Komplett salgsoppgave

Bøveien 3C

5 000 000 kr
129 m²
4 soverom
Velkommen til Bøveien 3C presentert av Truls E. Holm hos Krogsveen avd. Asker.
Velkommen til Bøveien 3C presentert av Truls E. Holm hos Krogsveen avd. Asker.
Truls Eirik Holm
Presenteres av
Truls Eirik Holm
ASKER/FOSSUM
Landlig med nydelig utsikt - Koselig enebolig i stille og rolig boligfelt - 4 soverom - Gode solforhold - Usjenert have
 • Prisantydning
  5 000 000 kr
 • Omkostninger
  126 342 kr
 • Totalpris
  5 126 342 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1939
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  129 m²
 • Bruksareal
  161 m²
 • Tomteareal
  1 123,4 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  16 440 kr
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Frittliggende enebolig bestående av uinnredet kjeller. 1.etasje med entré, toalettrom, gang, stue, spisestue, kjøkken og teknisk rom. 2.etasje med gang, baderom, fire
soverom og tre boder. Utgang fra kjøkken og stue til sydvendt terrasse på ca 65,3M².
Kort oppsummert:
- Stille og rolig område
- Tett på naturen
- Barnevennlig
- Beplantet tomt med diverse frukttrær
- Hyggelige naboer
- 4 soverom
- God atmosfære

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Bøveien 3C, 1389 HEGGEDAL
Kommunenummer 3025, gårdsnummer 236, bruksnummer 70, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 175 kvm
Totalt bruksareal: 161 kvm
Totalt primærrom: 129 kvm
Primærrom:
1. etasje 71 kvm: Entré, toalettrom, gang, stue, spisestue, kjøkken og teknisk rom.
2. etasje 58 kvm: Gang, baderom og fire soverom.
Sekundærrom:
-1. etasje 29 kvm: Kjeller.
2. etasje 0 kvm: Tre boder.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 28.10.2021 utført av Mads Nielsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i tre/mur/betong.
Enebolig over 2.etasjer samt kjeller. Grunnmur av betong. Bærende og skillende dekker av trekonstruksjoner. Yttervegger av trekonstruksjoner utvendig kledd med stående og liggende trekledning. Takkonstruksjon av typen saltak utvendig tekket med betongtakstein. Boligen har profilert entrédør. 1.etasje: vinduer med to-lags glass fra ukjent årstall og 2015. 2.etasje: Vinduer med et-lags glass fra byggeår. Vinduer med to-lags glass fra 2005 og 2016. Terrassedører med to-lags glass fra ukjent årstall og 2006.
Teknisk anlegg/VVS:
Vannrør av typen kobber og synlige avløpsrør i plast. Stoppekraner for vann er plassert i krypkjeller. Oso varmtvannsbereder fra 1970 på 300 liter er plassert i teknisk rom. Oppvarming med elektrisitet, peisovn samt gulvvarme på baderom, toalettrom og teknisk rom.
Elektrisk anlegg:
Sikringsskap med automatsikringer og skrusikringer er plassert på vegg i entré. Boligen har delvis synlig og delvis skjult elektrisk anlegg.
Brann:
Boligen har røykvarslere og brannslukningsapparat med pulver fra 2019
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
TG2:
Bad - 2.etasje:
Ventilasjon vurderes til ikke å være tilfredsstillende. Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid. Det er stedvis riss/sprekker i gulvfliser. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Stedvis svertesopp på silikonfuge i dusjsone. Det er ikke observert synlige skader, men membran er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset restlevetid. Eldre sluk uten klemring. Dette kan medføre lekkasje i konstruksjonen.
Kjøkken:
Kullfilter, og ikke eget utkast ut av bygget. Det er stedvis sprekker i plateskjøter. Det er stedvis knirk i gulvet.
Toalettrom (Ikke våtrom):
Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid. Servant har sprekk/skade i porselen.
Øvrige rom:
Stedvis svikt i laminat. Det er stedvis knirk i gulvet.
Krypekjeller:
Utvendig terreng inntil krypekjeller heller feil vei. Det betyr uønsket vanntilsig og ytterligere merbelastning av fukttilførsel og skaderisiko. Det ble utført fuktsøk i himling med Protimeter MMS2. Det ble
registrert en trefuktkvote på 19,5% og 20,7%. Krypkjelleren har symptomer som tyder på forhøyet fuktighet. Stoppekran er plassert i krypkjeller og takhøyden er målt til 222 cm i følge selger, så det skulle ikke være vanskelig å komme til denne. Selger opplyser å ha satt inn to ventiler for bedre lufting. Ytterligere undersøkelser anbefales med hensyn til eventuelle skader.
Innvendige trapper:
Det er kun rekkverk/håndløper på en side. TG 2 i henhold til NS 3600.
Etasjeskiller - Enebolig:
Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 21 mm. på kjøkken og 20 mm. i stue. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 16 mm. på soverom A og 7 mm. på soverom B.
Tekniske anlegg. VVS anlegg:
TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid. Vannrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid.
Vinduer/ytterdører:
Vinduer er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte vinduer, hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.
Yttertak:
Symptomer på slitasje og elde er registrert, selv om det ikke ble observert tegn på lekkasjer. TG2 er valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden. Restlevetiden er usikker. Stedvis ødelagte takstein ved gradrenne og på tak. Utilfredsstillende fall på takrenne.
Drenering:
Det er høyst usikkert om grunnmuren er fuktsikret med grunnmursplater eller tilsvarende. Kjelleren/underetasjen bærer preg av at dreneringen funksjonsmessig er svekket. Dreneringens tilstand har påvirkning på krypekjellerens bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men basert på alder er restlevetiden vurdert til å være usikker.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

Nytt gulv på bad nede samt utbedring av noen vegger og tak. Nytt kjøkken, slutten av 2017. Anlagt plen på vestsiden av huset. Plantet trær og busker. Skaffet lekehytte, med mulighet for strøm. Malt diverse vegger, gulv og tak. Nytt gulv på kjøkken. Nytt gulv i gang oppe.

Standard

Enebolig opprinnelig oppført i 1939 og senere bygd på i 1975. Boligen holder gjennomgående grei standard.
Kjøkken:
Ikea kjøkkeninnredning fra 2017 (selgers opplysning). Innredning med profilerte fronter i lys utførelse. Benkeplate av laminat. Nedsenket oppvaskkum i porselen og to-greps armatur. Flislagt over benkeplate. Nedsenket induksjonstopp. Veggmontert ventilator med belysning og kullfilter. 2. Stk innebygget stekeovner fra Ikea, der den ene er kombinert stekeovn/mikrobølgeovn. Frittstående oppvaskmaskin fra Miele. Frittstående kjøleskap med frysedel fra Smeg. Frittstående kjøleskap
fra Gorenje. Vannrør av typen kobber og synlige avløpsrør i plast. Følgende hvitevarer følger med: Oppvaskmaskin og nedsenket induksjonstopp. 2. Stk innebygget stekeovner fra Ikea.
Bad 2. etg.:
Baderom fra 1983 (selgers opplysning). Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflater med malt panel. Vegghengt servantskap med nedsenket servanter i porselen og ett-greps armatur. Speil og lysarmaturer med stikkontakt over servanter. Dusjnisje med glassdør og to-greps armatur fra Oras. Frittstående toalett fra Porsgrund. Frittstående badekar med to-greps armatur fra Oras. Opplegg for vaskemaskin, men ikke lagt opp stikkontakt. Vannrør av typen kobber og synlige avløpsrør i plast. Ny 3-lags membran og fliser i dusjnisje (selgers opplysning).
Toalettrom (Ikke våtrom):
Toalettrom fra ukjent årstall. Gulvflater med en-stavs laminat og gulvvarme. Vegg og himlingsflater med malt panel. Vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant i porselen og ett-greps armatur. Speil over servant. Frittstående toalett fra Porsgrund. Vannrør av typen kobber og synlige avløpsrør i plast.
Øvrige rom:
1. etasje: Flislagt gulv i entré. Gulvflater med en-stavs laminat. Teknisk rom med gulvbelegg. Veggflater med malte flater, malt panel samt tapet. Himlingsflater med malte flater samt malt panel. Skyvedørsgarderobe i entré (2,40Mx0,62M). 2. etasje: Gulvflater med en-stavs laminat, malt gulv og teppe. Veggflater med tapet, malt brystningspanel, malt panel, fliser og malt strie. Himlingsflater med malt strie og malt panel.
Teknisk anlegg/VVS:
Vannrør av typen kobber og synlige avløpsrør i plast. Stoppekraner for vann er plassert i krypkjeller der takhøyden er målt til 222 cm, altså ståhøyde. Oso varmtvannsbereder fra 1970 på 300 liter er plassert i teknisk rom. Kolbe i
varmtvannsbereder byttet i 1997 (selgers opplysning). Oppvarming med elektrisitet, peisovn samt gulvvarme på baderom, toalettrom og teknisk rom.
Elektrisk anlegg:
Sikringsskap med automatsikringer og skrusikringer er plassert på vegg i entré. Boligen har delvis synlig og delvis skjult elektrisk anlegg.
Brann:
Boligen har røykvarslere og brannslukkingsapparat i begge etasjer. Brannslukkingsapparat med pulver fra 2019.
Ildsteder / skorsteiner innvendig.:
Skorsteinen er fra ukjent årstall. Frittstående peisovn i stue.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Følgende ting følger ikke handelen:
Grønt klesskap og kommode i gang. Et veggskap med speil på toalett nede. To barneknaggrekker, en brun knaggrekke i gang oppe, samt en sølvknaggrekke på soverom.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Vedfyrt peisovn. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse for tilbygg ble gitt 27.06.1977.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
1. Frisklufttilførsel for do- og vaskerom.
2. Planering rundt huset m/ fall fra grunnmur.
Selger opplyser at punktene ikke er håndtert i deres eiertid. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Selger opplyser følgende:
Tømrer har satt inn et vindu på kjøkkenet som det ikke er søkt om.
På de opprinnelige tegningene av husets øverste etasje, er det ikke anlagt bad. Dagens bad i øverste etasje er etablert senere i forbindelse med takløft i 1975/77. Det er uvisst, og megler har ikke mottatt noe dokumentasjon fra kommunen på om dette i sin tid krevde en omsøking fra s-rom til p-rom (rom for varig opphold). På tegningene ser det ut som om det var en bod i knevegg der badet i dag er plassert. I senere tid har også kjøkkenet blitt utvidet ved at arbeidsrommet ble innlemmet i kjøkkenet, og det ble satt inn vindu i arbeidsrommet. Innsettelse av vindu er ikke søkt om til kommunen.
Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre og overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter/rettigheter på eiendommen.
Dagboknr 2014/384150-1/200, tinglyst 14.05.2014. BEST. OM ADKOMSTRETT
Bruksrett til lekeplass. Rettighet hefter i: KNR: 3025 GNR: 236 BNR: 14 og Rettighet hefter i: KNR: 3025 GNR: 236 BNR: 73
Dagboknr 2014/606219-1/200, tinglyst 18.07.2014. ERKLÆRING/AVTALE
Bestemmelse om kloakkrenseanlegg.
Dagboknr 2017/311026-1/200, tinglyst 10.04.2017. BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN.
Bestemmelse om renseanlegg.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Diverse

Selger opplyser følgende i egenerklæringsskjemaet:
- Ifbm en vannskade på kjøkkenet sensommeren 2017, forårsaket av et kjøleskap som stod her da vi flyttet inn, men ikke er her lenger, så ble også toalettet nede rammet. Forsikringsselskapet dekket skadene, på daværende tidspunkt var vi forsikret i If. Gulv ble byttet, vegger utbedret og malt.
- Antar at en eller annen mus har vært i kjelleren, men har ikke sett noen. Ingen mus/rotter i resten av huset. Var noe maur på kjøkkenet en sommer for noen år siden. Har ikke hatt det siden.
- Nytt el. anlegg 2007, i følge forrige eier, utført av fagfolk.
- Tømrer har satt inn et vindu på kjøkkenet som det ikke er søkt om.
- Pliktig medlemskap i grendelaget. Planer om asfaltering av fellesvei på sikt. Ev. lekeapparater/fotballmål på fellesområder. Noe av dette vil bli finansiert av allerede oppsparte midler i grendelaget.
- Det forekom rotter rundt søppelskuret, men grendelaget satte inn tiltak så problemet forsvant. Har ikke hørt om flere rotter etter det.
- Forrige eier opplyser at badet oppe ble utbedret i 2016. Følgende ble gjort, av fagfolk: ny membran, 3-lag, samt nye fliser i dusjnisje. Malt på badet, tapetsert på kjøkkenet med tapeter fra Riviera Maison.
Enkelte vinduer oppe fungerer ikke optimalt når man skal åpne og lukke, og er litt utette. Lysbryteren på badet nede er slitt og har ikke fungert som den skal.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Koselig enebolig beliggende i landlige omgivelser grensende mot dyrket mark og naturen. Her finner man enkelt roen. Barnevennlig i blindvei uten gjennomgangstrafikk.
En kort kjøretur til Rortunet i Slemmestad der du vil finne en rekke butikker og servicetilbud. Heggedal sentrum er heller ikke lang unna. I Heggedal kan du ta toget til Asker og videre mot Oslo eller Drammen. Ellers bussforbindelse via linjene 285, 295 og 296. Ekspressforbindelse med buss fra Slemmestad og Bødalen retning Oslo og Drammen. Hurtigbåt fra Slemmestad sentrum til Aker Brygge.
Ca. 10 minutters kjøring til fjorden med aktivt bade- og båtliv. Kort vei til marka med flott ski- og turterreng. Idrettsmiljø i Bødalen IL og Slemmestad IL.
Det er få minutter kjøring til Heggedal togstasjon.
Røykenbadet åpnet sine dører i begynnelsen av 2017 og ligger bare en kort kjøretur unna. Foruten ordinær svømmehall med stupetårn og sklie, tilbyr anlegget treningsmuligheter av alle slag og klatrevegg, for å nevne noe.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Heggedalsskogen barnehage (1-5 år)
Maurtoppen barnehage (4-5 år)
Sydskogen barnehage (1-5 år)
Skoler:
Sydskogen skole (1-7 kl.)
Heggedal skole (1-7 kl.)
Torvbråten skole (1-7 kl.)
Midtbygda skole (1-7 kl.)
Hovedgården ungdomsskole (8-10 kl.)
Røyken videregående skole
Asker videregående skole
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Parkering

Parkering på egen eiendom.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst fra offentlig vei via privat stikkvei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunal vannledning via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.
Eiendommen har privat septiktank. Kommunen har en generell hjemmel til å kreve at eiendommer med privat septiktank kobler seg til det offentlige avløpsnettet. Kontakt megler for ytterligere informasjon.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse - frittliggende småhusbebyggelse etter endelig vedtatt arealplan datert 21.06.2012, Øverås, med tilhørende reguleringsbestemmelser. Eiendommen ligger i område for nåværende boligbebyggelse i kommuneplan for Røyken 2015-2027.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 6.629,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, slam, renovasjon og feiing.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 11.206,- pr. år. / 12.549 kwh. pr. år. Nettleie utgjør kr. 7.515,- av totalen.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 5.424,-
Velavgift er kr 16.440,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av internett og er inkludert i velavgiften.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 073 687,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 865 273,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.126.342,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-for eneboliger mindre enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Inge Hægeland og Veronika Hægeland

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Velforening

Øverås grendelag

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 15-0147/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Asker
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR15.21147

Dato

Sist oppdatert: 21. oktober 2021 kl. 22:10

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.