Solgt: 6 000 000 kr

Harestien 27

5 650 000 kr
168 m²
3 soverom
Harestien 27 formidles av Krogsveen.
Ambjørnrød
Tilbaketrukket, arkitekttegnet enebolig med egenart og sjarm. Usjenert terrasse med kveldssol. Frittstående garasje.
 • Prisantydning
  5 650 000 kr
 • Omkostninger
  142 592 kr
 • Totalpris
  6 142 592 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1990
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  168 m²
 • Bruksareal
  173 m²
 • Tomteareal
  1 001,7 m² (festet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Dette liker selger best ved boligen

Ligger i en av Ambjørnrøds koseligste gater, god bussforbindelse til sentrum, kort avstand til både barneskole og Ungdomskole, familievennlig, gode solforhold på terrasse, terrasse usjenert, Arkitekttegnet, luftig , god takhøyde i samtlige rom, Ilsted på kjøkken, kakkelovn i stue, plassbygd bokhylle i stue, hus med mye sjarm. Brostein i gårdsplass

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Egenartet enebolig med attraktiv plassering lengst syd i Ambjørnrøds kanskje hyggeligste gate
 • Tegnet av siv. ark. Bjørn Heidenstrøm og oppført i 1990
 • Familievennlig romløsning med til dels stor innvendig høyde
 • Overflater, utstyr og installasjoner hovedsakelig fra byggeåret
 • Sosialt kjøkken med ildsted og innredning fra Norema
 • Stort bad, påkostet med nye møbler og nytt dusjkabinett i 2018
 • Separat toalettrom og vaskerom med funksjonelt kjølerom
 • Loftsetasje innredet med stue og soverom
 • Sydvest-vendt, usjenert og solrik terrasse oppgradert med nytt gulv i 2016
 • Gårdsplass utført med dekorative brostein
 • Garasje med motorisert leddport og tilknyttet sportsbod
 • Gangavstand til barnehage, barneskole og ungdomsskole

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Harestien 27, 1615 FREDRIKSTAD
Kommunenummer 3004, gårdsnummer 212, bruksnummer 203, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 190 kvm
Totalt bruksareal: 173 kvm
Totalt primærrom: 168 kvm
Primærrom:
1. etasje 135 kvm: Entré, gang, bad, vaskerom, wcrom, to soverom, stue og kjøkken
2. etasje 33 kvm: Loftstue og soverom
Sekundærrom:
1. etasje 5 kvm: Bod og kjølerom
I tillegg følger det med en utvendig sportsbod på ca 5 kvm tilknyttet garasje
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 03.09.2021 utført av Anticimex Oslo. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Enebolig fra 1990 over to etasjer samt råloft. Støpt plate på mark. Yttervegger og etasjeskillere av trekonstruksjoner. Fasader utført i liggende kledning. Takkonstruksjonen er utført i saltaksform utvendig tekket med teglstein. Tofløyet profilert entrédør av tre. Terrassedør og vinduer med karmer av tre og to-lags vareglass fra byggår. Takvinduer med karmer av tre og to-lags glass fra byggår.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder
TG2
Bad- Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid. Slukets tilkomstmulighet for rengjøring Tilkomst til sluket under badekar og dusjkabinett er utilfredsstillende. Overflater gulv Det er stedvis riss/sprekker i gulvfliser. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser ved dør, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Membran, tettesjikt og sluk (i gulv og vegger) ink. rørgjennomføringer. Det er ikke observert synlige skader, men membran er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset restlevetid. Det er ikke mulig å verifisere om slukmansjett er benyttet eller
om monteringen er korrekt.
Vaskerom- Varmtvannsbereder grunnet alder og tilstand. Innredning bærer stedvis noe preg av alder/slitasje. Overflater gulv Riss/sprekker i seks gulvfliser fra dør mot vaskemaskin. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
Det vurderes at det ikke er benyttet membran på våtrommet. Rommet tilfredsstiller ikke krav til fukt- og lekkasjesikkerhet.
Kjøkken- gulv og innredning bærer preg av alder/slitasje
Overflater gulv- Riss/sprekker i fliser entré, foran entrédør. Riss/sprekker i fliser gang mot stue. Heltre gulv bærer preg av alder/slitasje.
Innvendig trapper - TG2 er satt iht NS3600 (som henviser til dagens forsikriftskrav) grunnet sikkerhet. Det er kun rekkverk/håndløper på en side. Det er for stor lysåpning mellom trinn, målt 15 cm. Kravet er maks 10 cm.
Yttertak - TG2 er valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden. Restlevetiden er usikker. Stedvis sprukket stein. Toppbeslag på skorstein fra stue har synlige slitasjesymptomer.
Utkragede konstruksjoner (balkong, verandaer) - Søyler/pilarer som danner fundamenter har stedvis skjevheter
Drenering- grunnet alder, fall fra grunnmur kunne med fordel hvert større
Noen punkter i fra selgers egenerkæring:
Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, -Oppsett av nytt dusjkabinett og baderomsinnredning i 2018 - Utført av Pentex AS
Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, - Terrasse oppgradering (nye terrassebord) utført av huseier i 2016
Annet: Mangler Bue på pipehatt på pipe tilknyttet ildsted i stue
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Boligen har i stor grad de opprinnelige overflater og utstyr fra byggeåret i behold. I boligsalgsrapport er tilstandsgrad 0/1 satt på de fleste punkter, i tillegg til grad 2 hovedsakelig for naturlig bruksslitasje og aktuell alder i forhold til forventet levetid på ulike installasjoner.
De fleste rom er samlet på én flate i boligens hovedetasje, som har både egenart og preg av å være tegnet fra bunnen av. Romhøyden er gjennomgående luftig, spesielt i stuen som på det meste har hele 3,37 meter innvendig høyde. Stuen utgjør én av hovedetasjens to sosiale soner og har med 36 kvm. flate stor plass til felles opphold. Her finnes også en unik, plassbygget bokhylle samt en monumental kakkelovn som gir varme etter ønske og behov. Spesielt verdt å fremheve er det at både stuen og samtlige av etasjens øvrige rom har gulvvarme, de fleste også gulv av heltre.
Etasjens andre sosiale sone finnes på kjøkkenet, som er tilrettelagt for et langstrakt spisebord og i tillegg har eget ildsted i form av en åpen gruepeis. Kjøkkenets innredning er fra Norema og består av et omfangsrikt antall skuffer og skap med tilsvarende mange oppbevaringsmuligheter. Både frontene og benkeplatene er av heltre, hvorav førstnevnte er hvitmalt. Hvitevarene er integrert eller innfelt og fra BOSCH, Electrolux og Whirlpool.
De sosiale sonene utgjør hvert sitt ytterpunkt i hovedetasjens romløsning og forbindes av en romslig hall som til dels er åpen mot loftsetasjen. Omkring hallen finnes de øvrige rommene, deriblant to av boligen soverom som begge i lys av sin plassering oppleves som distansert fra det som skjer i stuen og på kjøkkenet.
Soverommene er begge av utpreget gode størrelser som til sine respektive formål som henholdsvis hovedsoverom og barnerom. Førstnevnte har nesten hele 17 kvm. og er utstyrt med en plassbygget garderobe, mens barnerommet gir familiens yngste hele 10 kvm. boltreplass.
Badet er umiddelbart tilgjengelig fra hovedsoverommet og i utgangspunktet fra byggeåret, men ble i 2018 påkostet med nye baderomsmøbler og nytt dusjkabinett med både hånd- og regndusj. Badet er i tillegg utstyrt med hjørnebadekar, og er for øvrig av en komfortabel størrelse på nesten 9 kvm. Gulvflaten er i sin helhet utført med hvite fliser, mens veggene er flislagt opp til brystningshøyde.
Foruten badet inneholder hovedetasjen også et separat gjestetoalett, og et vaskerom på over 7 kvm. med tilknyttet kjølerom. Sistnevnte er funksjonelt og ble påkostet med nytt kjøleaggregat omkring 2015. Vaskerommet er praktisk innredet til sitt formål, blant annet med skap, arbeidsbenk og utslagsvask. Høiax varmtvannsbereder på ca. 200 liter fra byggeåret er også montert på vaskerommet. Boligsalgsrapport bemerker enkelte forhold ved badet, toalettrommet og vaskerommet som alle er gitt tilstandsgrad 2, blant annet for alder på installasjoner samt stedvise riss/sprekker og bomlyd i enkelte gulvfliser.
I boligens loftsetasje finnes både et tredje soverom og et innredet rom som i dag benyttes dels som TV-stue og dels som hjemmekontor. Soverommet på loftet er i likhet med de i hovedetasjen også av god størrelse og får dagslys gjennom et innfelt takvindu. Høyden i loftsrommene er på det meste målt til knappe 2,2 meter, og skrånende himlinger innebærer at 33 av totalt 43 kvm. kan defineres som målbart areal.
Overflater og innredninger:
Gulv: Fliser og heltre gulv.
Innervegger: Malt brystningspanel, malte tapeter, malt panel, malte plater og fliser.
Himlinger: Malt panel.
Kjøkken: Norema skapinnredning med glatte og profilerte hvite fronter samt benkeplater i heltre. Nedfelt dobbel stålservant med Mora to-greps blandebatteri. Integrert Whirlpool platetopp og BOSCH stekeovn. Electrolux avtrekksventilator. Innbygget BOSCH oppvasmaskin. Innfelt BOSCH kombiskap.
Bad: Servantskap med glatte blå fronter og heldekkende servant med ett-greps blandebatteri. Veggspeil med overbelysning. Dusjkabinett med hånd- og regndusj. Hjørnebadekar med hånddusj. Gulvmontert klosett.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Hengeskap på kjøkken følger ikke med

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet kombinert med kakkelovn plassert i stue samt peis på kjøkken.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 20.11.1990
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
- Mindre arbeider gjenstår
- Utvendig planering
- Pålegg gitt av feiervesenet må etterkommes
Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Stue og soverom i loftetasjen er opprinnelig byggemeldt som disponible rom jf. godkjent byggetegning datert 14.8.1989 . Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3004/212/203:
24.01.1989 - Dokumentnr: 745 - Festekontrakt - vilkår
Gjelder feste
Festetid: 80 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 1,500
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
LEIEN KAN REGULERES
BESTEMMELSER OM FORLENGELSE
Tomten er festet og grunneier er Fredrikstad kommune som bortfester tomtene på feltet. Se nærmere beskrivelse under feltet Tomt
17.10.1988 - Dokumentnr: 11645 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:0106 Gnr:212 Bnr:129
01.01.2020 - Dokumentnr: 308035 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0106 Gnr:212 Bnr:203

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger lengst syd på Ambjørnrød, og i det som kanskje er en av de koseligste gatene på hele det omfangsrike boligfeltet. Siden boligen ligger i bebyggelsens ytre rekke, er det lite innsyn fra naboer og en overordnet usjenert atmosfære på hele eiendommen.
Ambjørnrød er et utpreget familievennlig boligområde, midt mellom sentrum og omfangsrike marka-områder. Både barnehage og barneskole er lett tilgjengelig i nærmiljøet. Skoleveien kan legges på trafikksikker gangvei som strekker seg gjennom boligområdet og helt frem til skolegården, uten behov for å krysse noen trafikkert gate. Ungdomsskole er også innenfor gangavstand, eller bare få minutter med sykkel.
Ved ungdomsskolen finnes én av flere innfallsveier til Fredrikstadmarka som er lett å benytte seg av i hverdagen. Lysløype passerer like ved og viser vei videre til både Skihytta, Bjørndalsdammene og Borredalsvannet. Her er det utmerkede forhold for hverdagslige treningsøkter, samt en hel rekke utfluktsmuligheter for familien i helgene. Verdt å besøke er ikke minst også det nylig etablerte skianlegget like ved ungdomsskolen som har både rulleski-bane og kunstsnø i sesong.
En helt ny dagligvareforretning som er planlagt oppført ved Ambjørnrød vil gjøre det enkelt å utføre å handle dagligvarene og unødiggjøre kryssing av bomringen for utføre små eller store innkjøp. Sentrumsområdet er gode fem minutter unna med bil og i tillegg lett tilgjengelig med buss som har hyppige avganger fra Ambjørnrød. Den korte reisetiden gjør det enkelt å benytte byen aktivt til både shopping, restaurantbesøk og kulturelle opplevelser. Samme buss tar deg også frem til området ved togstasjonen.
Ambjørnrød er for øvrig et godt utgangspunkt for pendlere, med effektiv veiforbindelse til blant annet Råde stasjon og E6, samt nærmest direkte vei til Sykehuset Østfold på Kalnes. Stasjonen i Råde er et velegnet og reelt alternativ til stasjonen i sentrum, med stor tilknyttet parkeringsplass.

Adkomst

Fra Fredrikstad sentrum: Kjør forbi Trara skole og til Christianslund krysset, ta der til høyre mot Ambjørnrød/Veum. Følg Veumveien ca. 2 km, ta så til venstre, Ambjørnrødveien. Deretter første vei til høyre, så første vei til venstre, Harestien
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

SKOLER:
Ambjørnrød skole (1-7 kl.) 347 elever, 15 klasser 1.4 km
Kvernhuset ungdomsskole (8-10 kl.) 493 elever, 9 klasser 1.6 km
Frederik II videregående skole 1277 elever 3.4 km
Glemmen videregående skole 1250 elever 4.4 km
BARNEHAGER:
Lyngmo barnehage (3-5 år) 42 barn, 2 avdelinger 0.6 km
Veum familiebarnehage 4 barn 1.1 km
Ambjørnrød barnehage (0-6 år) 121 barn, 5 avdelinger 1.4 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på 1 001,7 kvm. Særdeles koselig og idyllisk have som er lettstelt og solrikt med steinlagt inngangsparti Idyllisk steinlagt trapp ned til bakside som er beplantet med plen, beplantninger og prydbusker. Lun og koselig uteplass med adkomst fra stue.

Regulering av feste

Festeavgiften er kr 2.969,- pr. år.
Regulering av festavgift: hvert 10 år og første gang 01.12.1998 og neste regulering 1.12.2028 KPI justering.
Festeavtalen utløper 01.12.2068 .
Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves ikke.
Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.
Når festeavtalen utløper kan avtalen kreves forlenget. Fester kan alternativt kreve tomten innløst dersom vilkårene for innløsning i tomtefesteloven er oppfylt (finnes unntak fra innløsningsretten). Ved en evt. forlengelse løper festeforholdet videre på samme vilkår, men bortfester har rett til å kreve et "engangsløft" av festeavgift regulert til 2 % av råtomteverdien, maksimalt på kr. 12.842,- i år 2020 pr. dekar tomt. Beløpet reguleres årlig iht. KPI. Kontakt megler for nærmere informasjon..

Parkering

Med boligen følger det med en frittstående garasje med hems med gode lagringsmuligheter.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boliger (formål)i henhold til reguleringsplan Ambjørnrød/Krabberød Syd, felt D datert 17 mars 1988 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 04.11.1987
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 11.749,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 17.000,- pr. år. ca 15.000 kwh pr år
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 7.078,-
Boligen er tilknyttet Telenor/Canal Digitalt som leverandør av kabel-tv og internett har avgift på
kr 800 pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 884.717- ifølge /skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3.184.981.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten er kr 7.501,- for inneværende år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.792.592,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-/kr.14.650,- for eneboliger mindre/større enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Jeanette Cecilie Andersen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag:1,25% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.750,
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 67-0040/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Fredrikstad og Sarpsborg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR67.2140

Dato

Sist oppdatert: 11. oktober 2021 kl. 11:44

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.