Solgt: 7 600 000 kr

Høyenhallveien 49

7 200 000 kr
105 m²
3 soverom
Velkommen til Høyenhallveien 49!
Høyenhall / Manglerud
Flott rekkehus over 2 plan - 3 soverom - To uteplasser - Garasje - Svært barnevennlig - Nær marka
 • Prisantydning
  7 200 000 kr
 • Omkostninger
  181 342 kr
 • Totalpris
  7 781 342 kr
 • Byggeår
  1988
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  105 m²
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  500 kr
 • Energimerke
  Rød E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Bo godt og trygt på Høyenhall/Manglerud med familien din! Ønsker du i tillegg kort vei til barnehagen eller skolen, så kan du slutte å lete mer! Rekkehuset er over to plan med et lagringsloft som noen naboer har innredet. Her bor du "landlig" men likevel kun 10 min til sentrum m/banen. Hovedpunkter:
- Flere overflater ble nylig sparklet og malt.
- Nye gulv i 1. etg m/gulvvarme
- Drømmekjøkken fra 2008
- Eldre bad, vaskerom fra byggeår
- Garasje med elbillader.
- 3 soverom i 2.etasje
- Superpraktisk sep. WC rett ved inngangspartiet
- Eget vaskerom
- To solrike uteplasser på begge sider av huset. Her kan du flytte deg etter sola.
- Både innvendig og utvendig bod, samt stort lagringsloft.
- Kort vei til sentrum, Østensjøvannet og Østmarka
- Kort vei til skole, barnehager, nærbutikk og off.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Høyenhallveien 49, 0678 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 148, bruksnummer 469
Kommunenummer 301, gårdsnummer 148, bruksnummer 90, ideell andel 1/89

Innhold

Totalt bruttoareal: 126 kvm.
Totalt bruksareal: 113 kvm.
Totalt primærrom: 105 kvm.
Primærrom 1. etasje: trapperom/hall, stue med spisestue, kjøkken, vindfang og wc.
Primærrom 2. etasje: trapperom/hall, bad/wc, vaskerom og 3 soverom.
I tillegg disponerer boligen to boder, en inne ved yttergang og en utendørs ved platting, samt lagringsloft.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 23.04.2020 utført av Roger Pedersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført på støpt såle med yttervegger i bindingsverk i resterende etasjer. Betongsåle, antas fundamentert til fjell eller komprimerte masser. Saltak med takstein på takbjelker som antas er isolert og lektet ut.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
- 3-lags isolerglass med produksjonsår 1987 gis TG 2. Normal bruksslitasje på karmer, listverk og funksjoner.
- Dobbelfløyet terrassedør med 3-lags isolerglass og brystning gis TG 2. Fra byggeår.
- Takkonstruksjoner gis TG 2. Fra byggeår. Normal forventet kvalitet og slitasjegrad i forhold til alder og utførelsesmetode. Det bemerkes at rør/ventilasjons-gjennomføringer over tak og rundt piper er ett svaketspunkt i forhold til fukt problematikk og bør holdes under observasjon.
- Overflater på terrasse, balkong og utvendige trapper og ramper gis TG 2. Normal bruksslitasje.
- Utvendig solskjerming gis TG 2. Normal bruksslitasje.
- Innredning og garnityr for våtrom gis TG 2. Normal bruksslitasje. Fallet er noe ujevnt og faller både mot badekar og mot vegg til vaskerom. Ingen unaturlig fukt registrert.
Selger påpeker:
- Tidligere eiere har opplyst at det har vært en liten sprekk i taket på bad, som de har reparert selv med våtromssparkel og overmaling.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Attraktiv familiebolig over to plan hvor stuen har utgang til en stor, solrik terrasseplatting og videre til usjenert hage. Det er i tillegg stor platting med belegningsstein på fremsiden av huset. Boligen har gode oppbevaringsmuligheter i innvendig og utvendig boder.
Boligen fremstår som moderne med gode løsninger, og er oppgradert i 2019/2020:
- Oppgradert sikringsskap, lagt varmefolie i første etasje (minus toalettrom), samt trukket nye kabler og montert nye stikkontakter i stue.
- Malt vegger og tak i første etasje, med unntak av toalettrom og tak i mellomgang.
- Pusset og malt trapp (trappetrinn og rekkverk) mellom 1. og 2. etasje.
1. etasje:
Trapperom/hall
Trapp i heltre mellom etasjene.
Stue med spisestue
Lun og trivelig stue med plass til både sofagruppe og spisestuemøblement. Mulighet for ildsted. Malte vegger og tak. Utgang til terrasseplatting på ca. 27 kvm., med uteplass på ca. 37 kvm. i forkant ved inngangspartiet. Utvendig markise. Utvendig vannkran er montert på både kjøkkensiden og på stuesiden.
Kjøkken
Romslig kjøkken med plass til hele familien. Lys profilert kjøkkeninnredning fra Drømmekjøkken (2008) med laminert benkeplate med nedfelt dobbel oppvaskkum og ett-greps blandebatteri. Integrerte hvitevarer som komfyr med nedfelt induksjon platetopp og oppvaskmaskin. Ventilator over kokeplass. Fliser og belysning mellom over- og underskap. Hyggelig spiseplass ved vinduett. Malte og sparklede vegger og tak. Integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.
Vindfang/gang
Romslig og praktisk gang med god plass til oppheng av yttertøy og sko.I tillegg har du en praktisk bod med inngang fra gangen. Sikringsskapet er plassert her.
Separat WC
Praktisk toalett rett ved inngangspartiet. Profilert innredning i teak med servant i underskap, speilskap og vannklosett. WC-rommet er fra byggeår.
2. etasje:
Trapperom/hall
Trapp i heltre mellom etasjene. I mellomgangen er det luke til lagringsloft. Ved evt utbygging av loftet, kreves det søknad og godkjenning fra Plan- og bygningsetaten.
Bad/WC
Lyst flislagt bad/WC som er fra byggår. Hvit profilert innredning med servant i underskap og overskap. Vannklosett og badekar. Varmekabler i gulv og downlights i tak. Eldre bad.
Vaskerom
Belegg på gulv, tapetserte overflater på vegger og malt tak. Tilkobling for både vaskemaskin og tørkeskap. Utslagsvask, samt varmtvannsbereder på ca. 200 l. Vaskerom er fra byggeår.
Tre soverom
Tre gode soverom. Det er montert utvendig markise på to av rommene.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med termostatstyrte varmekabler i baderomsgulvet, og varmefolie i alle rom i 1. etasje unntatt på toalettrommet. Enkelte panelovner er montert.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 13.06.1990. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
301/148/469:
11.01.1988 - Dokumentnr: 1849 - Best. om vann/kloakkledn.
Bestemmelse om garasje/parkering
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Rettighetshaver: Gnr.148 Bnr.457 - 493.
Gjelder denne registerenheten med flere
11.01.1988 - Dokumentnr: 1848 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:0301 Gnr:148 Bnr:90

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.
Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Salg og utleie skal meddeles styret til registrering.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Høyenhallveien 49 er et rekkehus over to plan i attraktivt beliggende i trafikkstille og barnevennlige omgivelser i meget populært villa-/småhusområde.
I nærheten ligger det flere barnehager, Høyenhall barne- og ungdomsskole og idrettsanlegg både på Høyenhall og Manglerud.
Kort vei til forretninger og servicetilbud både på Manglerud senter og Bryn senter. Kun 7 min. kjøring til Oslo sentrum. Offentlig kommunikasjon ligger i umiddelbar nærhet.
Det er flotte naturområder like i nærheten med bl.a. Svartdalsparken friområde, Ekebergsletta og Høyenhallparken med Andedammen ved Høyenhall velhus. Gangavstand til Østensjøvannet med flotte turområder rundt og turvei videre inn i Østmarka. Fint turterreng både sommer og vinter!

Adkomst

Ta E6/Ring3 til Traktorveien. Sving til høyre og inn på Høyenhallveien. Høyenhallveien 49 vil ligge på venstre hånd.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Høyenhallveien 49 sokner til Høyenhall skole (1.-10. trinn). Det er flere barnehager i området som Solfridbakken barnehage, Høyenhall barnehage og Hakkebakkeskogen familiebarnehage.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 202,7 kvm. Boligen har en opparbeidet hage med grøntareal, stenbelagte uteplasser, støttemur og noe thujaer og annen beplantning. Det er asfalterte gang- og stikkveier i nærområdet. I tillegg har dette rekkehuset gnr 148/bnr 469 en ideel andel 1/89 av realsameiet av gnr 148/ bnr 90. (bl.a. garasjeanlegget)

Parkering

Egen parkeringsplass med elbillader i felles garasjeanlegg.
Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål med tilhørende anlegg i henhold til reguleringsplan datert 14.04.2020 med tilhørende reguleringsbestemmelser S-2889 vedtatt 12.11.1986. Området forøvrig er regulert til offentlig vei, offentlig bygning (skole), sporvei, sykkelvei, annet veiareal m.m.
Bystyret vedtok 23.09.2015 kommuneplanen "Oslo mot 2030: Smart, trygg og grønn"
Oslo by er stadig under endring/utvikling, bygg settes opp, rehabiliteres og rives ned. Vi anbefaler derfor alle budgivere å sette seg inn i gjeldende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr 13 203,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 792 pr år.
Fellesutgiftene er kr 500,- pr. mnd og inkluderer kabel-TV/bredbånd og evt saker av felles interesse.
Videre dekker det felles forsikring for garasje og bod på fellesareal og ansvarsforsikring for lekeplass/lekeapparater, samt snømåking/strøing, gress- og hekklipping og noe vedlikehold på fellesarealer i regi av Gårdreform.
Fellesutgiftene ble sist justert 01.04.20, og avhenger i stor grad av aktiviteter/kostnader i grendelaget. Pr. 01.04.2020 gikk de ned fra 1250,- pr mnd til kr 500,- pr mnd. I følge styret vil felleskostnadene sannsynligvis øke igjen pga et par kommende prosjekter, vedr. asfaltering av gangveier og skifte av utelys. Usikkert når og hvor mye p.t.
Fellesutgiftene for beboere i huseierforeningen innbetales månedlig forskuddsvis til huseierforeningens konto.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 12.750,- pr. år. / 15000 kWh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 4.681,-.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-TV og bredbånd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 522 874,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 5 482 346,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.381.342,-.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 10.200,-, med et årlig abonnement på kr 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr 7.400,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Bent Inge Hvitstein og Aleksandra Nordengen Ellila

Informasjon om forkjøpsrett

Solfridbakken Huseierforening 1 består av 13 rekkehusleiligheter.
Formålet med Solfridbakken Huseierforening er å:
- Ivareta driften av huseierforeningen.
- Administrere og vedlikeholde fellesanlegg og fellesareal.
- Ivareta alle andre saker av felles interesse.
Styreleder i huseierforeningen er Tom Espen Johansen, e-post: tej@getmail.no.
- Alle beboere må varsles, hvis man ønsker å gjøre fasadeendringer. Styret i Grendelaget må også orienteres.
- Innehaver av den enkelte leilighet er ansvarlig for at ubetalt andel av driftsutgifter og eventuelt andre utgifter som huseierforeningen har fastsatt, blir betalt, og hefter også for tidligere eieres forpliktelser, jfr vedtektene til huseierforeningen.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Trampoline er kun tillatt om nærmeste naboer ikke har innvendinger.
Solfridbakken Terrasse 2 Grendelag er et fellesorgan for Solfridbakken Huseierforening 1 og Solfridbakken Terrasse 2 Boligsameie, som har til formål å ivareta administrasjon og forvaltning av felles interesse- og bruksområder på Felt B på Solfridbakken Terrasse.
Disse er:
- Mer omfattende vaktmesteroppgaver.
- Lekeplass.
- Felles tele- og antenneanlegg.
- Avfalls- og søppelbehandling.
- Grøntanlegg.
- Veianlegg.
- Garasjeanlegg og søppelbuer.
- Miljø- og velferdstiltak.
Grendelaget består av 37 husstander. Styreleder i grendelaget skifter årlig mellomhuseierforeningen og boligsameiet.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Installert elbil-ladere.
- Tak og takrenner vasket og impregnert, samt montert pipehatt.
- Felles uteområde oppgradert med nytt lekestativ.
Planlagte påkostninger:
I følge styret vil felleskostnadene sannsynligvis øke pga et par kommende prosjekter, vedr. asfaltering av gangveier og skifte av utelys. P.t. er dette usikkert når og hvor mye.
Det er ikke forkjøpsrett eller styregodkjenning i huseierforeningen. Salg og utleie skal meddeles styret til registrering.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,63 % av salgssummen inkl. mva.
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 17.000,-
Visninger pr. stk. kr 2.500,- (inntil 3 stk. gratis): kr 0,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 45-0046/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Oppsal
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR45.2046

Dato

Sist oppdatert: 11. november 2020 kl. 23:01

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.