Solgt: 5 000 000 kr

Stensgata 26A

5 100 000 kr
64 m²
2 soverom
Velkommen til Stensgata 26A! Presentert av Morten Møller-Olsen v.Eiendomsmegler Krogsveen
Morten Møller-Olsen
Presenteres av
Morten Møller-Olsen
Bislett/Adamstuen
Klassisk og gjennomgående 3-r selveier i høy 1. etasje m/ moderniseringsbehov| Stukkatur & rosett |Bad 2013 | 16 kvm bod
 • Prisantydning
  5 100 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  56 653 kr
 • Omkostninger
  130 242 kr
 • Totalpris
  5 186 895 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1895
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  64 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  2 756 kr
 • Energimerke
  Rød G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Stensgata 26A! En klassisk og gjennomgående 3- roms selveierleilighet i høy 1. etasje, med meget attraktiv beliggenhet i Stensgata, like ved Stensparken. Leiligheten har fine klassiske detaljer som stukkatur, rosett og peisovn. Store vindusflater gir godt med naturlig dagslys, som i kombinasjon med den gjennomgående planløsningen gir en lys og luftig atmosfære. Leiligheten har bad fra 2013, ny inngangsdør fra 2021 og sikringer fra Mars 2021. Totalt 16 kvm bodplass gir godt med oppbevaringsmuligheter. Boligen har noe moderniseringbehov.
- Attraktiv beliggenhet på Bislett/Adamstuen, like ved Stensparken
- Enkel adkomst til høy 1. etasje
- Noe moderniseringsbehov
- Godt egnet for utleie

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Stensgata 26A, 0358 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 216, bruksnummer 194, seksjonsnummer 1, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 72 kvm
Totalt bruksareal: 64 kvm
Totalt primærrom: 64 kvm
P-rom, leilighet, 1. etg, 64 kvm: Stue, kjøkken, bad, 2 soverom og entré/gang
I tillegg disponerer boligen 3 boder. En kjellerbod på ca. 8 kvm, en loftsbod på ca. 6 kvm(skråtak) og en bod på ca 2 kvm i trappeoppgangen mellom 1. og 2. etasje.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 11.03.2021 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i mur.
- Yttervegger er oppført som en hulmurskonstruksjon, pusset og malt utvendig.
- Etasjeskillere er oppført som trebjelkelag.
- Saltakskonstruksjon tekket med plater/stein.
- Trapper og repos i oppgang er utført i støpejern og tre.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder tilstandsgrad 2 og tilstandsgrad 3:
TG 2:
Kjøkkenvindu:
Det er en sprekk i glasset i et av kjøkkenvinduene. Ellers virker vinduene å være i grei stand.
Gulv:
Det er foretatt stikkmålinger som viser større skeivheter i gulvene. Gulvene bærer også preg av slitasje. Stedvis knirk.
Vegger:
Det er synlige sprekker i plateskjøter samt mye skruehull. Det er noe behov for overflatebehandling.
Himlinger:
Det er sprekker i rabbitzpussen og sprekker i enkelte plateskjøter.
Toalettsisterne på bad:
Det mangler en drenasjespalte i toalettkassen/sisternekassen som skal synliggjøre en evt. lekkasje. TEK10 § 13-20: Vegger med innbygde sisterner eller lignende skal sikres mot fuktinntrengning fra lekkasjer fra installasjonen. Eventuelle lekkasjer skal synliggjøres og i andre rom enn våtrom skal lekkasjen føre til automatisk avstengning av vannet.
TG 3:
Ingen
Øvrige kontrollpunkter har fått tilstandsgrad 1.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til Stensgata 26A! En klassisk og gjennomgående 3- roms selveierleilighet i høy 1. etasje, med meget attraktiv beliggenhet i Stensgata, like ved Stensparken. Leiligheten har fine klassiske detaljer som stukkatur, rosett og peisovn. Store vindusflater gir godt med naturlig dagslys, som i kombinasjon med den gjennomgående planløsningen gir en lys og luftig atmosfære. Leiligheten har bad fra 2013, ny inngangsdør fra 2021 og sikringer fra Mars 2021. Totalt 16 kvm bodplass gir godt med oppbevaringsmuligheter. Boligen har noe moderniseringbehov.
Stue:
Et fint oppholdsrom med god plass til hjørnesofa, spisebord, TV-bord og salongbord. God takhøyde, med flotte klassiske detaljer som stukkatur, rosett, peisovn, heltre gulv og god takhøyde. Rommets store vinduflater gir godt med naturlig dagslys.
Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med hvite fronter og håndtak i stål og heltre benkeplate. Godt med skap- og benkeplass. Integrert i innredningen er ovn og platetopp. Nisje til oppvaskmaskin og vaskemaskin. Ventilator over platetoppen, stålkum og ett-greps blandebatteri. Avtrekksviften over kokeplaten virker ikke.
Soverom:
Leiligheten har to soverom av god størrelse. Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng, to nattbord og garderobeskap. Dette soverommet har også stukkatur. Soverom nr. 2 er malt i en delikat gråfarge. Soverommet har plassbygd hems, og fungerer også ypperlig som hjemmekontor. Soverom nr. 2 vender mot rolig bakgård.
Bad:
Fint, flislagt bad fra 2013 med varmekabler i gulvstøp. Badet er innredet med dusjhjørne med glassdører, servant, servantskap og vegghengt toalett. Sluk er plassert i dusjsonen. Membranmansjett for toppmembran/smøremembran er synlig klemt til sluk med tilhørende klemring. Arbeidet er fagmessig utført.
Entré:
Velkommen inn! Romslig og flislagt entré. Sikringsskap med nye sikringer fra Mars 2021 plassert i entreen. Porttelefon med fjernåpner. Modell: Aiphone GF-1D

Oppvarming

Elektrisk oppvarming i tillegg til ildsted. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår.
Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 16.05.1895, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest. Det er etablert bad etter at ferdigattest ble gitt.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 55915-2/105, tinglyst 18.09.1990, type heftelse: Panterett til sameiet pålydende kr. 15.000,-
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst 2 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler bestemmelse om bebyggelse.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Kjøleskap medfølger ikke. Gardinene over døren til stuen, gardiner på vinduene i stue og hyller i gangen medfølger.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Meget attraktiv, rolig og sentral beliggenhet på Bislett/Adamstuen i det som utvilsomt er områdets mest ettertraktede boligområde.
Beliggenheten i Stensgata gir deg et sentralt utgangspunkt med nærhet til det meste hovedstaden har å tilby i form av yrende restaurant- og kaféliv, en rekke forretninger og servicetilbud, samt god offentlig kommunikasjon. Gangavstand til to av hovedstadens mest ettertraktede handlegater, Bogstadveien og Hegdehaugsveien, med et rikt utvalg av forretninger og servicetilbud. Her finner du alt fra de store motehusene til de mindre nisjeforretningene. Bogstadveien har dessuten fått et nytt estetisk løft og fremstår som en moderne og attraktiv handlegate.
Området er omkranset av flere parker og grøntområder. Rett utenfor døren finner du idylliske Stensparken med plaskebasseng, lekeplasser og uteservering på toppen. Foruten dette er det flott utsikt over hovedstaden fra utsiktspunktet «Blåsen». Videre gangavstand til populære St. Hanshaugen park og spektakulære Frognerparken med skulpturer og grøntanlegg i særklasse. Hva med å starte dagen med en løpetur i disse omgivelsene? Det er for øvrig også gode treningsmuligheter innendørs ved bl.a. Bislett Stadion, SATS Bislett og Fagerborg, samt velrennomerte Bislett Bad. Søker du skog og mark er det kort avstand med offentlig kommunikasjon til Sognsvann og Frognerseteren med milevis av turløyper sommer som vinter.
Flere dagligvarebutikker i nærheten, deriblant Joker, Bunnpris, Coop Extra og Kiwi. Ønsker du et enda større utvalg er det verdt å ta turen til Coop Mega i Dalsbergstien. Du finner også vinmonopolet i Thereses gate. Bislett er et viktig kollektivt knutepunkt og her finner du både blåtrikken med trikkelinjene 17 og 18 samt 21-bussen med hyppige avganger. Det er videre flere andre holdeplasser innen rekkevidde.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Se vedlagt nabolagsprofil.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 837,7 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Det er 4 garasjeplasser i bakgården. Disse er eid og leies ut av en privatperson. Per. 12.03.2021 er det ingen ledige garasjeplasser.
Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 900,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 450,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.
Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/
Eiendommen er registrert på byantikvarens liste over bevaringsverdige eiendommer. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av byantikvaren i tillegg til kommunen før igangsetting.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 2 756,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-TV, grunnpakke internett, kommunale avgifter, forretningsførsel og felles byggforsikring.
Fellesutgiftene justeres normalt en gang årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 13.800,- pr. år. / 11.500 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og er inkludert i felleskostnadene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 219 193,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 4 389 094,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 63 007,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 56 653,- pr. 02.03.2021
Total fellesgjeld for sameiet er kr. 858.007,- pr. 12.03.2021 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 3,85%
Lånets løpetid: 12 år og 1 måned
Avdragsfrihet: Ingen

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr. 5.286.895. Av dette beløpet utgjør kr 56 653,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Caroline Tandberg Winther

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Stensgaten 26, med sameiebrøk 79/1324.
Sameiet består av 15 leiligheter.
Forretningsfører er Progressum Oslo AS, tlf. 400 40 022
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Foretatt påkostninger de senere år:
I 2015 ble bakgården rehabilitert, og sameiet kjøpte ut loftet fra en av sameierne.
Planlagte påkostninger:
Det er iht. styreleder planer om å rehabilitere fasaden i løpet av noen år. Dette vil antagelig tas opp på årsmøte 2021. Det er mulig at det vil komme en økning i felleskostnadene for å ruste seg opp til dette. Det vil, dersom det vedtas å rehabilitere fasaden antagelig også bli tatt opp et lån for å finansiere dette.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,9 av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 3.000,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 40-0068/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Majorstuen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR40.2168

Dato

Sist oppdatert: 23. mars 2021 kl. 14:00

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.