Solgt: 3 900 000 kr

Agmund Bolts vei 37

3 900 000 kr
62 m²
2 soverom
Her kan man nyte sol fra 10:00 om formiddagen til cirka 19:00
Solfylt på Teisen Vest
Lys og gjennomgående 3-roms toppleilighet med vestvendt balkong - Vinduer 2018 - Sentralt - God intern beliggenhet
 • Prisantydning
  3 900 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  220 000 kr
 • Omkostninger
  9 126 kr
 • Totalpris
  4 129 126 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1954
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  62 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 340 kr
 • Energimerke
  Rød G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Morten Frølich v/Eiendomsmegler Krogsveen har gleden av å presentere en flott og gjennomgående 3-roms leilighet i Agmund Bolts vei - med god intern beliggenhet og høyt beliggende i borettslaget. Leiligheten kan by på en gjennomgående planløsning som byr på store vindusflater med godt lysinnslipp. Separat, pent kjøkken. Videre har du en lysmalt, romslig entré med tilgang til begge soverom, bad og stue. Stuen er romslig og byr på meget godt lysinnslipp. Både balkongdør og vinduer ble skiftet av borettslaget i 2018. Fra stue har du tilgang til leilighetens herlige og usjenerte balkong.
Egenskaper:
- 3 boder
- Lave omkostninger
- Nydelig intern beliggenhet
- Usjenert og solfylt balkong
- Gjennomgående planløsning
Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Agmund Bolts vei 37, 0664 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 132, bruksnummer 71, ideell andel 1/1
Andelsnummer 424, Teisen Vest Borettslag, organisasjonsnummer 952 427 512

Innhold

Totalt bruttoareal: 68 kvm
Totalt bruksareal: 62 kvm
Totalt primærrom: 62 kvm
Primærrom:
Entré/gang, bad, stue med separat kjøkkenløsning og to soverom: 62 kvm
I tillegg disponerer boligen 3 boder; én bod på loft (7 kvm) og to stk boder i kjeller (1,5 og 4 kvm). Totalt måler disse 12,5 kvm.
Nydelig, solrik balkong måler 8 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.04.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i betong.
Boligbygg over 4.etasjer samt underetasje og loft. Støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende konstruksjoner hovedsaklig av betongkonstruksjon. Etasjeskillere av betong. Utvendige fasader forblendet med pusset og malt overflate. Yttertak av saltaksform utvendig tekket med takstein (ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrèdør fra Swedoor med kikkhull, brannklasse B30 og lydklasse DB40. Vinduer og balkongdør med 3-lags glass og aluminiums beslått utside fra 2018. Naturlig ventilasjon med ventiler i yttervegger og vinduer. Elektrisk oppvarming.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på:
Det er gitt TG2 på følgende:
Baderom:
- Overflate vegger: Det er registrert sprekk i flis ved veggmontert glassdør samt slipp i elastisk fuge i overgang mellom vegg og gulvflis.
- Membran: Membran/tettesjikt er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er usikker restlevetid.
Kjøkken:
- Ventilasjon: Kullfilter
- Varmtvannsbereder: Varmtvannsbereder med ukjent alder er ikke inspisert grunnet manglende tilkomst.
Skjevhetsmåling:
Det er noe merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 1,40 meter er målt til 13 mm i stue. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på soverom er målt til 5 mm (Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert).
Ellers er det gitt fullstendig TG1 på andre egenskaper ved boligen.
Det er påvist forekomst av skjeggkre på baderom i liten grad. Per 08.04.2021 melder selger om at disse ikke har blitt sett i stor grad, og det har kun vært én og én observert. Skjeggkre kan ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Morten Frølich v/Eiendomsmegler Krogsveen har gleden av å presentere en flott og gjennomgående 3-roms leilighet i Agmund Bolts vei - med god intern beliggenhet og høyt beliggende i borettslaget. Leiligheten kan by på en gjennomgående planløsning som byr på store vindusflater med godt lysinnslipp. Separat, pent kjøkken. Videre har man en lysmalt, romslig entré med tilgang til begge soverom, bad og stue. Stuen er romslig og byr på meget godt lysinnslipp. Både balkongdør og vinduer ble skiftet av borettslaget i 2018. Fra stue har du tilgang til leilighetens herlige og usjenerte balkong.
Stue:
En meget lys og innbydende stue som gir rom for gode møbleringsmuligheter. Her har man også god plass til et spisebord hvor man kan samle familie og venner. Gulv og vegger er fornyet i 2013. Fra stuen har man tilgang til leilighetens nydelige, solrike og usjenerte balkong.
Balkong:
Dette er en balkong man virkelig kan nyte gode solforhold og hyggelige samlinger på. På sommerstid får man sol fra 10:00 til cirka 19:00. Her er man høyt oppe med minimalt med innsyn, og dette er en ypperlig forlengelse av stuen på sommerstid. På balkongen kan det grilles med både elektrisk- og gassgrill.
Kjøkken:
Separat, pent og hyggelig kjøkken. Kjøkkenet ble fornyet i 2015 med ny kjøkkenbenk, fronter og håndtak og fliser mellom kjøkkenbenk, skap og avtrekksvifte. Godt med skap- og benkeplass som gir rom for kokkelering. Lyse, profilerte fronter. Med kjøkkenet følger alt av hvitevarer fra Bosch, Gorenje og Siemens.
Baderom:
Baderommet ble pusset opp i regi av borettslaget i 2006. Flislagt med gulvvarme og opplegg for vaskemaskin. Vaskemaskin medfølger salget. Innredningen består av blant annet et vegghengt toalett og en servant med underskap og overskap. Innfellbar glassdør.
Entré:
Entré byr på godt med lagringsplass til oppheng for både yttertøy og plassering av skotøy. Et pent førsteinntrykk av boligen, hvor man får tilgang til samtlige av leilighetens rom. Lysmalt. Callinganlegg i entréen. Fin, praktisk nisje/kott for videre oppbevaring av klær.
Soverom I:
Hovedsoverommet er lunt og hyggelig med god plass til stor dobbeltseng med nattbord på hver sin side. Her medfølger en stor skyvedørsgarderobe.
Soverom II:
Soverom II er i dag benyttet som kontor for dagens eier, men kan brukes til så mangt. Her er det god plass til seng med nattbord og garderobeskap. Skyvedørsgarderobe på dette soverommet følger også med.
Boder:
3 stk medfølgende boder, hvorav én er på loftet og to på kjellernivå.

Oppvarming

Varmekabler på baderom. Elektriske varmeovner.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 27.06.1956. Det foreligger i tillegg ferdigattest på nye balkonger datert 05.11.1990, rehabilitering av baderom datert 24.10.2006 og rehabilitering av pipeløp datert 20.04.2018. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
Det er gjort endringer i denne andelen etter at ferdigattest ble gitt på eiendommen i 1956. Dette omhandler blant annet bad som ble rehabilitert i regi av borettslaget i 2006, samt at vegg mellom kjøkken og stue er åpnet opp.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 3 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet en erklæring/avtale tinglyst i 1972 med bestemmelser om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter m.v, skjønn tinglyst i 1974 og en bestemmelse om vann/kloakkledning tinglyst i 1986 m.m.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Følgende løsøre medfølger boligen ved kjøp:
- Kjøkken: Oppvaskmaskin, kjøleskap, komfyr
- Soverommene: Skyvedørsgarderober på begge soverom
- Baderom: Vaskemaskin

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Sentral og populær beliggenhet på Teisen/Helsfyr. Borettslaget har store grøntarealer til stor glede for beboerne, og uten gjennomgangstrafikk får man et rolig bomiljø. Innen 6 minutters gangavstand finner du Intility arena. Her finnes også restaurantene, Øst og Trewerket. Like ved er også treningssenteret FitnessXpress og søndagsåpen Rema 1000. På Fyrstikkstorget som er ca. 9 minutters gange unna finner du Kiwi, Joker, apotek og flere spisesteder. Større shoppingmuligheter finner du på Tveita Senter eller Bryn Senter.
Nærliggende Valle Hovin har fine treningsmuligheter og fint parkområde omkring Hovindammen. Det er også koselige og nyrenoverte turområder oppover langs Alnaelva. Leilighetens beliggenhet like utenfor bykjernen fremstår likefullt sentral, med en rekke kollektive transportmidler i nærheten. Helsfyr t-banestasjon er ca. 7 minutters gange unna og hit går linjene 1, 2, 3 og 4. I tillegg er Helsfyr et knutepunkt for mange av Oslos bussforbindelser, blant annet buss 21 og 37. Fra Helsfyr er reisetiden inn til sentrum ikke mer enn 7 minutter.
Teisenkrysset bussholdeplass er ca. 100m fra leiligheten, med 35 busslinjer, med hyppige avganger både inn til Oslo sentrum, mot Akershus samt Flybussen til Gardermoen. Buss 23/24 tar deg via Ring 3, blant annet direkte til Nydalen og BI. Med egen bil tar du deg enkelt ut på Ring 3 og videre nordover på E6 eller ned til E18 vestover i retning Sandvika. Kun 15 minutters gange til Bryn togstasjon. Dette er helt supert for den som pendler inn og ut av byen på den grønne og bærekraftige måten.
Fra Teisen har du også fordelen av enkel tilgang til vakre Østmarka, med utallige turmuligheter i storslått natur - sommer som vinter. Et stort nettverk av turstier og sykkelveier samt ski- og lysløyper byr på noe for enhver smak. Ta gjerne en utflukt til klassiske turmål som Rustadsaga, Skullerudstua eller Mariholtet, idylliske Nøklevann og Østensjøvannet.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Agmund Bolts vei sogner pt. til Bryn Skole. Se for øvrig vedlagt nabolagsprofil. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 27.646 kvm som tilhører borettslaget. Felles tomt opparbeidet med grøntområder, diverse beplantning og lekeplass.

Parkering

Borettslaget har parkeringsplasser som leies ut etter ventelister via styret. Pris for plass uten strøm er pt kr 150,-. Priser og informasjon om plass med motorvarmer, ladestasjon eller gjesteparkering for elbil kan fåes ved henvendelse til megler. Det er kun beboere som disponerer bil som har rett til å leie plass. Borettslaget har avtale med Smart Security om parkeringskontroll. Parkeringsplass kan ikke medfølge ved salg.
Iht. årsrapporten for 2019 er det tilrettelagt 58 parkeringsplasser for el-bil lading og 41 ladestasjoner er satt opp enn så lenge.
For øvrig gjelder gateparkering etter områdets bestemmelser. Det er innført beboerparkering i området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr 3.600,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr 600,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-375 datert 16.05.51 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Området rundt borettslaget er under utvikling, som på Bryn og Helsfyr. På Helsfyr i vest er det er nylig gitt rammetillatelse i Fredrik Selmers vei 4 (saksnummer 202008760), for oppføring av kontorbygg på 13 etasjer og det arbeides med planforslag i bl.a. Fredrik Selmers vei 2, 3 og 5 (saksnummer 201716171). På Bryn er det bl.a. fastsatt planprogram for Bryn sentrum ved Brynsveien 5 m.fl. for bolig, næring og sentrumsformål (saksnummer 201920947). I Tvetenveien 18-20 er det planlagt oppføring av ny hovedbrannstasjon på Bryn i 7 etasjer samt 2 underetasjer og søkt om rammetillatelse medio februar 2021 (saksnummer 202015835). Saksnummer kan søkes opp i saksinnsyn på Plan- og bygningsetatens hjemmeside.
Iht. hjemmesiden til Statens Vegvesen foreligger det et prosjekt på E6 Oslo Øst, som blant annet involverer Teisenkrysset. Prosjektet jobbet i utgangspunktet for planvedtak i 2022 som ville muliggjøre byggestart tidligst i 2024. Hovedtiltakene omhandler blant annet tunnel mellom Abildsø og Fjellhus, nytt Teisenkryss og nedlegging av Ulvensplitten. E6-trafikken og næringstransport vil gå i tunnel og dermed bli ført utenfor tettbebygde arealer. Sykkelekspressveg langs E6 mellom Trosterud og Teisen, som skal være attraktiv og ha høy standard. Lokk over E6 Strømsveien på Fjellhus vil binde sammen Teisenveien og Ulvenveien og bli et kollektivknutepunkt. Grunnet den politiske uenigheten rundt prosjektets omfang ble prosjektet satt på vent høsten 2020 og arbeidene vil trolig starte opp igjen tidligst høsten 2021. Det kan også gå år før en avklaring foreligger. Se blant annet https://www.vegvesen.no/Europaveg/e6osloost for nærmere informasjon.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer blant annet kabel-tv/internett, nedbetaling andel fellesgjeld, forretningsførsel, generelle driftskostnader, felles bygningsforsikring m.m.
Felleskostnadene justeres etter borettslagets faktiske utgifter og ble justert med 3% 01.02.2021. Økningen er medregnet i nevnte felleskostnader på kr 3 340,- pr. måned.
Oversikt over den spesifikke fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 7 000 kwh pr. år.
Boligen er tilknyttet GET/Telia som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 692 383,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 492 579,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 48 794,-
Andel fellesgjeld er kr 221.916,- pr. 01.02.2021
Total fellesgjeld for boligselskapet er 95 047 471,- pr. 01.02.2021 og lånevilkårene er:
Lån 1: HANBAN-94937036358
Restsaldo: kr 84.516.716,-
Restløpetid: 19 år 9 mnd
Type rente: Flytende 1,5%
- Denne andelens saldo av lån: kr 195 490,-
Lån 2: HANBA2-94937038393
Restsaldo: kr 3.904.448,-
Restløpetid: 38 år 10 mnd
Type rente: Flytende 1,5%
- Denne andelens saldo av lån: kr 8 960,-
Lån 3: HANBA3-94937040037
Restsaldo: kr 2.322.770,-
Restløpetid: 38 år 10 mnd
Type rente: Flytende 1,97%
- Denne andelens saldo av lån: kr 5 386,-
Lån 4: HANBA4-94937042927
Restsaldo: kr 3.933.225,-
Restløpetid: 19 år 11 mnd
Type rente: Flytende 1,5%
- Denne andelens saldo av lån: kr 9 120,-

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.494,- (OBOS)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4 129 126,-
Av dette beløpet utgjør kr 220 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.494,- (OBOS)

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Lars Christian Østgaard

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Teisen Vest Borettslag.
- Borettslaget består av 468 andelsleiligheter. I tillegg kommer 4 tjenesteleiligheter.
- Første innflytting skjedde i 1955.
- Forretningsfører er OBOS avd. Forkjøp, tlf 22865999.
- Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.
- Forsikret hos: if... Skadeforsikring - polisenummer 802374. Den enkelte andelseier må selv sørge for å ha hjemforsikring som dekker innbo og løsøre.
- Teisen Vest Borettslag har 2 ansatte.
- Dugnad må påregnes.
- Det er kun tillatt med elektrisk- og gassgrill på balkongene.
- Borettslaget har fellesvaskeri i Agmund Bolts vei 14. Nøkkelkort kan kjøpes kontant hos vaktmester.
- Nøkler kan kjøpes hos styret. Skilt til ringeklokke og postkasse må hver enkelt selv bestille hos vaktmester.
- Dyrehold tillates dersom det ikke er til ulempe for øvrige brukere av eiendommen. Skjema finnes på hjemmesiden og må sendes styret på e-post. Regler for dyreholdet følger av borettslagets husordensregler.
- Hjemmeside: www.teisenvest.no og styrets e-post: styret@teisenvest.no.
Borettslaget har per i dag et velferdsrom som kan leies for kr 400,- per dag. Borettslaget har dog ønsket å selge velferdsrom og tilstøtende lokaler i Agmund Bolts vei 48 ved å bygge leiligheter der. Etter avslag fra Plan- og bygningsetaten i februar 2020 ønsker ikke styret å gå videre med saken, men å selge den ene delen som allerede er godkjent som bolig. Styret ønsker derfor å søke Plan- og bygningsetaten om å få utvide eksisterende godkjent leilighet, til å gjelde med innvendig bod.
Planlagte påkostninger:
- Borettslaget skal inspisere alle balkonger og planlegger å pusse opp oppganger og utgangsdører (utgangsdører ferdig i 2021). Borettslaget har tatt opp et lån på kr 4.000.000,- i Handelsbanken for å betale for prosjektene. Lånet er fordelt ut til beboerne.
- Ved en tidligere generalforsamling har det vært vedtatt å montere brannvarslingsanlegg tilknyttet sentral, men dette er foreløpig nedprioritert i forhold til andre saker i borettslaget.
Foretatt påkostninger av borettslaget de senere år:
2021: Byttet utgangsdører til bygget
2019: Borettslagets prosjekt med å etablere parkeringsplasser for el-bil med ladere ble ferdigstilt.
2019: Ny vann- og avløpsledning pga. kollaps ble det lagt ny VA ledning fra Agmund Bolts vei 13 og ut til kommunalt påkoblingspunkt i Agmund Bolts vei.
2018: Vindusutskiftning.
2017: Bytte branndører.
2017: Piperehabilitering.
2014: Nye porttelefoner.
2009: Rehabilitering av utomhus - Drenering rundt blokkene, nye p-plasser, nye søppelbrønner (avsluttet 2011).
2008: Blant annet rehabilitering vaskerihuset.
2004: Våtromsrehabilitering (avsluttet 2006).
Utskifting/modernisering av kjøkken eller bad må utføres av autoriserte firmaer. Dette følger av husordensreglene. Dersom andelseier vil gjøre tiltak i våtrom som griper inn i det felles røropplegg, bryter gulvmembran, eller på annet vis medfører risiko for vannlekkasjer, skal slike arbeider ikke igangsettes uten forutgående, skriftlig samtykke fra styret. Styret kan i denne anledning stille som betingelse at det inngås en egen avtale med andelseieren som regulerer gjennomføringen av tiltaket. Dette følger av vedtektene og det er utarbeidet en avtale mellom borettslaget og andelseier som må signeres i den forbindelse.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 37-0090/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hasle
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR37.2190

Dato

Sist oppdatert: 10. mai 2021 kl. 16:22

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.