liv. Potensialet for eiendommen må sies å være ubegrenset – for de rette kan dette bli et fantastisk hjem i en av hovedstadens mest attraktive boligområder. Normalt kan eiendommer bebygges med et BYA på 24 % av netto tomt. Gesimshøyde inntil 6,5 meter og mønehøyde inntil 9 meter, målt fra ferdig planert terrengs gjennomsnittsnivå rundt bygning.
Kjøleskap og vaskemaskin kan medfølge etter avtale.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektriske panelovner og vedfyring i stuen. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 4.1.1967. Det foreligger ferdigmelding på tilbygg av terrasse med utepeis datert 12.101994. Disse kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr. 1178, tinglyst 30.01.1963:
Vedr. oppføring av garasje på gnr. 157, bnr. 438. Det ble i 1963 gitt midlertidig godkjennelse. Dersom kommunen forlanger det plikter eier og etterfølgende eiere å fjerne bygget under erstatning. Forpliktelsen gjelder gnr. 157, bnr. 438, 439 og 440.
Dagboknr. 2503, tinglyst 02.03.1963:
Vedr. garasje oppført på gnr. 157, bnr. 438. Gnr. 157, bnr. 438, 439 og 440 har rett til å disponere en garasjeplass hver. Ytre vedlikehold deles mellom hver av de tre eiere med en tredjedel hver, innvendig vedlikehold er det hver enkelt bruker som er ansvarlig for.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Boligens selges ved fullmektig. Fullmektigen har ikke selv bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand utover det som fremkommer i salgsoppgave og takst/boligsalgsrapport.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har energiattest. Det foreligger imidlertid ikke energiattesten for denne boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Axel Flinders vei 12 ligger solrikt, trafikkskjermet og meget barnevennlig til innerst i blindvei.
Sentral beliggenhet med få minutters gange til nærmeste buss- og trikkeholdeplass, samt dagligvareforretninger på Bråten og Kastellet. Videre byr området på det meste av fasiliteter. På Holtet finner du blant annet Åpent Bakeri, delikatesseforretningen Jacobs og helse-/treningssenteret Best Helse. Sæter byr også på et bredt utvalg av ulik bevertning, dagligvarebutikker, bank og apotek. Gangavstand også til Lambertseter senter med et rikelig utvalg av butikker og spisesteder, bibliotek og Symra Kino.
Få minutters gange til både Bråten og Kastellet trikkeholdeplass med rute 13 og 19 til hhv. Majorstuen og Bekkestua - begge via Oslo sentrum.
Nærhet også til Matebuss som går i en sløyfe mellom Lambertseter og Sæter.
(Se www.ruter.no for rutetider)
Det er mange fordeler ved å bo på Nordstrand, og noe av det beste er at det er kort vei til både marka og sjøen. I retning sentrum finner du store åpne friområder som Ekebergsletta, med bl.a. treningsanlegg både ute- og innendørs, lysløype, minigolf, frisbeegolf, cricketbane, ridesenter, husdyrpark, store friområder og skulpturpark.
Tiltrekkes du av sjøen finner du flere flotte badestrender langs fjorden.
Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Nordstrand IF på 'Niffen' med nyere håndballhall og fotballbane med kunstgress. NIF har et stort miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre.
Nordstrand tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien.
Bækkelaget sportsklubb (BSK) - håndball, fotball m.m. Anlegg på Sportsplassen samt Ekeberghallen.
KFUM fotball med tilbud til både liten og stor.
Lambertseter idrettsforening med flott friidrettsanlegg og fotballbaner, samt svømmehall.
Områdets lokale alpinbakker, Sloreåsen og Leirskallen.
Treningsstudio: Evo på Sæter, BestHelse på Holtet og Sats på Lambertseter.
På Sæter ligger også Nordstrand kirke med aktivt og variert tilbud til folk i alle aldre.

Adkomst

Axel Flinders vei er en liten privat blindvei fra Ekebergveien, mellom Kastellet og Bråten.

Barnehager, skoler og fritid

Flere barnehager i nærmiljøet.
Eiendommen sogner til Nordseter barne- og ungdomsskole. Kun noen få minutter å gå til skolen, og ingen trafikkerte veier å krysse.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 670 kvm. Tomten er inngjerdet med port og opparbeidet med belegningsstein til inngangspartiet, hekkplanter, prydbusker, plen og beplantning.

Parkering

Tinglyst rett til 1 garasjeplass i felles garasjerekke på gnr. 157, bnr. 438. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-4220 datert 15.03.2006 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Naboeiendommen nr. 10 har fått godkjent utbygging av krypkjeller og har planer om å bruksendre til tomannsbolig med tilbygg av 1 etasje samt fasadeendring og påbygg. Dette er ikke søkt om ennå.
Follobanen er regulert til å gå i fjellgrunnen under området.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 15 318,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 8 570,- for inneværende år.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 2 448 841,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 8 815 827,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 12.301.342,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Gunvor Svendsen og Per Svendsen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema, skjemaet er fylt ut av fullmektigten iht deres kjennskap om eiendommen. Da de ikke har bebodd eiendommen kan kjennskapen være mangelfull.
Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,6% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 20.000,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Salgsoppgaver: kr 3.800,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0146/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.21146

Dato

Sist oppdatert: 10. januar 2022 kl. 11:44

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.