Solgt: 1 800 000 kr

Knutvegen 3

1 950 000 kr
57 m²
1 soverom
Frida Stormyr
Presenteres av
Frida Stormyr
Lys og romslig 2-roms eierleilighet | Varmepumpe | Terrasse | Gode solforhold | Heis | Garasje |Innbo følger |
 • Prisantydning
  1 950 000 kr
 • Omkostninger
  50 092 kr
 • Totalpris
  1 850 092 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  2003
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  57 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 500 kr
 • Energimerke
  Rød D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Tiltalende leilighet med 1 soverom og gode solforhold. Leiligheten er beliggende i et stilt og fredelig område i Brattvåg sentrum. Leiligheten ble oppført i 2003 og fremstår som lys, åpen og funksjonell med tanke på rullestol. Enkel tilkomst til leiligheten i 3. etasje via heis eller med trapp. Leiligheten inneholder entrè, bod, bad, stue/kjøkken og 1 soverom. Fra stue har man utgang til en romslig terrasse på ca. 21 kvm med gode solforhold. Leiligheten har varmepumpe (2020) og lave strømutgifter. I tillegg disponerer leiligheten 1 bod i 1. etasje på 6 kvm og garasjeplass.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Knutvegen 3, 6270 BRATTVÅG
Kommunenummer 1507, gårdsnummer 329, bruksnummer 154, seksjonsnummer 7, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 79 kvm
Totalt primærrom: 57 kvm
Bruksareal:
Garasje 18 kvm
Leilighet 61 kvm
Primærrom:
Leilighet:
3. etasje 57 kvm: Stue, kjøkken, soverom, bad og gang.
Sekundærrom:
Garasje:
1. etasje 18 kvm: Garasje
Leilighet:
3. etasje 4 kvm: Garasje
I tillegg disponerer boligen 1 bod i 1.etasje på ca. 6 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 13.12.2021, utført av Kristian Fuglseth Brøther. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i 2003 med grunnmur av betong, fundamentert på ukjent byggegrunn. Yttervegger er av betong/trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med fasadeplater og fasader av murpuss. Etasjeskillere av trekonstruksjon og betong. Valmtak i trekonstruksjoner og yttertak er utvendig tekket med Decra. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder har følgende bygningsdeler fått tg2:
Bad, sanitærutstyr og innredning:
Drenering fra innebygget toalettsisterne er ikke registrert.
Bad, membran, tettesjikt og sluk:
Det er ikke observert synlige skader, men membran er vurdert til å ha en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Skruehull observert i våtsonen. Det er ukjent om løsningen er fullgod med tanke på fuktsikkerhet.
Balkong:
Balkong med tilhørende rekkverk har synlige symptomer på slitasje/elde.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis.Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i 2003 med grunnmur av betong, fundamentert på ukjent byggegrunn. Yttervegger er av betong/trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med fasadeplater og fasader av murpuss. Etasjeskillere av trekonstruksjon og betong. Valmtak i trekonstruksjoner og yttertak er utvendig tekket med Decra. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass.
Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 og det gjøres spesielt oppmerksom på:
- Bad: Sanitærutstyr/innredning
- Bad: membran, tettesjikt og overgang til sluk
- Overflater gulv
- Loft: Kontroll av diffusjonssperre
- Teknisk anlegg: Stakeluke
- Elektrisk anlegg: Forenklet vurdering av det elektriske anlegget
- Balkong: Utkragede eller understøttede konstruksjoner
Se utfyllende tekst i rapporten.
Følgende bygningsdeler er ikke undersøkt og det gjøres spesielt oppmerksom på:
- Øvrige rom: Deler av overflatene var ikke tilgjengelig for inspeksjon pga. svært tungt inventar.
- Ventilasjon: Det er ikke kjent når det sist ble foretatt service på ventilasjonsanlegg. Ytterligere undersøkelser anbefales. Det er ikke kjent når det sist ble foretatt service på varmepumpe.
Se utfyllende tekst i rapporten.

Standard

Leiligheten har følgende standard på innvendige overflater:
Gulvflater er belagt med parkett og gulvbelegg. Vegg- og himlingsflater er tapetserte flater, malte tapetserte flater, takplater og synlig malt betong. Profilerte innerdører og innerdører med glassfelt.
Bad:
Bad fra byggeår med flislagt gulv med varmekabler, våtromstapet på vegger og takplater i himling. Baderommet har vegghengt servantinnredning med dører og ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil med overlys og vegghengt møblement ved speil. Dusjkabinett, vegghengt toalett, varmtvannsbereder og opplegg for vaskemaskin.
Kjøkken:
Åpen kjøkkenløsning med innredning fra byggeår. Innredningen har glatte fronter med nedfelt oppvaskkum. Frittstående komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. Ventilator i overskap som drives av separat aggregat plassert på kaldtloft.
Tekniske installasjoner:
- Vannrør med rør-i-rør system
- Vanninnstaksrør i plast
- Avløpsrør i plast
- Varmtvannsbereder på 100 liter (2003)
- Varmepumpe
- Mekanisk avtrekk på kjøkken og i våtrom
- Automatsikringer
- Brannslange under kjøkkenbenk
Leiligheten selges med alt av møblement og inventar. Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene er kjøpt for noen år tilbake, og kjøper må forvente slitasje som følge alder og normal bruk.

Oppvarming

Oppvarming er basert på varmepumpe på stue og varmekabler på bad.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 2003.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det er gitt igangsettelsestillatelse datert 29.01.2003. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst 2 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet seksjonering og omnummerering ved kommuneendring.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Leiligheten selges med alt av innbo og løsøre.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten er beliggende i Knutvegen like nord for Brattvåg sentrum. Eiendommen ligger i et etablert område med eneboliger og boligblokker i nærmiljøet. Boligen ligger fint til i terrenget med god tilkomst. Leiligheten ligger i 3. etasje og har gode sol og lysforhold. Det er kort vei til alle sentrumsfasiliteter i Storgata og Strandgata som går gjennom Brattvåg. Kirka ligger like vest for eiendommen. Haugen Terrasse er et sameie med 10 boligseksjoner og en næringsseksjon.

Adkomst

Kjør gjennom Brattvåg sentrum mot Hildre. Leiligheten ligger på høyre side i samme bygg som politistasjonen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Brattvåg barnehage (0-5 år) 1.9 km
NLM - Tryggheim barnehage (1-6 år) 2.8 km
Hildre barnehage (1-6 år) 4.3 km
Skoler:
Brattvåg barneskule (1-7 kl.) 0.3 km
Brattvåg ungdomsskule (8-10 kl.) 0.6 km
Haram vidaregåande skule 1.3 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 2 399,7 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Tomten er planert tilnærmet flat. Det er asfaltert adkomst med biloppstillingsplasser. Tomten forøvrig er opparbeidet med plenareal/grøntareal.

Parkering

Parkering i garasje eller på gjesteparkeringsplass for sameiet.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Vann er privat - Brattvåg Vassverk.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til allmennyttig formål - institusjon i henhold til reguleringsplan for Hautunet datert 01.06.1995 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr 4.126,- for 2020. I dette inngår gebyr for avløp og renovasjon.
Fellesutgiftene er kr 2.500,- pr. mnd. og inkluderer: Forsikring av bygg, forretningsfører, vannavgift, plenklipping, snømåking, renhold av fellesareal, strøm i fellesareal, heis og renovasjon.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2021.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 4.126,- for 2020. I dette inngår gebyr for avløp og renovasjon.
Eiendommen er tilknyttet et privat vannverk (Brattvåg vassverk) og utgiftene er inkludert i fellesutgiftene.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 420 913,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 1 515 286,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

I år blir det eiendomsskatt i hele Ålesund kommune. Hele årets eiendomsskatt blir likt fordelt på de to siste fakturaene i 2021. Det vil ikke bli sendt ut faktura for eiendomsskatt første halvår 2021. Grunnen er at kommunen er i gang med taksering av eiendommene fra tidligere Ørskog og Haram, arbeidet vil være ferdig no i vår. Faktura for kommunale avgifter med eiendomsskatten kjem 20. september (perioden 01.01.21-30.06.21) og 20. november (perioden 01.07.21-31.12.21).

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.000.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Monica-Elise Hasund

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Haugen Terrasse.
Sameiet består av 10 leiligheter og 1 næringsseksjoner.
Forretningsfører er Sparebank 1 Regnskapshuset SMN AS.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 2,1% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.950,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 76-0171/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ålesund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR76.21171

Dato

Sist oppdatert: 05. januar 2022 kl. 13:47

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.