Komplett salgsoppgave

Mellomåsveien 136

4 200 000 kr
91 m²
3 soverom
Velkommen til Mellomåsveien 136 - toppleilighet med 2 solrike terrasser
Velkommen til Mellomåsveien 136 - toppleilighet med 2 solrike terrasser
Sebastian Håbesland
Presenteres av
Sebastian Håbesland
MELLOMÅSEN/KOLBOTN
Pent oppusset 4-roms toppleilighet - bad og kjøkken fra 2016 - svært solrik med 2 balkonger - garasje med elbil-lader

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 200 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  181 000 kr
 • Omkostninger
  110 695 kr
 • Totalpris
  4 491 695 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1982
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  91 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 393 kr
 • Energimerke
  Rød F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Bruker veldig lite strøm ettersom vi får varme fra de under og på siden. Morgensol på framsiden og ettermiddagssol på baksiden. Rolige naboer og lite støy. Tett på viltet med rådyr, ekorn og rev som er blitt sett.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Flott beliggende leilighet på Mellomåsen med kort vei til Kolbotn. Høyt og fritt beliggende med lite/ingen innsyn.
 • Leiligheten har en god planløsning, og inneholder entré, stue med plass til spisebord og sofaløsning, separat kjøkken med plass til spisebord, 3 soverom, bad og separat wc
 • 2 romslige uteplasser orientert mot hhv øst med morgensol og vest med sol til sent på kveld
 • Garasje med elbil-lader og god plass til gjesteparkering
 • Nær Mastemyr bussholdeplass med hyppige avganger til bl.a. Oslo (ca 20 min. til Oslo S). I rushtiden går bussen 4 ganger i timen. Ca 15 min. med bil til Oslo.
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Mellomåsveien 136, 1414 TROLLÅSEN
  Kommunenummer 3020, gårdsnummer 239, bruksnummer 261, seksjonsnummer 56, ideell andel 1/1

  Innhold

  Totalt bruksareal: 91 kvm
  Totalt primærrom: 91 kvm
  Primærrom:
  3. etasje, 91 kvm: Entré, stue, kjøkken, tre soverom, bad og toalettrom.
  I tillegg disponerer leiligheten én bod i blokkens underetasje på ca 2,5 kvm (merket 136-31), samt utebod på uteplass med adkomst fra stue på ca 2 kvm. God plass til sykkelparkering, og felles "dekkbod" i kjeller.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 14.11.2022, utført av Anticimex. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre/mur/betong. Boligbygg over 3 etasjer samt 2 underetasjer. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong. Utfyllende bindingsverk av tre. Utvendige fasader med fasadeplater og trekledning. Tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med takpapp/folie (taket er ikke besiktiget). Slett entrédør med kikkehull og sikkerhetslås fra 1981. Brannklassifisering B30 og lydklasse 35dB. Vinduer med karmer av tre, og tre-lags glass fra 1981 og
  balkongdører med karmer av tre, og tre-lags glass fra 1981 og 1983. Tilkoblet felles varmtvann. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Det gjøres spesielt oppmerksom på det foreligger tilstandsgrad 2 (TG2) på diverse bygningselementer. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om bygningsdelene. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
  I tilstandsrapporten er det gitt 61 % i TG1 og TG0, 37 % TG2, 0 % TG3 og TGIU 2 %.

  Standard

  Flott beliggende 4-roms toppleilighet på Mellomåsen. Vegger malt og nytt gulv i store deler av leiligheten i 2016/2017.
  Entré: Flislagt gulv med varmekabler. Plass til garderobeløsning. Downlights i himling.
  Stue: Romslig stue med god plass til spisebord og sofaløsning. Vitrineskap følger ikke. Store vindusflater med pent utsyn uten innsyn. Utgang til solrik uteplass orientert mot vest på ca 12 kvm. Sol til sent på kveld. Markise. Bod på ca 2 kvm.
  Kjøkken: Pen kjøkkeninnredning fra IKEA montert i 2016/2017. Godt med skap- og benkeplass. Integrerte hvitevarer følger; kjøleskap, fryser, oppvaskmaskin, komfyr, mikrobølgeovn og induksjon platetopp. Løst kjøleskap følger ikke. Plass til spisebord. Utgang til uteplass orientert mot øst med morgensol.
  Bad: Pent bad oppusset i 2016/2017 i regi av fagpersoner. Flislagt gulv og vegger, malt himling. Downlights i himling. Varmekabler. Vegghengt wc. Baderomsinnredning (servant med underskap, sideskap og speilskap). Dusjhjørne med veggmontert hånd-og regndusj. Opplegg til vaskemaskin (vaskemaskin og tørketrommel følger ikke).
  Separat wc: Flislagt gulv med varmekabler. Baderomsinnredning (servant med underskap og speilskap). Vegghengt wc.
  Soverom 1: Hovedsoverom med god plass til dobbeltseng. Vindu orientert mot vest. Garderobeskap følger.
  Soverom 2: God størrelse. Vindu orientert mot øst. Garderobeskap (sort) og fastmontert hylleløsning følger.
  Soverom 3: God størrelse. Vindu orientert mot øst. Garderobeskap (sort) og fastmontert hylleløsning følger.

  Løsøre og tilbehør

  Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

  Oppvarming

  Varmekabler i entré, bad og separat wc. Forøvrig er boligen elektrisk oppvarmet via panelovner.
  Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 11.10.1982. Denne kan fås ved henvendelse til megler. I tillegg foreligger det ferdigattest på fasadeendring/nytt rekkverk datert 01.09.2011.
  Det gjøres oppmerksom på følgende endringer i leiligheten ift bygningstegningene:
  - Endret noe vegger i området entré/separat wc/bad/stue.
  - Fjernet dør fra bad til kjøkken og soverom 1, samt satt inn dør mellom bad og stue
  - Bad er i bygningstegninger fra 2001 og 2011 definert som bad/vaskerom, samt del av soverom 1 er definert som kott (område nærmest badet).
  Det foreligger byningstegninger ifbm ferdigattest for oppføring av bygget. Rommenes bruk er i disse tegningene ikke definert, men rommenes bruk er definert i bygningstegninger fra 2001 (bygningstegninger innsendt ifbm innsettning/utvidelse av vinduer i en annen leilighet) og 2011 (ifbm rehabilitering av fasader). Det antas at at rommenes bruk er godkjent iht definisjonene som er angitt i bygningstegningene fra 2001 og 2011.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
  Dagboknr 12608, tinglyst 31.10.1985 , type heftelse: Pantsettelseserklæring til sameiet NOK 30 000
  Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
  I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
  Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

  Eventuell adgang til utleie

  Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  I den meget populære adressen Mellomåsveien ligger denne fine leiligheten. Området består hovedsakelig av småhusbebyggelse og terrassehus, og det er et stille og solrikt område vest for Kolbotn sentrum.
  Barnevennlig og hyggelig bomiljø med mange barnefamilier i området. Rett i nærheten , finner du Trollåsen senter som tilbyr blant annet Kiwi matbutikk (åpent kl. 8 - 22 alle dager unntatt søndag), frisør, legekontor og fysioterapeut og ikke minst det populære treningssenteret "Puls "
  Barnehager og skoler:
  Svært sentralt med umiddelbar nærhet til Vassbonn barneskole og Ingieråsen ungdomsskole.
  Flere barnehager i nærområdet. (Dersom skole- og barnehagetilbudet er av betydning for kjøpet, anmodes interessenter om selv å undersøke med kommunen.)
  Kolbotn sentrum:
  Kort vei til Kolbotn sentrum, med et mangfoldig servicetilbud som spisesteder, treningssenter og legesenter, i tillegg til Kolbotn torg med ca. 60 forretninger. I Kolben kulturhus er det kino, flott bibliotek, kulturskole for barn og konsertsaler. Gamle Tårnhuset restaurant er et populært spisested med gode anmeldelser på TripAdvisor.
  Offentlig kommunikasjon:
  Kolbotn sentrum er knutepunkt for offentlig kommunikasjon.
  Kolbotn togstasjon: Det tar ca 12 min med direkte tog fra Kolbotn til Oslo S. Lokaltoget tar ca 17 min. Hyppige avganger.
  Kort avstand til Rosenholm stasjon med en stor innfartsparkering. Toget fra Rosenholm til Oslo S tar ca. 10 minutter. Rosenholm ligger forøvrig i sone 1 (Oslo-takst).
  Buss: Kort gangavstand til bussholdeplass med hurtige avganger til Oslo sentrum i rushtid.
  Fritidsaktiviteter/ nærmiljøet
  Perfekt beliggenhet for aktive voksne og barn, med flotte tur- og rekreasjonsområder i nærmiljøet. Gangavstand til en rekke fritidstilbud som Ingierkollen slalåmbakke, tennisbaner, Gjersjøen med bade- og fiskevann, Sykkelavstand til Hvervenbukta hvor det arrangeres en del kulturarrangementer, Ingierstrand bad og 18-hulls golfbane m.m. Kommunen har et aktivt idrettsmiljø som tilbyr alt fra idretter som håndball og fotball, til alpint, langrenn, tennis, volleyball, svømming, bryting, amerikansk fotball og orientering. Kunstsnøløype på golfbanen på Greverud. Flott skateanlegg (Pyramiden) i Kolbotn sentrum. Kort avstand til større friluftsområder som Svartskog, Østmarka og Sørmarka, med turmuligheter både sommer og vinter. Østmarka har et rikt løypenett om vinteren med flere serveringssteder. På Sofiemyr ligger for øvrig kommunens svømmehall, idrettshall og The Well (Nordens største Spa anlegg)

  Adkomst

  Mellomåsveien har adkomst fra bl.a. Trollåsveien.
  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Trygg og barnevennlig gangavstand til Vassbonn barneskole og Ingieråsen ungdomsskole. Roald Amundsen videregående skole ligger sentralt plassert på Sofiemyr. Flere barnehager i området.
  Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 19 874,1 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.
  Fellesarealene er opparbeidet med asfalterte adkomstveier/plasser, gressplen, beplantning, trær, lekeapparater og parkeringsarealer. Fellesarealene er skjermet for trafikk. Det er grøntområder
  rundt og mellom bebyggelsen på eiendommen. Området er preget av "grønne omgivelser"

  Parkering

  Bruksrett til én garasjeplass (nr. 56) med elbil lader (laderen følger). Gjesteparkering på anviste plasser, og gateparkering etter områdets bestemmelser.
  Det gjøres oppmerksom på at dagens parkeringsløsning er etablert på sameiets fellesareal, og at garasjeplassene således ikke eies av den enkelte sameier. Dette medfører at sameiet i fellesskap beslutter bruken, og at man ikke selv har eierrett og rettsvern for parkeringsplassen. Sameiet kan ved vedtak beslutte annet bruk av fellesarealet.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til boligbebyggelse i henhold til reguleringsplan for Mellomåsen datert 08.01. 1980 med tilhørende reguleringsbestemmelser dater 05.06.1979.
  Reguleringsplaner under arbeid i nærheten:
  - Planid: 202004 - Trollåsen senter- Hensikten med planen er å legge til rette for bygging av et bygg på 4 etasjer for helserelatert tjenesteyting og et bygg i 4 etasjer for dagligvarehandel og ca 15 leiligheter med uteoppholdsarealer og et lit torg. Eksisterende veisystem blir i hovedsak som i dag.
  - Planid: 202105 - Mellomåsveien 1 (Volvotomten) - Hensikten med planarbeidet er derfor å detaljregulere feltet for å legge til rette for bygging av boliger, barnehage og felles uteoppholdsarealer . Planen vil omfatte totalt ca. 52.000 m² BRA fordelt på ca. 500-550 leiligheter/rekkehus og barnehage. Området vil ha hovedadkomst fra Mellomåsveien.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Kommunale avgifter er kr 7 605,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
  Fellesutgiftene er kr 4 393,- pr. mnd. og inkluderer: Renter og avdrag på fellesgjeld, A-konto vann, kabel-TV og internett, felles bygningsforsikring, forretningsførsel og diverse drift og vedlikehold.
  Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
  Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende pga renteøkninger.
  Fordeles således:
  Felleskostnader kr 61,-
  A-konto vann kr 860,-
  Felleskostnader kr 3.472,-
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer 5 861 kwh. pr. år.
  Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv/internett og er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2020 var kr 1 059 083,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 812 698,80.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 12 025,- pr. 31.12.2021
  Andel fellesgjeld er kr 181 000,- pr. 01.11.2022
  Total fellesgjeld for sameiet er kr 19 769 546.,- pr. 01.11.2022 og lånevilkårene er:
  Rentebetingelser: 4,93% flytende
  Lånets løpetid: 13 år og 1 md

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av fellesgjeld, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4 491 695,-.
  Av dette beløpet utgjør kr 181 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boligermed seksjonsnummer.

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Mona Borgund

  Informasjon om forkjøpsrett

  Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Mellomåsen Terrasse sameie, med sameiebrøk 334635/41368400.
  Sameiet består av 112 leiligheter.
  Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning.
  Dugnad samt må påregnes.
  Dyrehold er tillatt under forutsetning at det ikke er til ulempe for andre beboere.
  Foretatt påkostninger de senere år:
  Fra årsmøte 2022 opplyses det bl.a. at følgende påkostninger er gjort:
  - Utskifting av takene i alle tre blokkene
  - Utskifting av 4 avtrekksvifter på tak
  - Fasadevask av alle tre blokkene
  - Vedlikeholdsspylt alle taknedløp fra tak.
  Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
  Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
  Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
  Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 49-0067/22
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Kolbotn
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR49.2267

  Dato

  Sist oppdatert: 24. november 2022 kl. 12:12

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
  Lurer du på noe?

  Lignende boliger

  ████

  ██ █████ █

  ████ ██
  ████

  █ █████ █

  ████ ██
  ████

  █ █████ █

  ████ ██

  Ser du etter lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.