Solgt: 4 810 000 kr

Sagstuveien 15 b

4 500 000 kr
108 m²
4 soverom
Terrasse/hage
Thor Gunnar Stavsholt
Presenteres av
Thor Gunnar Stavsholt
Langhus
Pent rekkehus i populært familieområde. God planløsning og fine uteplasser. Garasje. Gangavstand til tog.
 • Prisantydning
  4 500 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  81 000 kr
 • Omkostninger
  119 837 kr
 • Totalpris
  5 010 837 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1978
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  108 m²
 • Bruksareal
  108 m²
 • Tomteareal
  234,5 m² (eiet)
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  1 335 kr
 • Energimerke
  Gul E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

- Meget flott opparbeidet tomt både foran og bak
- Solrikt
- 4 soverom
- Varmepumpe
- Peisovn
- Garasjeplass
- Fine uteområder
- 2 utvendige boder
- Gangavstand til togstasjon.
- Gangavstand til barnehager og skoler med trygge skoleveier.
- Matbutikk og senter like i nærheten.
- Fine turområder og idrettsanlegg rett ved.
- Grendehus like i nærheten.
Velkommen skal dere være!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Sagstuveien 15 b, 1405 LANGHUS
Kommunenummer 3020, gårdsnummer 123, bruksnummer 622, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3020, gårdsnummer 123, bruksnummer 184, ideell andel 1/153

Innhold

Totalt bruttoareal: 121 kvm
Totalt bruksareal: 108 kvm
Totalt primærrom: 108 kvm
Primærrom:
1. etasje 63 kvm: Entré, toalettrom, kjøkken, vaskerom og stue
2. etasje 45 kvm: Gang, bad og fire soverom
I tillegg disponerer boligen to utvendige boder på ca. 4,2 kvm. og 4,3 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 19.05.2021 utført av Mads Jørgen Nielsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Rekkehus over to etasjer samt råloft. Støpt såle på mark. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med liggende trekledning. Yttertak av saltakkonstruksjon utvendig tekket med Shingel.
Boligen har entredør med glassfelt. Vinduer med to-lags glass fra 1978 og 2006. Terrassedør med to-lags glass fra 2006.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Rekkehus over to etasjer samt råloft. Varmepumpe - peisovn - 4 soverom - garasjeplass - to uteplasser - gode solforhold.
Entré: Flislagt gulv med gulvvarme i entré. Garderobeskap i entré. Utgang fra entré til øst-vendt platting på ca. 17,5 kvm.
Kjøkken: Ikea kjøkkeninnredning fra 2012. Innredning med profilerte fronter i lys utførelse. Benkeplate av laminat. Nedsenket oppvaskkum i porselen med ett-greps armatur. Laminatplater mellom benkeplate og overskap. Lysarmatur og stikkontakter under overskap. Vegghengt ventilator fra Ikea med belysning og kullfilter. Nedsenket induksjonstopp fra Miele. Innebygget stekeovn fra Electrolux. Innebygget oppvaskmaskin fra AEG. Innebygget kjøleskap med frysedel fra Logik. Vannrør av typen kobber og synlige avløpsrør i plast. Alle forannevnte hvitevarer medfølger.
Stue: Romslig stue med muligheter for flere soner. Peisovn i stuen som varmer godt på kjølige dager. Gulvvarme i stue og spisestue. Utgang fra stue til vestvendt markterrasse på ca. 33,8 kvm. samt fin hage.
Bad: Baderom fra 1996 som ble oppgradert i 2017. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Vannrør av typen kobber og synlige avløpsrør i plast. Avtrekksventil i himling med mekanisk ventilasjon.
Det som ble oppgradert i 2017 var ny baderomsinnredning fra Foss bad, nytt toalett fra Porsgrund og dusjhjørne med glassdører, to-greps armatur fra FM Mattsson og nedsenket panelhimling med downlights.
Toalettrom: Toalettrom fra 2018. Flislagt gulv med delt gulvvarme fra entré. Vegg og himlingsflater med malt panel. Frittstående servantskap med ovenpåliggende servant i porselen og ett-greps armatur fra Ikea. Speil over servant. Frittstående toalett fra Hafa. Vannrør av typen kobber og synlige avløpsrør i plast. Avtrekksventil i himling med naturlig ventilasjon.
Vaskerom: Gulvflater med gulvbelegg. Flislagte vegger. Malt himlingsflate. Innredning med glatte fronter og benkeplate av laminat. Varmeovn på vegg. Opplegg for vaskemaskin. Ozo varmtvannsbereder fra 1993 på 198 liter. Vannrør av typen kobber og synlige avløpsrør i plast.
Soverom: Boligen har fire soverom. Det er plassbygd garderobeskap på soverom 1 og åpen garderobeløsning på soverom 3.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet, varmepumpe og peisovn i stue. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 12.01.1980. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom på at tidligere kott i 1. etasje nå er innlemmet i spisestuen Det er ikke søkt bruksendring for dette. Eventuell godkjennelse av dette vil være kjøpers ansvar.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 15678, tinglyst 30.12.1985, Pantsettelseserklæring: Beløp: 10.000,- med Sagstua Grendelag som panthaver. Dette gjelder sikkerhet for fellesutgiftene. Det er pliktig medlemskap i grendelaget.
Det er tinglyst følgende servitutt på eiendommen. Dagboknr 15678, tinglyst 30.12.1985, Bestemmelse om adkomstrett: Handler om rett til adkomst for vedlikehold av ledninger for vann og kloakk, kabler for elektrisitet, telefon og radio.
Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelse og servitutt.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Eiendommen er tilknyttet Sagstua Grendelag.
Forretningsfører er OBOS Forvaltor AS, tlf. 02333
Dugnad må påregnes. Arbeid som tunkontakt går på
rundgang.
Dyrehold er tillatt.
Dokumenter for grendelaget kan fås ved henvendelse til
megler.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et veletablert, barnevennlig og sentralt boligområde på Langhus i Nordre Follo kommune, med nærhet til skoler, barnehager, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Denne boligen ligger ekstra fint til på feltet. Høyt og usjenert med gode solforhold.
Gangavstand til Vevelstad stasjon som har god forbindelse til blant annet Oslo og Ski.
På Langhus er gang- og sykkelstinettet godt opparbeidet, slik at det sikrer trygge skoleveier. Det er kort vei til lekeplass, flott idrettsanlegg med fotballbaner, skøytebane, golfbane, idrettshall og svømmehall.
Det er gangavstand til Tussetjernet med flott badeplass. Det er badeplass i sjøen på Breivoll, innerst i Bunnefjorden, med deilige sandstrender. På tross av sin landlige beliggenhet er det kort vei til påkjøringen til E6, og god offentlig kommunikasjon til blant annet Oslo med buss og tog. I 2023 åpner Follobanen, noe som vil kunne gi en betydelig kortere reisetid til Oslo.

Adkomst

Fra Ski: Kjør riksvei 152 mot Oppegård. Ta til høyre inn Gamle Vevelstadvei ved Coop Extra. Følg veien til du får Sagstuveien til venstre. Følg veien til du får boligen på høyre side.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Gangavstand til barnehager, barneskole og ungdomsskole. Videregående skoler i Ski.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 234,5 kvm. Meget flott opparbeidet tomt både foran og bak. Stor plen på baksiden med plass til trampoline med mer. Gode solforhold.
Felles tomt for grendelaget er opparbeidet med grøntområder, diverse beplantning, sittegrupper og lekeplass. Asfalterte internveier. Andel av fellesarealet er 1/153 av gnr. 123. Bnr. 184.

Parkering

Boligen disponerer én garasjeplass i felles rekkegarasje, tilhørende Grendelaget. Det er to fjernkontroller og to nøkler til garasjeportene. Disse er alle grendelagets eiendom, men bruksretten boligen.
Grendelaget har oppgradert infrastrukturen for elektrisitet slik at det er mulig med el-bil lader i garasjen. Ladestasjon må selv bekostes av eier og bestilles fra grendelagets leverandør. Laderen som må benyttes heter Ensto Wallbox EVB100. Det må påregnes å være med på felleskostnader vedrørende anlegget samt å betale for egen lading.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar. Driftes via grendelaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan Felt P2, Langhus datert 01.12.1975 med tilhørende reguleringsbestemmelser, samt etter gjeldende kommuneplan for perioden 2019-2030.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 13.700,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Varierer med forbruk.
Fellesutgiftene er kr 1.335,- pr. mnd. og inkluderer: Forsikring garasjer og grendehus, drift og vedlikehold av fellesområder, kabel-tv, snøbrøyting, forretningsførsel, styrehonorar og betjening av andel fellesgjeld. Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til Grendelagets faktiske utgifter og det ble bestemt at felleskostnadene skulle økes til 1.335,- fra 01.06.2021.
Det er i tillegg vedtatt på generalforsamling et årlig vedlikeholdstilskudd på kr 3.600,- fra samtlige eiere. Vedlikeholdstilskuddet blir fakturert i mai hvert år med forfall innen utgangen av inneværende år. Selger har betalt dette for 2021.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 20.000,- pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 4.600,-
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett. Kabel-tv er inkl. i fellesutgiftene. Internett har en kostnad på ca. kr 460,- pr. mnd. Dekoder medfølger
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1.015.704,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3.656.534,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 12.873,- pr. 31.12.2020.
Andel fellesgjeld er kr 81.000,- pr. 01.05.2021.
Total fellesgjeld for grendelaget er kr 12.389.479,- pr. 12.05-21 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 3,2 % flytende rente
Lånets løpetid: 21 år og 2 mnd.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
- Eierskiftegebyr til forretningsfører på kr 5.995,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.619.837,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.700.837,-.
Av dette beløpet utgjør kr 81 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen gjennom grendelaget.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Knut Flinterud og Hilde Bergan

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen.
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0060/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR46.2160

Dato

Sist oppdatert: 28. juni 2021 kl. 13:36

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.