Komplett salgsoppgave

Hamangskogen 77

10 490 000 kr
129 m²
3 soverom
Velkommen til Hamangskogen 77, presentert av Kristian Gjerdingen ved Krogsveen avd. Bekkestua.
Velkommen til Hamangskogen 77, presentert av Kristian Gjerdingen ved Krogsveen avd. Bekkestua.
Kristian Gjerdingen
Presenteres av
Kristian Gjerdingen
Sandvika/Hamang
Lekker og oppusset leilighet i Hamangskogen med fjordutsikt!|Heis|Peis|Garasjeplass|Solrik terrasse og balkong|2 bad

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  10 490 000 kr
 • Omkostninger
  263 592 kr
 • Totalpris
  10 753 592 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1983
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  129 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 880 kr
 • Energimerke
  Oransje E

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Hamangskogen 77, presentert av Kristian Gjerdingen ved Krogsveen avd. Bekkestua.
En meget attraktiv leilighet i Sandvika! Leiligheten fremstår som lys og pen 4-roms med god planløsning. Fra stuen er det utgang til syd-vendt balkong med utsikt og gode solforhold. Boligen har også en nord-vendt balkong med utgang fra den ene soverommet. Boligen disponerer også en garasjeplass i felles garasjeanlegg. Fra leiligheten er det kort vei til marka med gode turmuligheter for deg som liker å tilbringe tid i naturen både sommer som vinter. Det er også kort vei til både buss, tog og Sandvika sentrum.
Boligen har en god planløsning med entré/gang, bod, to bad, tre soverom og stue med delvis åpen kjøkkenløsning.
Velkommen til visning.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Hamangskogen 77, 1338 SANDVIKA
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 81, bruksnummer 48, seksjonsnummer 54, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 131 kvm
Totalt primærrom: 129 kvm
Bruksareal:
Leilighet 131 kvm
Primærrom:
Leilighet:
2. etasje 129 kvm: Entré, to bad, tre soverom, stue med delvis åpen kjøkkenløsning.
Sekundærrom:
Leilighet:
2. etasje 2 kvm: Innvendig bod.
I tillegg disponerer boligen:
- En garasjeplass i felles underliggende garasjeanlegg.
- En bod på etasjeplan på ca. 4 kvm.
- En bod i nærliggende bygning på ca. 0,8 kvm.
- Syd-vendt balkong på ca. 16,5 kvm.
- Nord-vendt balkong på ca. 9,3 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 18.05.2022, utført av Tim Roar Fauske. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Her kan du vise til punkt om ferdigattest og beskrive konsekvens under det punktet.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i betong. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Boligbygg over 4 etasjer samt underetasje med felles garasjeanlegg. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskillere av betong og stålkonstruksjoner. Utvendige fasader med spekket teglstein og utfyllende felter i treverk. Hovedsaklig flatt tak belagt med papp/membran(Ikke besiktiget). Leiligheten har slett entredør med kikkehull, sikkerhetslås, brannklasse B30 og lydklasse 35db. Vinduer og balkongdører med tre-lags glass fra byggeår. Vinduer i kjøkken med to-lags glass fra 2009. Oppvarming med elektrisitet, elektriske varmekabler på bad og vedfyrt peisovn i stue. Fire-roms leilighet beliggende i byggets 2.etasje. Adkomst via felles trapperom eller heis. Oppgangen har callinganlegg. Leiligheten består av entré/gang, bod, to bad, tre soverom og stue med delvis åpen kjøkkenløsning. Utgang fra stue til syd-vendt balkong på ca 16,5 m2. Utgang fra soverom 3 til nord-vendt balkong på ca 9,3 m2. Leiligheten disponerer en garasjeplass i felles underliggende garasjeanlegg som medfølger ved salg i følge selgers opplysninger. El-bil lader er montert. I tillegg disponerer leiligheten to boder. En bod på etasjeplan på ca 4 m2 samt en bod i nærliggende bygning på ca 0,8 m2.
Det gjøres spesielt oppmerksom på bygningsdeler som har fått TG2:
TG2:
Bad 1:
- Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Bad 2:
- Overflater vegger. Riss/sprekker i flisfuger observert i dusjsonen. Kan være en indikasjon på utettheter i våtrommets tettesjikt.
- Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvflise. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Etasjeskiller:
- Skjevhetsmåling: Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til ca 35 mm i kjøkken og 40 mm i gang.
Elektrisk anlegg: Det er fremlagt samsvarserklæring vedrørende diverse arbeider i forbindelse med oppussing av leiligheten i 2018.
Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer): Salltuslag/malingsavflassing observert i himlig/betongdekke. Mulig lekkasje/utettheter fra ovenpåliggende balkong. Videre undersøkelser/oppfølging anbefales.
TG3:
- Ingen.
TG IU:
- Stakeluke: Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten og bygningsdelene nevnt ovenfor. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

En meget attraktiv leilighet i Sandvika! Leiligheten fremstår som lys og pen 4-roms med god planløsning. Fra stuen er det utgang til syd-vendt balkong med utsikt og gode solforhold. Boligen har også en nord-vendt balkong med utgang fra den ene soverommet.
Kjøkken:
Lekkert kjøkken fra 2018 med slette fronter i matt hvit utførelse. Kjøkkenet er innredet med overskap med frostet glass, benkeplate i treverk med nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål og ett-greps armatur, og flislagt mellom benkeplate og overskap. Det er stikkontakter og belysning under overskap, nedfelt induksjonstopp, og ventilator med belysning og avtrekk ut av bygget. Komfyrvakt er montert. Det er stekeovn og microbølgeovn plassert i høyskap, integrert oppvaskmaskin, og integrert kjøleskap med frysedel. Synlige vannrør av typen rør-i-rør og synlige avløpsrør i plast. Lekkasjevarsler er montert. Brannslange i benkeskap på kjøkken.
Våtrom:
Bad nr. 1:
Lekkert bad fra 2018 med flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Det er nedsenket platehimling med downlights. Badet er innredet med servantskap med
dører i høyglans hvit utførelse og nedsenket servant i porselen med ett-greps armatur, speilskap med integrert belysning på vegg over servant, og vegghengt toalett med innebygget sisterne fra Geberit. Avtrekksventil på vegg med mekanisk avtrekk ut av bygget. Synlige vannrør av typen rør-i-rør koblinger og synlige avløpsrør i plast dusjhjørne med nedsenket dusjsone, skyvedør av glass og to-greps armatur.
Bad nr. 2:
Lekkert bad fra 2018 med flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Det er nedsenket platehimling med downlights. Badet er innredet med servantskap med skuffer i høyglans hvit utførelse og nedsenket servant i kompositt materiale med ett-greps armatur, speilskap med integrert belysning på vegg over servant, og høyskap og overskap på vegg. Det er dusjhjørne med nedsenket dusjsone, foldedør av glass og to-greps armatur, vegghengt toalett med innebygget sisterne fra Geberit, og avtrekksventil på vegg med mekanisk avtrekk ut av bygget. Synlige vannrør av typen rør-i-rør koblinger og synlige avløpsrør i plast. Opplegg for vaskemaskin. Fordelerskap for rør-i-rør system med stoppekraner plassert på vegg i bad.
Overflater:
Gulvflater med en-stavs parkett. Flislagt gulv i entré. Malte veggflater. Himlingsflater med malt betong. Nedsenket platehimling med downlights i entré/gang. Nedsenket kasse med downlights langs vegger i stue/kjøkken.
Utstyr:
- Skyvedørsgarderobe i entré med mål på ca. 2,0 meter. Garderobeskap i soverom 1 med mål på ca. 1,0 meter. Skyvedørsgarderober i soverom 3 med mål på ca. 1,60 meter og 2,70 meter.
- Brannslange i benkeskap på kjøkken.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet, elektriske varmekabler på bad og vedfyrt peisovn i stue. Ventilasjon basert på mekanisk avtrekk med tilluft via vindusspalter og veggventiler.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 03.11.1983. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Hamangskogen 77 har en attraktiv beliggenhet i et hyggelig boligområde i Sandvika/Hamang. Eiendommen ligger i et svært sentralt boområde med lite trafikk med barneskole og barnehage ligger innenfor kort gangavstand. Det er ca 15 minutters gange til Sandvika togstasjon. Herfra er det direkte tog som tar deg til Oslo sentrum på bare 20 minutter. Sandvika er for øvrig et knutepunkt for offentlig kommunikasjon, med både buss, tog og flytog.
Sandvika Storsenter og sentrum ligger ca. 17 minutters gange fra boligen, og kan tilby alt av forretninger og servicetilbud. Sandvika har med tiden fått bystatus og kan i tillegg til Sandvika Storsenter by på hyggelige cafeér, restauranter og shoppingtilbud. Sandvika Storsenter er Norges største kjøpesenter målt i omsetning. Med 192 butikker og spisesteder har senteret en bred butikkmiks bestående av både kjede- og nisjebutikker. Sandvika sentrum tilbyr for øvrig kino med åtte saler, og rett ved siden av denne ligger Bærum Kulturhus. Dette brukes hovedsakelig til danseforestillinger og konserter. Sandvika Stasjon er et knutepunkt for kollektivtrafikk som buss, tog og flytog.
Idylliske Kalvøya og Kadettangen ligger således i Sandvika, hvor man kan nyte strand- og bryggeliv på sommerstid. Kadettangen ble nylig oppgradert og fornyet, og stod ferdig sommeren 2019. Her er det stupetårn, badebinge, treningsapparater, lekeplasser, sandvolleyballbaner og masse mer. Et eldorado for barnefamilien på sommerstid. Her er det også flotte turmuligheter!
Det er også kort vei til Vestmarka for den som liker skog og mark, med tilgang til fine og snøsikre skiløyper vinterstid og flotte turstier på sommerstid. Hamangskogen er et meget allsidig boområde, passende for folk i alle aldre!

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
- Hamang Barnehage.
- Gnist Bjørnegårdsvingen.
- Espira Evje avd. Skogholtet.
Barneskole:
- Jong skole.
- Evje skole.
- Levre skole.
Ungdomsskole:
- Bjørnegård skole.
- Norges Realf.gymnas - ung.skole.
Videregående skoler:
Eiendommen sogner til Jong barneskole og Bjørnegård ungdomsskole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 15 961,6 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Tomt opparbeidet med busker, trær, diverse beplantning, sittegrupper og asfalterte internveier.

Parkering

I henhold til seksjoneringen medfølger det 1 garasjeplass i felles underliggende garasjeanlegg.
Fastmontert lader for EL-bil følger med, med mindre annet er avtalt. Fastmonterte løsninger for oppheng og lagring i garasje følger med, med mindre annet er avtalt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei og via felles privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til blokkbebyggelse og felles avkjørsel i henhold til reguleringsplan Hamang datert 10.10.1984 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Kommuneplaner:
Kommuneplan Sandvika
Status: endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 27.10.2010
Bestemmelser: http://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/3024/GIS-plandoc/RegBest/pdf/200401.pdf
Id: 200401
Kommuneplanens arealdel 2017-2035:
Status: endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 04.04.2018
Bestemmelser: http://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/3024/GIS-plandoc/RegBest/pdf/201601_4529355.pdf
Id: 201601
Kommuneplan under arbeid:
Kommuneplanens arealdel 2035-2040
Status: planlegging igangsatt
Id: 201702
Rådmannen har lagt frem forslag til områderegulering for Hamang og Industriveien til politisk behandling. Områdene er i dag dels et veisystem - E16 - og dels næringsbebyggelse. Ny E16 i tunnel under området ble klart 2019 og frigjør dermed store arealer. Planene legger grunnlaget for utbygging av nye bydeler på hver side av Sandvikselven.
Planene åpner for en bymessig utbygging med kombinert næring og boligbebyggelse, i noe varierende høyder med i gjennomsnitt rundt 5-7 etasjer. Noen steder åpnes det for høyere bygg. Forretnings- og næringsarealer lokaliseres til gateplan og langs nærmere definerte byakser.
For mer informasjon, se:
https://www.baerum.kommune.no/innsyn/politikk/wfinnsyn.ashx?response=journalpost_detaljer&journalpostid=2017079790&
https://www.baerum.kommune.no/innsyn/politikk/wfinnsyn.ashx?response=journalpost_detaljer&journalpostid=2017085209&
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr. 14 642,- pr. kvartal. og inkluderer: Felles bygningsforsikring, vedlikeholdsfond, kabel-TV, garasjeplass, Internett , forretningsførsel, varmtvann m.m.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01.07.2021
Totale fellesutgifter pr kvartal kr 14 642,-
Felleskostnader kr 11 176,-
Vedlikeholdsfond kr 1 759,-
Grunnpakke kabel tv kr 1 026,-
Komplett 50 kr 621,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 8000 - 9000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett, og dette er inkludert i fellesutgiftene.
Mulighet for motorvarmer, kr 60,- pr kvartal betales med fellesugiftene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 703 914,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 6 134 090,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Formuesverdien for denne eiendommen vurderes til å være satt lavt sammenlignet med markedsverdien. Kjøper må derfor påregne at formuesverdien vil øke.
Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Ingen lån pr 31.03.22
Regnskapet viser et overskudd på kr. 135.866 mot et budsjettert overskudd på kr. 184.900 for sameiet.
Disponible midler utgjør kr 3.682.769 ved utgangen av regnskapsåret.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 10.753.592,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Per Ole Hauge Gjertsen

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Hamangåsen boligsameie, med sameiebrøk 132/8309.
Sameiet består av 84 eierseksjoner.
Forretningsfører er Asker og Bærum Boligbyggelag AL, tlf. 67 57 40 69
Sameiets hjemmeside: https://hamangskogen.no/
Dugnad må påregnes.
Det er ikke noe forbud mot hold av hund, katt, fugl og marsvin under forutsetning at de ikke er til sjenanse for
naboer. Hold av andre typer husdyr enn de tidligere nevnte er ikke tillatt.
Vedlikehold/innkjøp siste 2 årene:
- 4 av 7 El-hovedtavler i blokkene er skiftet ut. Dette arbeidet gikk smertefritt og beboerne var uten strøm i ca. 4 timer mot forventet 8. Da har alle blokker nye hovedtavler for strøm med jordfeilvarsler og annen sikkerhet som vi tidligere manglet.
- Det er installert infrastruktur for el-bil lading til alle sameieres parkeringsplasser.
- Skiftet blandeventiler på varmtvannstankene pga lekkasjer.
- Alle ovner og brannslukkingsapparater i oppgangene i underetasjene er skiftet ut.
Kommende 5- års periode:
Styret budsjetterer med kr. 50.000 til forprosjekt og innhenting av anbud for utskifting av vinduer i leilighetene og inngangsdører til blokkene. ABBL vi stå for tilretteleggingen av
prosjektet inntil anbudsfasen er over. Selve arbeidet forventes utført i 2022 og 2023 hvis årsmøtet godkjenner planene.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 10-0079/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bekkestua
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR10.2279

Dato

Sist oppdatert: 24. september 2022 kl. 17:29

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.