Solgt: 7 222 000 kr

Åsengata 6C

6 700 000 kr
90 m²
3 soverom
Velkommen til Åsengata 6C - Presentert av Krogsveen v/ Tom Martinsen
Tom Martinsen
Presenteres av
Tom Martinsen
TORSHOV
Lys og strøken 4-roms endeleilighet. Garasjeplass. Flott terrasse ca. 20 kvm. Gjennomgående planløsning. Vender mot park.
 • Prisantydning
  6 700 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  296 000 kr
 • Omkostninger
  9 126 kr
 • Totalpris
  7 527 126 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1975
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  90 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 666 kr
 • Energimerke
  Rød G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Vi har gleden av å presentere denne lyse og pene 4-roms endeleiligheten med gjennomgående planløsning og en romslig terrasse på hele 20 kvm. Leiligheten har flott enstavs eikeparkett og lysmalte veggflater. Flott stue med flere innredningsmuligheter. Kjøkkenet er separat og har innredning fra 2015 med god oppbevaringsplass. Videre har man tre gode soverom og et stort, flislagt bad med gulvvarme og opplegg for vaskemaskin. Innbydende entré med god plass til yttertøy. Leiligheten disponerer en garasjeplass og en ekstern bod i tillegg til bod med adkomst fra terrassen.
Umiddelbar nærhet til gode servicetilbud ved Sandaker Senter. Like ved stopper også trikken som tar deg opp til Storo eller nedover til Grünerløkka. Gangavstand til flotte parker og gangstier langs Akerselva.
Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Åsengata 6C, 0480 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 224, bruksnummer 369, ideell andel 1/1
Andelsnummer 30, Sandaker Borettslag, organisasjonsnummer 948471574

Innhold

Totalt bruttoareal: 100 kvm
Totalt bruksareal: 90 kvm
Totalt primærrom: 90 kvm
Primærrom, 1. etasje:
Entré, bad, stue, kjøkken og tre soverom.
Leilighetens terrasse måler ca. 20 kvm.
I tillegg disponerer boligen to boder. Den ene har tilgang fra terrassen og måler ca. 2 kvm. Den andre er på loftet og måler ca. 3 kvm. Loftsboden er merket med nr. 1031.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 23.04.2021 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong. Bærende yttervegger og konstruksjoner er oppført i betong. Utfyllende yttervegger er oppført som klimavegger. Gavlvegger er forblendet med teglstein, og fasader ellers er kledd med fasadeplater. Etasjeskiller i armert betong. Det er heis i bygget.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.
TG2 (tilstandsgrad):
- Balkong: Overflatebelegget/malingen på betongdekket på terrassen har løsnet fra balkongdekket enkelte steder.
- Baderomsgulvet: Det er fall til sluk i dusjsonen, ellers er gulvet tilnærmet flatt og ingen forhøyede oppbretter ved terskelene til baderomsdørene. Ved daglig bruk vil ikke dette merkes, men kravet til lekkasjesikring av rommet er ikke ivaretatt grunnet manglende fall mot sluk utenfor dusjsonen.
- Automatisk lekkasjesystem på kjøkkenet: Ved funksjonstest av waterguard slo sensoren ut, men ikke selve stoppekranen. Kranen må derfor justeres eller bytter ut for at systemet skal fungere som tiltenkt.
Øvrige kontrollpunkter er vurdert til TG1. Ovennevnte beskrivelser er kun ment som et utdrag. For beskrivelser av tilstandsgradene og kommentarer ellers henvises til rapporten.
I selgers egenerklæring er det blant annet nevnt at skjevt gulv i stuen er oppdaget, med helning mot bad og hovedsoverom.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Vi har gleden av å presentere denne lyse og pene 4-roms endeleiligheten med gjennomgående planløsning og en romslig terrasse på hele 20 kvm. Leiligheten har flott enstavs eikeparkett og lysmalte veggflater. Flott stue med flere innredningsmuligheter. Kjøkkenet er separat og har innredning fra 2015 med god oppbevaringsplass. Videre har man tre gode soverom og et stort, flislagt bad med gulvvarme og opplegg for vaskemaskin. Innbydende entré med god plass til yttertøy. Leiligheten disponerer en garasjeplass og en ekstern bod i tillegg til bod med adkomst fra terrassen.
Nærmere innhold:
Entré:
Innbydende entré med plass til klesavheng og skotøy samt oppbevaringplass i medfølgende garderobeskap.
Stue:
Lys og romslig stue med flere innredningsmuligheter. Her er det god plass til stuemøblement som en sofa med tilhørende salongbord og tv-seksjon. Man har også plass til et større spisebord. Rommet har vinduer på to veggflater. Videre adkomst ut til terrassen.
Terrasse:
Flott, nordvestvendt terrasse oppmålt til ca. 20 kvm. Her har man med andre ord god plass til utemøblement. Terrassedekket er belagt med løst tremmegulv i tre. Direkte adkomst til en praktisk bod.
Kjøkken:
Separat kjøkken med tidløs innredning fra 2015. Innredningen har hvite fronter, håndtak i stål og flott, heltre benkeplate av eik. Her er det godt med oppbevaringsplass og fine arbeidsflater til matlagingen. Medfølgende, integrerte hvitevarer bestående av en oppvaskmaskin, ovn, platetopp og mikro. Kjøleskap/frys i nisje medfølger ikke.
Bad:
Pent, flislagt bad av god størrelse, med gulvvarme og opplegg til vaskemaskin. Innredningen består blant annet av et vegghengt toalett og et dusjhjørne med glassvegg og glassdør. Videre har man et servantskap med dobbel servant og speil over. Innredning for øvrig med skapinnredning og benkeplate med nedfelt vaskekum. God oppbevaringsplass. Badet har adkomst både fra entré og hovedsoverom.
Soverom I:
Romslig hovedsoverom med adkomst fra stuen. Her er det plass til dobbeltseng og tilhørende nattbord. Medfølgende garderobe er montert. Dette soverommet vender ut mot leilighetens terrasse. Egen adkomst til badet.
Soverom II og III:
Leilighetens to andre soverom er også av fin størrelse, og har begge adkomst fra entréen. Rommene er naturligvis fleksible i bruk og kan innredes til det man måtte trenge av f.eks. gjesterom, kontor eller barnerom. Garderobeskap er montert på begge rom.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varmtvann inkludert. Gulvvarme på bad, i entré, på kjøkkenet og i stuen, ellers vegghengte panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 18.05.1981. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Badet var tidligere tre mindre rom (toalett, dusj/bad og vaskerom). Disse ble slått sammen i 2015. Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt utoverr dette, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 3 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet en erklæring/avtale med vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av denne eiendom, en erklæring/avtale med bestemmelse om trafostasjon/kiosk og en bestemmelse om veg med bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et veldrevet og populært borettslag, meget sentralt på Sandaker/Øvre Torshov. Området ligger nord for Grünerløkka, mellom Akerselva i vest og Torshovdalen i øst, og består i hovedsak av gårdsbebyggelse fra slutten av 1800-tallet samt boligblokker og høyhus oppført på begynnelsen av 1900-tallet.
Her har du umiddelbar nærhet til et mangfold av servicetilbud, butikker, kaféer, spisesteder, grøntområdet og kollektivtransport, i fredelige omgivelser tett på vakre Akerselva med et rikt utvalg av tur- og rekreasjonsmuligheter.
Sandakersenteret er i umiddelbar nærhet, og her finner du blant annet matvarebutikk med ferskvare, Vinmonopol, apotek, bibliotek, frisør, bakeri og bokhandel. Flere dagligvarebutikker i nærheten: Kiwi i Vogts gate, søndagsåpne Bunnpris i Presidentgata, samt Rema 1000 i Sandakerveien. Diverse grønnsaksbutikker, samt døgnåpne Deli de Luca og 7-Eleven. Kort vei til Nydalen, Storo, Sagene og Grünerløkka.
Det er en rekke spisesteder og kaféer på Torshov, blant annet Grisen, Apsorn thai, GoGrilla, og ikke minst Café Teater & Bistro ved Trikkestallen, med sin flotte uteservering om sommeren. Åpent Bakeri ligger lenger opp i Åsengata, med bakeri og kaffe på dagtid og veldig god pizza hos Lofthus Samvirkelag på kveldstid. Tapas og sushi samt flere take-away restauranter finner du også i området.
Det gode kollektivtransporttilbudet gjør veien kort til de aller fleste områdene i byen. Trikken går fra Sandakersenteret, ca. 3 minutter å gå fra leiligheten. Storo senter er 2 stopp unna, herfra går 23-bussen til Fornebu, flybuss og t-bane. Det går også t-bane fra Nydalen eller Sinsen. Det er flere kollektivmuligheter i nærområdet, blant annet buss frs Haarklous plass, Nordpolen skole og Torshov.
En rekke treningssenter i nærheten, blant annet Myrens Sportssenter med treningssenter, squash og Oslos største klatreanlegg. SATS ligger på Storo, i Nydalen og ved Ringnes Park.
Området er også kjent for sine mange flotte grøntområder. Spesielt kan Torshovparken, Torshovdalen og Myraløkka anbefales. Alternativt kan man spasere seg en tur langs flotte Akerselva, nedover mot Grünerløkka, eller oppover mot Nydalen og Maridalsvannet. I Torshovparken er det mulighet for aking om vinteren, mens det om sommeren bys på sandvolleybane og basketbane. Går du gjennom parken kommer du til Lilleborgbanen med bl.a. fotballbane, lekeplass, skøytebane, tennisanlegg og minigolf. Ved Muselunden ligger Nordre Åsen idrettspark med to kunstgressbaner og en gressbane.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Eiendommen sogner til Nordpolen skole. Se vedlagt nabolagsprofil for oversikt over skoler og barnehager i området. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 16.040,1 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Leiligheten disponerer en parkeringsplass i felles garasjeanlegg. Det er utarbeidet ordensregler for garasjeanlegget.
Det må påregnes administrasjonskostnader til forretningsfører ved eierskifte, pt. kr 750,-.
For øvrig gjelder gateparkering etter områdets bestemmelser. Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 900,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2.700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 450,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei og privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-1855 datert 04.05.73 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utdrag av planer på planinnsyn på Plan- og bygningsetatens hjemmeside:
- Saksnummer 201909849: Sandakerveien 59 - Fornyelse, ombygging og påbygg - Sandaker senter og Deichman bibliotek. Rammetillatelse ble gitt 14. januar 2020 for fasadeendring, etablering av takhage med løfteplattform og innvendig ombyggnig av Sandakersenteret. Tillatelsen gjelder i tre år.
- Saksnummer 202003204: Sandakerveien 56 (over veien for Sandaker senter) - Oppføring av boligblokk - Blokk A2. Rammetillatelse ble gitt 17. februar 2021 og er gyldig i tre år.
- Saksnummer 202104473: Sandakerveien 56 C (over veien for Sandaker senter) - Riving av deler av bygg. Søknad om rammetillatelse ble sendt inn medio mars 2021.
Eiendommen er i et større område hvor detaljregulering med konsekvensutredning er lagt ut til offentlig ettersyn. Saken gjelder ny vannforsyning til Oslo og forslaget omfatter nytt stamnett som skal binde sammen eksisterende og ny vannforsyning. Høringen startet 22.03.2021 og har frist 18.05.2021. Se blant annet https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/sidinmening/main.asp?idnr=2021034641 og https://www.oslo.kommune.no/slik-bygger-vi-oslo/ny-vannforsyning-stamnett/#toc-4 for mer informasjon.
Det er arbeider på trikkeskinnene i Sandakerveien, planlagt ferdigstilt desember 2021. Info om dette er beskrevet på borettslagets hjemmeside www.sandaker-borettslag.no.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 4.666,- pr. mnd. og inkluderer grunnpakke TV og internett, felles varmtvann, garasje, renter og avdrag på fellesgjeld, eiendomsskatt, kommunale avgifter, trappevask, felles bygningsforsikring, forretningsførsel m.m
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader: kr 4.641,-
Trappevask: kr 25,-
Ytterligere oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2021.
Forretningsfører har gitt informasjon om at eiendomsskatt på denne andelen er ca. kr 824,- i 2021. Dette faktureres med felleskostnadene i hhv. mai, juni, september og november. Felleskostnadene disse månedene vil derfor være ca. kr 206,- høyere. Ta kontakt med forretningsfører for nærmere informasjon.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 3.240,- pluss årlig nettleie kr 7.110,- / Ca. 12.540 kwh pr. år.
Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og bredbånd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1.475.952,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 5.313.427,20,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 37.677,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 296.000,- pr. 01.04.2021
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 98.667.125,- pr. 19.04.2021 og lånevilkårene er:
Lånenummer: HANDEL-83987185743
Rentebetingelser: Flyt 1,50%
Lånets løpetid: 35 år 1 md.
Kapitalkostnad: kr 902,-
Avdragsfrihet: Nei

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.494,- (OBOS)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 7.005.126,-. Av dette beløpet utgjør kr 296.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster kr 4.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Erlend Holberg, Øystein Nordgård Vik og Ole Magnus Stokke

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Sandaker Borettslag.
- Borettslaget består av 344 leiligheter.
- Forretningsfører er Obos avd. forkjøp.
- Forsikret hos: if... Skadeforsikring - polisenummer 2211088.
- Dugnad må påregnes.
- Dyrehold: Styret kan, etter søknad, gi beboerne tillatelse til å anskaffe (holde) hund eller katt. Dyret skal holdes i bånd på borettslagets områder og skal ikke være til sjenanse for øvrige naboer. Ved dyrehold må også øvrige bestemmelser i husordensreglene følges.
- Grilling på verandaene eller i umiddelbar nærhet er ikke tillatt. Borettslaget har utegrillplass som kan benyttes.
- Borettslaget har egen hjemmeside: www.sandaker-borettslag.no.
Foretatt påkostninger de senere år:
2020 - Etablering av infrastruktur for lading av el-bil/hybrid i garasjeanlegget.
2020 - Bytte av høyspentkabler og brytere.
2020 - Nye hovedtavler i borettslaget.
2019/2020 - Nye dører fra garasje.
2019/2020 - Bytte av vinduer mot balkong og balkongdør, samt bytte av noe kledning på balkongside.
2018 - Oppgradering av utemøbler og nye lekeapparater.
2017 - Installasjon av fibernett.
2016 - Nye varmtvanntanker.
2015/2016 - Rørrehabilitering, bytte av kaldt- og varmtvannsrør.
2012 - Rehabilitering av garasjeanlegg.
2010 - Heisrehabilitering.
2008 - Ny innglassing av balkonger.
Planlagte påkostninger:
Styreleder opplyser om at det er planer om ytterligere vindusutskiftning og fasadearbeider, trolig ila 2022. Saken skal tas opp ved en generalforsamling. Det er ikke innhentet tilbud pt, men det må påregnes låneopptak som fordeles på andelene i form av fellesgjeld og fellesutgifter.
Borettslaget opplyser om at noen leiligheter har valgt å etterisolere på grunn av problemer med kuldebroer. Dette må beboere selv gjøre, ettersom et felles tiltak vil medføre omfattende tiltak på fasade.
Alle forandringer av faste bygningsmessige installasjoner i leiligheten skal, etter søknad, godkjennes av styret på forhånd. Endringer må skje i henhold borettslagets bestemmelser, gjeldende bygningsforskrifter o.a. offentlige bestemmelser. For øvrig vises til borettslagets husordensregler og vedtekter.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,9% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning (2 stk. inkl.)
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 37-0109/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hasle
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR37.21109

Dato

Sist oppdatert: 10. mai 2021 kl. 15:08

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.