Komplett salgsoppgave

Treskeveien 10

9 200 000 kr
119 m²
3 soverom
Velkommen til Treskeveien 10! Attraktiv utbygget del av 4-mannsbolig med garasjeplass. Flere uteplasser. Solrik og skjermet beliggenhet.
Velkommen til Treskeveien 10! Attraktiv utbygget del av 4-mannsbolig med garasjeplass. Flere uteplasser. Solrik og skjermet beliggenhet.
Kart
Del
Manglerud
Attraktiv utbygget del av 4-mannsbolig med garasjeplass. Flere uteplasser. Skjermet beliggenhet. Forkjøp avklart

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  9 200 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  170 000 kr
 • Omkostninger
  9 014 kr
 • Totalpris
  9 379 014 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1962
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  119 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 213 kr
 • Energimerke
  Rød E

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Treskeveien 10! Leilighet over 2 plan med flere gode uteplasser. En vestvendt veranda på ca. 13 kvm og en markterrasse på ca. 30 kvm. Flott tilbaketrukket beliggenhet, sentralt på Manglerud. Garasjeplass som ligger rett ved boligen. Kort vei til offentlig kommunikasjon og Manglerud senter, som har et godt utvalg av forretninger. Meget barnevennlig bomiljø. Gode turmuligheter i umiddelbar nærhet.
- avklart forkjøp!
- Veletablert og sentralt område.
- Terrasse med gode solforhold.
- Lys og luftig stue med peisovn.
- Kjellerstue og soverom med varmekabel i gulv.
- God bodplass i kjeller.
- Sikringsskap med automatsikringer.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Treskeveien 10, 0681 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 148, bruksnummer 313, ideell andel 1/1
Andelsnummer 65, Abellund borettslag, organisasjonsnummer 950 386 223

Innhold

Totalt bruksareal: 119 kvm
Totalt primærrom: 119 kvm
Primærrom:
Kjeller 25 kvm:
Soverom og kjellerstue.
1. etasje 94 kvm:
Entré, gang, stue/kjøkken, bad og to soverom.
Leiligheten disponerer en kjellerbod på ca. 6 kvm og en kjellerbod på ca. 13 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 12.01.2023 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Boligbygg fra 1962 over 2 etasjer samt kjeller. Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av tre og betong. Yttervegger dels av tre- og betong/mur. Utvendig kledd med stående trekledning samt Pussede/malte flater. Yttertak av pulttak konstruksjon utvendig tekket med papp. Leiligheten har slett entrédør med kikkehull, brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Vinduer og balkongdører med rammer/karmer av tre og to-lags glass fra 2012-2017. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på stedvis riss/sprekker i vegger og bomlyd i enkelte gulvfliser. Underetasjen ble utbygget i 2013, og erfaringsmessig er innredede rom under terreng å betrakte som risikokonstruksjoner vedrørende fukt. Innvendige trapper har kun rekkverk/håndløper på en side. Stoppekran er plassert utenfor boenhet. Utvendig fasade har stedvis pussavskalling på kledning og grunnmur, og taktekking har symptomer på slitasje og elde. Takvann har kun utkast og det er ikke forsvarlig bortledning av vannet fra grunnmuren, og utvendige vann- og avløpsrør har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Ovennevnte har fått tilstandsgrad 2. Det er gitt tilstandsgrad 3 på mangler og avvik i de branntekniske forholdene. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 

Standard

Velholdt leilighet i 4-mannsbolig bygget i 1962 med entré med garderobe, stue med åpen kjøkkenløsning, bad, 3 soverom og kjellerstue. 2 flotte uteplasser og god bodplass.
1.etasje:
Adkomst fra felles oppgang. Praktisk entré med bod/garderoberom. God plass til yttertøy og diverse.
Baderom fra ukjent årstall oppgradert i 2007 (i følge eiers opplysninger). Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Nedsenket himling med downlights. Vegghengt servantskap i slett utførelse.
Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speilskap med belysning over servant. Frittstående badekar med dusjforheng. Dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Frittstående toalett.
Mekanisk avtrekksvifte på vegg. Vannrør med rør-i-rør system. Synlige avløpsrør av plast og støpejern. Badet er gitt TG2 med bakgrunn alder og redusert adkomst til fordelerskap. Noe riss/sprekker i flisfuger. Vinduets plassering i våtsone er uegnet. Eldre sluk.
Lys og romslig stue med plass til både sofagruppe og tilhørende bord samt god spiseplass. Peisen i midten av stuen varmer godt. Gulvflater belagt med laminat. Gulvvarme i gang og soverom. Himlinger i malte flater. Nedsenket himlinger med downlights i stue/kjøkken, gang og soverom. Vegger i malte flater og panelplater. Profilerte innerdører. Utgang til vestvendt veranda på ca. 13 kvm. Utgang til markterrasse på ca. 30 kvm. Usjenert og fin.
Åpen kjøkkenløsning mot stue. Kjøkkeninnredning med slette fronter. Benkeplate av laminat. Nedfelt oppvaskkum av rustfritt stål med ett-greps armatur. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over benkeplate.
Integrerte hvitevarer: Nedfelt induksjonstopp, oppvaskmaskin, kjøleskap, komfyr og mikrobølgeovn. Vegghengt ventilator tilkoblet avtrekk. Vannrør av plast. Synlige avløpsrør av plast og støpejern.
Kjøkkenet har lekkasjestopper. TG2 er gitt på noe av innredningen pga. svelling.
2 gode soverom, hvorav det ene har walk-in garderobe.
U. Etg.:
Romslig kjellerstue og soverom.
Gulvflater med gulvvarme belagt med fliser og laminat. Nedsenket himlinger med downlights. Vegger i malte flater og panelplater. Profilerte innerdører.
TG2 - Etasjen ble innredet/ombygd i 2016. Arealene var opprinnelig ikke innredet. Det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig er innredede rom under terreng å betrakte som risikokonstruksjoner vedrørende fukt.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med varmepumpe, elektriske panelovner og gulvvarme på bad, gang, soverom og kjeller. Vedovn i stue. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 09.11.1964, tilbygg, datert 18.07.2016. Attestene kan fås ved henvendelse til megler.
Ferdigattesten omfatter ikke endring i kjeller med utgang til bodareal. Dette er gjort av nåværende eier. I henholdt til avtale med borettslagets styre er det satt inn brannhemmende dør.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 
 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst to servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om vei, anlegg og vedlikehold av ledninger, og en erklæring om midlertidig unntak fra gjeldende bebyggelsesplan (omhandler avfallsbrønn). Servituttene antas å ikke ha betydning for den daglige bruken av boligen.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger meget hyggelig til i et rolig boligområde på Manglerud i Oslo kommune, med kort vei til to T-banestasjoner, E6 og idylliske tur-/rekreasjonsområder. Fra eiendommen er det gangavstand til skoler i alle trinn, barnehager, god offentlig kommunikasjon og innholdsrike kjøpesenter med det man måtte trenge av servicetilbud. Dette gjør Manglerud svært attraktivt for alle aldersgrupper, og en flott plass for barna å vokse opp.
Boligen har umiddelbar nærhet til lekeplass, samt kort vei til Manglerud idrettspark med ishall, ny svømmehall, kunstgressbane og golfsimulator. Det er også kort vei til populære treningssentre på både Manglerud og Ryen. For koselige søndagsturer anbefales naturskjønne Østensjøvannet som er et meget populært og naturskjønt turområde i bydelen med over 200 forskjellige fuglearter.
Fra Østensjøvannet er det et antall sykkelstier og turstier som tar deg innover i marka, der spesielt Nøklevann er verdt en visitt. Ved Rustadsaga finnes en liten sandstrand med flytebrygge der det er fint å sette ut kano. Skullerudstua er også å anbefale. Her finner du en hyggelig kafe med uteservering hvor du kan nyte hjemmelagede fristelser og god kaffe. Skullerudstua er en markastue som ligger ved inngangen til Østmarka. Ekeberg med vakre Ekebergsletta ligger i fin sykkelavstand. Her finner du ridesenter, minigolf, dyrepark, idrettsanlegg og ikke minst Ekebergparken skulpturpark.
Servicetilbud:
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Meny, Joker, Extra og Rema 1000. Joker er også søndagsåpen. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Manglerud senter et totaltilbud av varer og tjenester (ca. 60 butikker). Bryn Senter med sine 42 butikker ligger en kort kjøretur unna, og det samme gjør Lambertseter senter - et moderne senter med en rekke butikker, koselige spisesteder og kino.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og T-bane, og Manglerud T-banestasjon ligger 10 minutters gange fra boligen. Herfra kan du nå sentrum på 12 min. Fra området går det også ekspressbuss som tar deg til Oslo S på 7 minutter. Med bil tar det ca. 5 min til Ryen, 9 min til Ekeberg, 10 min til Oslo S og 40 min til Oslo lufthavn

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Treskeveien 10 sokner til Manglerud skole (1.-10.klasse).
Det er flere barnehager i området som Treskeveien barnehage (100m), Tallberget barnehage (450m) og Gårdstunet barnehage (650m).
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 16 769 kvm som tilhører borettslaget. Fellesarealene er pent opparbeidet med blant annet asfaltert adkomst, gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning.

Parkering

Leiligheten disponerer en garasjeplass med el-bil lader i felles garasjerekke. El-bil lader med separat strømbetaling.
Utover dette så det mulig å leie parkering fra borettslagets garasjelag og Oslogarasjene. Det er bra med gateparkering i nærliggende gater.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan datert 07.10.2022 med tilhørende reguleringsbestemmelser V210203 (S-441) vedtatt 21.02.2003.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 5 213,- pr. mnd. og inkluderer: Grunnpakke kabel-tv/internett, nedbetaling av fellesgjeld, kommunale avgifter, bygningsforsikring, forretningsførsel, drift og vedlikehold.
Felleskostnadene justeres normalt 1 gang årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2023. Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende pga renteøkninger.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader: 3.169,-
Leietillegg påbygg: 632,-
Verandatillegg 10%: 299,-
Internett: 112,-
Kabel-tv: 227,-
Strøm: 39,-
Kapitalkost. lån 1 OBBK01: 408,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 18.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv/internett og grunnpakke er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Det betales kr. 1.000,- pr år i garasje leie + ladestrøm for el-bil lader.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1 107 478,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 986 920,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 12 244,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 170 000,- pr. 08.12.2022
Total fellesgjeld for boligselskapet er 48.288.738,- pr. 19.12.22 fordelt på 2 lån og lånevilkårene er:
Lån 1:
Restsaldo: 15.294.624,-
Rentebetingelser: 3,85%
Lånets restløpetid: 13 år, 10 mnd.
Lån 2:
Restsaldo: 32.994.114,-
Rentebetingelser: 3,85%
Lånets restløpetid: 25 år, 10 mnd.
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av hele eller deler av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale: - Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,- - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,- - Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.644,- (OBOS) - Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.   Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 9.379.014,-.  Av dette beløpet utgjør kr 170 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Mikael Lauritzen og Janine Gjølstad Gulliksen

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Abellund Borettslag.
Borettslaget består av 254 leiligheter.
Forretningsfører er Obos Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 55 00.
Dugnad og trappevask må påregnes.
Det er tillatt å holde maks 2 husdyr pr. bolig så lenge de ikke er til sjenanse for andre beboere. Den som ønsker å ha husdyr må varsle styret om dette.
Det foretas løpende vedlikehold i borettslaget etter behov.
Foretatte påkostninger de senere år:
2019: Etablert 9 avfallsstasjoner med brønner.
2014: Borettslaget gjennomførte et dreneringsprosjekt i borettslaget i perioden 2014/2015 hvor samtlige boliger ble drenert.
2012: Rehabilitering av betongtrapper.
Planlagte påkostninger:
Det er et kommende tak- og fasaderehabiliteringsprosjekt hvor det i februar 21' ble igangsatt kartleggingsarbeid i borettslaget. Kostnadene rundt dette er ikke avklart, men at det må påregnes en økning i andel fellesgjeld og felleskostnader i forbindelse med arbeidet.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,7% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 13.500,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 21.500,-
Visninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0252/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.22252

Dato

Sist oppdatert: 01. februar 2023 kl. 14:11

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.