Solgt: 4 400 000 kr

Solbergliveien 92

4 100 000 kr
67 m²
2 soverom
Velkommen til Solbergliveien 92!
Dominik Zych
Charlotte Lunde
Presenteres av
Dominik Zych og Charlotte Lunde
Oppsal
Lekker 3-roms hjørneleilighet - Innglasset balkong - Utsikt - Kort vei til marka - Mulighet for peis
 • Prisantydning
  4 100 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  182 000 kr
 • Omkostninger
  8 626 kr
 • Totalpris
  4 590 626 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1960
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  67 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 359 kr
 • Energimerke
  Rød E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Solbergliveien 92!
Dette er en lys og gjennomgående 3-roms beliggende i 3. etasje på populære Oppsal i Oslo. Boligen holder god standard og har 180 graders utsikt fra balkong. Her bor du like ved marka men likevel et kvarter fra Oslo sentrum. Området er for øvrig godt dekket med flere forretninger, skoler, barnehager og turområder.
Verdt å merke seg:
- Ingen avvik i tilstandsrapport
- Flott utsikt mot Oslo sentrum fra balkongen og stuevinduet
- Separat kjøkken og stor gang
- Overflater malt 2020/2021
- Boligen disponerer to kjellerboder og én loftsbod
- Bad fra 2014 og kjøkken fra 2015
- Lekeplasser, sittegrupper og store grøntarealer i umiddelbar nærhet
- Sokner til Godlia skole
- Under 25 min til Jernbanetorget
Vi sees på visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Solbergliveien 92, 0683 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 144, bruksnummer 1073, ideell andel 1/1
Andelsnummer 123, Skøyenlia Borettslag, organisasjonsnummer 950 289 856

Innhold

Totalt bruttoareal: 84 kvm
Totalt bruksareal: 76 kvm
Totalt primærrom: 67 kvm
Bruksareal:
3. etasje 76 kvm: Gang, stue, 2 soverom, kjøkken, bad og innglasset balkong.
Primærrom:
3. etasje 67 kvm: Gang, stue, 2 soverom, kjøkken og bad.
Sekundærrom:
3. etasje 9 kvm: Innglasset balkong på 7 kvm. Vegg mellom balkong og stue regnes som s-rom.
I tillegg disponerer boligen 3 boder - 2 i kjeller og 1 på loftet.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 02.03.2021 utført av Erik Øyum.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong. Skråtak i trekonstruksjoner og etasjeskillere i betong. Vinduer fra 2015 byttet i regi av borettslaget. Brann (B 30) og lydklassifisert (40 db) inngangsdør. Kikkehull i døren. Balkongdør fra 2015 med glassfelt. Nordvendt og Innglasset balkong i betong med rekkverk i stål og platekonstruksjon. Gulvareal på ca. 7 kvm. Naturlig ventilasjon. Veggventiler i ytterveggene i stuen, på kjøkkenet og alle soverom. Avtrekksventil på badet. Ventilator på kjøkkenet med kullfilter. Spalteventiler i vinduene. Brannvarsler i himling. Brannslukningsapparat i leiligheten. (6 kg. pulverapparat merket ABE).
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Samtlige punkter i rapporten har fått tilstandsgrad 1.
Fra selgers egenerklæring fremkommer blant annet at det i februar 2021 var gjennomført en rørinspeksjon. Megler har vært i kontakt med styreleder og fått beskjed om at det per nå innhentes tilbud på mindre arbeid, men at baderommene ikke berøres. Det fremkommer også at terrassegulv var pusset og oljet i 2019 og sikringsskap var oppgradert i nyere tid (2021 ut ifra tilstandsrapport).
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Flott 3-roms hjørneleilighet beliggende i 3. etasje på Oppsal. Boligen er godt vedlikeholdt og har fått TG1 på samtlige punkter i tilstandsrapporten fra takstmann. Blant annet byr boligen på enstavs parkett, nyere kjøkken fra 2015 fra IKEA, bad nytt i 2014 og idyllisk utsikt over Oslo. Her bor du i grønne omgivelser og fantastiske turmuligheter rett utenfor døren men likevel en kort t-banetur fra sentrum.
Gang:
Det første du møter i boligen er en lys og meget romslig gang med god plass til oppbevaring av yttertøy og skohylle. Det er i tillegg plass til et garderobeskap og/eller en kommode. Garderobeskap følger leiligheten ved salg.
Stue:
Boligens hovedrom er en innbydende stue med store vinduer retning vest og nord. Her er det enstavs parkett, utgang til balkong og godt med plass til en sofagruppe og et spisebord. Fantastisk utsikt mot Oslo sentrum fra stuen!
Kjøkken:
IKEA kjøkken nytt i 2015 med enstavs parkett, innebygget stekeovn, integrert kjøleskap, fryser, oppvaskmaskin og lekkasjestopper. Det er også her plass til et mindre spisebord eller mulighet for ekstra benkeplass.
Bad:
Flislagt bad fra 2014 med elektrisk gullvarme, downlights, dusjhjørne opplegg for vaskemaskin. I følge tidligere eier/tidligere tilstandsrapport er badet rehabilitert av Bygg og Rør Entreprenør AS med nye sluk og membran.
Soverom:
Leiligheten har et hovedsoverom på ca. 12.5 kvm og et soverom 2/kontor på rett under 11 kvm. Begge soverommene er lyse, har godt med lysinnslipp og enstavs parkett på gulvet. Garderobeskapene følger leiligheten ved salg.
Balkong:
Et av boligens høydepunkter er den innglassede balkongen på ca. 7 kvm med 180 graders utsikt vendt ut mot borettslagets fellesarealer. Terrassegulvene er pusset og oljet i 2019.
El-anlegg:
Sikringsskap i oppgangen med automatsikringer og jordfeilbryter. Forskriftsmessig brukerveiledning til jordfeilbryter og kursoversikt. 10 kurser. Overlastvern på 40 A. Innmaten i skapet er byttet i 2021 i regi av borettslaget. Arbeidene ble utført av Fagerborg Installasjon AS.

Oppvarming

Elektrisk varmekabel på bad og appstyrt mill panelovn i stue.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 18.12.1968. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det foreligger også ferdigattest for utvidelse av balkonger.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 10 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet erklæring om at hobbyrom i kjeller ikke benyttes til varig opphold, tillatelse til oppføring og ha stående en trafostasjon, vann- og kloakkreglement samt bestemmelse om garasje/parkering.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Solbergliveien 92 ligger fantastisk til i et meget populært boområde på Oppsal i Oslo. Det er kort vei til turområder både sør og vest, nærhet til kollektiv transport (buss og t-bane) og flere forretningslokaler. T-banens linje 3 (Skøyenåsen stasjon) ligger 700 m unna, tar deg til Jernbanetorget på 15 minutter og opererer ellers på strekningen Mortensrud - Kolsås. 76- og 79 bussen stopper i enden av Solbergliveien og kjører til blant annet Helsfyr, Grorud og Åsbråten. Lokalbussen 78A (Østensjø ring) stopper rett rundt hjørnet og stopper blant annet på Ulsrud, Abildsø, Manglerud og Bryn senter.
Området er godt dekket med skoler og barnehager. Nærmeste barnehage er Soltoppen - 100 m unna. Ellers ligger Fuglemyra og Østmarka barnehage innenfor en radius på 700 m. Solbergliveien 92 sogner til Godlia barneskole. Nærmeste ungdomsskole og den naturlige veien videre er Skøyenåsen ungdomsskole beliggende 1 km unna.
Dagligvarehandelen kan gjøres unna på Kiwi eller Rema 1000 - begge med kort gangavstand fra leiligheten. For øvrig ligger Oppsal senter en spasertur unna og byr på flere butikker og spisesteder. Her finner du blant annet Ark bokhandel, Boots apotek, Meny, og Oppsal rens. For øvrig ligger Bryn senter og Tveita senter en kort biltur unna og byr på et større utvalg av forretningssteder.
Oppsal ligger idyllisk til for deg som er glad i turområder. Like forbi Skøyenåsen t-bane finner du Østensjøvannet med rekreasjonsmuligheter. Gangsti rundt vannet som fører til Østmarka. Nøklevann ligger ca. 3 km unna med buss fra Solbergliveien til Bøler. Her finner du både lengre turstier og nydelige badeplasser. For den treningsglade ligger Sats Hellerud like ved Tveita senter og Mudo gym på Ulsrud.

Adkomst

Ta inn Solbergliveien fra Hellerudveien. Blokken ligger noen hundre meter frem på høyre hånd.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Området er godt dekket med skoler og barnehager. Nærmeste barnehage er Soltoppen - 100 m unna. Ellers ligger Fuglemyra og Østmarka barnehage innenfor en radius på 700 m. Solbergliveien 92 sogner til Godlia barneskole. Nærmeste ungdomsskole og den naturlige veien videre er Skøyenåsen ungdomsskole beliggende 1 km unna.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 11 337 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Borettslaget har 54 parkerings- og 51 garasjeplasser som leies ut etter ventelister. Ventetiden kan variere. Dersom du ønsker å sette deg opp på liste skal styret kontaktes skriftlig. Ved tildeling av parkerings- og garasjeplass betales et innskudd på hhv. kr. 1.500,- og 3.000,- i tillegg til et administrasjonsgebyr til OBOS.
Det er også mulighet for leie av garasjeplass i Oppsal P-hus med adresse Vetlandsveien 64. Pris per 04.03.2021 er kr. 715,- per mnd.
Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan datert 04.03.2021 med tilhørende reguleringsbestemmelser S-474 datert 20.03.1953.
Det planlegges utbygging av Mekanikerveien 32-34 - oppføring av leilighetspåbygg i 4. etasjer. Rammetillatelse foreligger. Eksisterende bebyggelse består av to etasjer og sokkel; der 1. etasje har dagligvare og dels utbygd 2. etasje med boligformål. Det planlegges å bygge 12 stk 3-roms boenheter.
Det opplyses september 2020 følgende på borettslagets hjemmeside vedr. info om turveien mellom punktblokkene i Solbergliveien og Formerveien:
Oslo kommune eier en smal stripe tomt som deler tomten mellom blokkene i Filerveien 5, Formerveien 2 og 4 på den ene siden og Filerveien 3 og Solbergliveien 92 på den andre siden. Denne kommunale stripen er regulert til friareal/turvei. Kommunen har nå satt i gang planlegging av å bygge en turvei som skal kobles i nord med turvei fra Oppsal arena og i sør turveien som går på vestsiden av kirken. Det går allerede tråkk/vei mellom disse punktene, tråkk som har vært i bruk siden de forskjellige borettslagene ble etablert her rundt 1960, men ikke nødvendigvis i den traseen som kommunen nå planlegger for. Styret har gått sammen med Godlia borettslag og Solrabben borettslag som også er berørt, for å prøve å få kommunen til å bruke eksisterende tråkk som trase for turveien. Hvis planene realiseres slik de nå foreligger, vil det for Skøyenlia borettslag bety at det vil gå en turvei ca. 50-60 meter fra Solbergliveien 92.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 3 359,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-TV/bredbånd, kommunale avgifter, trappevask, vaktmestertjenester, nedbetaling av andel fellesgjeld, felles bygningsforsikring, forretningsførsel m.m.
Følgende er spesifisert fra forretningsfører:
Piperehabilitering kr 150,-
Nye vinduer kr 180,-
Strøm -fryseboks kr 35,-
El. rehabilitering kr 150,-
Kapitalkostnader utgjør kr 771,-.
Styret har vedtatt å øke felleskostnadene med 4% fra 01.04.2021. Felleskostnader etter økningen vil utgjøre kr 3 473,-. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 9 800,- pr. år. / 7 800 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor (Canal Digital) som leverandør av kabel-tv og HomeNet som leverandør av internett. Grunnpakker er inkludert i felleskostnadene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 955 598,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 440 153,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 18 140,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 182 000,- pr. 01.02.2021
Total fellesgjeld for boligselskapet er 36 504 429,- pr. 25.02.2021 og lånevilkårene er:
Lånenr: OBBK01-98207710628
Type: Annuitet
Rente: 1.78%
Restløpetid: 24 år 2 mnd
Avdragsfrihet: Nei
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.494,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 4 290 626,-. Av dette beløpet utgjør kr 182 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Mari Roen Velo og Lars Erling Westbye Dahl

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Skøyenlia Borettslag.
Borettslaget består av 208 leiligheter.
Forretningsfører er Obos, tlf. 22 86 55 00
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt etter søknad til styret.
Fellesvaskerier er i Filerveien 3, Formerveien 4, Solbergliveien 88 og 92, Skøyenåsveien 2 A og 4 A og skal brukes i henhold til gjeldende regler. Rengjøring etter bruk er obligatorisk.
Nøkler/rekvisisjon kan bestilles hos vaktmester og må betales av den enkelte. Skilt til ringeklokke bestilles skriftlig også hos styreleder/vaktmester. Skilt til postkasse må beboer besørge selv.
Borettslagets hjemmeside: www.skoyenlia.no
Foretatt påkostninger de senere år:
2013 - 2014:
- Oppgradering av vaskeri
- Asfaltering av parkeringsplasser/veier
2015:
- Fiber til leilighetene fra Canal Digital
- Vindusutskiftning
2016:
- Spyling av avløpsrør
2017:
- Nytt nøkkelsystem
2018 - 2019:
Piperehabilitering, rehabilitering av taknedløp og takrenner
2020-2021:
Etablering av ladepunkter på parkeringsplasser og i garasjer.
For mer informasjon vedrørende større vedlikehold og rehabilitering fra 1986 til 2019, se siste side i årsregnskapet.
Planlagte påkostninger:
Styret hadde i 2021 inspeksjon av rørene i borettslaget. Det skal i tiden fremover jobbes med å estimere hvilken jobb som skal gjøres. Deretter skal tilbud innhentes. Bad blir ikke berørt. Estimert kostnad er ikke kjent per 03.03.2021.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 17.000,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 45-0020/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Oppsal
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR45.2120

Dato

Sist oppdatert: 18. november 2021 kl. 16:40

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.