Solgt: 4 850 000 kr

Hauges gate 36B

4 850 000 kr
77 m²
2 soverom
Krogsveen v/ Markus Alm Thoen ønsker velkommen til Hauges gate 36B
Markus Alm Thoen
Presenteres av
Markus Alm Thoen
Bragernes/ Parkalléen
Fin 3-roms toppleilighet med 2 balkonger - Garasje - Gode solforhold - Meget sentralt - Gangavstand til "alt"
 • Prisantydning
  4 850 000 kr
 • Omkostninger
  122 592 kr
 • Totalpris
  4 972 592 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1988
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  77 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 037 kr
 • Energimerke
  Oransje F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Hauges gate 36 B
 • 3-roms eierleilighet med meget sentral beliggenhet
 • God takhøyde
 • 1-stavs eikeparkett i alle rom minus badet
 • Leiligheten ligger i byggets 3. etasje som toppleilighet
 • Garasjeplass
 • Ny peis og peisrør 2018.
 • Fra eiendommen er det gangavstand til "alt" av servicetilbud
 • Kort vei til marka
 • Gjesteparkering
 • Lys og luftig leilighet
 • 2 balkonger
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Hauges gate 36B, 3019 DRAMMEN
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 114, bruksnummer 511, seksjonsnummer 9, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 114, bruksnummer 511, seksjonsnummer 21, ideell andel 1/26

Innhold

Bruttoareal (BTA): 84 kvm
Bruksareal (BRA): 77 kvm
Primærrom (P-rom): 77 kvm
Primærrom
3. etasje:
77 kvm: Gang, stue, bad, 2 soverom, kjøkken.
I tillegg følger det med 1 bod på ca 7 kvm i felles kjeller.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare.
De oppgitte arealene er innhentet fra tilstandsrapport, utført av Benjaminsen Takst AS. Det er bruken av rommet på befaringstidspunktet som avgjør om rommet defineres som P-rom eller S-rom. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med grunnmasser av leire, jord og løsmasser. Støpt betong fundament/gulv. Grunnmur oppført av betong.
Rammekonstruksjon av stål og betong med utfyllende bindingsverk. Saltak tekket med betongtakstein. Takrenner og nedløp i plastbelagt stål. Vinduer med isolerglass. Tett utgangsdør mot fellesgang. Glass i vinduer er datostemplet 1988. Takvinduer. Felles trappegang. Utgang til to balkonger fra stue på ca 5 kvm hver. Fliser på gulv og tett rekkverk. Delvis takoverbygget. Sluk i gulvene. Peisovn og stålpipe fra 2018. Etasjeskiller av støpt betong/betongelementer.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder TG2: Vinduer: Vinduer er i rimelig god tilstand sett ut ifra alder, litt slitt overflatebehandling enkelte steder. Grunnet alder, generelt vedlikehold og garanti på glass (5 år) settes tilstand 2 for vinduer. Innvendig gulv på bad: Dårlig fall til sluk. En del flislim i sluket. Sår i en gulvflis. Innvendig vegger på bad: Noe silicongris på vegg bak badekar. Hull i vegg etter tidligere oppheng. Ledningsnett for sanitærinstallasjoner: Røropplegget er i hovedsak fra byggeår og har oppnådd høy alder med kort gjenværende brukstid.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

3-roms selveierleilighet beliggende i 3. etasje som toppleilighet. Flott beliggenhet med gangavstand til sentrum, turstier rundt elva og kort vei opp til marka. Rolig og tilbaketrukket. Leiligheten har en gjennomgående takhøyde på nesten 4 meter. Selger har foretatt følgende utbedringer i deres eietid: 2018: Satt inn ny peis og peisrør utført av Varmefag. Lagt ny delikat 1-stavs eikeparkett i alle rom utenom badet. Fjernet tidligere tapet og etablert malte og slette flater. Plassbygget garderobeløsning i entré utført av møbelsnekker. Malt opp fronter på kjøkkeninnredning og innvendige dører.
Entré/gang: Romslig entré med 1-stavs parkett på gulv, malte vegger og malt himling. Delikat plassbygget garderobeløsning. God takhøyde.
Stue: 1-stavs parkett på gulv, malte vegger og malt himling. Ny peis i 2018. God plass til sofagruppe og spisestue. Utgang til 2 stk balkonger. Den gode takhøyden og takvinduene gir en fin romfølelse.
Bad: Stort helfliset bad med varmekabler. Enkel servant med overspeil og lagring. Opplegg til vaskemaskin. Badekar, dusjkabinett og WC.
Hovedsoverom: 1-stavs parkett, malte vegger og malt himling. Stor skyvedørsgarderobe. God plass til dobbeltseng.
Soverom 2: 1-stavs parkett, malte vegger og malt himling.
Kjøkken: 1-stavs parkett, malte vegger og malt himling. Profilert malt kjøkkeninnredning. Integrert kokeplate og komfyr. Opplegg til oppvaskmaskin. Flexit ventilator. Laminat benkeplate med dobbel stålkum. Fliser over benk. Benkebereder på 120 liter fra 2005 plassert i kjøkkenbenk.
Hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen.
Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier.

Oppvarming

Varmekabler på bad, peis i stue, ellers basert på oppvarming med panelovner.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert. 14.07.1995. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
05.08.1996 - Dokumentnr: 12331 - Erklæring/avtale
Rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av nettstasjon.
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk.
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
15.11.1988 - Dokumentnr: 11552 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 11
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 100/2514
Servituttene kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Følgende løsøre medfølger i handelen: Kjøleskap, skap ved siden av kjøleskapet, oppvaskmaskin, komfyr og vaskemaskin.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i umiddelbar nærhet til alle servicetilbud, butikker og offentlig kommunikasjon. Boligen ligger en kort spasertur unna "Zik-Zakken" som er turvei til gode friarealer i marka, med blant annet Åspaviljongen og Spiralen. Den flotte elveparken på begge sider av Drammenselva med gangbroen Ypsilon kun ett "steinkast" unna. Umiddelbar nærhet til sykehuset og byparken. Kort gangavstand til Bragernes Torg med utelivstilbud, kino etc. i sentrum. Kort gangavstand til Universitetet i Sørøst-Norge og gode pendlermuligheter til Oslo.
Drammens Ballklubb og Drammen Strong er aktive idrettsforeninger på Bragernes/ Øren. Eget treningsanlegg med kunstgressbane på Øren med kunstis vinterstid. Knapt 5 km til Skimore alpinanlegg på Aronsløkka med klatrepark og terrengsykkelløyper. Drammen turnforening med egen hall og mange aktiviteter, for mer informasjon se www.drammenturn.no. Drammen slalåmklubb i Haukåsløypa slalåmbakke med egentrening og kurstilbud. Drammensbadet sentralt på Marienlyst har helårsanlegg med badeland og treningstilbud. Pent opparbeidet park med mulighet for basket/fotball/styrkeapparater. Kort vei til taket på Union, hvor man kan leie tennisbane/bordtennis m.m..
Busskommunikasjon langs Hauges gate med hyppige avganger se www.brakar.no. Det er også gode bussforbindelser mot Oslo se www.Vy.no. Gangavstand til Drammen stasjon med ca. 35 min. med tog til Oslo, ca. 15 min. med tog til Asker, ca. 40 minutter med tog til Kongsberg se www.vy.no for avganger. Flytog fra Drammen Jernbanestasjon til Oslo Lufthavn se www.flytoget.no for mer informasjon.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Lilleløkka barnehage (0-6 år)
Heltberg barne- og ungdomsskole (1-10 kl.)
Børresen ungdomsskole (8-10 kl.)
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 980,8 kvm som tilhører sameiet. Tomten er pent opparbeidet med plen og prydbusker. Steinheller i atrium.

Parkering

Garasjeplass til 1 bil i sameiets parkeringskjeller, gjesteparkering på sameiets eiendom og 3 gjesteparkeringer i felles kjeller, ellers gateparkering etter områdets bestemmelser. Det er mulig å etablere ladepunkt for El-bil.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 05.10.2015 2014-2036 avsatt til boligbebyggelse.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene pr. mnd inkluderer: Personalkostnader, strøm i fellesarealer, vann og avløp, renovasjon, driftskostnader, rekvisita, reperasjon og vedlikehold av bygninger, vedlikehold garasjer, vaktmestertjenester. felles bygningsforsikring, kabel-tv grunnpakke.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 8.815,- pr. år. ink nettleie.
Boligen er tilknyttet Viken Fiber som leverandør av internett med avgift på kr 299,- pr. mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 795 573,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2 864 062,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Det er ikke fellesgjeld i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.972.592,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Katrine Johansen og Vegard Frøysaa Bjerk

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Parkalléen , med sameiebrøk 100/2514
Sameiet består av 20 leiligheter.
Forretningsfører er Tove Rostock, tlf. 415 52 862
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Megler har blitt orientert av forretningsfører at det ikke er noen planlagte påkostninger for sameiet.
Referat fra siste årsmøte/generalforsamling for 2020 er ikke mottatt av megler, da møte ikke ble avholdt grunnet pandemien.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen inkl. mva.
Minimumsprovisjon kr 45.000,-
Tilrettelegging kr 14.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0175/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.21175

Dato

Sist oppdatert: 11. oktober 2021 kl. 15:23

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.