Solgt: 3 600 000 kr

Sollihagen 18

3 570 000 kr
98 m²
3 soverom
Velkommen!
Hans Petter Søvik
Presenteres av
Hans Petter Søvik
Ås
Flott rekkehus med god standard | 3 soverom | Solrike uteplasser | Lagringsplass | Garasje med strøm | Lave kjøpsomkostninger
 • Prisantydning
  3 570 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  293 399 kr
 • Totalpris
  3 893 399 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2002
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  98 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  6 058 kr
 • Energimerke
  Oransje D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Sollihagen 18!
Boligen fremstår med god standard i flg. takstmannens rapport.
Dagens eier har tatt godt vare på boligen.
Boligen har en gjennomgående og god planløsning. Det er godt med lagringsplass. Stor utebod og innebod. I tillegg er det en romslig garasje.
Det er tre uteplasser, og fine solforhold fra morgen til kveld.
Denne boligen har delt av stuen slik at det er et ekstra soverom = 3 soverom.
Det er gangavstand til sentrum og fine turområder for løping og sykling like utenfor døra.
Velkommen skal dere være!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Sollihagen 18, 1435 ÅS
Kommunenummer 3021, gårdsnummer 55, bruksnummer 505, ideell andel 1/1
Andelsnummer 49, Sollia borettslag v/Ole Hvattum, organisasjonsnummer 951619000

Innhold

Totalt bruttoareal: 112 kvm
Totalt bruksareal: 101 kvm
Totalt primærrom: 98 kvm
Primærrom:
Underetasje: Trapperom, bad/vaskerom, 2 soverom: 47 kvm
1. etasje 51 kvm: Entré, kjøkken, stue, soverom
Sekundærrom:
Bod: 3 kvm
I tillegg disponerer boligen en utvendig bod i felles bygg på ca. 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 26.04.2021, utført av Andreas Høieggen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre/mur/betong. Antatt støpt såle over det hele etter skikk/krav ved byggeår. Fundamentert med støpte konstruksjoner til ukjent grunn. Grunnmur antatt av betong. Grunnmur er utvendig kledd med plater. Vegger mot grunn er utfóret, isolert og plateslått. Drenering fra byggeår. Synlig utvendig fuktsikring med knotteplast. Takvann er ført til rør i
bakken. Yttervegger over grunnmur av trebindingsverk antatt isolert med mineralull etter krav/skikk ved byggeår. Utvendig kledd med trepanel. Saltak i trekonstruksjoner. Kaldt luftet loft med adkomst fra stigeluke. Forenklet undertak av trefiberplater. Isolert mot 1. etasje med mineralull/blåseisolasjon.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
- Varmtvannsbereder pga. alder
- Baderom pga. alder (ingen tiltak synes nødvendig)
- Markterrasse med skjevheter
- Sprekk i en brennflate i ildstedet
- Termostaten på panelovn i et soverom er ustabil
- Avtrekksviftemotor begynner å bli slitt
Det er påvist forekomst av skjeggkre i boligen. Skjeggkre kan ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring. Forekomster av skjeggkre er kartlagt av borettslaget og blir bekjempet av den enkelte andelseier. Tilfeller av mus i noen boliger i høstsesongen, men dette blir aktivt bekjempet av borettslaget
gjennom aktiv bruk av åtestasjoner. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

- Lekkasje i dusjhjørne. Reparert etter garantibefaring i 2005 av Entreprenør Ove Skår ved Murer og flislegger Hans G. Vågåsar. Fliser ble byttet og ny membran og nye fliser ble lagt i 2005 i dusjhjørne.
- Byttet platetopp og skiftet strømkurs fra 20 til 25 ampere strømledning fra sikringsskap til platetopp i april 2021.
- Infratek utførte kontroll av det elektriske anlegget i boligen i 2011.

Standard

4-roms andelsrekkehus oppført i 2002 i et etablert boligområde på Sollia i Ås kommune. Vestvendt balkong og markterrasse/hage. Parkering i egen garasje, klargjort for elbil-lader.
Entré:
Entréen er lys og romslig og har plass til garderobeskap, knaggrekker og skoskap. Sikringsskap med automatsikringer plassert i entrè.
Kjøkken:
Innbydende kjøkken som er malt i tidsriktige farger med innredning fra byggeår. Det er slette fronter, laminat benkeplate, lysarmatur og 1 ½ oppvaskkum med ettgreps blandebatteri. Oppvaskmaskin i nisje. Integrert komfyr. Induksjonstopp (2021). Ventilator. Komfyrvakt. Kjøl/frys i nisje. Kjøkkenet har store vinduer som slipper inn godt med dagslys og det er fin plass til spisemøblement.
Stue:
Stuen er åpen og luftig, noe som gir en god romfølelse. Flott rentbrennende ildsted varmer godt på kjølige dager. Overbygget balkong på ca. 4 kvm. med adkomst fra stue.
Bad:
Pent, flislagt bad med malte plater i himling, servant i servantskap med ettgreps blandebatteri. Gulvmontert toalett, dusjkabinett, opplegg for vaskemaskin og mekanisk avtrekk. Elektrisk gulvvarme.
Soverom:
Boligen har tre soverom med god størrelse. Det er utgang til markterrasse fra det ene soverommet.
Oppbevaring:
- Bod inne
- Bod ute
- Garasje med god plass

Oppvarming

Ildsted i stue. Elektrisk oppvarming med panelovner og elektrisk gulvvarme på baderom/vaskerom.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 21.10.2002. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
Dagens planløsning stemmer ikke helt med byggemeldte tegninger. Det er etablert soverom i deler av stuen i 1. etasje. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.»

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutt på borettslagets eiendom. Dagboknr 3329, tinglyst 13.03.2001, Bestemmelse om vann/kloakkledning: Bestemmelse for ledningsnett knyttet til tilførsel av elektrisitet, TV-anlegg og lignende. Rettighetshaver: Ås kommune.
Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

- Vaskemaskinen følger ikke med salget.
- Fryseboks, to kjøleskap, oppvaskmaskin og mikroovn følger med. Hyller i boder og garasje følger med.
- Gang/entréinnredning følger med.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til Sollihagen 18!
Boligen har en god beliggenhet i et attraktivt og rolig nabolag, i Sollia ca. 2 km fra Ås sentrum. Det er flotte turområder i nærheten med fine stier og løyper sommer som vinter. Kort vei til offentlig kommunikasjon med bussholdeplass kun noen hundre meter fra leiligheten, med avganger til Ås stasjon. Togstasjon i sentrum med gode forbindelser til Ski, Oslo og Moss.
Det er ca. 20 minutter gangavstand til Ås sentrum med flere typer forretninger og servicetilbud som dagligvare, bank, bibliotek, offentlige kontorer, vinmonopol, apotek, restauranter og caféer.
Det er fine gang- og sykkelstier til NMBU (Norges miljø- og biovitenskapelige universitet). Her finner du flotte parkanlegg, turområder og lysløype.
Dersom man ønsker utvidet servicetilbud er det ca. 15 minutter til Ski. Ski er regionsenteret i Follo. I Ski sentrum finnes alt av forretninger, servicetilbud og offentlig kommunikasjon. Ski kan by på Ski storsenter med over 145 butikker og spisesteder, restauranter, caféer, bibliotek, bowlinghall, kinosenter og offentlige kontorer. Det er ca. 20 minutters kjøring til idylliske Drøbak med caféer, småbutikker, kunstgallerier, badepark og flotte badestrender.

Adkomst

Fra Ås sentrum: Ta til høyre inn Hogstvetveien, ved Ås videregående skole. Følg denne veien til veien deler seg i to. Hold til høyre her og ta første stikkvei til venstre. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Det er flere barnehager i nærheten: DO-RE-MI musikkfamiliebhg, Moerlia bhg. og Tunveien bhg. Gangavstand til Åsgård barneskole og Ås ungdomsskole. Nærmeste videregående skoler er Ås vgs og Ski vgs.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 24.985,9 kvm. som tilhører borettslaget. Tomten som disponeres av boligen er opparbeidet med markterrasse og plan mot vest. Ved inngangsparti er det steinlagt adkomst, plen og beplantning ellers.

Parkering

Parkering i egen garasje (i garasjeanlegg), klargjort for elbil-lader. Garasjeport med elektrisk portåpner.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget/Sameiet/Aksjelaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for boligområde på del av Solli m.m med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 31.01.2000.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Kommunen informerer om at området ligger innenfor hensynssone for kvikkleire.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr 6.675,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, og feiing/tilsyn.
Felleskostnadene er kr 6.058,- pr. mnd. og inkluderer: Renovasjon, felles bygningsforsikring, kabel-TV/bredbånd, vedlikehold og forretningsfører.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Kapitalkostnad renter 486,-
Felleskostnader 2.158,-
Kapitalkostnader 9,-
Kapitalkostnader 61,-
Kapitalkostnad avdrag 3.214,-
2810/49 Kabel-TV/Bredbånd (1.605-50) 130,-
Strømforbruk ca. 12.000 kwh. pr. år, supplert med vedfyring.
Boligen er tilknyttet Get/Telia som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 005.189,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3.618.680,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 15.129,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 293.399,- pr. 31.12.2020
Total fellesgjeld for boligselskapet er 19.309.581,- pr. 21.04.2021 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 11462412, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 21.04.2021: 2.09 % pa.
Antall terminer til innfrielse: 14
Saldo per 21.04.2021: 18.946.545,-
Andel av saldo: 287.703,-
(siste termin 30.12.2027)
Fastrente til 01.05.2023
Lånenummer: 12136275648, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 21.04.2021: 2 % pa.
Antall terminer til innfrielse: 28
Saldo per 21.04.2021: 363.036,-
Andel av saldo: 5.513,-
Første termin/første avdrag: 30.06.2018 (siste termin 31.03.2028)
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.494,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 3.872.025,- Av dette beløpet utgjør kr 293.399,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 300,- pr. ny andelseier.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger.

Annen viktig informasjon

Eier

Arne Kristian Stolsmo og Saroj Pal

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Sollia borettslag.
Borettslaget består av 68 boenheter.
Forretningsfører er USBL, tlf. 22 98 38 00.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt. Dyrehold må skje på en slik måte at det ikke er til sjenanse for naboene. Se for øvrig husordensregler.
Foretatt påkostninger de senere år: Malt utvendig for noen få år siden. Noen boder har byttet dører.
Planlagte påkostninger: Rengjøring/vasking av yttertak/takstein. Det skal bli nedgravde søppelcontainere.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Forkjøpsretten er under utlysning hos USBL.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris: 30.000,- av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0069/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR46.2169

Dato

Sist oppdatert: 11. januar 2022 kl. 10:42

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.