Komplett salgsoppgave

Slalåmveien 5 G

4 400 000 kr
84 m²
3 soverom
Velkommen til en fin toppleilighet i Slalåmveien 5 G
Velkommen til en fin toppleilighet i Slalåmveien 5 G
Kart
Del
Øystein Thorsen
Presenteres av
Øystein Thorsen
Sentralt Kolbotn
Pen og lys 4-r toppleilighet - utsikt og solrik balkong - garasje med lader i samme bygg - kort gangavstand til sentrum

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 400 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  84 000 kr
 • Omkostninger
  111 170 kr
 • Totalpris
  4 595 170 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1973
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  84 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 551 kr
 • Energimerke
  Rød F

Visning

Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale ditt oppmøte og velge det tidspunkt som passer deg best. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Gjennomgående 4-roms selveierleilighet i et veldrevet boligsameie. Populært boområde med grønne omgivelser. Leiligheten fremstår velholdt med normal god standard:
 • Høyt og fritt beliggende orientert mot vest - fin utsikt!
 • Solrik og romslig balkong på ca. 14 kvm med markise
 • Innholdsrik leilighet med god planløsning - stor stue med enkel adkomst til kjøkken, 3 soverom, bad, vaskerom, entré og bod.
 • Boligen fremstår velholdt med normal standard (oppusset bad 2007)
 • Garasje med el-bil lader rett under v/ inngangsparti i samme bygg
 • Hyggelig boligområde, sentralt på Kolbotn. Gangavstand til Kolbotn sentrum med kjøpesenter, restauranter, togstasjon, butikker, m.m.
 • Boligen befinner seg i et barnevennlig område med barnehager, barne- og ungdomsskole

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Slalåmveien 5 G, 1410 KOLBOTN
Kommunenummer 3020, gårdsnummer 247, bruksnummer 174, seksjonsnummer 128, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 89 kvm
Totalt primærrom: 84 kvm
Primærrom:
4. etasje 84 kvm: Entré/gang, tre soverom, bad, vaskerom, kjøkken, spisestue og stue
Sekundærrom:
4. etasje 5 kvm: Bod
I tillegg disponerer boligen to boder i underetasjen på ca 2,3 kvm. Felles sykkelbod i samme etasje som bodene.
Kjellerboder er fellesarealer som styret i sameiet fordeler og kan omdisponere.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 24.02.2023 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført på følgende måte: Boligbygg over 4 etasjer med underetasje. Støpt plate på mark. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong og stålkonstruksjoner. Utvendige fasader forblendet med teglstein samt felter med stående trekledning og pussede murkonstruksjoner. Tilnærmet flat takkonstruksjon (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør fra 1972 med brannklasse B30 samt sikkerhetslås. Balkongdør med tre-lags glass fra 2017. Vinduer med tre-lags glass fra 2017. Vinduer med tre-lags glass fra 2013. Oppvarming med elektrisitet.
Selger opplyser: På østsiden av blokken er det byttet isolasjon og nye plater er satt opp.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten. I tilstandsrapporten er det gitt 67 % i TG1 og TG0, 31 % TG2, 0 % TG3 og TGIU 2 %
Det gjøres spesielt oppmerksom på at det er gitt tilstandsgrad 2 (TG2) på følgende:
Bad:
Vannrør - eldre vannrør av kobber grunnet materialvalg og alder.
Sanitærutstyr/innredning - svelling på underkant av servantinnredning, krakelering av flis ved badekar og sprekk på armatur til servant.
Membran, tettesjikt og overgang til sluk - ikke bygget som et fullverdig våtrom da det ikke er etablert sluk men løsning hvor avrenning til sluk er etablert gjennom luke i vegg til sluk i vaskerom.
Fallforhold (gulv) - Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til luke i vegg mot vaskerom er på tilfeldig sted målt til ca. 13 mm.
Vaskerom:
Varmtvannsbereder - på grunn av alder og tilstand.
Vannrør - eldre vannrør av kobber grunnet materialvalg og alder.
Membran, tettesjikt og overgang til sluk - Avrenning til sluk fra bad er etablert gjennom luke i vegg til sluk i vaskerom.
Kjøkken:
Vannrør - eldre vannrør av kobber grunnet materialvalg og alder.
Øvrige rom:
Ventilasjon - Ventilasjonsspalte ved dør/terskel til soverom 2 og soverom 3 er ikke etablert.
Overflater vegger - Rriss/sprekker på vegg under vinduer på soverommene. Stedvis riss/sprekker ved overgang vegg/himling.
Innerdører - Stedvis preg av bruksslitasje.
Etasjeskiller:
Skjevhetsmåling - Det er noe merkbare skjevheter i boligen.
Teknisk, VVS-anlegg:
Hovedstoppekran - Stoppekran er ikke funksjonstestet grunnet høy alder/tilstand.
Elektrisk anlegg:
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget - Med bakgrunn i manglende samsvarserklæringer og dokumentasjon bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
Balkong:
Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer - )Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Rekkverket har horisontale åpninger større enn 5 cm. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift. To terrassebord som buler opp mot hverandre.
Det opplyses at rekkverkene i hele sameiet skal byttes våren 2023.
TGIU:
Teknisk, VVS-anlegg:
Stakeluke - Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om bygningsdelene. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 

Standard

Gjennomgående 4-roms selveierleilighet i et veldrevet boligsameie. Populært boområde for kjøpere i alle aldre. Leiligheten fremstår velholdt og holder en normal god standard. Badet er pusset opp i 2007, kjøkken er oppusset med nye fronter og benkeplate i 2007 og stue, kjøkken og entré er malt i 2019.
Kjøkken:
Gulvflate belagt med parkett. Veggflater av overmalt tapet. Slett lysmalt himling. Kjøkkeninnredning fra ukjent årstall oppgradert med nye fronter i ca år 2007. Benkeplater av heltre. Nedsenket oppvaskkum av rustfritt stål med ett-greps armatur. Belysning og stikkontakter montert over kjøkkenbenk. Flislagte veggflater over kjøkkenbenk. Kjøkkenventilator med kullfilter. Oppvaskmaskin. Kjøleskap (høyt kjøleskap). Komfyr med induksjonstopp. Oppvaskmaskin og kjøleskap er av nyere dato. Vannrør av typen rør-i-rør og forkrommede rør. Synlige avløpsrør av plast. Stoppekran montert under oppvaskkum.
Bad:
Baderom fra ca år 2007 med røropplegg fra eldre ukjent årstall. Flislagt gulv med varme. Flislagte veggflater. Slett lysmalt himling. Vegghengt servantinnredning med profilerte lyse fronter. Heldekkende servant med ett-greps armatur. Speilskap med stikkontakter og belysning montert over servant. Badekar med skillevegg av glass. (Badekaret kan fjernes, det er flislagt under og på veggene). Dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Gulvstående toalett. Vannrør av typen kobberrør og forkrommede rør. Synlige avløpsrør av plast og metall. Avtrekksventil tilkoblet mekanisk avtrekk via vaskerom.
Vaskerom:
Vaskerom fra eldre ukjent årstall. Oppgradert med nytt gulvbelegg i ca. 2005. Sluk oppgradert i 2012. Gulvflate belagt med gulvbelegg. Veggflater med overmalt tapet. Slett lysmalt himling. Utslagsvask av rustfritt stål med to-greps armatur. Varmtvannsbereder på 115 liter fra 1999 montert på vegg. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, vaskemaskin av nyere dato medfølger. Vannrør av typen kobberrør og plastrør. Synlige avløpsrør av plast. Avtrekksventil tilkoblet mekanisk avtrekk.
Øvrige rom:
Gulvflater belagt med parkett. Veggflater av overmalt tapet. Slette lysmalte himlinger. Slette innerdører. Innerdør med glassfelt mellom entré/gang og stue. Garderobeskap på to soverom.
Dører og vinduer:
Slett entrédør fra 1972 med brannklasse B30 samt sikkerhetslås. Balkongdør med tre-lags glass fra 2017. Vinduer med tre-lags glass fra 2017. Vinduer med tre-lags glass fra 2013.
Balkong:
Utgang fra stue til delvis overbygget vestvendt balkong på ca. 14 m2. Gulvflate belagt med terrassebord. Rekkverk av betong og treverk. Himling av
betong. Stikkontakter og belysning montert på vegg. Markise montert i himling.
Takhøyde:
Takhøyder er målt på tilfeldig valgte steder i boligen. Det er målt fra 2,41 meter til 2,45 meter takhøyde.
Teknisk anlegg, VVS:
Varmtvannsbereder på 115 liter fra 1999 montert på vaskerom. Vannrør av typen plastrør, kobberrør og forkrommede rør. Synlige avløpsrør av plast og metall. Kjøkkenventilator med kullfilter. Stoppekran montert under kjøkkenbenk.
Ventilasjon:
Leiligheten har naturlig tilluft fra tilluftsventiler i yttervegger og vinduer kombinert med mekanisk avtrekk fra vaskerom og kjøkken.
Elektrisk anlegg:
Sikringsskap med automatsikringer montert i felles trapperom.
Brannsikring:
Leiligheten har røykvarslere tilknyttet felles varslingssystem for bygget samt brannslukningsapparat.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør. Hvitevarer på kjøkken medfølger boligen.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet via panelovner. Gulvvarme på bad
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 18.01.1974. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid. 
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 8455, tinglyst 20.12.1974, type heftelse: Obligasjon ovenfor sameiet på kr. 15.000,-
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst 12 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om vann/kloakkledning, pliktig medlemskap i selveierforening, bestemmelser vedr. garasje, m.m.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Hvitevarer på kjøkkenet og vaskerom (samt fryser i bod) medfølger boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Meget sentral og attraktiv beliggenhet syd for Kolbotn sentrum. Leiligheten ligger i et rolig og populært boligstrøk ved Ingierkollen slalåmbakke.
Kort gange til Kolbotn sentrum med kjøpesenter og de fleste servicetilbud som restauranter, kino, Kolben kulturhus, togstasjon mm.
Det er umiddelbar nærhet til Gjersjøen med bade- og fiskemuligheter. Fine grøntarealer i sameiet med sittebenker og beplantning. Fellesarealet er stort og har sosiale samlingsplasser som grendehus, lekeplass, grillområde og forskjellige sittegrupper. Leiligheten ligger solrikt til.
Sentrum:
Kort gangavstand til Kolbotn sentrum.
I Kolbotn sentrum finner du alt av servicetilbud, butikker og Kolbotn Torg med ca 60 forretninger, spisesteder, legesenter og treningssenter. I Kolben kulturhus finnes kino, bibliotek, kulturskole for barn og konserthus. Gamle Tårnhuset restaurant i sentrum er en populær restaurant med gode anmeldelser på Tripadvisor.
Offentlig kommunikasjon:
Svært gode kollektivforbindelser. Ca 15 min gange til Kolbotn stasjon som er knutepunkt for offentlig kommunikasjon. Det er også bussholdeplass med forbindelse til Oslo rett ved boligen.
Kolbotn togstasjon: Det tar ca 17 min med lokaltoget som har hyppige avganger.
Buss: Buss 83 til Jernbanetorget. Det er bussholdeplass med buss til Oslo rett ved boligen. Bussen bruker ca 25 minutter til sentrum. Hyppige avganger med ekspressbuss i rush-tiden. I tillegg går bussen om natten i helgene.
Fritidsaktiviteter:
Perfekt beliggenhet for aktive voksne og barn, med flotte tur, bade- og fiskemuligheter rundt Gjersjøen. Ingierkollen slalåmbakke, tennisbaner og kunstgressbane befinner seg også i nærmiljøet. I tillegg kort avstand til Sørmarka med lysløper, Hvervenbukta, Ingierstrand, 18-hulls golfbane m.m. Kommunen har et aktivt idrettsmiljø og tilbyr alt fra idretter som håndball og fotball, til alpint, tennis, volleyball, svømming, bryting, amerikansk fotball og orientering. Flott skateanlegg («Pyramiden») i Kolbotn sentrum.

Adkomst

Adkomst fra Ingierkollveien. Ingierkollveien har adkomst fra Kolbotnveien.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninge

Barnehager, skoler og fritid

Gangavstand til både Vassbonn barneskole og Ingieråsen ungdomsskole. Barnehage i nærområdet.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 72.000 kvm som tilhører sameiet. Eiendommens nøyaktige areal er noe usikkert. Tomten er fellesareal.
Flott parkmessig felles grøntareal rundt blokkene.
Tomten er flat til svakt skrånende og opparbeidet med gressplener, sittegrupper, lekeområder, parkeringsplasser og asfalterte adkomstveier.
Området er pent opparbeidet og gir et godt og ryddig inntrykk av sameiet.
Beboerne i sameiet har anledning til å leie et felles grendehus som tidligere var en barnepark.
Passer ypperlig til f.eks. selskaper, barnebursdager mm.

Parkering

Bruksrett til én parkeringsplass i samme bygg, rett ved inngangspartiet. El-bil lader medfølger. Forøvrig beboer og gjesteparkering på oppmerkede plasser samt gateparkering etter områdets bestemmelser

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse henhold til reguleringsplan Kantorfeltet med plan ID 4705 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Det er i tillegg flere reguleringsplaner på sameiets tomt som p-plass og idrettsanlegg med plan ID 4710 på Kantorfeltet syd samt regulering for kryssområdet Ingierveien/Slalåmveien med plan ID 4709
Kommuneplan Nordre Follo 2019-2030 arealdel Oppegård gjelder også for området.
Sameiet eier til sammen ca 72 000 kvm. tomt og sameiet bygsler bort noe av tomten mot syd til Kolbotn Tennisklubb med fire tennisbaner og klubbhus.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr 7.265,- for inneværende år. I dette inngår abonnementsgebyr for vann og avløp samt felles renovasjon.
Fellesutgiftene er kr 3.551,- pr. mnd. og inkluderer: Nedbetaling av andel fellesgjeld, garasje, vedlikeholdsfond, kabel-TV og internett, bygningsforsikring, trappevask, vaktmester, forretningsfører m.m.
Fellesutgiftene fordeles på følgende måte:
- Felleskostnader: kr. 2116,-
- Vedlikehold: kr. 1.375,-
- Garasje: kr. 60,-
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert. 01.01.23.
Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende pga renteøkninger.
Det er p.t ikke eiendomsskatt i Nordre Follo kommune.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 21.000,- pr. år. / 11.000 kwh. pr. år og i selgers husstand har det bodd 2 personer.
Boligen har bygningsforsikring i Gjensidige via sameiet som dekkes av felleskostnadene, innboforsikring må tegnes selv.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv/ internett med fiber og har en avgift som dekkes via felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder x 2 medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1 089 427,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 921 935,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 17 282,- pr. 31.12.2022
Andel fellesgjeld er kr 84 000,- pr. 01.02.2023
Total fellesgjeld for sameiet er kr 15.439.764,- pr. 21.02.2023 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: Flytende rente på 5,55 %
Lånets restløpetid: 26 år og 1 mnd (pr. 21.02.23)
Avdragsfrihet: Nei

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld,
samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.595.170,-.
Av dette beløpet utgjør kr 84 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med
seksjonsnummer. 

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Roar Tangen og Eva Bråni

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Kantorsletta Selveierforening, med sameiebrøk 1/186.
Sameiet består av 186 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 55 00
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for andre beboere.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Grunnmur rehabilitert i 2007
- Maling utført i 2008.
- Vestfasader er rehabilitert i 2007
- Maling av garasjeporter og omliggende treverk til garasjene i underetasjen i 2012.
- Det ble i 2012/2013 gjennomført rørfornying av alle avløpsledninger i bygget.
- Taktekkingen ble rehabilitert i 2011.
- Nytt brannvarslingsanlegg i 2018
- Rehabilitering av øst-fasader i 2019
- Tilrettelegging av infrastruktur for el-bil ladning i 2019
- Maling av garasjeporter i 2020
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 25.000,-
Visninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 49-0013/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Kolbotn
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR49.2213

Dato

Sist oppdatert: 20. mars 2023 kl. 08:50

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale ditt oppmøte og velge det tidspunkt som passer deg best. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.