Solgt: 4 325 000 kr

Åstadtoppen 49

4 325 000 kr
51 m²
2 soverom
Henrik Tangen
Presenteres av
Henrik Tangen
Hytte med fantastisk utsikt på usjenert og solrik tomt - Tilhørende båtplass i felles bryggeanlegg.
 • Prisantydning
  4 325 000 kr
 • Omkostninger
  98 842 kr
 • Totalpris
  4 423 842 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1987
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  51 m²
 • Bruksareal
  66 m²
 • Tomteareal
  1 563,5 m² (eiet)
 • Type
  Fritidseiendom ved sjøen
 • Eierform
  Eiet
 • Energimerke
  Oransje F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

 • Godt Fortøyd - Selv om sommervinden smyger seg rundt hytta holder den seg i ro, trygt plassert på fjell. For sikkerhets skyld er den boltet fast i berget.
 • Hytta er en modifisert Solhytte med betegnelsen "Solvår" og sol er det fra tidlig morgen til sen kveld.
 • Innredningen er enkel, men velholdt og praktisk. Med innredet uthus er det også plass til gjester.
 • Adkomsten er enkel med bilvei frem til parkering ved hytta.
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Åstadtoppen 49, 3967 STATHELLE
  Kommunenummer 3813, gårdsnummer 92, bruksnummer 285, ideel andel 1/1

  Innhold

  Totalt bruksareal: 66 kvm
  Totalt primærrom: 51 kvm
  Bruksareal:
  Hytte 53 kvm
  Innredet uthus 13 kvm
  Primærrom:
  Hytte:
  1. etasje 51 kvm: Vindfang, stue, kjøkken, 2 soverom og bad.
  Sekundærrom:
  Hytte:
  1. etasje 2 kvm: Bod.
  Innredet uthus:
  1. etasje 13 kvm: Bod, hobbyrom og soverom. Uthuset er søkt oppført som uthus og innredning til soverom er ikke søkt om.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 01.09.2020 utført av Terje Sandersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført på pilarer av betongblokker i bindingsverk med liggende kledning. Saltak tekket med papp og shingel over.
  Det gjøres spesielt oppmerksom på at taktekking bør påregnes modernisert grunnet levetidsbetraktninger, det samme gjelder takrenner og nedløp. Rekkverk mangler på trapp og er lavere enn gjeldende minstekrav. Badet har motfall til sluk, det anbefales etablert dusjkabinett.
  Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Hytta synes velholdt med normal god standard. Gulv i hytta har tregulv med unntak av gangen som har belegg. Vegger og himlinger med panel. Bad med flislagt gulv og vegger med baderomsplater. Kjøkkeninnredning med furufronter, ventilator og stålvask. Badet er utstyrt med wc, servant i seksjon og dusjhjørne.

  Oppvarming

  Peisovn i stua. Ellers elektrisk oppvarming.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 08.07.1988 for hytta som stod ferdig da. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
  Ferdigattesten omfatter ikke uthuset, som ble godkjent av kommunen 17.08.1992. Uthuset er søkt oppført som bod og do, innredning til beboelsesrom er ikke søkt om.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
  3813/92/285:
  06.12.1965 - Dokumentnr: 503082 - Erklæring/avtale
  Forbud mot næringsvirksomhet
  Overført fra: Knr:0814 Gnr:92 Bnr:7 Fnr:4
  02.09.2020 - Dokumentnr: 2959286 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
  Rettighetshaver: Eiendomsmegler Krogsveen AS
  Org.nr: 950 007 613
  23.08.2013 - Dokumentnr: 706087 - Festenummer gitt bruksnummer
  Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:3813 Gnr:92 Bnr:7
  23.08.2013 - Dokumentnr: 706087 - Overføring fra tidligere festenummer
  Utgått festenr:
  Knr:0814 Gnr:92 Bnr:7 Fnr:4
  01.01.2020 - Dokumentnr: 859648 - Omnummerering ved kommuneendring
  Tidligere: Knr:0814 Gnr:92 Bnr:285

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Hytta ligger solrikt og usjenert til med fantastisk utsikt utover sjøen. Til hytta følger andel i privat bryggeanlegg for Åstadtoppen med parkeringsmulighet ved brygga. Bryggeanlegget er et moderne anlegg med nyere flytebrygge, som ligger godt skjermet for vær og vind. Det er også etablert sandvolleyballbane, sittegrupper og mulighet for lagring av båter på fellesområde. I nærheten ligger Ivarsand som er en fantastisk fin badestrand. Det er mulig å gå til denne eller ta bilen og parkere på offentlig parkeringsplass. Skjærgården i området er variert og vakker. Det er korte båtturer bl.a. til Helgeroa, Langesund, Valle, Kragerø og Jomfruland. Det er ca. 10 km. til Stathelle sentrum med alle sentrumsfunksjoner, her er også Telemarks største kjøpesenter. Ca. 6 km til Trosby hvor det er dagligvarebutikk, kiosk og isbar. Golfbane og ridesenter finnes en liten biltur fra hytta.

  Adkomst

  Ta av fra E-18 syd for Grenlandsbrua og følg gamle hovedveien sydover, ta av til venstre mot Valle. Følg Valleveien ca. 2,3 km. og ta til venstre, gjennom bom opp til Åstadtoppen. Følg veien nesten til toppen og ta grusvei til høyre, gjennom ny bom. Følg veien til enden og ta liten stikkvei til venstre rett før veien ender. Hytta ligger til høyre ved parkeringen her. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 1.563 kvm. Tomten består av naturtomt med skrin vegetasjon, store partier med fjellknauser og en liten gresslette. Terrasse i trevirke rundt hytta som også forbinder hytte og uthus. Det er laget uteplass i trevirke på en kolle syd for terrassen.

  Parkering

  Eiendommen har tinglyst rett til parkering av to biler ved hytta og har i tillegg rett til å benytte hyttefeltets felles parkeringsplass.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse i henhold til reguleringsplan for Åstadheia og Brevikstrandkilen datert 04.04.2013 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter er kr 13.240,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, hytterenovasjon og eiendomsskatt.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 5.000,- pr. år..
  Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 4.317,-.
  Velavgift er kr 750,- pr. år. som også dekker båtplass og veivedlikehold.
  Serviceavtale for pumpekvern, kr. 1.600,- pr. år.
  Vannverk, kr. 500,- pr. år.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2018 var kr 359 500,- ifølge skatteetaten.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.998.842,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger/hytter. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Leif Gunnar Thorsen

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
  innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 3,75 % av salgssummen.
  Tilrettelegging kr 12.500,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 13.750,-
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 28-0101/20
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bamble
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR28.20101

  Dato

  Sist oppdatert: 12. januar 2021 kl. 13:00

  Dokumenter

  If Hyttepakken
  PDF 253 KB

  Område

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

  Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

  Andre fritidsboliger i området

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  Flyttehjelp

  La oss ta jobben for deg

  Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
  Finn ut mer

  Sjekk din boligverdi!

  Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.